Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιβολή Ελέγχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος de7, στις 12 Φεβρουαρίου 2017.

  1. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    ...δεν ηταν κατανοητο αυτο που εγραψα ως νοημα ή επειδη προσπαθησα να συμπτυξω ολα τα γενη μεσα σε...παπακια; @

    Αν ηταν τα παπια που εβαλα κ οι παρενθεσεις, συγνωμη, απλως λιγο να μειωσω τα ο/η αλλος/η ηθελα... Το παπι υποδηλωνει κ τις δυο καταληξεις στα γενη, ισως εδω να το παραεκανα. Συγνωμη αν σε κουρασε.
     
  2. de7

    de7 s

    ευχαριστώ πολύ για τις τοποθετήσεις Σ/σας.

    Όπως διατυπώθηκε και προηγουμένως το ζήτημα της έννοιας της "επιβολής ελέγχου" σε αυτό το νήμα εξετάζεται μέσα στο D/s - M/s και πραγματικά όσες απαντήσεις το είδαν από αυτή τη σκοπιά αγγίζουν πολύ λεπτές χορδές και συνιστούν πολύτιμη τροφή για σκέψη. Οι υπόλοιπες που επιχειρούν να το εξετάσουν γλωσσολογικά, ετυμολογικά ή θεωρητικά, δυστυχώς, είναι εκτός θέματος.

    στάθηκα ιδιαιτέρως (με σειρά εμφάνισης) στα posts των @goodevil, @kinsha no onna, @bumblebee, @lexy, @margarita_nikolayevna γιατί απαντούν μέσα από την προσωπική εμπειρία του καθενός στο ζητούμενο του νήματος.

    Προσωπικά δεν έχω απάντηση, για αυτό και άνοιξα το νήμα και με πολύ ενδιαφέρον διαβάζω τις αναρτήσεις Σ/σας.

    Προς το παρόν, θα επιθυμούσα να σχολιάσω τα εξής:

    @bumblebee άρα, αν καταλαβαίνω σωστά, σύμφωνα με όλα αυτά που διατυπώσατε, μια D/s - Μ/s σχέση που και "φίλιν" υπάρχει και πολύ μικρή "αποψιολογική-τροποζωιστική-καυλωτική" απόσταση δεν μπορεί εξ ορισμού να έχει "επιβολή του ελέγχου";

    @bumblebee & @lexy, ενδιαφέρουσες αντίστροφες απόψεις  

    ...ενδιαφέρον.

    δεν ξέρω, ωραίο ερώτημα.


    θα χαρώ να διαβάσω και άλλες απόψεις επί του θέματος  
     
  3. bumblebee

    bumblebee Contributor

    @de7 πολυ σωστα καταλαβαινεις

    Στην περιπτωση που ο τροπος ζωης και κοσμοθεωρησης κ και υ ταυτιζεται και δεν χρειαζονται αλλαγες επι της ουσιας, που πρεπει να εφαρμοστουν για να καταστει το σχημα βιωσιμο, ο ελεγχος μπορει να διατηρηθει στο καθαρα στο συναισθηματικο - ερωτικο επιπεδο δηλαδη να μετατραπει σε ερωτικο Παιχνιδι, με πολλα περιθωρια να γινει.... Σαδομαζοχιστικα συναρπαστικος 
     
  4. clarisse

    clarisse Regular Member

    Λοιπόν, πολύ ωραίο το αρχικό ερώτημα.

    Θα αναφερθώ στο σχήμα γυναίκα υποτακτική και άντρας Κυρίαρχος, διότι αυτό είναι το μόνο σχήμα στο οποίο έχω προσωπική γνώση και εμπειρία.

    Μία υποτακτική δεν έχει καμία μα καμία ελπίδα να αντισταθεί ακόμη και σε μία πλάγια προτροπή ή απλή συμβουλή από κάποιον με τον οποίο συνδέεται ερωτικά και είναι πιο κυριαρχικός από την ίδια. Αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράξενο ή αστείο, όμως είναι αλήθεια. Αυτό όσον αφορά μία εκπαιδευμένη, παλιά υποτακτική. Πολλές φορές μάλιστα θα το κάνει ασυναίσθητα.

    Οπότε για ποια επιβολή μιλάμε; Καμία επιβολή δεν χρειάζεται. Ώριμο φρούτο που κρέμεται από το δέντρο. Απλώνεις το χέρι, δαγκώνεις και τρως. Ή φτιάχνεις και μαρμελάδα, αν είσαι μερακλής. 

    Αυτό που μπερδεύουν οι περισσότεροι και το αποκαλούν "επιβολή κυριαρχίας"- και δεν τους κατηγορώ, διότι είναι το πλέον συχνό φαινόμενο - είναι η ενέργεια που πρέπει να καταβάλει ο Κυρίαρχος για να μπορέσει να οδηγήσει την υποτακτική να ξεπεράσει όλα όσα την κρατούν ανελεύθερη. Πεποιθήσεις (στραβές, ζαβές και ανόητες), προσδοκίες (δανεικές από άλλους), φαύλοι κύκλοι σκέψης, σπατάλες, σπατάλες, σπατάλες, νευρωτικές συμπεριφορές, κλπ κλπ. Μέχρι να μπορέσει η υποτακτική να δει πως όλη της τη ζωή χτίζει τείχη γύρω της και μέχρι να καταλάβει ότι πρέπει να τα γκρεμίσει, περνάει ο πρώτος χρόνος. Μετά αρχίζει το μεθοδικό γκρέμισμα - και το παράλληλο χτίσιμο, νέων, σοφών, συμμετρικών οικοδομημάτων. Όλο αυτό και βέβαια απαιτεί επένδυση χρόνου και βέβαια απαιτεί συγκρούσεις (εσωτερικές και εξωτερικές) και βέβαια απαιτεί ενέργεια (και από τους δύο).

    Αυτός είναι εν ολίγοις ο μηχανισμός του D/s - M/s και σε αυτό ακριβώς αναφέρεται η επιβολή κυριαρχίας. Βοήθεια είναι, στην ουσία. Θα έλεγα ένα είδος ερωτικής ψυχοθεραπείας. Στο τέρμα του δρόμου η ερωτική απελευθέρωση, η αποδοχή της υποτακτικότητας και η προσωπική ενδυνάμωση μέσω της γνώσης.

    Α ναι, και πολύ καλό σεξ. 
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @de7 : αναρωτηθείτε, αν ήταν όλα ρόδινα, γιατί έχουν γραφτεί τόσα για την έρμη την παράδοση του ελέγχου;

    @clarisse: ίσως κάποτε αποδεχθείτε πως δεν κρύβουν όλοι οι Κ έναν Πυγμαλίωνα μέσα τους.
     
  6. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Υποστήριξα και υποστηρίζω δημόσια ότι την επιβολή έναντι της παράδοσης, ειδικά στο M/s.
    Είναι προφανές ότι ως μέσον της επιβολής δεν είναι η σωματική, κατ' αρχήν, βία, αλλά ούτε η άσκοπη ψυχοπνευματική.

    Η έννοια της συναίνεσης/παράδοσης, ενσωματώνει την συνδιαλλαγή, πράγμα που εξ ορισμού την θέτει εκτός Μ/s.
    Η επιβολή, όπως εγώ την εννοώ, συμπυκνώνεται στο ότι η Ισχύς του Α. είναι τέτοια (σε ποιοτικά χαρακτηριστικά) και τόση (ποσοτικά), ώστε το σ. να μην έχει έτερη δυνατότητα ειμή υποταγής σε αυτή.

    Πέραν αυτού, μια παρατήρηση.
    Είναι επικίνδυνη φενάκη η, έστω και θεωρητική, πίστη σε σχέσεις που δεν έχουν κόκκινες γραμμές. Απλά, οι περισσότερες "κόκκινες" γραμμές, είναι ροζ. Υπάρχουν και τίθενται για να σπάσουν. Πάντοτε όμως, κάπου στο βάθος του ορίζοντα, υπάρχει η πραγματική κόκκινη γραμμή. Αλλά εκεί πάμε στο έτερο ενεργό νήμα περί του che fece...il gran rifiuto
     
  7. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Κι αυτό που περιγράφεις,παράδοση είναι.
     
  8. lexy

    lexy .ti.va.

    @clarisse φρόνιμο είναι όποιος νοιώθει πως χρήζει ψυχοθεραπείας, να απευθύνεται αλλού και όχι στον Κ του - τι να πρωτοπρολάβει ο άνθρωπος, καταλαβαίνετε...

    Επιπροσθέτως, πολύ μακριά σε αυτόν τον δρόμο - στο τέλος του;! - τοποθετείτε αποδοχή , απελευθέρωση, ενδυνάμωση..



    Η αναφορά σας στην ποσοτική και ποιοτική ισχύ του Κ μου θύμισε ένα παλαιότερο νήμα περί υπεροχής. Θεωρώ πως το υ επιλέγει συνειδητά να στερήσει στον εαυτό του όποια άλλη επιλογή εκτός της παράδοσης. Εκτός αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στα σ. Δεν το γνωρίζω.

    Ως προς τα χρώματα των γραμμών, συμφωνώ.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μπαααα! Αυτά είναι για το Δημοτικό... Είχαμε κάτι παρόμοιο με την Χριστίνα στη δευτέρα Δημοτικού... Ακόμα γελάμε και οι δυό μας, όταν το θυμόμαστε...
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    ΟΚ λοιπόν... Επιβολή ελέγχου...
    Πώς λοιπόν υλοποιείται/εφαρμόζεται/ασκείται η ρημάδα..?
    Υπάρχουν κάποια μέσα προφανώς, κάποια εργαλεία...
    Τα οποία χειρίζεται το πανωχερούδικο μέλος της σχέσης....
    Α, τι ωραία...
    Ποια είναι αυτά...?
    Βλέποντας έστω και φαντασιακά το ποια είναι και πως εφαρμόζονται, ίσως να βοηθήσει στην κατανόηση αυτού που λέμε επιβλή ελέγχου...
    Δηλαδή να το πάμε το πράμα ανάποδα...
    Και όταν το δούμε έτσι θα αντιληφθούμε τι παίζει πώς παίζει, γιατί παίζει, τι αποτέλεσμα φέρνει μποτομ λάιν...
    Πα να πει πως για να τα εφαρμόσει κάποιος, είναι τουλάχιστον εκτεθειμένος στη χρήση τους...
    Που πα να πει πως έχει να κάνει με τη δική του αντίληψη, εμπειρία και πείρα (με αυτη την σειρά)...
    Δικό σας...
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Και το καπάκι στο παραπάνω, για να μη λέτε...
    Όταν ο έλεγχος γίνεται αυτοσκοπός, ακόμα και με τα πιο αριστοτεχνικά μέσα/εργαλεία/διαδικασίες, ξέρουμε σίγουρα πως ο ελέγχων είναι για τα μπάζα...
    Τα μπάζα αυτά είναι αρμοδιότητα των εντεταλμένων γι' αυτόν τον σκοπό οργάνων της επιστήμης...
    Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ο αποδέκτης: που βαυκαλίζεται εθελοτυφλών να τα δεχτεί (διάβαζε καυλάντισμα ντυ κωλ), πετώντας τη πάρτη του ως σκουπίδι κάτω από το χαλάκι...
    Γι' αυτό και θα δείτε πως όλα τα διαδραστικά εργαλεία ελέγχου που χρησιμοποιούνται, ή μένουν απολύτως ανεκμετάλλευτα επί της ουσίας ή καταλήγουν στην αυτοαναφορική επιβεβαίωση του πανωχεράδικου μέλους, γεγονός που μας οδηγεί πλέον με μεγάλη ασφάλεια να επιβεβαιώσουμε το εσωτερικό του μπάζο, διγιότι το μπάζο θέλει κι άλλα μπάζα για να σταθεί ως σωρός, αλλώς σαπίζει και γίνεται ένα με το χώμα...
    Συνήθως μετα βρέχει και γίνεται κάτι σε βούρκος, κακής ποιότητας.
    Όχι σαν την ωραία λάσπη για mud wrestling που ανεβάζει και καμιά λίμπιντο παρεμπιπτόντως, διάολε...
    Αυτά...

    ___________'
    Όποιο παιδάκι πει πως δεν ξέρει τα εργαλεία και τα μέσα να πάει στο νηπιαγωγείο να του τα πούν... Ή ας ρωτήσει την μαμά του...
     
  12. zoeleene

    zoeleene D̶̸̡̀͏įs̡t̵͞͏o̢̢̕ŗ͝t̨̢e̢͘͜͞͞d̴̸͜͝҉

    DISCLAIMER: Τα παρακάτω είναι η δική μου άποψη και πουθενά δεν θα πω ότι "έτσι πρέπει για όλους" ή "έτσι είναι για όλους".

    Η υποταγή είναι, πιστεύω, διαφορετική από άτομο σε άτομο. Κάποιοι την προσφέρουν χωρίς πολλά πολλά, κάποιοι άλλοι την κρατάνε και την προσφέρουν σταγόνα σταγόνα, κάποιοι δεν θα σ'την δώσουν αν δεν τους πιάσεις από το μαλλί και την τραβήξεις έξω μαζί με τη ραχοκοκαλιά τους.
    Και η Κυριαρχία είναι, επίσης πιστεύω, διαφορετική από άτομο σε άτομο.
    Κυριαρχία και υποταγή, δύο όροι των οποίων η ύπαρξη αλληλοεξαρτάται.
    Για μένα, όλο αυτό είναι σαν ένα παιχνίδι ελέγχου. Ο σκοπός είναι, βέβαια, να "χάσει" ο υποτακτικός. Αλλά έχει διαφορά το να χάνεις το παιχνίδι από το να παραιτείσαι από το παιχνίδι.
    Ναι, το ζητούμενο είναι να δοθεί ο έλεγχος στα χέρια του Κυριάρχου, αλλιώς δεν θα ήταν Κυρίαρχος και το άλλο μέλος δεν θα ήταν υποτακτικό.
    Αλλά, πάντα ανάλογα με τον Κυρίαρχο, έχει ΓΙΑ ΜΕΝΑ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι ως παιχνίδι όταν παίζουν και οι δύο. Και μετά ξεκινάει ένα καινούριο παιχνίδι.
    Το παιχνίδι του ελέγχου είναι το παιχνίδι της διεκδίκησης. Επιθυμείς τον άλλο και τον κάνεις να θέλει να είναι επιθυμητός, και ο άλλος το ίδιο.
    "Μα, πού χωράει η ασσυμετρία εκεί?" "Και αυτό δεν είναι ασέβεια στο ιερό πρόσωπο του Κ?!"
    Πάντα θυμάσαι ότι είσαι ο υποτακτικός και ο άλλος είναι ο Κυρίαρχος. Αυτό δεν αλλάζει. Απλά τον κάνεις να σου το "υπενθυμίσει". Και... happy spanking~!
    Ελπίζω να έγινα κατανοητή.