Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πολυγαμία και ειλικρίνεια των Κ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος White_Dream, στις 10 Μαϊου 2017.

  1. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Κάνεις δεν είπε ότι οι άνθρωποι δεν λένε ψέμματα. Κανείς.
    Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν καραγκιοζηδες μποουθ σαιντς.

    Την τεράστια όμως διαφορά, εγώ τουλάχιστον, την εντοπιζω στο εξής: το να σου πουν ψέμματα είναι κάτι σχετικά ξεκάθαρο (όχι εσένα, γενικά   ). Κατι πολύ θλιβερο, με συνέπειες, αλλά ξεκάθαρο.

    Το να σου πει όμως κάποιος την αλήθεια του, να σου πει ότι είναι πολυγαμικος, μαζοχιστης, σαδιστης, γαυρος, βαζελος και εσύ να πιστέψεις ότι αυτή η αλήθεια ΔΕΝ θα ισχύει σε εσένα, ε, αυτό είναι η επιτομή της διαδρομής Λερος, Σινουρι, Δαφνι (Πάλι όχι σε εσένα εσένα   ).

    Σαν να είσαι με έναν σαδιστη και όταν έρθει η ώρα να σε χτυπήσει να πάθεις σοκ και να λες μας πως τολμαει και τέτοια.

    Και τέλος πάντων, όπως είπε και ο tithon, αν οι άνθρωποι έλεγαν αυτά που εννοούσαν και εννοούσαν αυτά που έλεγαν, αυτή η συζήτηση θα ήταν όντως δύο σελίδες  
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    αν ήταν κοινή λογική δεν θα γινόταν κουβέντα και δεν θα κολλούσε.
    η συζήτηση γίνεται γύρω απ' το αν το "πρόβλημα" είναι η ειλικρίνεια ή η αποκλειστικότητα.
    αν δηλαδή το ζήτημα της "ειλικρίνειας" ανακύπτει, ανεξαρτήτως άλλης συνθήκης, απ' τη στιγμή που κάποιος δεν είναι αποκλειστικής χρήσης. πότε καποιος "νοιώθει" ότι κοροϊδεύεται.

    πιο συγκεκριμένα:

    με εναν τι; που λέει οτι ειναι κ; που το λέτε εσείς; που θα το θέλατε; με εναν που τοπάρει; με σαδιστή ισως; με εναν κ που σας υποσχέθηκε αποκλειστική χρήση; και τι άλλο; τι είναι αυτό;

    αυτό ακριβώς! μέλι γάλα. το μέλι γάλα, το ιδανικό, η απαίτηση, ειναι η αποκλειστική χρήση του κ. αυτή είναι η συζήτηση.

    σαφέστατη! μιλάμε με εναν κ δυο τρεις πέντε φορές, τον ρωταω: έχεις άλλες; μέσα στην άνεση μου απαντάει: όχι βέβαια, αυτό περίμενα να με ρωτήσεις, επιθυμώ να σε διαβεβαιώσω πως υπάρχω για σένα, καμμιά άλλη δεν θα με χρησιμοποιήσει, είμαι στη διάθεσή σου.
    ήσυχη εγώ συνεχίζω με την ειλικρινή βεβαιότητα οτι έχω εναν κυριαρχικό στην αποκλειστική χρήση και διάθεσή μου!
    κι αυτό είναι το σημείο που ένας "κυριαρχικός" ξεγελά μιά "υποτακτική. ερήμην της. γιατί αυτός ο διάλογος έλαβε χώρα ανάμεσα σε κ και υ. στην πραγματικότητα.

    πέραν του χαριτωμένου σχολίου, εδώ περιγράφετε κάποιους ανθρώπους που άλλα θέλουν, άλλα κάνουν, έχουν μισό μάτι εδώ, μισό απο 'κει, κοροϊδεύονται, κρύβονται, φοβούνται, δεν ρωτάνε. αλλά στην πραγματικότητα! μου λείπει ο κ. και η υ μου λείπει.

    αυτά έχουν απαντηθεί. και το τι κάνει "πάντα" το μυαλό, ή το τι ψάχνει. και ποιό μυαλό. και το αν κάνει "ο,τι θέλει" ή ό,τι διαλέγει ο κ.

