Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν μπορούσα, αν ήταν θεμιτό, θα ανάφερα πραγματικές καταστάσεις και γεγονότα δημιουργώντας ένα case study για το οποίο θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου.
    Δεν μπορώ να το κάνω όμως, υποθετικά δεν θα ήθελα να μιλήσω, το λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στην συγκεκριμένη συζήτηση μετά των προυποθέσεων που έθεσες για να συνεχιστεί.


    Από εκεί και πέρα και γενικά μιλώντας πάνω στη θεματική του νήματος,

    και το T/b και το D/s και το M/s είναι αν μη τι άλλο ανθρώπινες σχέσεις. Το θεωρώ απατηλό το να ελπίζει κάποιος στη βιωσιμότητα οποιασδήποτε ανθρώπινης σχέσης η οποία έχει χτιστεί πάνω σε όρους και συμφωνίες που προδιαγράφουν και ορίζουν οικονομικές και νομικές συμπεριφορές μεταξύ νομικών προσώπων.

    Το να είσαι κυριαρχικός είναι πολλάκις περισσότερα από το νομίζεις ότι η ετικέτα και μόνο σε κάνει τον άρχων σε μία σχέση με μία ή περισσότερες υποτακτικές οι οποίες υποχρεούνται για κάποιο λόγο και με κάποιο μαγικό τρόπο να διατηρούν καθ' όλη την διάρκεια αυτής αυτά που κάποιοι σε ένα φόρουμ ορίζουν ως χαρακτηριστικά και ποιότητες της υποτακτικής.

    Για μένα το να είσαι κυριαρχικός σε D/s ή σε M/s σχέση σημαίνει πάνω από όλα ικανότητα να χτίσεις και να διατηρήσεις γερό θεμέλιο ασφάλειας, σταθερότητας και ασυμμετρίας, το να μπορείς να χειριστείς συναισθηματικές αστάθειες τόσο δικές σου και ακόμη περισσότερο της/των υποτακτικών μελών και προπαντός την δυνατότητα να μπορείς να χειριστείς προσωπικότητες και ροπές/τάσεις με επιτυχία. Τούτο θαρρώ ότι είναι αδύνατον να γίνει όταν επιμένεις να αγνοείς συναισθήματα που δημιουργούνται στην πορεία της σχέσης ή αν νομίζεις ότι επειδή κάποια έχει δηλώσει κάποια πράγματα ως ενήλικας με επίγνωση της συναίνεσης της, έχει και την ικανότητα να τα υποστηρίζει διαρκώς.

    Δεν είναι ότι λάμπει, επειδή λάμπει, χρυσός και ακόμη και χρυσός να είναι μπορεί από κάποιο σημείο και μετά να μαγαρίσει ή να βρωμίσει και να σταματήσει να λάμπει παρόλα που είναι χρυσός.


    Αναρωτιέμαι καλή μου elfcat, είμαι μόνο εγώ αυτός που βλέπει τι πραγματικά γίνεται σε αυτό τον χώρο όσο αφορά την πρακτική εφαρμογή όλων αυτών των ωραίων και ιδανικών που ορίζεται ως κυριαρχία και υποταγή, ως D/s και M/s ?

    Δεν λέω, όμορφο να μιλάμε για το bdsm με τις ίδιες λέξεις που θα μιλούσαμε για αυτή την εικόνα :

     

    αλλά ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να αρχίσουμε να μιλάμε για το bdsm με τις ίδιες λέξεις που θα μιλούσαμε για την πραγματικότητα πίσω από την προηγούμενη εικόνα :

     
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητή @Gloriana Majestica κατ αρχάς να σας πω πως χαίρομαι αφάνταστα από το γεγονός πως σας συνέστησα σε προηγούμενα κείμενα μου να με διαβάσετε και εσείς προστρέξατε (κοινώς τσακιστήκατε να το κάνετε, όπως λέμε και Ε/εμείς της ασυμμετρίας).

    Αυτό ικανοποίησε στο έπακρο την Κυριαρχική Μου διαστροφή.

    Όμως ως Κυρίαρχος θα σας επιπλήξω διότι αυτό που σας ζήτησα ναι μεν το κάνατε (κοινώς τσακιστήκατε να το κάνετε, όπως λέμε και Ε/εμείς της ασυμμετρίας) αλλά το κάνατε λάθος.

    Υπακούσατε μεν αλλά αγνοήσατε την τελευταία Μου επιθυμία η οποία είναι η εξής :

    Τα κείμενα Μου αγαπητή @Gloriana Majestica δεν είναι κουρελόχαρτα για να τα κόβει και να τα ράβει ο καθείς κατά το δοκούν και όπως τον βολεύει.

