Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Για να το απαντήσω αυτό, θα πρεπε να ξέρω, για το συγκεκριμένο ζευγάρι, πόσες και τί δηλώσεις έχει κάνει το υ περί του πόσο απόλυτα σημαντική και υπέρτατη πηγή ευτυχίας είναι γι αυτό η απόλαυση / ευτυχία του Κ του.
     
  2. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    @elfcat

    Εάν βασίζεστε σε αυτήν την παραδοχή, τότε ίσως είναι αναγκαίο να επανεξετάσετε/επαναξιολογήσετε ολόκληρη τη θεωρία σας, από τα θεμέλια.

    Το bdsm και ειδικά το κομμάτι του εκείνο που αφορά τις D/s και M/s σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει την ανισότητα, αλλά έχει ως βασική του προϋπόθεση την ασυμμετρία και την συναίνεση.

    Τα μέλη, λοιπόν, μιας Κ/υ σχέσης είναι ισότιμα. Απλά επιλέγουν να είναι ασύμμετρα. Και η επιλογή τους αυτή είναι συνειδητή και συναινετική.

    Η ασυμμετρία είναι επιλογή, ανάγκη και αυτοπροσδιορισμός με βάση την σεξουαλικότητα τους και το πώς επιθυμούν τα μέλη μιας τέτοιας σχέσης να τη βιώνουν στην καθημερινότητα τους. Οι σχέσεις αυτές δεν είναι καταπιεστικές για κανέναν. Είναι τόπος ελευθερίας για όσους το έχουν το «βίτσιο» και μόνο για εκείνους.

    Πέραν αυτών, εξ ορισμού η απόλαυση δεν μπορεί ποτέ να είναι μετρήσιμη. Ακόμη κι αν τα μέρη, ήδη από το στάδιο των διαπραγματεύσεων, συνομολογούσαν ρητά ότι «η απόλαυση του Κ θα είναι μεγαλύτερη από την απόλαυση του υ», στην πράξη μια τέτοια συμφωνία θα αποδεικνυόταν τόσο ουτοπική, όσο η προσπάθεια εκπαίδευσης ενός κοπαδιού από τσιπούρες στη συγχρονική κολύμβηση.

    Το υ μέρος μπορεί να δίνει αναφορά, να ακολουθεί εντολές, να αλλάζει συνήθειες, να εκπληρώνει tasks, να υφίσταται ποινές για συγκεκριμένους λόγους, αλλά ποτέ και κανείς, όχι ο Κ –ούτε ο ίδιος ο πλάστης του σύμπαντος- δεν μπορεί να επέμβει στη σφαίρα της απόλαυσής του. Ακόμη κι αυτή η απαγόρευση του οργασμού, μέρος της απόλαυσης είναι και καταληκτικά μόνο σαν επίτασή της λειτουργεί. Ακόμη κι η πολυγαμικότητα του Κ μπορεί στα πλαίσια συγκεκριμένων σχέσεων να πολλαπλασιάζει την απόλαυση του υ μέρους. Κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει. Κανείς δεν μπορεί να το μετρήσει. Κανείς δεν μπορεί να το προκαθορίσει.
     
    Last edited by a moderator: 18 Ιουνίου 2017
  3. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Φυσικά και μπορεί κάποιος να επέμβει στη σφαίρα της απόλαυσης του υ. Και τούμπα να τη φέρει.
    (Αλληλ)επίδραση ονομάζεται αυτό.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    από περιέργεια: εσείς αυτό πώς το ξέρετε; έστω: πώς το φανταστήκατε;
    σχετίζεται με το ότι σας μοιάζει με βίτσιο; δεν χωρά στο μυαλό σας; σας ξενίζει;
     
  5. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Το παραπάνω αντιβαίνει μεν κάπως εκείνο που βιώνεται ως D/s, πόσο μάλλον M/s σχέση, από πολλούς που εκλαμβάνουν το BDSM ως συνολικό τρόπο ζωής και προσωπικής έκφρασης,

    αλλά το BDSM είναι ούτως ή άλλως ένας μεγάλος και με εύπλαστα όρια χώρος ερωτικής αλληλεπίδρασης, που στην επικράτειά του κατοικοεδρεύει και αυτό που περιγράφετε,
    μαζί με τόσα άλλα διαφορετικά,
    τόσο σαν δραστηριότητες όσο και σαν τρόπος έκφρασης και αντίληψης συνολικά.

    Δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός, στενός ορισμός πάνω στο θέμα, κατ' εμέ,
    πέραν του ό,τι αντιλαμβάνεται ο καθένας και εκφράζει τον καθένα ξεχωριστά πάνω στα αρχικά:

    BDSM,
    - Bondage/Discipline/Sadism/Masochism ή
    - Bondage/Dominanse/Submissiveness/Masochism

    Και πάντα, για εμένα, με προϋπόθεση τα:
    - Safe/Sane/Consensual
    ή/και
    Risk/Aware/Consensual/Kink
    ως κοινά αποδεκτές και ευλαβικά τηρούμενες βάσεις συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης.
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2017
  6. angel42

    angel42 Regular Member

    Αγαπητή σας καλωσορίζω με τη σειρά Μου, στα εδώ λημέρια, αν και ίσως σας λυπήσω λέγοντας σας εξαρχής ότι τα όσα γράψατε και εδώ -και αρκετά από εκείνα στα οποία ήδη κάποιοι σας απάντησαν- είναι για αρκετούς από Ε/εμάς ακριβώς ανάποδα από όσα ισχυρίζεστε ότι είναι το bdsm για όλους. Ίσως αν γράφατε ότι αυτά που λέτε αφορούν αποκλειστικά και μόνο το πως το ζείτε εσείς (αλήθεια το ζείτε; και με βάση ποιές εμπειρίες ισχυρίζεστε αυτά που διατυπώνετε ως γενικές επιταγές, μιας που είτε είστε βανίλλα όπως συστήνεστε και σαφώς ομιλείτε ως βανίλλα _δεν σας το λέω υποτιμητικά_ είτε το βανίλλα σας είναι κι αυτό μία μάσκα -και δικαίωμα σας να τη φοράτε- αλλά έτσι κουβέντα δε γίνεται διότι το τί ζείτε και το πως το ζείτε είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά ως προς την αντιληπτικότητα των όσων ισχυρίζεστε αλλιώς γενικώς αμπελοφιλοσοφούμε...).

    Είναι δε και σχεδόν κωμικό για κάποιους από Ε/εμάς το θέαμα του να παρενείτε κάποιο μέλος ατελείωτων χρόνων εδώ μέσα που δεν προσδιορίζεται ως βανίλλα και σαφώς ζει εντός του bdsmικού βίου πρακτικά και όχι θεωρητικά το "να το δει και να το πάρει αλλιώς" διότι ως τα τώρα τα είχε μπερδεμένα και ενεμφανίσθη μία να του τα βάλει στη θέση του με glory...

    Όπως και να έχει όμως είτε μιλάτε ως βανίλλα είτε ως κρυφοbdsmού αυτά που φαίνεται να τονίζετε και να σας απασχολούν είναι βανίλα. Και ξεκινώ:

