Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν είναι κει το πρόβλημα ρε σοκολάτα, άμα θέλει ο κυρίαρχος και τσάρλεστον χορεύει στην πλάτη του η υποτακτική.
    Το προβλημα είναι άμα θέλει η υποτακτική. Δεν δικαιούται δια να θέλει ,τι δεν καταλαβαίνεις;
     
  2. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Eπισημάνθηκε ανωτέρω από τον @Ηλίας η σαφής διάκριση μεταξύ D/s και Μ/s σχέσεων. Ευτυχώς, διότι για μια στιγμή, μ’ αυτά που διάβαζα, πίστεψα ότι έχω χάσει τα τελευταία επεισόδια των διεθνών εξελίξεων στο χώρο του bdsm και ότι ερήμην μου έχει παγκοίνως συνομολογηθεί η συγχώνευση των δύο κατηγοριών σε μία. Τέλος πάντων, υπενθυμίζω ότι προσωπικά δεν έχω ποτέ υπεισέλθει σαν σχολιάστρια στο πεδίο του M/s. Όλα, ανεξαιρέτως, τα σχόλιά μου αφορούν σε D/s και μόνο σχέσεις, καθώς για μένα πρόκειται για σαφώς διακριτούς τόπους, με κοινό σύνορο μεν, αλλά και πάλι απόλυτα διακριτούς.

    @efcat

    Νομίζω ότι είμαστε όλοι σαφείς στη διατύπωση των θέσεών μας, σίγουρα είστε εσείς, το ίδιο και εγώ (τουλάχιστον προσπαθώ γι’ αυτό), όπως άλλωστε και το τρίτο μέλος που έχει αναφερθεί στη συζήτηση. Η βασική θέση σας, ότι «το BDSM ξεκινάει ΑΚΡΙΒΩΣ από την παραδοχή ότι ΔΕΝ θα είμαστε ισότιμοι και ομότιμοι στην απόλαυση» είναι απόλυτα διαυγής και σχεδόν αδύνατο να παρερμηνευθεί. Εξακολουθώ να αμφισβητώ τη θέση αυτή, θεωρώντας ότι η ισοτιμία στην απόλαυση είναι κυρίαρχο αίτημα ΚΑΙ στο bdsm, για τους λόγους που έχω εξηγήσει στο προηγούμενο thread. Toυλάχιστον συμφωνούμε στο ότι η απόλαυση είναι μη μετρήσιμο μέγεθος. Ευτυχώς, διότι πριν λίγες μέρες κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι διαθέτουν πυρηνικό καυλοκλιμακόμετρο και μπορούν να φτιάχνουν γράφημα με τις καυλοδυναμικές καμπύλες Κάππα και ‘Υψιλον.

    (και σε άλλα συμφωνούμε, σας το έχω ξαναπεί).


    @aimilia

    -Ποιος δεν θα υποκλιθεί με σεβασμό μπροστά στην κατάθεση του βιώματος σας ; Προσέξτε όμως : Του δικού σας βιώματος. Αυτή τη σπίθα που περιγράφετε, μπορώ κι εγώ και πολλές άλλες γυναίκες, που δεν έχουν το δικό σας status, να σας βεβαιώσουν ότι την είδαν και τη βλέπουν στα μάτια του δικού τους ερωτικού συντρόφου (επιτρέψτε μου ν’ αποφύγω τις κατηγοριοποιήσεις τύπου «κυριαρχικός vanilla», «κυρίαρχος» κλπ). Και ίσως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο -η εν πάση περιπτώσει και γι’ αυτόν- ούτε έχουν ούτε ποτέ θ΄αποκτήσουν το δικό σας status : Επειδή η ίδια σπίθα, η ίδια καθήλωση μπορεί να υπάρχει και δίχως αυτό. Είπαμε, εάν δεν ανακαλυφθεί το πυρηνικό καυλοκλιμακόμετρο κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει τη δική του καύλα, ως υπέρτατη ηδονή, με των υπολοίπων. Μπορεί να τη συγκρίνει μόνο με τη δική του καύλα. Μπορεί να πει «αυτή είναι πιο καθηλωτική καύλα που έχω νοιώσει ποτέ μου». Δεν μπορεί όμως κανείς –δεν γίνεται, δηλαδή – να πει «εγώ έχω βρει το μυστικό για να καυλώνω πιο πολύ από σένα». Κι αυτό δεν χρήζει περαιτέρω απόδειξης : Αν όντως κρυβόταν στη σκλαβιά η μαγική συνταγή της απόλυτης καύλας, τότε πιστέψτε με φίλη μου, όλες σκλάβες θα ήμαστάνε τώρα.