    Είναι αποτέλεσμα κόπου, μόχθου και προσωπικής πνευματικής συμπίεσης.

    Απαιτώ να τα σέβεστε.

    Σας προτρέπω λοιπόν να τοποθετηθείτε επί του συνόλου της σκέψης Μου όπως το επιθυμώ και όχι επί μιας φράσης που αποτελεί μέρος του συνόλου.

    Το κείμενο Μου είναι το παρακάτω :
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Υπάρχει-απόλυτη-ισότητα-σε-μια-σχέση.56609/page-3

    Επειδή το παραπάνω κείμενο ξεκαθαρίζει τι είναι το vanillobdsm και πως αυτό αντιλαμβάνεται την ανισότητα, πιθανών συνολικά να το κατακρίνετε.

    Το εύχομαι γιατί έτσι δεν θα μπορεί πλέον η σκέψη Μου να είναι το δεκανίκι σας.

    Αν το επικροτήσετε τότε είστε με την ασυμμετρία και δεν το ξέρετε…

    Ίδωμεν..

    Iagos
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2017
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Respect.

    Και όχι δεν είσαι μόνο εσύ.
     
  4. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Βεβαίως γλυκέ μου @Iagos, τα κείμενά σας έχουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και όποιον τόλμησε να πει ότι είναι κουρελόχαρτα, να μου τον υποδείξετε, να τον βάλω στη θέση του. Εγώ πάντως, όπως βλέπετε, δεν άλλαξα μήτε τελεία.

    Είναι από τα κείμενα εκείνα που ξεκαθαρίζουν πλήρως την έννοια της ασυμμετρίας, αποσυνδέοντάς την τελείως–και ορθά, κατά τη δική μου κρίση- από αυτήν της ανισότητας.

    Είναι επίσης από τα κείμενα εκείνα που απορρίπτουν την καταπίεση ως στοιχείο της υποταγής και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

    Χαίρομαι λοιπόν που υπερασπίζεστε με τόση θέρμη την πατρότητα των κειμένων αυτών. Εδώ τα υπερασπίζομαι εγώ, που δεν είμαι καν η μητέρα τους, πόσο μάλλον ο πατέρας τους. Nα ξέρετε ότι εξαιτίας αυτής ακριβώς της σαφήνειας και ιδεολογικής τους καθαρότητας, προσωπικά τα συστήνω ανεπιφύλακτα, σαν βασικό γνωστικό εργαλείο, στις νέες κοπέλες με τις οποίες διατηρώ μία επικοινωνία και με ρωτούν από που να ξεκινήσει κάποια που ενδιαφέρεται για το bdsm. «Ξεκινήστε από τον Ιάγο», τους λέω «εγώ vanilla είμαι, τι να σας πω η μαύρη ;». «Και χωνέψτε, κούκλες, μια και καλή τα δύο βασικά : Άλλο Υπακοή, άλλο καταπίεση. Και άλλο ασυμμετρία, άλλο ανισότητα».

    Το μόνο που δεν έχω καταλάβει ακόμη είναι, για ποιόν άραγε λόγο, όταν αυτά τα γράφετε εσείς συμφωνούν όλοι και ιδίως εκείνοι, οι οποίοι, όταν τα γράφω Εγώ, εξανίστανται και φρουμάζουν. Θα έχει να κάνει με την υπογραφή φαίνεται. Ή με τη μούρη μου, ποιός ξέρει.

    Χαίρομαι, τέλος, για το ότι η έμπρακτη απόδειξη της προσήλωσής μου στα γραπτά σας, ικανοποιεί –έστω και σε επίπεδο φαντασίωσης (αφού κάλιο μηδέν και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει) την Κυριαρχική σας διαστροφή. Από την άλλη –και δίχως να θέλω να ισοπεδώσω την αίσθηση κάποιας δικής σας αποκλειστικότητας, οφείλω πάντως να σημειώσω ότι τα ίδια ακριβώς συναισθήματα φαίνεται να προκαλώ, ως παρουσία, σε πληθώρα άλλων μελών της ενταύθα κοινότητας, για λόγους τόσο ποικίλους όσο οι παραλλαγές που μπορούσε ο λατρεμένος μου Wolfgang, εν ζωή, να εκτελέσει με τόση άνεση στο τσέμπαλο, επί του ιδίου μουσικού θέματος.
     