    1) Κάποιους από Ε/εμάς δε μας αφορά καθόλου η "ισοτιμία". Οικοδομούμε ασυμμετρία που είναι το βασικό που Μ/μας αφορά και η κρίση για το κατά πόσο δένει και πετυχαίνει το γλυκό είναι με γνώμωνα την ασσυμετρία που καταφέρνουμε ή αποτυχαίνουμε να χτίζουμε. Όσο περισσότερη από αυτήν τόσο πιο ωραίο το έδεσμα και όσο λιγότερη από την ισοτιμία που δεν Μ/μας ενδιαφέρει και δεν Μ/μας καυλώνει ούτε να την τονίζουμε, ούτε να την επικαλούμαστε κάθε τρεις και λίγο, ούτε σαφώς και να τη ζούμε... Αν Μ/μας ενδιέφερε θα ζούσαμε συμμετρικές και ισότιμες σχέσεις, αλλά βλέπετε από αυτές ροβολάμε να ξεφύγουμε... Ίσως τωρα να καταλαβαίνετε ότι επιμένετε να αγνοείτε μία βασική διαστροφή που δίνει σε Ε/εμάς την απόλαυση, τους διεστραμμενοΚάππα και τους διεστραμμένουπό... Δεν Μ/μας καυλώνει η ισοτιμία, ούτε η συμμετρία. Μ/μας καυλώνει η ασυμμετρία και το βίωμα της ανισότητας Μ/μας... Βρίσκουμε και συνΥ/υπάρχουμε τους συμβατούς που δεν τους καυλώνει η ισοτιμία και η συμμετρία. Μ/μαζί δίνουμε υποσχέσεις και Δ/δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε καθημερινά και αδιάλλειπτα ο κάθε ένας από την ασύμμετρη και ανισότιμη θέση του να μεγενθύνουμε αυτήν την ασυμμετρία, να την καλλιεργούμε, να την ποτίζουμε και να την τροφίζουμε για να ανθίζει όλο και περισσότερο. Ό,τι λοιπόν μας θυμίζει την συμμετρία, ό,τι απειλιτικό ως προς το βίωμα της πολυπόθητης ασυμμετρίας έρχεται από εντός και από γύρω Μ/μας το παρακολουθούμε μη Μ/μας πάρει φαλάγκι, ενίοτε το εξαλείφουμε όμορφα και με το μαλακό και με πολύ συζήτηση κι άλλοτε πάλι με φρικιαστικές για άλλους σκηνές, νόμους, εσωτερικά καταστατικά, βία, σάλια, αίμα και ξεφτιλίκια το εξωβελίζουμε στο πυρ το εξώτερον... Αν αρχίζω τα κηρύγματα στο σκλάβο Μου ότι Ε/είμαστε ισότιμοι και φροντίζω να τον ταίζω με την ισοτιμία καθημερινά, φανταστείτε σε τι τάρταρα θα πέσει η με κόπο απελευθερωμένη καύλα του από τα πολυπόθητα ασύμμετρα και ανισότιμα βιώματα που επιτέλους λαμβάνει μετά από χρόνους δυστυχίας εντός των ισότιμων και συμμετρικών βανιλοσυσχετισμών. Βλέπετε αυτό που για εσάς είναι σημαντικό να τονίζετε το ότι είμαστε όλοι ισότιμοι, κάποιοι από Ε/εμάς λέμε: ε, ναι και so what? Next!!! Δε θέλουμε να κάτσουμε σε αυτόν τον τόπο παρά όσο παίρνει η φράση να ειπωθεί... Και άπαξ...

    2) Ως προς την "καταπίεση" επίσης που λέτε. Πάλι δε βλέπετε ότι για κάποιους από Ε/εμάς η δυνατότητα που Μ/μας δίνει η ανισότητα και η ασυμμετρία που χτίζουμε Μ/μαζί με κόπο και φροντίδα του να Καταπιέζουμε και να καταπιεζόμαστε είναι επίσης πηγή καύλας και απόλαυσης... Είναι καταπιεστικό να μη σου ανήκει πλέον ούτε ο χρόνος σου, ούτε το σώμα σου, ούτε ο οργασμός σου, ούτε ένα σωρό άλλα που κάνουμε για να Καταπιέζουμε ως Κ και να καταπιεζόμαστε ως υ... Αυτή η καταπίεση είναι η καύλα και η ελευθερία Μ/μας που σε μία βανίλλα θέαση του κόσμου σαφώς αποτελεί αντίφαση και οξύμωρο. Όχι όμως στο δικό Μ/μας κόσμο...