    @espimain

    Και βέβαια να πάει. Κι όλο και κάτι θα βρεί. Δεν είναι δα κι απειλούμενο ζωϊκό είδος οι Κ, εάν με εννοείτε  

    Τώρα, troll, ξε-troll, πάντως εσείς, κατά τις τελευταίες τρείς εβδομάδες έχετε αφοσιωθεί και αναλωθείαποκλειστικά στην (ανεπιτυχή, όπως όλα δείχνουν) αντιμετώπιση του συγκεκριμένου troll. Διακρίνω απώλεια της ψυχραιμίας σας και οφείλω εδώ να σας υπενθυμίσω ότι η ψυχραιμία είναι προσόν για κάθε άνδρα, το οποίο εκτιμάται απεριόριστα από τον γυναικείο πληθυσμό (ναι, και στο bdsm, ίσως δε ιδίως στο bdsm). Εντεύθεν, οι υστερικές (-γνωρίζετε βέβαια την προέλευση του όρου, έτσι δεν είναι ; ) εκδηλώσεις προβληματίζουν και συνήθως αποδοκιμάζονται, ειδικά όταν αποκτούν συστηματικό χαρακτήρα.


    PS : : Likes εκεί που αρμόζει, δεν μπορώ να κάνω, για την ώρα. Τα γράφω στο τεφτέρι και τα χρωστάω. Έχω «πρόσωπο», φαντάζομαι. -Έτσι ;
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Eύχομαι να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ούτε τα κονδυλώματα, ούτε τον έρπη, ούτε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ούτε να συγκαταλεχθείτε στις τάξεις των οροθετικών.
    Το εύχομαι ολόψυχα και σε σας και σε όλο τον κόσμο, νομίζω όμως ότι το κλειδί γι αυτά δεν είναι τα ευχολόγια, αλλά τα μέτρα προφύλαξης τα οποία πολλές φορές λαμβάνονται και κατ΄απαίτηση, αν διαπιστωθεί απροθυμία, απάθεια ή υποψία ανειλικρίνειας.
    Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αρκούτως συνειδητοί, τι να κάνουμε, αυτή είναι μία από τις αλήθειες της ζωής και τους νόμους του Μέρφυ, εγώ μπορεί να είμαι, αλλά αν δεν είναι αυτοί που σχετίζομαι, τότε πάμε και πάλι στο μηδέν εις το πηλίκον.
    Όσο για μένα, μην νομίζετε ότι φοβάμαι να ζήσω, ούτε ότι μονάζω, επίσης δεν συσχετίζομαι με παιδιά, είναι ενάντιο στις αρχές μου.
    Έχω ζήσει την ζωή μου αρκετά έντονα, ομολογώ, απλά στην ηλικία, στο στάδιο και στην φάση ζωής που βρίσκομαι, έχω κάνει μία συνολική αναθεώρηση προτεραιοτήτων, για να το θέσω κομψά.
    Και το σίγουρο είναι ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να με βλάψει, χωρίς την συναίνεσή μου. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το αποτολμήσει, ή δεν θα το σκεφτεί, ή δεν θα το πράξει, αν του δωθεί η ευκαιρία, από αφέλεια, απρονοησία ή κάποιο περίεργο παιχνίδι της τύχης.
    Και παρόλο που γενικώς είμαι ένα θετικό και αισιόδοξο άτομο δεν μπορώ παρά να σάς επισημάνω ότι είναι ένας κακός κόσμος εκεί έξω, πιστέψτε με, που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται μόνο την παρτάρα του και την απόλαυσή τους και δεκάρα δεν δίνουν για τα συναισθήματα και τις επιπτώσεις των πράξεών τους πάνω στο σώμα και την υγεία των άλλων, όχι απαραίτητα γιατί είναι τομάρια -κάτι το οποίο παίζει κι αυτό βεβαίως-, αλλά κυρίως γιατί ιππεύουν τον εγωιστικό τους κάλαμο και πορεύονται με αυτόν σε όλη τους τη ζωή.
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Ο συνεχής και ακατάσχετος αποπροσανατολισμός όλων των συζητήσεων με άσχετα προς το συζητούμενο θέμα παραδείγματα και περιστάσεις θεωρώ ότι είναι κάτι που προφανώς προκύπτει εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα, κάτι σαν την λογική και τον στρατό ένα πράγμα.
    Όταν μου απαντήσετε στις πολύ συγκεκριμένες απορίες μου που σχετίζονται με τις ασύμμετρες σχέσεις και το bdsm με σοβαρότητα, όπως έχω κάνει εγώ μέχρι τώρα στις όποιες δικές σας απορίες, στο παρόν συζητητήριο, που σχετίζονται με υπαρκτούς κινδύνους, τότε θα σάς απαντήσω κι εγώ στο off-topic και χάριν παιδειάς στα ερωτήματά σας για την ομοφυλοφιλία, το μπαλέτο, τους αγώνες, την οδήγηση, το κολύμπι και ό,τι άλλο άσχετο και αποπροσανατολιστικό κατεβάσει ο νους σας.
     
