Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πολυγαμία και ειλικρίνεια των Κ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος White_Dream, στις 10 Μαϊου 2017.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Συμβαίνει, στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι ότι τα υπό συνήθως είναι περισσότερο χειριστικά. Αυτό.
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω. Συμπυκνώνουν μια κοινά αποδεκτή αντίληψη και μιλάνε για πράγματα που συμβαίνουν. Είναι μια ειδική περίπτωση του διδάγματος "πριν κατηγορήσεις τον εαυτό σου σιγουρέψου ότι ο άλλος δεν είναι του πεταμού." Στην προκειμένη είναι εξαιρετικά πιθανό ο Κ να μην εξηγήθηκε καλά στη νηματοθέτη υ.

    Όμως, δεν ξέρουμε τι ξέρει η σκλάβα και τι μπορεί να έχει παίξει και το "θα κάνεις ότι δεν με ξέρεις" είναι ενοχλητικό κυρίως για συμβολικούς λόγους και για τις υποθέσεις που μπορεί κανείς να κάνει για τον χαρακτήρα του άλλου, λόγω του ότι σε συμβολικό επίπεδο τον προσβάλλει αυτή η αποστασιοποίηση. Στην πραγματικότητα ποια ακριβώς η διαφορά του να φέρει ένας Κ μπροστά στην υ του μια υ που γνώρισε τώρα ή πριν δεκαπέντε τέρμινα; Γιατί πρέπει να ξέρουν οι δύο υ τα ληξιαρχικά των σχέσεων του Κ; Γιατί πρέπει να τα πληροφορηθούν;

    @Iagos, αν ο Κ είναι ελεύθερος, όπως ισχυρίζεσαι, πρέπει να είναι ελεύθερος να είναι και χαλιαμπάλιας, όχι; Αλλιώς απλά μεταφέρεται από δόγμα σε δόγμα…
     
  3. White_Dream

    White_Dream Flying to the moon

    Το θέμα, κατ' εμέ, δεν είναι πότε τη γνώρισε. Το θέμα είναι το να φέρει μια υ με την οποία παίζει εδώ και δεκαπέντε τέρμινα και να παρουσιάζει οτι τη γνώρισε τώρα.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Eίναι προφανές πλέον ότι το χειρίστηκε με λάθος τρόπο για να αποφύγει τυχόν συγκρούσεις και κλαψομουνίαση. Δεν τον αδικώ αλλά ούτε και υποστηρίζω την στάση του.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    @Iagos, αν ο Κ είναι ελεύθερος, όπως ισχυρίζεσαι, πρέπει να είναι ελεύθερος να είναι και χαλιαμπάλιας, όχι; Αλλιώς απλά μεταφέρεται από δόγμα σε δόγμα…[/QUOTE]

    @gaby_m δεν ξέρω τι είναι χαλιαμπάλιας.
    Επίσης δεν ξέρω αν ο Κ γενικά και μπλα μπλα μπλα μπλα

    Ξέρω μόνο τι είμαι εγώ και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου.

    Εγώ λοιπόν είμαι ελεύθερος , απόλυτα ειλικρινής και είμαι τιμή μου και καμάρι μου.

    Αν αυτό είναι δόγμα τότε ναι είμαι και δογματικός
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δεν κατέω γιάντα τόσες σελίδες, είναι απλό το πράμα στην εξειδικευμένη αυτή κατάσταση που περιγράφεις. Το αυτοπροσδιορισθέντα ως κυριαρχικό άτομο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χεστούρικο.
     
  7. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

    Κατά την άποψή μου ,όχι μόνο όσον αφορά τους/τις Κ και τους/τις υπό , θα ήταν ιδανικό να υπήρχε ειλικρίνεια σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.
    Θα ήταν λιγότερο χρονοβόρα και πολύ λιγότερο ψυχοφθόρα η διαδικασία να γνωρίσεις τον άλλον και να δεις αν σου κάνει σαν άνθρωπος.
    Ειλικρίνεια όμως δεν είναι μόνο να λέμε την αλήθεια απαντώντας σε μία ερώτηση.
    Είναι να μπορούμε να υποστηρίξουμε τα λεγόμενά μας και με πράξεις.
    Δεν μπορείς να απαιτήσεις από κανέναν να είναι ειλικρινής. Συνήθως είναι αυτοί που το οφείλουν στον εαυτό τους πρώτα.
    Τώρα φυσικά κι έχεις το δικαίωμα να ρωτήσεις. Το αν θα πάρεις απάντηση , αν αυτή η απάντηση θα είναι αληθινή και αν θα σου αρέσει είναι άλλο.
    Όπως επίσης και το τι θα επιλέξει να κάνει ο καθένας ανάλογα με το πόσο τον καλύπτουν αυτές οι απαντήσεις.
    Επιλέγεις και πορεύεσαι παρέα με τις συνέπειες των επιλογών σου.
    Κι αν κάπου στην πορεία αλλάξουν τα δεδομένα , διευκρινίζεις , επιλέγεις και συνεχίζεις να προχωράς με ή χωρίς τον εκάστοτε άνθρωπο στη ζωή σου.
     
  8. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Όντως, όλοι ασχολούνται με τους άλλους αντί να ασχολούνται με τον εαυτό τους. Εγώ νομίζω ότι το μοτίβο μετρά μάλλον εκατονταετίες ή χιλιετίες, όχι μόνο δεκαετίες. Θα είναι στη φύση μας, δεν μπορεί...  
     