  5. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Eνα σχόλιο, όχι ακριβώς ως απάντηση:
    Σε κάθε σχέση,εντός ή εκτός bdsm, παραμένεις μόνο αν και όσο η απάντηση σου στην ερώτηση ¨είμαι-νοιώθω καλά εδώ που είμαι και με αυτό που ζω?¨, είναι καταφατική.
    Εν προκειμένω, από τη στιγμή που το υ παύει να δίνει καταφατική απάντηση στο ερώτημα, οφείλει στον εαυτό του να αποχωρήσει.
    Αν δεν το κάνει, για τον οποιονδήποτε λόγο (και λόγους συνήθως θέλει και βρίσκει άφθονους), από εκεί και μετά είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνο για ό,τι του συμβαίνει και ζει.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Eπί της αρχής, ισχύει...
    Το αν δεν, το διαβάζουμε εδώ και με απ' όλα, άλλωστε..!
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor


    Αγαπητή @Gloriana Majestica όχι μόνο δεν σεβαστήκατε την επιθυμία μου να μην κάνετε κοπτοραπτική το κείμενο μου, όχι μόνο χρησιμοποιήσατε κείμενο μου για να στηρίξετε δικές σας θέσεις και απόψεις αλλά αυτοαναιρείσθε και ψεύδεστε.


    Δηλώνετε :

    «Εγώ πάντως, όπως βλέπετε, δεν άλλαξα μήτε τελεία».


    Ενώ στην ουσία εδώ :


    «Το bdsm και ειδικά το κομμάτι του εκείνο που αφορά τις D/s και M/s σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει την ανισότητα, αλλά έχει ως βασική του προϋπόθεση την ασυμμετρία και την συναίνεση. Τα μέλη, λοιπόν, μιας Κ/υ σχέσης είναι ισότιμα. Απλά επιλέγουν να είναι ασύμμετρα. Και η επιλογή τους αυτή είναι συνειδητή και συναινετική. Οι σχέσεις αυτές δεν είναι καταπιεστικές για κανέναν. Είναι τόπος ελευθερίας για όσους το έχουν το «βίτσιο» και μόνο για εκείνους


    Όχι μόνο δεν αλλάξατε τελεία αλλά του αλλάξατε τα φώτα.


    Τονίσατε σημεία της σκέψης μου και αλλοιώστε το νόημα μου. Προσπαθήσατε να με χρησιμοποιήσετε να στηρίξετε την σκέψη σας.


    Επιτρέψτε μου να γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς τι έχω γράψει και δεν χρειάζομαι ντουντούκα να με προωθήσει.


    Ως εκ τούτου δεν επιθυμώ να κοινοποιήσετε κείμενο μου ξανά.


    Ούτε μια φράση.


    Ότι έχετε να πείτε να το πείτε με δικά σας λόγια και να μην με χρησιμοποιείτε όταν θέλετε…. κάτι και εσείς να πείτε.


    Ό,τι λέω το λέω μόνος μου και δεν έχω διαστρεβλώσει τον λόγο κανενός εδώ μέσα.


    Μπορεί να έχω έρθει σε αντιπαραθέσεις αλλά να πάρω τα λόγια κάποιου άλλου να τα κόψω και να τα ράψω στα μέτρα μου για στηρίξω την θέση μου δεν το έχω κάνει ποτέ.


    Έχω την δύναμη του μυαλού να καταθέσω την σκέψη μου με άλλον τρόπο… διαλεκτικό…


    Μπορείτε να εξακολουθείτε να με διαβάζετε αλλά όχι να με κοινοποιείτε στο εξής.


    Νομίζω πως θα με σεβαστείτε και θα λήξει εδώ.


    Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι…


    Iagos
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Εγω παντως απολαμβανω ιδιαιτερα αυτο το νημα.
    Ετσι ακριβως.
     
  9. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Πολύ ορθά.

    Ας προσέξουμε όμως και μία άλλη οπτική γωνία θέασης:

    Αν και οι δύο γνωρίζουν εκ των προτέρων τη συγκριτικά μεγαλύτερη δυσχέρεια, λόγω χαρακτήρα και λόγω θέσης, του υποτακτικού μέλους να αξιώσει ενεργητικά αυτό που αισθάνεται κι επιθυμεί ή δεν επιθυμεί,
    τότε μιλάμε για ισότιμη συν-ευθύνη στο προκείμενο;
    Ή για ασυμμετρία και στην ευθύνη, με το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής να πέφτει στους ώμους του κυρίαρχου μέλους, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες παραμέτρους της σχέσης;

