Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Και όμως βρέθηκαν, όπως βλέπεις. Τα συμπεράσματα δικά σας/μας...
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ειλικρινά, δεν με απασχολεί διόλου ποιες απόψεις λαμβάνετε ως θέσφατα, εγώ πάντως καμία και κανενός. Το τι νομίζω εγώ δεν νομίζω να σας αφορά έτσι δεν είναι;

    Ασυζητητί ναι. Ακόμα και στο M/s μπορεί να υπάρχουν αρχικά, ιδίως όρια, άλλο αν στην πορεία κάμπτονται.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

     
  4. Janine

    Janine Regular Member

    @underherfeet Καλά, καθείς με τις απόψεις του. Θα κρατήσω την διαφορετικότητα εγώ  
     
  5. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Ενδεχομένως υπάρχει μια παρεξήγηση.
    Αποκλείοντας το M/s από τη συζήτηση, τόσο η D/s όσο και η T/b καταστάσεις, προϋποθέτουν ότι δεν έχει παραδωθεί πλήρως ο έλεγχος.
    Άρα προφανώς υπάρχουν και όρια (ενδεχομένως και κόκκινες γραμμές) που απλά προασπίζουν (ή διασφαλίζουν) το ποσοστό του ελέγχου που δεν έχει παραδωθεί.

    Βέβαια, όλες αυτές οι καταστάσεις είναι δυναμικές .. δλδ μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου. Και τα όρια διευρύνονται, και οι κόκκινες γραμμές συνειδητά ξεπερνιούνται, κλπ, κλπ.
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Να καταλήξουμε όμως σε μία κοινή παραδοχή ότι και αιτήματα και αξιώσεις είναι φυσικό να εγείρονται σε καταστάσεις μερικής παράδοσης ελέγχου. Επιτέλους.
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Α, να γειά σου!
    Αν προεκτείνω λίγο τη σκέψη σου, όπου δεν έχει παραδωθεί ο έλεγχος, ασκείται απο το υ μέρος, δεν ασκείται απο τον Σόϊμπλε (ακόμα), έτσι δεν είναι;
    Αυτό στην καθημερινότητα, θα δημιουργήσει αλληλοεπικαλύψεις, άλλως "γκρίζες ζώνες" , θα χρειαστεί να λειανθούν γωνίες, είτε στην κατεύθυνση της ελαστικοποίησης ή μετατόπισης των ορίων , είτε της σκλήρυνσης τους, θα τολμήσω να πώ εγώ, τίποτα μην αποκλείουμε στη ζωή.
    Σε αυτή τη διαδικασία λοιπόν, κάποιοι αναγιγνώσκουν ανταγωνιστικότητα και κλονισμό ή μη ύπαρξη ασυμμετρίας και σκαλώνουν. Οπα , λένε αυτά είναι άλλα πράματα, δεν είναι ντιες.
    Και αρχίζει ο καυγάς για το πάπλωμα....
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Ωραία κυριαρχία, με το παραμικρό κλονίζεται.
    Έχω έναν θείο που σκαλώνει με τους ανθρώπους που μασάνε ενοχλητικά κατά τη γνώμη του και βγαίνουμε στα εστιατόρια και συγχύζεται, του ανεβαίνει η πίεση και τα βάζει με όλον τον κόσμο. Εδώ και 50 χρόνια προσπαθούμε να του εξηγήσουμε ότι δεν μπορούμε να απαγορέψουμε στους ανθρώπους να μασάνε όπως θέλουνε. Αυτόν θυμήθηκα με το σκάλωμα.
    Όσο για την ανταγωνιστικότητα, εγώ το μόνο που βλέπω είναι δηλωμένα υ, να ανταγωνίζονται τους Κ σε αυστηρότητα τοποθετήσεων και απόψεων. Μήπως χαλάει την ασυμμετρία τους αυτό και πλήττει το ευαισθητούλικο D/s τους? Να το κοιτάξουν, γιατί το δικό μου το D/s καμία άποψη δεν μου το χαλάει, όπως θέλω κι όπως επιλέγω θα το κάνω και δεν πα να λένε... 
     
  9. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Δεν "απαντώ" στον @MindFeeder αν και "πατώ" στην πρότερη παρέμβαση του. Ας πούμε ότι μου έδωσε τροφή για σκέψη και την εκφράζω "δυνατά".
    Κάποιες φορές, οι κόκκινες γραμμές παραμένουν κόκκινες, όση ψηλό κι αν είναι το οικοδόμημα της εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί, όσος χρόνος κι αν έχει περάσει.
    Επιπλέον - ξανά κάποιες φορές - τα όρια μπορούν και να συρρικνωθούν. Καμία "εξίσωση" δεν είναι σίγουρη.

    Τι γίνεται τότε? Αν οι κόκκινες γραμμές του υ δεν ξεθωριάσουν καθόλου ή αν τα όρια του παραμείνουν αναλλοίωτα ή ακόμη κι αν συρρικνωθούν?
    Το Κ που επέλεξε να παραμείνει σε μια σχέση ( ή πλαίσιο αν "αγαπάτε" καλύτερα ) στάσιμη ή πιο "περιορισμένη" και όχι από δική του πρωτοβουλία, μπορεί να συνεχίσει να "περιφέρει τον τίτλο του" ή γίνεται κάτι άλλο - και "υποδεέστερο" - ?

    * Μάτι, δεν αναφέρομαι στο M/s, δεν το γνωρίζω και με κάθε σεβασμό, δεν ενδιαφέρομαι καν να το "ακουμπήσω" πέραν της όποιας "φιλολογικής" μου περιέργειας.

    ** Εύχομαι να μην με κακίσει ο νηματοθέτης, αν κάπου αυτή μου η παρέμβαση εκτροχιάζει το νήμα του. Σ' αυτή την τελευταία περίπτωση, θα είχατε ένα ακόμη λόγο για να την προσπεράστε ( εννοώ ο οποιοσδήποτε αναγνώστης ).
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν σας έχει εξουσιοδοτήσει να μιλάτε εκ μέρους του. Οπότε μαζέψτε το.
     
  11. Janine

    Janine Regular Member

    Κι έχει κάποιος εξουσιοδοτήσει εσάς μήπως; Το edit το έκανα και ξεκαθάρισα τη θέση μου, ως προς εσάς κι όποιον συμφωνεί με εσάς. Ξεκαθαρίζετε κι εσείς τη δική σας θέση με όσα γράφετε. Η άποψή μου παραμένει. Εσείς πάλι εξακολουθείτε να δείχνετε τον τρόπο που κάνετε διάλογο. Δεν ξέρω τι προσπαθείτε να πετύχετε με τη φράση "μαζέψτε το", αλλά θα πω και σε σας κάτι που είπα πιο πριν. Δεν μιλάτε στο σκλάβο σας.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Πολύ ωραίο το edit σας και μαζεμένο. Σας ευχαριστώ.