Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κρίσιμη στιγμή που λες το ΟΧΙ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 11 Φεβρουαρίου 2017.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση   Το εκτιμώ πολύ  
    Μια διευκρίνιση: δηλαδή στην πλειονότητα των περιπτώσεων ένας/μια s δεν μπορεί να διαχειριστεί το "εκτός";
    Πιθανόν να ερμηνεύω λάθος αλλά μου ακούγεται σαν η αίσθηση ενδυνάμωσης που συχνά αποκτούμε μέσα σε μια σχέση με έναν Κ να είναι μάλλον αυταπάτη...
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Κάθε φορά που ακούω ότι ένα ζευγάρι που ήταν χρόνια Μ/μαζί χώρισε, στενοχωριέμαι πολύ, μα πάρα πολύ, ακόμη και αν δεν ήξερα κανέναν από τους δυο.
    Θα ήθελα πολύ να είναι ασυνήθιστο το ΟΧΙ.
    Αλλά τότε δεν θα υπήρχαν τόσοι χωρισμοί  
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δυστυχώς οι πόροι είναι πεπερασμένοι, η ίδια μας η ζωή είναι πεπερασμένη οπότε είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε επιλογές, δεν γίνεται αλλιώς.
    Και να αλλάξουμε "την θεωρία που είχαμε ιδανικά στο μυαλό μας", και εκ βάθρων να την αλλάξουμε, παραμένει κατά τη γνώμη μου η αναπόφευκτη ανάγκη να κάνουμε επιλογές.
    Οπότε συμφωνώ απολύτως με τη @Lady in Corslet , η προσδοκία υπάρχει πάντα. Η μορφή και το περιεχόμενο που θα πάρει για τον καθένα, ποικίλει βέβαια πολύ  
    Εκεί εντοπίζω τις όποιες διαφωνίες έχουν αναπτυχθεί εντός του θέματος. Και χαίρομαι που έχουν αναπτυχθεί, είναι πάντα όμορφο να βλέπεις τη μεριά των άλλων, το πώς το βλέπουν.  
    Για μένα η προσδοκία δεν σημαίνει μια "ηθική" ή νοητική επιβολή στον Άλλο αυτού που θέλω εγώ. Δεν θα λειτουργούσε ποτέ το Κ/υ έτσι εξάλλου.
    Σημαίνει σκέπτομαι, έχω στο νου μου, κοιτάω προς, προς-δοκώ, κάτι που μου φαίνεται όμορφο, μου φαίνεται φωτεινό, μου φαίνεται χαμογελαστό και σε αυτή την εικόνα, ακόμη και αν δεν είναι και εντελώς σαφή τα περιγράμματα, ο Άλλος είναι απαραίτητο, δομικό συστατικό  
     
  4. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου. Ευχαριστώ  
     
  5. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Αυτό.

    Και αυτό, για εμένα, δεν είναι προσδοκία, είναι ο ίδιος ο στόχος, κοινός στόχος που δουλεύετε να επιτύχετε, φως και χαρά!
    Αν δεν είναι κοινη επιθυμία, παύει να είναι στόχος του ζευγαριού, γίνεται..προσδοκία του ενός και τον τρώει.
    Ωστόσο, αλήθεια δεν πιστεύω πως υπάρχει ζευγάρι που να μην θέλει σαν αποτέλεσμα ,αυτό. Υπάρχει όμως βαθμός και ένταση και επέκταση του μέχρι που και πόσο..και εκεί να δεις πως μπερδευεται ο κοινός στόχος, με προσωπικά θέλω και προσδοκίες.

    Εκεί έρχομαι εγώ απλά να πω, φακ δατ, γιατί ναι τώρα ο στόχος μας, είναι ο ίδιος, θέλω τον στόχο του για εμάς απο την καρδιά μου.

    Αν δεν ήταν? Η αν πάψει να είναι? Θα κοπεί η υποταγή? Θα πεθάνω? Τι?
    Οπότε απλά σταματώ να το βλέπω έτσι και κοιτάω μόνο το τι δημιουργούμε, τι δημιουργεί βασικά, τι προκύπτει, αν είναι φως το αποτέλεσμα, ο,τι και να λέει ο στόχος...παμε!

    Γι αυτό διαφωνώ με την θεωρητική προσέγγιση του οτιδήποτε. Κάτσε δούλεψε πολύ, μαζί, ξανά, μόνη, ξανά, δες τι βγαίνει, δείτε τι βγαίνει, γουστάρει? Είσαι καλά? Τον κάνεις ευτυχισμένο? Ακολουθείς απο μέσα σου ή για το "πείσμα" ? Έχει βάθος? Διαρκεια? Σε κάνει καλύτερο? Η σε μαυρίζει?
    Αυτά έχουν σημασία για εμένα, μόνο, τίποτα τίποτα άλλο! Και ξέρω οτι θα με καταλάβεις, όσο και αν διαφέρουμε στις προσεγγίσεις ή στο τι μας ζητείται ( που είναι λογικό )

    Καλημέρα!!!
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κι ο μακαρίτης ο Αβέρωφ αυτά έλεγε για τση βουλευτές της Ν.Δ που θέλανε να την κάνουν, για τους όποιους λόγους, εντελώς αδιάφορον εν προκειμένω...
    "Οποιος φύγει από το μαντρί, τον τρώνε οι λύκοι"...

    Ρε λες ο μακαρίτης ο Στεφανόπουλος να άνοιξε μαγαζί (ΔΗ.ΑΝΑ) ως κέντρο υποδοχής μεταβιβαζομένων λοβοτομημένων ανδραπόδων εκ του πολιτικού προσωπικού του ..κεντρικού μαγαζιού..?
    Οικονομία κλίμακας για αποφυγή κόστους επανένταξης (rehabilitation) ή πράξη ευσπλαχνίας για γουαναμπήδικο υπό ανάδειξη ενεργούμενου προσωπικού..?

    Τελικά Ζάλμοξις ή Σπάρτακος..?
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @margarita_nikolayevna : δείχνετε να λησμονείτε το γεγονός πως το νήμα σας αναφέρετε σε σ, σε άτομα δηλαδή που επιθυμούν ν' αποβάλουν το "όχι" από το λεξιλόγιο τους και εκπαιδεύονται γι αυτό. Η ενδυνάμωση στην οποία αναφέρεστε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των δυσχερειών "εντός" και όντως απαιτείται πολλή δύναμη γι' αυτό. Η όλη δομή αυτών των σχέσεων όμως έρχεται σε ριζική αντίθεση με την δομή "εκτός". Θα ήταν (και είναι) ουτοπική η απαίτηση ν' αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αλλαγής εν μία νυκτί συχνά και εν συνόλω. Αναλογιστείτε το νήμα περί διαχείρισης της υποτακτικότητας τη απουσία Κ και πολλαπλασιάστε επί 10.

    Τα ιδιαίτερα και πολύτιμα αυτά άτομα αυτά ανθίζουν στην σκλαβιά τους, όχι "εκτός", ασχέτως αν πολλοί, ορμώμενοι από τις προσωπικές τους πεποιθήσεις / προτιμήσεις, προσπαθούν να τα πείσουν να στερηθούν αυτό το δικαίωμα, εκμεταλλευόμενοι συνήθως την ανάγκη τους για external locus of control, αργά ή γρήγορα συναντούν πάντα τοίχο από την στιγμή που αυτό θα (ξανά)βρεθεί.

    ΥΓ. Βάσει βιωματικής εμπειρίας η διάσπαση πραγματικά M/s δομών μετά την πάροδο της αρχικής περιόδου εκπαίδευσης, είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, μην το συγχέετε με το D/s.
     
  8. Soraya

    Soraya Guest

    Το Όχι μου θα το πω όταν πάψω να είμαι ευτυχισμένη.
    Όταν ερθει η μέρα που θα ξυπνήσω ένα πρωί και δεν θα έχω ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλι μου.
    Και όχι.... Δεν εννοώ πως θα φύγω στην πρώτη δυσκολία.
    Όσοι με ξερουν (πραγματικά... Και όχι να χαμε να λεγαμε)
    Ξέρουν πως ειμαι αγωνίστρια. ..
    Πώς μαχομαι μέχρι τελικής ανάσας για το κάθε τι που αξίζει στη ζωή μου....
    Το Όχι μου λοιπόν θα το δώσω με την τελευταία μου ανάσα...
    Θα εκπνεύσει από μέσα μου μαζί με όλα όσα έχω κάνει... δίνοντας το σήμα ότι δεν έχω τπτ άλλο να δώσω. ...