    Last edited: 11 Μαϊου 2017
  9. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες


    Ξέρετε λατρεμένε μου Ιάγος, όσο ξινός και να γίνω φοβάμαι ότι δεν θα προσθέσω παρά ελάχιστα στην ξινισμένη σας καθημερινότητα στην οποία παραπέμπει ο ξινισμένος σας λόγος. Αυτό μου θυμίζει για ακόμη φορά το πόσο αβάσταχτο μου είναι, και το είχα ξεχάσει για λίγο, να μου είστε τόσα πολλά ενώ εγώ για σας σχεδόν τίποτα.

    Λέτε ότι δεν είστε πολυγαμικός ωστόσο καταθέτετε γνώμη σε νήμα σχετικό με την πολυγαμία. Το σωστό offtoping είναι fine art μοναδικέ μου Ιάγος και δεν δείχνει ότι είναι κάτι που κατέχεται. Καλύτερα να το αφήστε στην ησυχία του, αυτό ήταν και το νόημα της παρέμβασης μου, ελάχιστοι άλλωστε αγνοούν τις απόψεις σας σχετικά με τα θέματα του νήματος.

    Ως προς την ουσία των σκέψεων σας τώρα,

    η πολυγαμία δεν είναι παιδική ασθένεια και δεν έχει αποκλειστικότητα σε φύλλο.
    Η πολυγαμία δεν είναι ούτε αντίληψη, είναι σχεσιακή συμπεριφορά και έχει πάντα αιτιολογία, την οποία είτε θα εκπέμπει είτε θα κρύβει καλά.

    Η πατριαρχία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και διαρκές από ότι έχετε την δυνατότητα να δείτε μέσα από τις τρυπίτσες της queer μάσκας που φορέσατε ως αντίδραση στην πραγματικότητα και συνεχίζεται να φοράτε ίσως επειδή σας είπαν ότι σας πάει ή ίσως επειδή σας κάνει να αισθάνεστε κάποιος στο queer τίποτα που πολιτεύεστε. Η πατριαρχία και η μητριαρχία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι μόνες όψεις που μπορούν να υπάρξουν σε ένα νόμισμα που ήταν, είναι, θα είναι η ανθρώπινη ιστορία. Δύο άκρες και κανένα βιώσιμο σημείο ή θεωρία προiστάμενης αρχής μεταξύ τους. Είναι κάπως άστοχο και κουραστικό να την μνημονεύεται σε κάθε σας δημοσίευση και εντελώς άχαρο να την κρίνετε μονάχα από τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν και διαπράττονται καθημερινά στο όνομα της. Δεν βοηθάτε κανένα να γίνει καλύτερος, δεν βοηθάτε να αλλάξει οτιδήποτε και επιτέλους ξεχωρίστε την στο μυαλό σας από την ομοφοβία και την μισογυνισμό. Το ότι όλα αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν ταυτόχρονα δεν σημαίνει οτι είναι το ίδιο.

    Κατα τα άλλα, θα σημφωνίσω μαζί σας καλέ μου Ιαγός, κακό πράγμα η ανειλικρίνεια ειδικά για τον παντρεμένο. Η πολυγαμία, εκφράζοντας πάντα τις εμπειρίες μου, είναι μια μαλακισμένη κατάσταση στην οποία σχεδόν πάντα όλοι χάνουν περισσότερα από όσα προσπαθούν να κερδίσουν. Τούτο νομίζω ότι είναι φυσική κατάληξη όταν κάποιος προσπαθεί να γεμίσει κενά από πολλαπλές πηγές ευελπιστώντας σε ομοιογένεια και ηρεμία και φυσιολογική ροή. Εάν σε όλα αυτά ο πολυγαμικός προσθέσει και την ανειλικρίνεια η συνταγή, το πιο πιθανό, θα κόψει σαν αυγολέμονο και θα είναι για πέταμα αφήνοντας εντελώς άνοστο το φαγητό το οποίο αναγκαστικά ή θα πρέπει καταναλωθεί ως έχει ή να μείνει ο πολυγαμικός νηστικός. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε ότι υπάρχει και ο πολυερωτισμός που μετά σθένους αντιπροσωπεύετε. Προσωπικά δυσκολεύομαι να καταλάβω τι το ερωτικό και προπαντός τι το κυριαρχικό έχει οποιαδήποτε νοοτροπία που αφορά ανυπαρξία συναισθημάτων και καθαρά εγωιστική ευθυνόφοβη κάλυψη αναγκών.

    Δε βαριέστε όμως, ας όψεται η ευκαιρία που παρέχεται για καλές συζητήσεις.


    Αυτά προς το παρόν καλέ μου Ιάγος,
    για την συνέχεια έχουμε head below heart και Bama Jamz (ένα βρακί που θα ήθελα πολύ μέσα του να μπω χωρίς ποτέ να μπορέσω να του κρύψω ότι είμαι παντρεμένος όπως ποτέ δεν το έκρυψα) και


    You can
    run on for a long time,
    run on for a long time,
    run on for a long time,

    Sooner or later God'll Gonna Cut You Down..

     
    Last edited: 11 Μαϊου 2017
  10. White_Dream

    White_Dream Flying to the moon

    Το να εκφράζουμε μια απορία ή μια άποψη σχετικά με κάποια συμπεριφορά, χωρίς κακοπροαιρετη διάθεση, δε νομίζω ότι σημαίνει πως δεν ασχολούμαστε με τον εαυτό μας.
     
  11. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Το παρεξήγησες. Δεν "στη λέω" καθόλου και πουθενά. Το σχόλιο που tagαρα είχα στον νου μου όταν έγραφα, και με το οποίο προσωπικά συμφωνούσα αρκετά. Καθόλου εσένα ή όσα έχεις παραθέσει.
     
  12. White_Dream

    White_Dream Flying to the moon

    Οκ καλώς τοτε