    σε αυτό να συμφωνήσουμε: δεν έχει λόγο να κάτσει. την πηγή της δυσαρέσκειας αναζητάμε στο νήμα. είναι η απαίτηση αποκλειστικής χρήσης του κ; είναι κάποιου η ειλικρίνεια; είναι τίποτε άλλο;

    υγ: επίτηδες δεν χρησιμοποίησα εμοτικονς γιατί θα γινόταν πίνακας.
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    1-2-3-...32 θέματα έχουν ανακύψει σε αυτό το νήμα  
    Κακό δεν είναι, τουναντίον! Αλλά χάνεται η μπάλα κάποιες φορές.
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Νομίζω πάντως, ότι άσχετα από τα θέματα (και τις πληγές) που άνοιξαν μετά, το θέμα του νήματος δεν είχε να κάνει με την απαίτηση αποκλειστικής χρήσης κάποιου. Ίσως ούτε καν με την ειλικρίνεια, και ας είναι στον τίτλο.
    Είχε να κάνει με το "μαλάκα (πάρντον μαι φρεντς   ) αν δεν μπορείς να χωρίσεις δυο γαϊδάρων άχυρα, θα μεταθέσεις σε μένα την ευθύνη;".
     
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    Ερμφμ, το Polykamakory μπορεί να συνυπάρχει με την πολυερωτία, μπορεί και όχι. Στους πολυερωτικούς που ξέρω, τουλάχιστον, μάλλον δεν συνυπάρχει.
    Σίγουρα, πάντως, το πισωπλατoise είναι ασύμβατο με την πολυερωτία.

    Οπότε δεν βρίσκω κάποια ανακολουθία στον πρώην σου, ως προς το αν σιχαινόταν την πολυερωτία.

    Τρου στόρυ!

    ΥΓ. Σημαντική απορία: στοιχειώνει την ταβέρνα per se ή φόρουμ που μιλούν για την ταβέρνα;
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πριν απ αυτο το νημα ημουν πολυγαμικη.
     
  7. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @tithon νομίζω ότι η βασική πηγή δυσαρέσκειας είναι πρώτον η σχέση μας με τον εαυτό μας, δεύτερον η σχέση μας με την πραγματικότητα και τρίτον και ίσως βασικότερο, οι προσδοκίες μας και δη οι μη ρεαλιστικές.

    Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι "Ο Κ θα αλλάξει για εμάς" σε πράγματα τόσο βασικά όσο η πολυγαμια. Ίσως να μην είναι και ρεαλιστικό ένα Κ να πιστεύει ότι ένα φανατικά μονογαμικο υ θα γίνει πολυγαμικο με κάποιο μαγικό τρόπο απλά επειδή "έτσι". Ίσως όμως. Και αυτό νομίζω είναι άλλη κουβέντα, τεράστια.

    @margarita_nikolayevna γενικά οι ευθύνες καλό είναι να μην πηγαίνουν πέρα δώθε. Αλλά και πάλι τότε πρέπει να εξετάσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και την σχέση με την πραγματικότητα.

    @lady godiva πριν από αυτό το νήμα ήμουν μονογαμικη.
    Πολύ πριν από αυτό το νήμα δε ήμουν και η Ματινα. Γιαυτό την ξέρω τόσο καλά και για αυτό και μου τη δίνει. Γιατί υπήρχε μια περίοδος που νόμιζα ότι το μουνι μου ήταν από νεραιδοσκονη ξερωγω και που πίστευα ότι "Ελα μωρέ τώρα εντάξει θα τον αλλάξω εγώ δε τρέχει τίποτα, θα το φέρω στα νερά μου". Και αυτό απλά δε γίνεται. Πως να σου πω ειλικρινά, σχεδόν το θεωρώ ανηθικο πλέον. Προσβάλλεις τον άλλο με το να πιστεύεις ότι "θα τον φτιάξω εγω" .

    @thanasis την ταβέρνα βέβαια! Τι τον έχουμε βάλει κοτζαμ Dean Winchester φώτο προφίλ δλδ ελεος.
     
  8. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Γιατί να μην είναι ρεαλιστικό ένα Κ μέλος να στοχεύει στο να αλλάξει ένα (έστω και φανατικά) μονογαμικό υ σε πολυγαμικό; (υπό τον έλεγχό του φυσικά).
    Νομίζω πως είναι εφικτότατο, αρκεί να ξέρει πως να το χειριστεί για να το οδηγήσει εκεί.

    Πιστεύεις δλδ ότι, εάν ένα Κ οδηγήσει σε κάτι τέτοιο ένα μονογαμικό υ, τότε το τελευταίο, αντί να εξελιχθεί σταθερά σε πολυγαμικό, ενδεχομένως και να άλλαζε, όμως αυτό θα ήτανε προσωρινό και με σύντομη ημερομηνία λήξης;

    Για ένα Κ ναι, συμφωνώ πως μπορεί να είναι ανέφικτο κάτι τέτοιο (αν δλδ είναι πολυγαμικό, πολυγαμικό θα παραμείνει με ή χωρίς το υ δίπλα του).
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Το τι πιστεύω όντως φοβάμαι ότι θα μας πάει στην σφαίρα του "sci-fi" και μακριά από το νήμα και γιαυτό δεν επεκτάθηκα και είπα ότι είναι μεγάλη κουβέντα.  