    Last edited by a moderator: 21 Ιουνίου 2017
  5. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Σε καμία περίπτωση.
    Στο D/s(= τρόπος και δρόμος του ερωτικώς σχετίζεσθαι εντός πλαισίου προσυμφωνημένης ασυμμετρίας), ο (κατά την προσωπική μου άποψη απόλυτος) έλεγχος της ερωτικο-σεξουαλικής απόλαυσης του υ μέλους είναι εκ των ων ουκ άνευ.
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Eυχαριστώ που απαντήσατε αγαπητέ μου έτσι ακριβώς όπως θα απαντούσα και εγώ, αλλά για να επανέλθω στην τοποθέτηση της αγαπητότατης @lexy , που θέλησε να με εγκαλέσει ως προς την σύνδεσή τους ή μη με συγκεκριμένες μορφές bdsm συσχετισμών, όπως αυτές που ανέφερα, θα επιμείνω, ότι το breeding για παράδειγμα, πρέπει να γίνεται με περίσσια σύνεση, με προκαθορισμένα μέτρα πρόληψης ή προφύλαξης, όπως και οι πολυερωτικές σχέσεις των διαφόρων μορφών και ασύμμετρων συσχετισμών των συντρόφων.
    Να συμπληρώσω εδώ, ότι δεν το λέω μόνο εγώ, διεθνώς κάτι τέτοιο συζητιέται ως ορθή πρακτική, δεν ξέρω αν ακούγεται ρηξικέλευθο εδώ στα μέρη μας, πάντως δε νομίζω ότι κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, ούτε ότι λέω κάτι που αντιβαίνει στην κοινή bdsmική λογική, να με διορθώσετε αν ισχύει κάτι τέτοιο, σάς παρακαλώ πολύ.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    α. Ρώτα κάποιον φιλόλογο, δηλώνω αναρμόδια. Εγώ ανέκαθεν ήξερα ότι ανταλλάσεται έλεγχος με ευθύνη πάντως.
    β. Δεν υπάρχει μόνον η ανταλλαγή ελέγχου σε μια σχέση, άλλωστε οι σχέσεις είναι εγχειρήματα και όχι αφηγήματα. Ξεκινούν με σκοπό να πάνε καλά, προφανώς, στη διαδρομή πολλά μπορεί να στραβώσουν, όχι κατ' ανάγκη στο θέμα της ανταλλαγής ελέγχου αλλά και σε αυτό. Καλώς ή κακώς έχω πάψει να "βλέπω τριγύρω" άλλωστε πόσο "τριγύρω" με βλέπετε κι εσείς, με βλέπετε συχνά; Το λέω επειδή το έχω ζήσει κατ' επανάληψη τόσο εγώ όσο και πολλά άλλα ζευγάρια. Για αξιώματα αλλού, δεν με λένε Ευκλείδη  
    γ. Ναι, καλά   Πρώτα πρώτα δεν με απασχολεί διόλου αν κακοχαρακτήρισες τον όποιο άνθρωπο ή την συμπεριφορά του μόνο, δεύτερο αν κακοσχολιάζεις συμπεριφορές αλλά όχι ανθρώπους υποπίπτεις στο μέγα σφάλμα σχέσεων όλων των τύπων να υποθέτεις. "Αν ο Τάκης δεν φερόταν έτσι, τότε…" Τότε τι; Τότε θα του καθόταν η Λιλί; Και ποιο το νόημα της υπόθεσης εφόσον ο κάθε Τάκης, ανεξαρτήτως D/s, είναι αυτός που είναι λόγω της συμπεριφοράς του. Δεν νομίζω να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, μόνο μεταξύ ηλεκτρονικών περσόνων έχει ίσως κάποιο νόημα.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2017
  8. skia