    3) Σαφώς η απόλαυση του υ είναι πάντα και διαρκώς μετρήσιμη από το Κ. Είναι μέρος του ελέγχου Του/Της. Είναι αυτό που παρακάλεσε το υ. Να του τη βγάζουμε και να του την μετράμε... Μα πως; Μα Έχουμε πολλά εργαλεία για να την μαθαίνουμε, να την παρατηρούμε, να την αυξάνουμε, να την μειώνουμε, να της αλλάζουμε δοσολογίες και φώτα και πετρέλαια. Ο έλεγχος δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης πχ ενός ποδιού πάνω σε κάτι αρχίδια που κλωτσάς... Κυρίως είναι στο μετά. Τον κλώτσησα με χ ποσότητα δύναμης. Ούρλιαξε και διπλώθηκε στα δύο. Ελέγχω μετά το κλωτσίδι τί έγινε. Μπορεί και να πόνεσε φριχτά... Θα πράξω ό,τι θεωρώ κατάλληλο ως προς αυτό εκείνη τη στιγμή του πόνου και αμέσως μετά. Ισχυρίζεται ότι δεν του άρεσε. Αυτό μένει να επανελεγθεί και σε αργότερο χρόνο. Να ξαναμετρηθεί δηλαδή. Δύο μέρες μετά καταθέτει ότι παρόλο που πόνεσε πολύ, όλο αυτό το κλωτσίδι στα αρχίδια σκέφτεται και καυλώνει. Αυτό μένει να επανελεγθεί και σε αργότερο χρόνο. Να ξαναμετρηθεί δηλαδή... Τρεις εβδομάδες αργότερα παρακαλεί να τρώει κλωτσίδια εκεί... Θα τα φάει; Δε θα τα φάει; Πόσα; Για πόσο; Πότε; Είναι στη διακριτική ευχέρεια, και τον έλεγχο του Κ όπως και η απόλαυση ή η μη απόλαυση από αυτά καθώς και τα όρια μετακινούνται. Είσαι παρών σε όλα τα στάδια. Μαθαίνεις τον άλλον απ΄ έξω και ανακατωτά... Γίνεσαι κώλος και βρακί... Είναι μετρήσιμη η καύλα, η επιθυμία, η αποστροφή, η ένταση ανά πάσα ώρα και στιγμή και στο πριν και στις μεταβάσεις και στο μετά...

    Δεν κολλάμε μπρίκια, αγαπητή, ούτε τα υ, ούτε τα Κ. Συνεργαζόμαστε και μία βασική ενασχόληση μιας που βασικός λόγος της συνΥ/ύπαρξης Μ/μας είναι να λαμβάνουμε αλλιώς την απόλαυση Μ/μας είναι και να τη βγάζουμε έξω και διαρκώς να την αναλύουμε και να τη μετράμε...   Σίγουρα πάντως δεν αρέσει ιδιαίτερα σε κανέναν από Ε/εμάς κάποιοι τρίτοι και άσχετοι από τη μεταξύ Μ/μας συνύπαρξη να θεωρούν και με το γειά σας μάλιστα ότι θα Μ/μας τη μετρήσουν, θα την αναλύσουν, θα την αξιολογίσουν και θα δώσουν και συνταγή γιατρού για να την αναμορφώσουν και ότι ξέρουν εκείνοι καλύτερα από Ε/εμάς που δεν κάνουμε άλλη δουλειά ολημερίς και ολοβραδίς...

    Εύχομαι καλή συνέχεια εδώ.

    Α.

     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2017
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Σου έχω πει πως είσαι η θεά μου ή στο λέω τώρα;
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2017
  8. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Αγαπητή @angel42 σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Μην ανησυχείτε. Ό,τι γράφω εδώ είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, είναι βέβαια αυτονόητο, ωστόσο το έχω δηλώσει αρκετές φορές και θα το κάνω ακόμη μία.

    Φαντάζομαι όμως ότι η ίδια ακριβώς υποκειμενικότητα διέπει και τις δικές σας απόψεις. Το ίδιο ισχύει για τις απόψεις όλων μας. Ευτυχώς (νομίζω), κανείς από μας δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, μιας και δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια.

    Ως προς τον «vanilla», όπως γράφετε, χαρακτήρα των απόψεών μου : -Θα εκπλαγείτε, όταν ευθύς αμέσως θα διαπιστώσετε πόσο πολύ μπορεί να ομοιάζουν οι δικές μου vanilla απόψεις με τις απόψεις, ας πούμε ενός καθαρόαιμου και υπεράνω πάσης υποψίας bdsmer.