    Συγγνώμη που δεν απαντάω ως σκλαβα...
    Ας με συγχωρήσουν όσες φέρουν τον τίτλο. ...
    Απαντώ ως κοινή θνητή. ....
    Σαν απλός άνθρωπος. ....
    Ελπίζω να μην πειράζει
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Φυσικά και καταλαβαίνω  
    Για αυτό έγραψα το προηγούμενο γιατί θεωρώ ότι ήταν απλά διαφορά ορισμών, όχι ουσιαστική διαφωνία  
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Τουναντίον   Για αυτό άνοιξα το νήμα. Και ρωτώ (και δεν το έχω απαντήσει ακόμη, παρ'ότι το έχω περάσει 2 φορές ήδη στη ζωή μου   ) πώς γίνεται ακριβώς ένας άνθρωπος που θέλει να μην λέει όχι, που έχει ανάγκη να μην λέει όχι, που δεν μπορεί να διαχειριστεί το όχι του, τελικά να φτάνει να το λέει. Και μάλιστα μετά από αρκετό καιρό σε μια σχέση. Και μετά από εκπαίδευση. Τι μπορεί να είναι αυτό το τόσο ισχυρό ερέθισμα που το οδηγεί στο όχι;

    Όσο για την ενδυνάμωση. Η ενδυνάμωση δεν μπορεί, από όσο έχω δει, να γίνεται επιμέρους, το αίσθημα ενδυνάμωσης διαχέεται σε όλη τη ζωή του υποτακτικού ατόμου. Ίσα ίσα (στη δική μου εμπειρία τουλάχιστον) εκεί που εξακολουθώ να νιώθω πιο αδύναμη είναι μέσα στη σχέση μου με τον Κ.
    Και ο Κύριος αυτό ακριβώς ζητά από μένα (δηλαδή και αυτό): την ενδυνάμωση μου.
    Αλλά πέραν των προσωπικών ίσως επιθυμιών του δικού μου Κ.
    Ας πω ένα ακραίο παράδειγμα: ένας Κ δηλαδή δεν σκέφτεται πώς θα είναι το υ του δυνατό και ανθεκτικό και επιβιωτικό σε περίπτωση που αυτός πεθάνει ξαφνικά; Πώς περιορίζει την ενδυνάμωση του μέσα στη σχέση;
     
  11. skia

    skia Contributor

    Γίνεται και παραγίνεται. Το ότι υπάρχει η ανάγκη να μη πει το όχι, να ακολουθήσει χωρίς αντιδράσεις κι επαναστάσεις δε σημαίνει ότι αν υπάρξει, κατά αυτό, λόγος δε θα το πει ή δε θα αντιδράσει. Η εκπαίδευση σκοπό έχει να το βοηθήσει να μάθει καλύτερα τον εαυτό του, να μπορεί να διαχειρίζεται πράγματα και κυρίως να μάθει τα θέλω του Κυρίου του κι υπάρχουν στάδια για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να φτάσει να πει το ''όχι'' συνειδητά ή ασυνείδητα, προφανώς έχει γίνει κάτι. Από το ότι αλλάζει ως άνθρωπος, από ότι αλλάζουν οι ανάγκες του, από διάφορους εξωγενείς παράγοντες, από το ότι αλλάζουν τα συναισθήματά του, από το ότι μπορεί να νοιώσει ότι δε παίρνει κάτι από τη σχέση πια, από το ότι δεν αντέχει άλλο. Ο κύριος λόγος όμως, κατ' εμέ, είναι ότι ίσως ο Κ κάνει κάτι που να αναθεωρεί ότι έχει πει ή κάνει ως εκείνη τη δεδομένη στιγμή και το υπό να νοιώσει προδομένο, κι ότι ο κόσμος του χάνεται.
    ΄Οσο για το τελευταίο σου ερώτημα... ΄Ενας Κυρίαρχος που πρώτα από όλα σέβεται τον εαυτό του, δε δημιουργεί άβουλα κι αδύναμα όντα. Οφείλει και είναι υποχρέωσή Του να καθοδηγεί το υπό Του να βγάλει τα καλύτερα του στοιχεία προς τα έξω και κυρίως να το καθοδηγήσει να μπορεί να ανταπεξέλθει και χωρίς Εκείνον. Συμφωνώ ότι υπάρχουν και υπό τα οποία δε ζουν χωρίς έλεγχο, κάπου το διάβασα. Αυτό όμως τι σημαίνει ..... ότι παραδίδει τον έλεγχο σ΄ όποιον βρεθεί μπροστά; ' Οχι, φυσικά.
    Είναι αναμένομενο να ζητά ο Κ το να ναι ''αδύναμο'' το υπό του στη σχέση κι απέναντι σ΄ Εκείνον. ΄Ομως , το ζητά με την έννοια του ναι ανάγκη του να υπακούει, να αναγνωρίζει την ισχύ Του, αλλά παράλληλα να αισθάνεται τόσο δύναμη που να μπορεί και μόνο του να βγει εκεί έξω αν χρειαστεί.
     
    Last edited: 16 Φεβρουαρίου 2017
  12. lexy

    lexy .ti.va.

    @anthea[C_M]
    έχω την εντύπωση πως ο,τι περιγράφετε είναι μια συνηθισμένη ερωτική σχέση. Δεν είναι D/s και σίγουρα δεν είναι M/s.