    Το αναφέρω διότι δεν γίνεται να δεχόμαστε καπιταλισμό/ασυμμετρία στα εύκολα και στις χαρές, αλλά σοσιαλισμό/συμμετρία στα δύσκολα και στις ευθύνες.
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2017
  10. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Δεν με καταλάβατε, γλυκέ μου @Iagos. Δεν σας «κοινοποιώ» (αυτό μου έλειπε τώρα, να κάθομαι να στέλνω και links), απλά παραπέμπω στο έργο σας, ως όλον. Λέω «διαβάστε Ιάγο», γενικά, δηλαδή ο,τιδήποτε από Ιάγο. Όμως, αφού δεν θέλετε, δεν πειράζει. Εφεξής θα τις παραπέμπω όλες στο “Fifty Shades”, που είναι και σιγουράκι. Αλλά μην ακούσω μετά τίποτα παράπονα, πως βγαίνει όλη η νέα γενιά βανιλιάρες ! Ξηγηθήκαμε, νομίζω.

    Όμως σχεδόν λυπάμαι τώρα, που αισθάνεστε «χρησιμοποιημένος», όπως μου γράφετε. Δεν είναι δικό σας λάθος, ασφαλώς. Πάντα και παντού, όλοι οι άντρες το ίδιο μου λένε μόλις ξεμπερδεύω με δαύτους, ότι αισθάνονται χρησιμοποιημένοι. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, φαίνεται ότι κάτι κάνω στραβά, οπωσδήποτε, έλα όμως που δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς. Το μόνο που καταλαβαίνω, κρίνοντας από το ύφος τους, είναι ότι μιαν ασυμμετρία την έχουν υποστεί, όπως και να το δεις.

    Συγγνώμη κιόλας για την εξομολόγηση, αλλά τώρα που το συζητάμε, κάθε φορά που αποφασίζω να τερματίσω μια (vanilla, πάντα !) σχέση μου, ακριβώς λίγο πριν απ’ αυτό το τέλος της έχω την ίδια αίσθηση με εκείνην που μου δημιουργείται όταν έχει γεμίσει ίσαμ’ απάνω ο σκουπιδοτενεκές και είμαι υποχρεωμένη να βγάλω τα σκουπίδια έξω, μέσ’ τη νύχτα, το κρύο και τη βροχή. Πως βαριέμααιαιαι ! -Αλλόκοτο, ε ; Σχεδόν creepy…

    Καλό καλοκαίρι και σε σας

    Γκλόρια

    Kinksta Bitch

    (και πολλά άλλα)
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν ειχα λαβει υποψη αυτη την οπτικη. Σ ευχαριστω.
    Δεν νομιζω να γινεται να ειναι ιση η ευθυνη, απλα δεν ειναι αμοιρο ευθυνων το υ. μια και διατηρει δικαιωματα και συνηθως δεν γινεται η αποδομηση/αναδομηση και δεν υπαρχουν εξαρτήσεις, όπως στο Ms. Αν μιλαμε για εκπαιδευμενη σκλαβα βεβαια, ο Καπετανιος φερει ολη την ευθυνη. Γιατι για να μην μπορει να φυγει, σημαινει ετσι εχει εκπαιδευτει. Όταν θα θελήσει να την αφήσει να φύγει, θα την σπρώξει προς την σταδιακη απεξαρτηση αρχικα. Είναι άλλοι οι όροι στο Μs και δυστυχως αυτο μοιαζει να ξεχνιεται αρκετά και απ εκει ξεκινουν και πολλες παρεξηγήσεις.

    Το Ms είναι ΑΠΟΛΥΤΟ. Πόσο, Πως, με Ποιους τρόπους μπορεί να το αποφασίζει μονο το Α. Θέλει λαμβάνει υποψη τα του σκλαβου, το κανει, δεν θέλει, δεν το κάνει.
    Αλλά το νήμα αυτό δεν πραγματεύεται Ms, οπότε δεν έχει λόγο να αναπτύξω τις σκέψεις μου περι ισοτιμιας, ισοδυναμιας ή ισότητας. Γιατι η ασυμμετρία μπορεί να έχει διάφορες και διαφορετικές μορφές. Δεν επιτυγχάνεται μόνο κατά έναν τρόπο. Αυτό που αποκαλεί ασυμμετρία ο ένας που έχει απωθημένα με την εξουσια στην υπολοιπη ζωη του, με αυτο που αποκαλεί καποιος που ειναι εξουσια στην υπολοιπη ζωη του, μπορεί να είναι διαφορετικά πράματα.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    νομίζω πως όλοι είναι υπεύθυνοι για ό,τι ζουν, ανεξάρτητα από ιδανικές απαντήσεις, πριν και μετά απ' αυτές. στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
    αλλά ποιός αναζητά να αποδώσει ευθύνες;