    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επικαλεστώ τον αγαπητό @Iagos, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι οι παρακάτω θέσεις (τις οποίες κατά λέξη παρέθεσα στο προηγούμενο σχόλιό μου) είναι ακριβώς οι δικές του θέσεις :

    «Το bdsm και ειδικά το κομμάτι του εκείνο που αφορά τις D/s και M/s σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει την ανισότητα, αλλά έχει ως βασική του προϋπόθεση την ασυμμετρία και την συναίνεση. Τα μέλη, λοιπόν, μιας Κ/υ σχέσης είναι ισότιμα. Απλά επιλέγουν να είναι ασύμμετρα. Και η επιλογή τους αυτή είναι συνειδητή και συναινετική. Οι σχέσεις αυτές δεν είναι καταπιεστικές για κανέναν. Είναι τόπος ελευθερίας για όσους το έχουν το «βίτσιο» και μόνο για εκείνους

    Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή εκπλήσσεσθε. Και όχι μόνο εσείς, είναι σαφές.

    Καταλαβαίνω ότι σας φαίνεται αδιανόητο μια vanilla να μοιράζεται παρόμοιες αντιλήψεις με κάποιον ο οποίος αδιαμφισβήτητα (έχω την αίσθηση) έχει εισχωρήσει, εντρυφήσει, εμβαθύνει και κατανοήσει αυτό που γενικά καλείται bdsm.

    Και όμως, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Και ξέρετε γιατί ; Επειδή δεν νοείται πνευματική ιδιοκτησία στο bdsm. Επειδή, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν υπάρχουν Δάσκαλοι του Γένους για να μας διδάξουν πως λειτουργεί το ορθόδοξο bdsm. Επειδή δεν υπάρχει oρθόδοξο ή ανορθόδοξο bdsm. Άλλο είναι το δικό σας, άλλο το δικό μου. Το δικό μου μπορεί να συγγενεύει ιδεολογικά με του @Iagos, το δικό σας με της @elfcat.

    Δεν είναι κακό, δεν είναι λάθος, δεν είναι αξιοκατάκριτο. Και κανείς δεν θα πρέπει να βρει τον μπελά του γι' αυτό.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    εδώ και τέσσερεις αιώνες διακηρύξαμε οτι οι άνθρωποι, στον δημόσιο χώρο, είναι ισότιμοι. χρησιμότατο και αναγκαίο.
    στον ιδιωτικό χώρο ορισμένοι (δεν χρειάζεται αξιολόγηση) είναι ασύμμετροι.
    η σύγχυση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου, και η καθηκοντολογική ορθότητα για την αξιοποίηση της ισοτιμίας, μοιάζει πολυ συνηθισμένη,
    και παράγει το αβάσιμο συμπέρασμα οτι κυριαρχικός είναι κάθε γκόμενος και υποτακτική κάθε γκόμενα.

    στους βδσμερς περιλαμβάνονται και οι κινκστερς, ας μην είναι ασύμμετροι.
    δεν είναι τίτλος η ασυμμετρία, μην την επιδιώκει όποιος δεν ξέρει τι είναι ή δεν χωρά. ούτε να προσπαθεί να την "λειάνει" για να χωρέσει είναι χρήσιμο.
    ακόμη κι αν είναι τίτλος.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Τα μέλη μιας ασύμμετρης σχέσης, μπαίνοντας σε αυτήν, επέλεξαν, αμφότεροι και εν γνώσει τους, να ΜΗΝ είναι ισότιμα στην απόλαυση. Το επέλεξαν. Και μια ελεύθερα επιλεγμένη ανισότητα δεν μπορεί να είναι καταπιεστική, ούτε όταν, ενδεχομένως - προσέξτε - η καταπίεση είναι ζητούμενο. Αντίθετα, είναι απόλαυση.
    Δεν καταλαβαίνετε επίσης ότι για το υποτακτικό μέλος της σχέσης, η μεγαλύτερη απόλαυση είναι να προσφέρει απόλαυση στον κυριαρχικό, με όποιον τρόπο ο κυριαρχικός επιλέξει (γιατί το υποτακτικό μέλος δεν θέλει έλεγχο, είναι σαφές; ).

    Σας δυσκολεύει όλο αυτό; Μην το επιλέξετε για τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείτε να διαστρεβλώνετε και να μειώνετε έναν τρόπο συσχέτισης που δεν καταλαβαίνετε και δεν σας αφορά. Όσοι είναι συνειδητά μέσα σε αυτό, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2017
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Παω να ψαξω αν συζητησαμε ποτε περι ασυμμετρίας.
    Γιατί μπερδεύτηκα.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor