Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Με αφορμή μια παράπλευρη συζήτηση για σκύλους…

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby_m, στις 30 Μαϊου 2017.

  1. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    Ρητορική είναι η ερώτηση η πραγματικά ρωτάς εμένα τέτοιο πράγμα?
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Μου φτιάχνετε το απόγευμα, να ξέρετε... 
    Θρωσκολαγνεία σε παράπλευρη συζήτηση για σκύλους.
    I love you guys... 
     
  3. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου έχεις @cadpmpc .

    Θα σου σύστηνα να μάθεις να διαλέγεσαι ωριμότερα και ευπρεπέστερα και να επαίρεσαι λιγότερο.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..!
    Έχω ξαναπεί άλλωστε πως τα φαινόμενα απατούν...
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά γιατί το παίρνεις προσωπικά και στραβά? Εγώ δεν είδα έπαρση, ούτε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του στην εξήγηση, τώρα αν η τραγουδάρα σε τάραξε, αυτή είναι πάλη του εγώ σου, μη νομίζεις, κατά τα λοιπά, είναι ένα υπέροχο τραγούδι. Σε ό,τι αφορά την ετυμολογία, εντάξει, νομίζω τεκμηριώθηκε επαρκώς. Δεν είναι κακό, που και που, αν όντως κάνουμε λάθος, να το παραδεχόμαστε κιόλας. Είσαι σκεπτόμενο άτομο, γιατί το πας στην παρεξήγηση? Είναι κρίμα θαρρώ. Εγώ στην θέση σου θα έδειχνα ταπεινότητα και γενναιοψυχία, εντελώς κυριαρχικά χαρακτηριστικά, για να μείνουμε και λίγο εντός θέματος...
    Καλή συνέχεια με ωραίους, χαμηλούς τόνους εύχομαι και καθόλου παρεξηγήσεις. Ας μην χάνεται η μπαλίτσα στο χιούμορ, είναι κρίμα!
     
  6. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Ναι, το τραγούδι που έβαλε με πείραξε.

    Ένα απλό θέμα μη προσωπικό το μετατρέπει ο τύπος αυτός σε παιδιάστικο παιχνίδι του "ποιος είναι ο πιο μάγκας", λες και θέλει να κάνει επίδειξη για να ρίξει γκόμενα. Δεν ήταν χιούμορ όπως λες. Χλεύη ήταν.

    Όσο για το θέμα το ίδιο, γνωρίζω και τις τρεις επικρατούσες απόψεις και καθώς αυτού του είδους τα ζητήματα επιδέχονται πολλές ερμηνείες, θέλω να ακούγεται κι εκείνη που έχει στηλιτευθεί συνολικά, διότι προσωπικά τη θεωρώ τόσο ορθή όσο όλες.

    Σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου, και για την ισότητα του πράγματος θα σου πρότεινα να κάνεις μία παρόμοια για τα λάθη τα δικά του απέναντί μου και απέναντι στις δικές μου απόψεις.

    Εγώ στη θέση σου, αφού έχεις την ευγένεια να παρέμβεις, αυτό θα έκανα.
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    μόνον για αποκατάσταση του ετυμολογικού ζητήματος: δεν είναι ορθή όσο όλες. είναι κατασκευασμένο ιδεολόγημα, έωλο γλωσσικά.

    το "όσο όλες" είναι, το λιγότερο, ισοπεδωτικό.
     
  8. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    εγώ ανησύχησα προς στιγμή με την ερώτηση του... μην έπαθε κάνα εγκεφαλικό...  
     
  9. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Έχει καταντήσει λίγο κουραστικό μεν το θέμα, ξεκινά το νήμα από σκύλους και καταλήγει σε ερμηνείες προέλευσης της λέξης "άνθρωπος", αλλά εντάξει, συμβαίνουν αυτά.

    Πάντως, δεν έχω πειστεί προσωπικά ότι είναι τόσο ισοπεδωτικό όσο το περιγράφεις, μιας που το ανέφερες.

    Γνωρίζω πώς έχει γίνει αλλοίωση και καπήλευση πολλών ζητημάτων από την Εκκλησία και άλλους Θεσμούς για εξυπηρέτηση συντήρησης και επιβολής ενός βολικού για αυτούς αφηγήματος προς τον κόσμο,
    όπως όμως γνωρίζω ότι η υποψία και μόνο ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο μερικές φορές είναι τόσο ανησυχητική που μπορεί να μας παρασύρει να δούμε τέτοια φαινόμενα κι εκεί που δεν υπάρχουν ή που υπάρχει μία αντίληψη που έτσι μπορεί να αδικηθεί,
    κι αν και έχω πολλά να πω ακόμα πάνω στο θέμα, δεν πειράζει.

    Είμαστε θαρρώ εκτός θέματος.

    "Με αφορμή μία παράπλευρη συζήτηση για σκύλους..." λοιπόν.

    Ποια η συνέχεια; Anybody else on the subject?
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ω χίλια συγνώμη   Φαίνεται ότι κακώς έκανα παρέμβαση σε ένα σημείο που μου φάνηκε η συζήτηση ενδιαφέρουσα γιατί ξέφευγε από το ηθικοπλαστικό και ζωόφιλο πνεύμα που χαρακτήριζε το νήμα.

    "Ναι, αλλά δεν ξέρεις γιατί το έκανε!" Αυτό δεν λες; Κατ' αρχήν πού ξέρεις ότι δεν μπορούσα να νιώσω; Ή πώς μπορείς να ισχυριστείς ότι υπάρχει κάτι, οτιδήποτε, στο παρασκήνιο της σχέσης δύο ανθρώπων που δεν αποκαλύπτεται όσο περνάει ο χρόνος; Όταν οι κώδικες διαλύονται γίνονται αποκαλυπτικοί, μερικές φορές. Δεύτερο και κυριότερο, όταν έχω απορρίψει, καλώς ή κακώς, είναι αργά για το "γιατί το έκανε όμως" αυτό θα ήταν αν αναζητούσα έναν λόγο για να επιστρέψω. Το να αναζητώ γιατί μου έδωσε το έναυσμα, όταν το έχω ήδη πάρει, μοιάζει σα να λέω "πολύ χάλια εστιατόριο αυτό και τι κρίμα που σερβίρει τόσο μικρές μερίδες". Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Τέλος, σχέση δεν γίνεται αν δεν έρθει η στιγμή του γυμνώματος, έτσι δεν είναι; Έχει νόημα να αναλυθούν περισσότερο οι λόγοι του γυμνώματος; Κάποια στιγμή αρχίζει και είναι αυτό που τα κρίνει όλα ούτε οι θεωρίες, ούτε οι απόψεις, ούτε οι καλές ατάκες, ούτε η εμφάνιση, ούτε η δεξιοτεχνία στα διάφορα αθλήματα.

    Μετά, δεν είναι τόσο θέμα εξουσίας όπως τείνει να οριστικοποιηθεί σε αυτήν τη συζήτηση και πώς φέρεται ο έχων εξουσία και αν φέρεται καλά ή όχι και από αυτό κρίνεται.

    Είναι θέμα ιδιωτικής βέρσους δημόσιας παρουσίας. Τι ισορροπίες σαδομαζοχιστικού χαρακτήρα να περιμένω να κρατήσει, μακροπρόθεσμα, ένας άνθρωπος, όταν μια ματιά στον σκύλο του (!) φανερώνει με κρυστάλλινη καθαρότητα ότι όλο το ζητούμενο του Κ αυτού είναι να βρίσκει να εναποθέτει τα φορτία αρνητικότητας που κουβαλάει;

    @Rope-bondage-fan θα ήταν λάδι στη (μη) φωτιά να σου δώσω λαικ και έτσι, σόρρυ, το απέφυγα. Θα έλεγα να μη σε απασχολεί πάντως   Αν η μια ετυμολογία της λέξης άνθρωπος είναι πονηρή, αποκλείεται η άλλη να είναι απονήρευτη και αυτοί που μπορούν κάπως να πουν τι είναι άνθρωπος δεν είναι ο Μπαμπινιώτης και ο Λιαντίνης, είναι βιολόγοι όπως π.χ. ο Μονό, πήρε και νόμπελ για αυτό το θέμα. Αλλά είναι δυσανάγνωστος και δεν παίζει καλά στο youtube. Μπορώ να δεχτώ την προσπάθεια αυτή δυτικοποίησης της ετυμολογίας της ελληνικής λέξης, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ύστερη ετυμολογία, ένας κυκλικός ορισμός, μια ουδετερότητα διότι δεν μου εξηγεί διόλου γιατί το είδος άνθρωπος, χωρίς να υπάρχει κάποια φανερή αναγαιότητα γι αυτό, έχει από τη γέννησή του την δυνατότητα αφηρημένης σκέψης και είναι το μόνο πλάσμα στον κόσμο για το οποίο ισχύει αυτό. Ενώ αν πεις, υπάρχει σε πολλές άλλες γλώσσες μη δυτικές ότι "άνθρωπος ίσον αναπνοή και σπονδυλική στήλη" τότε κάτι πάει να εξηγήσει. Τα περί χώματος ανυπόστατα, προφανώς.
     
  12. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Οι αθώοι την πληρώνουν πάντα...