    Απλά στο παραπάνω ποστ ανέφερα ένα πιθανό σενάριο γιαυτό και τα ίσως   .

    Εάν δεν είναι εκτός τοπικ ίσως να το συζητήσουμε καμία αντίρρηση  
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έχω τη γνώμη ότι το poly είτε το έχει κάποιος, οπότε ίσως είναι θέμα να το συνειδητοποιήσει αν ως τώρα δεν, είτε δεν το έχει και αν δεν το έχει δεν το αποκτά όση εξάσκηση και να του συμβεί, αλλά μάλλον το αντίθετο.

    Αν είναι off topic το ποστ μου τότε να πάει στον καιάδα τον off topic που θα έχει καλή παρέα  
     
  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @gaby_m ερώτηση:

    Δεν θα μπορούσε να είναι poly(t) ομως;

    Και αν πάμε στον Καιαδα πάμε παρέα  
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Συμφωνώ.
    Οι ρωσσοι εχουν μια παροιμια. Η ουρα του σκυλου δεν ισιωνει. Κανείς δεν αλλάζει κανέναν, αλλάζουμε όμως οι ίδιοι, αν το αποφασίσουμε και δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

    Νιώθω την ανάγκη να εκφραστώ όσον αφορά το ψέμα, γιατί μέρες τωρα διαβάζω και σκέφτομαι και έχω καταλήξει.
    Ο Ψεύτης θα ειναι παντα Ψευτης όπως κι αν εκλογικεύεται είτε απ εκεινον είτε από συσσωμη την κοινοτητα. Μπορεί ένας Κ να είναι ψεύτης; Και βέβαια. Ακόμα και προς τον ίδιο του τον εαυτό. Ειμαι κακή σκλάβα αν δεν επιθυμώ να βρίσκομαι σε μια σχέση βασισμένη και κτισμένη σε ψέματα, επειδή είναι αναφαίρετο και καλά δικαίωμα του Κ να είναι όσο ψεύτης γουστάρει;

    Ως σκλάβα γνωρίζω πως υπάρχουν θέματα που δεν με αφορούν ή θεματα που δεν χρειάζεται να γνωρίζω τίποτα και απλά να υπακούω και να υποτάσσομαι στο θελημα Του Κυριου.
    Ομως η στάση μου απεναντι στην απόκρυψη πληροφοριων, οι οποίες είναι ικανές να καταλύσουν την σχέση και την ίδια την εικόνα που έχει το σ. για το Κ, μέχρι τότε και όλα όσα της έχει πει/υποσχεθεί και λέγονται με στόχο την χειραγώγηση των φοβιών και αδυναμιών και συμπλεγμάτων του σ., με εκφοβισμό και εξαναγκασμό τελικά της σκλάβας, σε κάτι που ναι μεν, δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύσει ή επιτρέψει, αλλά αντιβαίνει κάθε συμφωνία που προηγήθηκε, είναι καταδικασταία ΑΠΟΛΥΤΑ και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με πείσει ποτέ ξανά, πως δικαιολογούνται εγκλ'ηματα κατά του ψυχισμού της σλάβας, στο όνομα της καυλας και της υποταγής. Φτύνω την κυριαρχια και υποταγή πατόκορφα αν εκεί θα καταντήσει το Ms για να δικαιούται τον "τίτλο".
    Μπορεί μια άλλη σκλάβα να το βλέπει αλλιώς; Και βέβαια. Όπως δεν επιβαλλω εγω τις δικες μου αντιλήψεις, ως το μέτρο βάσει του οποίου μετριούνται όλες οι σκλάβες του πλανήτη, αναμένω πως καμία και Κανείς δεν θα είναι τόσο αλαζων, που να θεωρεί πως το δικό τους μονοπάτι κι οι δικές τους επιλογές, ως τις μόνες ορθες και επιτρεπτες.

    Κάπου ο @DeSade λέει, σιγά τι θα μπορούσε να πάθει ο ψυχισμός μιας σκλάβας και ομολογώ εξεπλάξην. Αλλα επειδή έχω πολλα να πω και να τεκμηριωσω, το πως μπορει ο ψυχισμος μιας σκλαβας, που εχει εκπαιδευτει, εχουν αποδομηθει βασικοι μηχανισμοι άμυνας και επιβίσωης για να μπορει να υποταχθει, να γινει σμπαραλια, όταν αυτό το οποίο προσπαθεί να της επιβληθεί, όχι απλά ακουμπά σκληρό όριο, αλλά το υπερβαίνει σε τραυυματικά επίπεδα για τον ψυχισμό και το πως οι επιδράσεις επεκτείνονται σε όλους τους υπολοιπους τομεις της πραγματικής ζωής και γιατι αυτο ειναι εγκληματικο και απολυτη αποτυχία Κυριαρχίας, θα προτιμήσω να το κάνω σε άλλο νημα, κάποια άλλη στιγμή.

