Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Switch

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 20 Μαϊου 2017.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει την φράση, θέλω να γράψω αλλά δεν τολμάω, γιατί θα πέσουν να με φάνε; Όταν μιλάμε για κατάθεση ψυχής, την αφήνουμε να ολοκληρωθεί, με όποια τεχνική, λέξεις ή τρόπο θελήσει να εκφραστεί, έστω και αν μας μοιάζει παιδικό. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

    Άλλωστε γιατί αλλιώς δε θα μιλούσαν; Γιατί δεν υπάρχουν; Γιατί δεν είναι αυθεντικοί; Γιατί δεν είναι κατασταλαγμένοι; Γιατί να υπάρχει αυτό το status, αν δεν υπάρχει η ανθρώπινη έκφραση του;
     
  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ας switchάρω για μια φορά - μην και γράψω κάτι σχετικό με το νήμα - και ας πω ότι παρανόησα. Ειλικρινά θα ήθελα να ταραχτώ, αλλά δεν το "έχω", όχι για λόγια σε μια οθόνη.
    Εγώ τους switch ούτε τους ακύρωσα, ούτε τους μείωσα. Αν έδινες λόγο χρόνο στο διάβασμα, μπορεί και να το έβλεπες. Τεσπα, ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει/διαβάζει, ότι θέλει, όποιον θέλει και ότι του αρέσει. Όπως είναι ελεύθερος και να έχει αντίθετη άποψη. Σαν ένας από κείνους που σ' αυτό το νήμα έγραψε κάτι παραπάνω κι από αρκετά, λανθασμένα, είπα να σε quotάρω. Σου ζητώ συγνώμη εγώ και δεν χρειάζεται να μου ζητήσεις ποτέ καμία συγνώμη για καμία ταραχή. Μάλλον το ξεψαχνίσαμε αρκετά και για μένα άνευ πια λόγου.
    Αν οι switch ή οποιοσδήποτε άλλος θα είχε ανάγκη συνηγόρου αυτεπαγγέλτως διορισμένου, αυτό ούτε το γνωρίζω, ούτε μ' ενδιαφέρει να το μάθω ( το moderation μάλλον είναι κάτι άλλο. Υποθέτω, ούτε αυτό το γνωρίζω ή θέλω να το μάθω ).

    Σ' ευχαριστώ για το όμορφε, δεν ισχύει αλλά τονώνει πάντα την αυτοπεποίθηση.  

    Καλή σου συνέχεια.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Χρυσό μου παιδί, τι μού λες..?
    Αυτά έχουν ειπωθεί και θα ξαναειπωθούν χιλιάδες φορές...
    Μη μπερδεύουμε παρακαλώ, άτομα που έτσι κι αλλιώς θα δυσκολευτούν να ζητήσουν από τον φούρνο ψωμί, με άτομα που "είδαν φως και μπήκαν", με άτομα "μάθαμε δυο πράματα και σας γαμώ τα ράματα", με άτομα τρολάκια/προμοτάκια/ατζεντάκια με τα ΑΤΟΜΑ που έχουν κάτι να πουν και δη εκ βαθέων και βιωματικά.
    Άσε που στις 99/100 περιπτώσεις έχει καλωσοριστεί και η πλέον τραλαλά προσωπική έκφραση εξ αρχής και με το παραπάνω, άσχετα πού κατάληξε, με ευθύνη πάντα του φορέα της "προσωπικής" έκφρασης...
    Και φυσικά άτομα που για τους όποιους λόγους αισθάνονται να περιθωριοποιούνται σε κάποιο μαζικό χώρο, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν και πάντα θα "φταίνε" τα άλλα τα παιδάκια γι' αυτό.

    Αλλά άντε και τα λέω όλα λάθος...
    Έφτιαξες ένα νήμα για μια ομάδα ατόμων που θα μιλάνε μεταξύ τους (η χαρά του απομονωτισμού λέγεται αυτό -και το λέω κομψά, θεωρώντας τι?
    Ότι δεν έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να εκφραστούν γιατί τα άλλα τα παιδάκια τα κάνουν νταντά και φοβούνται..?
    Και το μοντερέσιο θα ξωπετάει τα παλιόπαιδα που θα τους χαλάνε το μποστάνι..?
    Νομίζω πως δεν χρειάζεται να συνεχίσω αυτην την συλλογιστική, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου...

    Είναι βασικό να καταλάβουμε πως κανείς και για κανένα λόγο δεν θα πάρει κάποιο άτομο από το χεράκι.
    Είναι βασικό να καταλάβουμε πως το οποιοδήποτε άτομο μπορεί να πάρει βήμα και να μπεί στον χορό.
    Και αυτό έχει και κόστος και ευθύνη για το οποιοδήποτε άτομο.
    Εκτός αν εννοούμε κάτι σε ΙΕΚ ή νηπιαγωγείο...

    Τα δέοντα σε αυτούς που αγαπάς, είμαι αρκετά σίγουρος πως δεν τους φέρεσαι έτσι...
    Και καλησπέρα φυσικά..!
     
  4. Penthesilia

    Penthesilia New Member

    Ειναι τουλαχιστον αστειο να αφηγούμε καποια πραγματα με όρους βιολογίας. Με την ιδια λογική θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε οτι επειδη οι αντρες εχουν στο DNA τους xy χρωμοσώματα και επειδη το X ειναι μισό, κουτσουρεμένο, λείψο, έλλιπες σε σχεση με το X λείπουν γενετικές πληροφορίες. Μπορουμε επισης να το εξετασουμε κοινωνικά. Τι θα ηταν η οικογένεια σου χωρις τη μάνα. Τα παιδια θα ηταν χωρις φαί και χωρις παπουτσια γιατι το y θα φρόντιζε μονο για τη διαιώνιση του είδους. Δεν ειναι τυχαίο οτι ο λαός λεει οτι το σπιτι ορφανεμένο απο μάνα και οχι απο πατέρα
     
  5. kinkynik

    kinkynik Guest

    KAI με όρους βιολογίας. Όχι μόνο με αυτούς. Σαφώς υπάρχει και κοινωνιολογική διάσταση, δεν είπε κανείς το αντίθετο.
    Μπορείς να τοποθετηθείς κοινωνιολογικά και να κάνεις την σχετική ανάλυση.

    Εφόσον έχει για κάποιον ενδιαφέρον η κοινωνιολογική διάσταση, μπορεί επίσης να τοποθετηθεί. Πάλι δεν είπε κανείς το αντίθετο.
    Σεβαστές όλες οι απόψεις.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    ...
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    ...
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest


    Προφανώς είμαι κατά του απομονωτισμού. Και του περιθωρίου, για αυτό με πονάει ότι έχω περιορισθεί σε ένα bdsm forum.

    Μπορώ άραγε να εκφράσω τις απόψεις μου κάπου αλλού; Τα θέλω μου; Αυτά που νιώθω; Τις ιστορίες μου; Τις εικόνες μου; Θα με πάρουν με τις πέτρες.

    Γιατί; Θα μου κατεβάσουν χιλιάδες επιχειρήματα για το πόσο λάθος, ανώμαλος και πολλά άλλα είμαι.
    Και θα με κάνουν να απομονωθώ σε ένα bdsm forum.

    Και θα έρθω εδώ και θα κάνω τα ίδια σε άλλους;
    Το σεβασμό που ζητούσα δεν θα τον δείξω σε άλλους;

    Προφανώς είμαι κατά της απομόνωσης και η κίνηση του νήματος εκείνου είναι συμβολική για να τονίσει αυτό που συμβαίνει, μπας και ακούσετε. Και θυμηθείτε γιατί είστε εδώ. Και αφήστε να εκφραστεί ισότιμα και όποιο status δεν σας εκφράζει.

    Δεν είναι ένας χώρος κυριαρχίας το forum, είναι χώρος που φιλοξενεί και αντιμετωπίζει ισότιμα ανθρώπους με τις σχετικές με τον τίτλο του προτιμήσεις.
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Μη δίνεις σημασία. Δεν υπάρχει τέτοιου είδους επίσημη νευροεπιστημονική επαλήθευση. Απλώς υπερτερεί η ανασφαλής οδός (βλέπε, Μενγκελισμός) και για να γίνει πιο εύπεπτη χρησιμοποιείται σοφιστικώς και με καταχρηστικό τρόπο ο διαμελισμός της επιστήμης προς επιστροφή στον πρωτογονισμό.
     
    Last edited: 24 Μαϊου 2017
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απο το κινητο . Λειπουν οι τονοι...

    @Ηλίας
    Εεεε, τωρα...
    Καθε μεσο εχει τα ορια του την δεοντολογία του την ηθικη και τους περιορισμους του. Εχει και ανθρωπους που τροπον τινα εξασφαλιζουν αυτα τα πραματα. Εισαι ενας απο αυτους. Αρα εξ αντικειμενου εχεις ενα κλικ παραπανω δικαιωματα και κανει να ξερεις και καναδυο πραματα παραπανω επι της διαδικασιας.
    Μου θυμιζεις καταπως τα λες διαμαρτυρια του Ολυμπιακου για πεναλτι που δεν του δοθηκε εναντιον της Κατω Καρδιτσομαγουλας. Πιο easy δεν μπορω να τa πω...
     
    Last edited: 24 Μαϊου 2017
  11. tithon

    tithon Contributor

    έχω την αίσθηση πως τα κουοτς που εισάγατε και επικαλείστε ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Έχεις ένστικτο και το εκτιμώ αυτό. Είναι συμβολική κίνηση ένα νήμα μόνο για switch, μου μοιάζει ενυδρείο για χρυσόψαρα, κάτι σαν γκέτο. Για να αναδείξω τους λόγους που ωθούν την περιθωριοποίηση όχι μόνο των switch που ήταν το παράδειγμα αλλά και αυτών που δεν έχουν το μέγεθος της εμπνευσμένης έκφρασης ή καλοδουλεμένης θεωρίας. Ή αυτών που δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση για να λογομαχήσουν με πλήθος ποστ, για να υπερασπίσουν την δική τους οπτική.