Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM ως επιτακτική ανάγκη, και όχι ως εναλλακτική επιλογή

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 11 Ιουλίου 2007.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η εναλλακτική μου επιλογή είναι να πάω σε μοναστήριον αλλά έχω ένα στο νου όπου έχει ένα ωραίο δασάκι παραδίπλα και σκέφτομαι πάλι τα ανωμαλιάρικά μου. Οπότες πάλι στην λούμπα ξαναγυρνώ, καλά είμαι εκειά  
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    η ασυμμετρία έχει αυθεντικότητα, δεν είναι ούτε διαστροφή, ούτε απόκλιση, δεν είναι, καν, ιδιαιτερότητα.
    το ότι ορισμένες εκδηλώσεις της, αποσπασμένες, είτε ως υπόνοιες, έχουν συμπεριληφθεί στα κινκυ στοιχεία και τα φετιχ του βδσμ προκαλεί, βέβαια, συγχύσεις.
    υπό την έννοια αυτή, τα σχετικά χαρακτηριστικά (κυριαρχικότητα, υποτακτικότητα) μπορούν και να αγνοηθούν ή να υποκατασταθούν, ανάλογα με την πρόθεση του υποκειμένου, αφήνοντας, πάντως, σε διαφορετικό ανά περιπτωση βαθμό, μια επίγευση ξυνίλας. κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. αν ξεκινάμε με προκλητή ενοχικότητα μπορούμε λιγότερο.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Το μόνο που βλέπω χρήσιμο στην πλειονότητα των παλιών νημάτων είναι η όποια ιστορικότητα.
    Είτε στην έκφραση είτε στην προσέγγιση, εν πάση περιπτώσει στην αντίληψη των τότε συμμετεχόντων.
    Η επικρατούσα ατμόσφαιρα τότε, διαμορφώνει μια ρετρολαγνεία, πώς να το κάνουμε..?
    Εξαιρετικά θελκτική για την ράτσα των φασιονίστας, από την στιγμή που ο τρόπος εκφράζεσθαι τότε ήταν τόσο κατ' επίφαση φορμαλιστικός, που κουκουλώνει εντελώς το περιεχόμενο, όποιο κι αν είναι αυτό...
     
  4. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Γεννιόμαστε με κάποια χαρακτηριστικά,
    τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

    Αυτή τη φορά δε θέλω,ούτε θα εστιάσω σε εξωγενείς παράγοντες όπως η οικογέννεια/οι εμπειρίες/το περιβάλλον κλπ.
    Γιατί όλα αυτά λειτουργούν ως βοηθητικές ρόδες,τις πρώτες φορές που μαθαίνεις ποδήλατο,κι αναλόγως αν είναι καλές,σε πάνε με ασφάλεια στο τελικό σου προορισμό ή σε δυσκολεύουν για κάποιο χρονικό διάστημα ή και συνέχεια και δε θα φτάσεις ποτέ,από εσένα εξαρτάται.

    Με άλλα λόγια,οι εξωτερικοί παράγοντες δε θεωρούνται ο πυρήνας μιας προσωπικότητας αλλά μέρη της μόνο,αφού η προσωπικότητα προυπάρχει!
    Έτσι βλέπουμε ότι από μικροί παίρνουμε ρόλους στις παρέες,στις σχέσεις,παντού.
    Μερικοί φαίνονται πιο συγκαταβατικοί από άλλους,άλλοι φαίνονται στη μέση,γιατί είναι ή γιατι δεν εκδηλώνονται τόσο;Δε ξέρω...
    Αλλά
    αν δεχτούμε οτι η κυριαρχικότητα/υποτακτικότητα υπάρχει ως χαρακτηριστικό σε κάθε ζωντανό ον στη φύση,
    τότε εάν αυτό το χαρακτηριστικό είναι τόσο ισχυρό που οδηγήσε το άτομο στο bdsm,θεωρείται επιλογή;
    Κανείς δε μπαίνει με το ζόρι βεβαίως,αλλά μπορεί να λέγεται επιλογή όταν σε οδηγεί το ένστικτό σου;
    Δεν είναι σα να λέμε επομένως, κάτι σαν "νερό ως επιτακτική ανάγκη κι όχι ως εναλλακτική επιλογή" ;
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απο πού προϋπάρχει? στα γονίδια?
     
