Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bdsm και οικονομική εκμετάλλευση...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 13 Ιουνίου 2006.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Είναι ένα θέμα λίγο θολό και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας . Πιθανόν να έχει ξανασυζητηθεί . Είναι κάποιος Master/Mistress/Dom/Domme και έχει τον αντίστοιχο υποτακτικό του . Είναι λογικό ο υπέρ να διαχειρίζεται τα οικονομικά του υπό και από ποιο σημείο και μετά θεωρείται εκμετάλλευση πέρα των Bdsm κανόνων ; Χμμμ είναι λίγο ασαφές . Έχω ακούσει κατά καιρούς ιστορίες που κάποιοι με το πρόσχημα της κυριαρχίας έβαζαν χέρι σε χρήματα υποτακτικών και όταν πια δεν είχαν κάτι άλλο να πάρουν , τους άφηναν και έφευγαν . Σπάνια , έχω ακούσει και το ανάποδο , δηλαδή υπό με το πρόσχημα της ολοκληρωτικής παράδοσης στον υπέρ τους , να παραδίνουν και τα χρέη τους ή να εκμεταλλεύονται το οικονομικό επίπεδο του υπέρ τους . Όταν κάποια στιγμή ο υπέρ είτε το συνειδητοποιούσε και αντιδρούσε στο επιχείρημα του υπό , ότι πρέπει να με φροντίσετε , είτε γιατί δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο , ο υπό με μία πρόφαση τους εγκατέλειπε . Ποια είναι η γνώμη σας ; Είναι ένα θέμα που ίσως μπερδέυει πολύ τα πράγματα στις Bdsm σχέσεις.
    Όμορφα να προβληματίζεστε ...
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Πρεπει να ειναι πολυ "φτωχογλυμουτσα" καποιος για να σκεφτεται ετσι σε μια BDSM σχεση αλλα και σε μια οποιαδηπτε άλλη σχεση. Παρολα αυτα,επειδή τιποτα δεν αποκλειεται, το σωστο ειναι οταν ο/η υπο το καταλαβει να φυγει τρεχοντας..η γυφτια δεν πρεπει να συγχωρειται ειτε προερχεται απο υπο ειτε απο Κυριαρχο..η γυφτια ειναι αρρωστεια αθεραπευτη..
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    συνήθως το φαινόμενο συναντάται σε άντρες υποτακτικούς και σε Fake wannabe Mistresses που δεν ενδιαφέρονται για BDSM σχέση αλλά για να εκμεταλλευτούν την όποια αδυναμία του υποτακτικού τρωγωντας του λεφτά.
     
  4. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Εαν ο Κυρίαρχος χειρίζεται τα οικονομικά του υποτακτικού, τότε μόνο Κυρίαρχος δεν είναι. Είναι ένας απλός διαχειριστής κάποιων χρημάτων και ουσιαστικό αφεντικό είναι ο υποτακτικός (αυτός που δίνει για να υπάρξει αυτή η σχέση). Άρα ο/η Κυρίαρχος θα πρέπει να κάνει οικονομικό κουμάντο με δικά του λεφτά και -στην απόλυτη bdsm σχέση- ο/η υποταχτικός δεν θα πρέπει να δουλεύει, αν μιλάμε για μια σχέση 24/7. Αν όχι μιλάμε για μια βανιλοειδή σχέση bdsm ή για μια εκπαίδευση. Αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα, οπότε ας μείνουμε ξανά στη φαντασίωση μας, αμφότεροι.
     
  5. thomaspolygono

    thomaspolygono Regular Member

    Απάντηση: Bdsm και οικονομική εκμετάλλευση...

    Οικονομικά μπορεί να εκμεταλευτεί κάποιος εύκολα όταν διαπιστώσει την αδυναμία που έχεις π.χ. στο να βρεις και περισσότερο το να διατηρήσεις μια σχέση όπου συνήθως ειναι υπό ο αντρας. Ο φόβος ότι κάτι θα χαλάσει τη σχέση μπορεί να σε κάνει ευάλωτο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το πάθος για αυτό που αναζητάς σε οδηγεί πολλές φορές σε λάθη. Είχα και εγώ δεχθεί "εντολές" για δωράκια όπως κάρτες χρόνου ομιλίας και κοσμημάτων. Έκανα και εγώ τα λάθη μου. Αν έχεις την ψυχραιμία ελέγχεις την κατάστη. Συμφωνώ με τον Konstantino ότι όλα τα προκαλεί η ΑΔΥΝΑΜΙΑ.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Πόσες όμως σχέσεις Bdsm στηρίζονται στην οικονομική εκμετάλλευση . Λίγες ή πολύ περισσότερες από ότι νομίζουμε ;
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    Το ξέρετε το άσμα "μου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια";

    Δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του bdsm το μπλέξιμο οικονομικής και ερωτικής σχέσης. Η εξάρτηση, η καψούρα και το «κορίτσι μου όλα για σένα» είναι γενικευμένα φαινόμενα.

    Οι υποτακτικοί/ες του bdsm (στην πραγματικότητα που βλέπουμε γύρω μας και όχι manuals) δεν είναι περισσότερο εξαρτημένοι από ένα μεγάλο πλήθος ατόμων (κυρίως γυναικών) της διπλανής πόρτας. Οπότε για ποιόν αυξημένο κίνδυνο μιλάμε?