    skia Contributor

    νομιζω πιο επικαιρο ειναι να αναφερεις στο συγκεκριμενο τα "βαρεα βαρων κερασια" που "πουλιουνται" εδω μεσα αδιαλειπτως, παρα τα σταυροκοπια του ντανου  
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2017
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Στην κλίμακα από το "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε" έως "αν αργήσω, τσίμπησε, το τυρί θάναι στη φάκα"...
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Το σώμα είναι η λέξη-κλειδί σε αυτό που λέγεται βουδουσουμού.
    Αυτό που υποψιάζομαι πως εννοείς, μού κάνει σαν παραλλαγή σε φούγκα στο σκυλί του Παβλόφ.
    Στην πραγματικότητα αυτή την φούγκα την "μασάμε" πρακτικά όλοι μας στην καθημερινότητα αφού ζή και βασιλεύει στην όχι και τόσο καθημερινότητα...
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Συμφωνώ μαζί σας, κι ας μην απευθύνεται σε εμένα η σκέψη σας, με μια ειδοποιό διαφορά τηυν οποία αναφέρω και εξ αφορμής και μόνο αυτού που γράψατε. Καμία @aimilia, καμία @elfcat, δεν ήρθε στον δικό σας ερωτικό κόσμο ή σε οποιονδήποτε άλλο ερωτικό κόσμο, να σας κρίνει, επικρίνει, εγκρίνει, προτείνει, συνδιαμορφώσει μαζί σας, τον τρόπο του ερωτικώς σας σχετίζεσαι. Παραδόξως, έρχονται εδώ άνθρωποι που δεν σχετίζονται ασύμμετρα, και μας λένε πώς να γαμιόμαστε με τί όρους και προϋποθέσεις. Πέραν της απροκάλυπτης υποτίμησης, λέτε κσι δεν γνωρίζουμε από κονδυλώματα, ανθρώπινα δικαιώματα, ομοτιμίες, δεν ξέρουμε από παρτούζες, σύφιλη, ανθρώπινες σχέσεις, μαθηματικά, και άλλες επιστήμες, τέχνες , ανθρώπινες σπουδές και άλλα παρεμφερή, υπάρχει και η άρρητη κρίση ότι δεν ξέρουμε και τί μας γίνεται , και πού πάμε σαν άλλες Μπλάνς Επιφανί, σε αυτή την ρημάδα τη ζωή, αφελείς και ευήθεις, απευθυνόμενες σε εξίσου ηλίθιους, βλάκες, αμείλικτοιυς κυριαρχικούς/ες έτοιμοι/ες να μας κολλήσουν σύφιλη, βλενόρροια και να μας πετάξουν από ένα παράθυρο αφού πρώτα μας μετατρέψουν σε καρκινοπαθείς από το παθητικό κάπνισμα . Τέτοια τρομολαγνεία, ούτε στα δελτία ειδήσεων.

    Αυτή λοιπόν η τάση εν δυνάμει να θυματοποιούνται άνθρωποι που ΔΕΝ είναι θύματα αλλά αντιθέτως απολαμβάνουν ασύμμετρα, όπως αυτοί οι ίδιοι έχουν ορίσει την ασυμμετρία, όχι άλλοι εξ ονόματός τους και χωρίς μάλιστα την συναίνεσή τους είναι ένα θέμα. Και δυστυχώς θα παραμένει ένα θέμα, όσο πολλοί άνθρωποι δεν αποδέχονται ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι εν πλήρη γνώσει των αυτονόητων και όχι μόνο, επιθυμούν να σχετίζονται διαφορετικά, όπως αυτό τους αντιπροσωπεύει, τους γεμίζει, τους χαροποιεί, τους δυσκολεύει ενίοτε. Γιατί όσοι ασχολούνται με το βδσμ επισταμένως το λένε σε όλους τους τόνους. Πρέπει κάποιος να είναι συνειδητοποιημένος πριν μπει σε αυτό τον χώρο. Συνειδητοποιημένος σημαίνει να ξέρει πού μπαίνει ,γιατί τί κίνδυνοι υπάρχουν, πώς να τους αποφεύγει, αλλιώς μην μπει. Αλλά εδώ με το καλημέρα σας πολλοί κάνουν "M/s"," D/s" και μετά φυσικά τα πράγματα δεν πάνε. Δυστυχώς, δεν υπάρχει οργανωμένη κοινότητα που πιθανόν να αποτρέπει ή/και να προστατεύει ανθρώπους που μπαίνουν στο χώρο σαν άλλες κοκκινοσκουφίτσες/οι. Οπότε, όποιος εισέρχεται πρέπει να προσέχει και να μην ερμηνεύει όπως εκείνον τον βολεύουν οι ορισμοί, κυρίως γιατί δεν θα μπορέσει να συνεννοηθεί και θα την πατήσει με τους δικούς του ιδιωτικούς ορισμούς, θα πάει να σχετισθεί και δεν θα ξέρει τί πράττει, γιατί θα έχει καταλάβει άλλα αντί άλλων. Αν μπορέσει κάποιος νεοεισερχόμενος, να κρατήσει κατά νου ότι το D/s και Μ/s είναι ο προορισμός όχι η αρχή, θα έχει κάνει μια καλή αρχή.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2017
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @elfcat, ξέρω ότι είναι ανάρμοστο και πιθανότατα παιδιάστικο. Το κρατάω μέρες όμως: <3

    Σας ευχαριστώ.