    Γενικότερα. Εχω επιλέξει να καταπιώ πολλά ψέματα και να τα εκλογικεύσω στην ζωή μου. Εχω φτάσει σε σημείο να νιωθω πως τρελάθηκα κι έχω παραισθήσεις..... Οταν αποδείχθηκε πως όσο και να προσπαθησαν να με πείσουν γι αυτο, ούτε παρανοϊκή ήμουν,ούτε παραισθήσεις είχα, έδωσα στον εαυτό μου την υποσχεση. Με το που νιωθω ψηγμα ψεματος, να εμπιστευομαι το ενστικτο μου ή όπως πολύ όμορφα το είπε κάποια στιγμή ο @tithon αν δεν κάνω λάθος, "επιβεβαιωμένη διαίσθηση". Και να αντιμετωπιζω τον ψευτη με θάρρος και ευθύτητα. Και να μάθω να την κάνω με ελαφρά ή έστω πιο ελαφρά από πριν, μόλις νιώσω πως ο άλλος δεν έχει Ήθος όσον αφορά το ψέμα, δεν πα ναναι ο πιο Αφεντης όλων των Αφεντων. Μην σωσω να ξαναβιωσω υποταγή όσο ζω, από το να καταπιώ το παραμικρό ψέμα. Μην σώσω να νιώσω όλα χωρίς τα οποία νιώθω πως επιβιώνω και όχι πως ζω και υποφέρω ούσα αδέσποτη.... Τόσο έντονα ανακατεύομαι όταν τίθεται το Ψέμα στο τραπέζι και όσον αφορά εμένα και το πως ο άλλος προσεγγίζει και αντιμετωπίζει εμένα. Και όχι δεν είμαι ταπεινή καθόλου. Ούτε αλαζονική. Απλά διεκδικώ το δικαίωμα μου να απολαύσω το Ms, για όσα χρόνια μου έχουν απομείνει, μέσα σε μια σχέση Τίμια.

    Επίσης να τολμήσω να εκφράσω, πως για μένα, η αναγκη για Συντροφο και Συνοδοιπόρο είναι εντονότερη από ποτέ και δεν είναι αρκετό για μένα να με καυλώσουν, να με χύσουν, να με κατουρήσουν, να με δείρουν ή να με "υποτάξουν" ή ακόμα να με Υποτάξουν, αν δεν μπορώ να έχω συντροφικότητα. Άλλες ανάγκες στα 20 άλλες στα 40 άλλες στα 50 και άλλες στα 80.
    Να θεωρώ πως αποκλείεται να βρω το αντίστοιχό μου, επειδή τείνει η κοινότητα να καταλήξει, πως σωστοι Ms είναι όσοι δεν ερωτευονται, δεν αγαπιούνται, δεν μπορούν να λειτουργήσουν συντροφικά με μόνο μία σκλάβα και να πολυγαμάνε συντροφικά μεν, που όμως μετά o καθένας σπιτάκι του και το Ζ/ζευγος κοιμάται αγκαλιά δε; Αφου γνωρίζω τέτοιες σχέσεις! Να μην τολμάμε ποια να το εκφράζουμε, μην μας πουν βανίλες που ψάχνουν για γαμπρό, επειδή οι πλείστες σχέσεις είναι κάπως αλλιώς;

    Καταλήγοντας. Αν το Κ είναι πολυερωτικό και δεν μου το δηλώσει εξ αρχής, ψευδεται. Αν μου δηλώσει πολυγαμικός και μετά προσπαθεί να επιβάλει πολυερωτία, ψεύδεται. Αν η πολυερωτία του προκύψει καθ οδον, είναι ατιμία η απόκρυψη μιας τέτοιας πληροφορίας. Και την ό,ποια εκλογίκευση μπορεί να γίνει, για να γίνει αποδεκτό, πως το κακόμοιρο το σ. δεν ξερει, δεν καταλαβαινει, δεν αντιλαμβανεται, πρεπει να λεμε ψεματα και να χειραγωγουμε, αντιστοιχα με το πως οι βανιλλα κανοουν ψηστηρι για να πηδηξουν, δεν μπορώ να την δεχτώ.
    Ειλικρινά εύχομαι να εκφράστηκα κατανοητά, αν όχι ζητώ συγνώμη και αν χρειαστεί μπορώ να ξαναπροσπαθήσω.