    Ο Κυρίαρχος περνάει τα τεστ του υποτακτικού, εγκρίνεται ή απορρίπτεται, γίνονται διαπραγματεύσεις, τίθενται όρια, συζητούνται, ξανασυζητούνται, υπογράφονται συμβόλαια, μεταφράζονται από επίσημο μεταφραστή σε greeklish και κατατίθεται σε τρία επικυρωμένα αντίγραφα στο συμβολαιογραφείο, και επιπλέον ο Κυρίαρχος αναλαμβάνει να είναι νηφάλιος, να μην εξοργίζεται, να καθοδηγεί σύμφωνα με τις προσδοκίες του υποτακτικού, και να αφήσει τη φυσική του θέση ως βουδιστή δασκάλου προκειμένου να αφιερωθεί στην εκπαίδευση του μοναδικού και πολυτίμου υποτακτικού..... ωσπου να τον κάνει κυριαρχικό άτομο εξασφαλίζοντάς του και την πρώτη σκλάβα ως bonus αποφοίτησης.

    Νομίζω ότι όλα αυτά εξασφαλίζουν τον υποτακτικό από την εκμετάλλευση και οδηγούν τον κυρίαρχο στο ψυχιατρείο.

    Αφιερωμένο σ΄ όσες με εκμεταλλεύτηκαν χωρίς να με υποβάλλουν στα ανωτέρω βασανιστήρια.

    ΥΓ. 1) edited μετά από εύστοχη παρατήρηση φίλου.
    2) το γένος είναι τυχαίο - δε μ' αρέσει να γραφω με η/ος
    3) κάθε παραπομπή και ομοιότητα με συζητήσεις σε αλλα θέματα δεν είναι εντελώς συμπτωματική.
     
    Last edited: 14 Ιουνίου 2006
  8. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

      Κύριε G τώρα , δεν ξέρω γιατί , μου φέρατε στο μυαλό εκείνο το thread - flame που έλεγε ..πως το λεγε να δείτε....???

    "αγαπώ και υποτάσσομαι ή υποτάσσομαι και αγαπώ..."

    οι υπόλοιποι συνειρμοί και τα συμπεράσματα δικά Σ/σας...
     
  9. Photographer

    Photographer Regular Member

    Απάντηση: Bdsm και οικονομική εκμετάλλευση...

    Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τη φράση ότι "είμαι τόσο σπάταλος ώστε τα χρήματα μοιάζουν να γλυστρούν μέσα απο τα δάκτυλα μου", και διάφορες τέτοιας μορφής φράσεις.  

    Τι θα συνέβαινε όμως άν κάποιος απο τους δύο αναλάμβανε τη διαχείρηση των χρημάτων όχι φυσικά για την προσωπική του εκμετάλλευση αλλά σαν μια μέθοδος εκπαίδευσης / εξοικονόμησης.
    Σε μια τέτοια συμφωνία οι όποιες ανάγκες συζητιούνται ώστε να περιοριστούν τυχόν άσκοπες σπατάλες λόγω καταναλωτισμού.
    Υπάρχει στα σίγουρα παρακράτηση της κάρτας ανάληψης αλλά ο κωδικός της παραμένει στην αποκλειστική γνώση του δικαιούχου.
    Τα χρήματα πάντοτε αποταμιεύονται αλλά φυσικά υπάρχει και το απαραίτητο χαρτζιλίκι για τις καθημερινές μικροανάγκες και για την περίπτωση τυχόν όπου ο δ/ικαιούχος θέλήσει να κάνει κάποιο παιχνίδι ΒΔΣΜ ή άλλο δώρο έκπληξη στον Δ/ιαχειριστή.
    Πάντοτε βέβαια για να εξαλειφθεί κάθε υποψία εκμετάλλευσης, μέτρα πρέπει να λαμβάνονται ώστε σε περίπτωση χωρισμού να μπορεί ο δικαιούχος να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο τον χρημάτων του χωρίς να είναι αναγκασμένος να βασιστεί στην καλή θέληση του Δ/ιαχειριστή.

    Φυσικά πιθανά να υπάρχουν και τιμωρίες για τυχόν καταναλωτικά παραπτώματα σε μια τέτοιας μορφής συμφωνία.  
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2006
  10. latexsub

    latexsub New Member

    Δυστιχώς έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές που ένας νέος υποτακτικός πέφτει στα χέρια Κάποιου/Κάποιας Fake... Δυστιχώς πιστεύω ότι ετσί γίνεται, ο κάθε υποτακτικός θέλει να διακόψει κάθε επαφή χώρις ποτέ να ανακαλύψει τον αλληθινό χώρο τοθ BDSM  
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Στην τελευταία συνάντηση της Θεσσαλονίκης , άκουσα κάποια παράπονα υποτακτικών για ενοχλήσεις από μία Mistress και απαιτήσεις από μέρους της για τηλεκάρτες και χρονοκάρτες. Όταν δήλωναν άρνηση οι υποτακτικοί και απομακρυνόντουσαν , τότε κατά τους ισχυρισμούς τους η εν λόγω Κυρία τους τηλεφωνούσε και τους απειλούσε . Δεν θα αναφέρω το όνομα της , γιατί δεν έχω αποδείξεις , αλλά θα παρότρυνα τους υποτακτικούς να είναι πιο προσεκτικοί και αν συνεχιστεί να ζητήσουν βοήθεια...
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Παρόλο που ο νόμος περί εκβιασμού , τους δίνει την δυνατότητα να αμυνθούν , γνωρίζω ότι η θέση τους είναι λεπτή . Πιστεύω όμως ότι η κοινότητα θα μπορεί (αν δεν έχει ήδη) να αναπτύξει μηχανισμούς για την προστασία τους.