  6. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Αμέ 
    πάρε δίχρονα παιδιά.
    Είναι ίδια μεταξύ τους σε συμπεριφορα,σε χαρακτήρα κλπ;
    Πάρε αδέρφια που πηγαίνουν στην ίδια τάξη και έχουν ίδιο περιβάλλον και περίγυρο κι εμπειρίες,έστω όσο είναι μικρά ακόμη,είναι ίδιοι;
    Αυτο που λέμε κάθε ον είναι ξεχωριστό και μοναδικό που οφείλεται;
    Δεν είναι θέμα προσωπικότητας;
    Η προσωπικότητα πάει με την ηλικία;
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η προσωπικότητα πάει ΚΑΙ με την ηλικία @vussinada ...
    Τώρα, αυτό το "αμέ" που πέταξες για τα γονίδια ήταν λιγάκι επιπόλαιο θαρρώ.
    Βιολόγοι , γενετιστές κι επιγενετιστές ψάχνουν , λένε, ξελένε, τσακώνονται χρόονια τώρα κι άκρη ακόμα δεν έχουν βρεί...
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ένας ψυχίατρος της ψυχοδυναμικής σχολής θα σου έλεγε ότι η προσωπικότητα "κλείδωσε" από τα μικράτα του.
    Πάντως, όντως πέφτει τσακωμός σε τουτανά και η βιολογική ηλικία δεν είναι μία απόλυτη σταθερά εξαγωγής αποτελεσμάτων. Ίσως να συνεπικουρεί.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Εγγραφές το λένε, αν θυμάμαι καλά.
    Σπάνε αρχίδια διγιότι δεν φαίνεται να μπορούν να "περικυκλωθούν" οι καριόλες...
    Μεγάλη φιτιλιά έβαλε αυτός ο αρχίδης ο Τζόν Λοκ που είπε.... tabula rasa θέτε πουλάκια μου να σας βολεύει? Πάρτε τ' αρχίδια μου..!
    Ωραία πράματα, σκοτσέζικα...
     
  10. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    1) Δεν είχα την επιστήμη στο μυαλό μου όταν απαντούσα,αλλά τι εγώ σκέφτομαι και παρατηρώ.

    2) Δε μιλάω για ολοκληρωμένη και συνειδητή προσωπικότητα,αυτό όντως έρχεται με την ηλικία.

    3) Δεν ήξερα οτι ζορίζονται οι επιστήμονες να βγάλουνε άκρη περι του αν υπαρχει προσωπικότητα στα παιδιά.
    Εγώ ήξερα οτι οι παιδοψυχολόγοι και οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν οτι σαφώς κι έχει προσωπικότητα το παιδί και πρέπει να το βλέπεις ως ξεχωριστή προσωπικότητα κι όχι ως παιδάκι μόνο.

    4) Δε θέλω να μπλέξω σε επιχειρηματολογίες και αναδημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και πάει λέγοντας οπότε σημειώνω οτι ξεφεύγουμε από το νήμα.

    5) Καλημέρα 
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Βλέπω άλλην επιλογή, να θέλει κάποιος αυτά που θέλει και να τον νοιάζει κάθε μέρα και κάθε ώρα να είναι αυθεντικός στην επιθυμία του, να μη διεκδίκεί αλλά να εκφράζεται όσο πιο άμεσα μπορεί και να μη βάζει προϋποθέσεις για το πότε ένας σύντροφος είναι της απολύτου αρεσκείας του ή όχι γιατί αυτό είναι κάτι που εξελίσσεται εντός σχέσης και για να είναι ο άλλος ο ιδανικός για σένα πρέπει και εσύ να είσαι η ιδανική γι αυτόν, είσαι; Να αρνείται όταν νιώθει ότι χρειάζεται ελευθερία επιλογών και η προσφερόμενη διαδρομή του στερεί αυτήν την ελευθερία, και να κάνει τις επιλογές του, όποτε αυτές εμφανίζονται, με βάση αυτό που εκείνη την ώρα χρειάζεται, χωρίς προσπάθεια ταξινόμησης και πρόβλεψης του μέλλοντος. Η ταξινόμηση είναι κάτι που γίνεται εκ των υστέρων.

    Όλες οι επιλογές που προτείνει η νηματοθέτης πλην τέταρτης είναι μια χαρά και δεν έχω τίποτα εναντίον καμίας γιατί με την επιτακτικότητα, το αυξημένο λίμπιντο δηλαδή, δεν παίζουμε και οτιδήποτε εμφανίζεται το περιβουτάμε. Μετά, όταν ηρεμήσει λίγο το λίμπιντο, βλέπουμε. Η επιτακτικότητα είναι καθαρά θέμα λίμπιντο και όχι ανάγκης σαδομαζοχισμού.

    Το αν ταυτίζεται το λίμπιντο με τον σαδομαζοχισμό έχω την άποψη ότι είναι πάντα θέμα επιλογής του υποκειμένου, οπότε πάμε στο ποστ της @vussinada

    Δέχομαι ότι γεννιόμαστε με χαρακτηριστικά και με εν δυνάμει χαρακτηριστικά. Όμως θα εκπλαγώ πάρα πολύ αν τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν κάποια σχέση ή οδηγούν αναπόδραστα σε κάποια "υποτακτικότητα" ή "κυριαρχικότητα" χωρίς να έχει μεσολαβήσει έστω και μια μη συνειδητή επιλογή του υποκειμένου. Τόσο η κυριαρχικότητα όσο και η υποτακτικότητα μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως στρατηγικές επιβίωσης. Οι στρατηγικές εξ ορισμού εμπεριέχουν ισχυρό στοιχείο επιλογής. Εκτός από αυτό, η υποτακτικότητα και η κυριαρχικότητα είναι συμπεριφορές, σύνθετες συμπεριφορές που συνεχώς αναδιαμορφώνονται προκειμένου να πετύχουν το πολύ συχνά ασυνείδητα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Άρα σε κάθε περίπτωση διαμορφώνονται στην πορεία.

    Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι "νερό = BDSM" γιατί αν κάποιος δεν πιεί νερό για λίγες μέρες πεθαίνει, αν κάποιος δεν κάνει BDSM για λίγες εβδομάδες, στην πιο ακραία των περιπτώσεων υποθέτω θα νιώθει στα πρόθυρα της κατάθλιψης ή και πραγματική κατάθλιψη. Όχι όμως και ότι θα οδεύει προς τον θάνατο από αφυδάτωση. Σε αυτήν την περίπτωση ας βάλει λίγο νερό στο κρασί του και ας πάει σε έναν επαγγελματία. Ούτε θα δεχόμουν πως οτιδήποτε έχει ψευδίσει ή έχει παίξει στο πάτωμα ή με τα άλλα παιδιά ένα παιδί δύο χρονών μπορεί να το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή, γιατί οι τάσεις μέσα μας, οι πάμπολλες, δεν εξελίσσονται απρόσκοπτα αλλά ανακόπτονται, αναστρέφονται, διασπώνται, συνενώνονται, μεταβάλλονται γενικά, οι παλιές έλξεις για κάποιον λόγο μπορεί να γίνουν μέσα σε μια στιγμή αποστροφές και ούτω καθ εξής.

    Ακόμα και αν κάποιοι από μας δεν παραδέχονται την πυραμίδα του Μάσλοου, οι ανάγκες έχουν προτεραιότητες. Πρώτα κοιτάζει κάποιος να έχει νερό, ψωμί, στέγη και ομοιόσταση, να μην έχει πυρετό ή υποθερμίες δηλαδή γιατί αν δεν τα κοιτάξει αυτά πεθαίνει, και μετά όλα τ άλλα.

    Οπότε, σε "όλα τ άλλα" η επιλογή δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ακόμα και αν κάποιος θεωρεί εαυτόν, βάσιμα, υποτακτικό ή κυριαρχικό και πάλι έχει να επιλέξει αν θα προχωρήσει σε αυτήν την κατεύθυνση και αν αυτή είναι η προτεραιότητά του.

    Είναι τελείως άλλο πράγμα εκ των υστέρων κάποιος να λέει "μόνον αυτό που έγινα θα μπορούσα να είχα γίνει" και τελείως άλλο πράγμα από πριν να πει "είμαι εκ γενετής υ ή Κ οπότε βουρ για BDSM". Το δεύτερο είναι αδύνατο να είναι βάσιμο.

    Με μια λέξη, @vussinada, δεν μπορεί να αποφευχθεί η επιλογή  
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2017
  12. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Συμφωνώ σε όλα απόλυτα.

    Φυσικά και δεν εννοούσα οτι κάποιος γεννιέται κ ή υ.
    Μιλούσα για κάποια χαρακτηριστικά μόνο,είτε κυριαρχίας είτε υποτακτικότητας,άλλο το αν θα στραφεί το άτομο στο bdsm ή όχι.
    Μερικές φορές υποθέτω αν είναι έντονο στο άτομο κάποια στιγμή θα στραφεί ίσως αλλά δεν ήθελα να σταθούμε σε αυτό το μέρος γιατί βγαίνει λανθασμένο συμπέρασμα οτι θέτω πιθανή αιτία που κάποιος στρέφεται στο bdsm και δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση.

    Το θέμα μου ήταν σχετικα με την έννοια επιλογής και αν υπάρχει τελικώς.
    Το προσέγγισα λίγο φιλοσοφικά...
    Σαφώς υπάρχει επιλογή,αλλά μήπως στέκει επιφανειακά μόνο;
    Σε όλα τα θέλω κρύβεται μια εσωτερική ανάγκη.
    Πχ : "-Θέλω να πιω νερό γιατί διψάω.
    -Θέλω να φάω σοκολάτα γιατί με έπιασε υπογλυκαιμία.
    -Θέλω να κοιμηθώ γιατί νυστάζω."
    Σε όλα υπάρχει μια ανάγκη είτε φανερή είτε κρυφή σε εμάς.
    Οποιοδήποτε θέλω μας άρα θα έλεγα οτι είναι υποκεινούμενο απο κάποια εσωτερική ανάγκη,συνειδητή ή ασυνείδητη.
    Επομένως η επιλογή με την ανάγκη αλληλοσυνδέονται κάπως.
    Οπότε μου φαίνεται λίγο αντιφατική ερώτηση "επιλογή ή επιτακτική ανάγκη" ειδικά όταν μιλάμε για βασικές εκφράσεις/προτιμήσεις.