Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Δεν ενημερωνόμαστε ποτέ μόνο από μια πηγή αγαπητέ.

    Υ.Γ. όταν συμμετέχω σε νήματα και λέω την άποψη μου δεν είμαι moderator. Mod είμαι μόνο στα της διαχείρισης του φόρουμ.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Μπορεί να έχει ή να μην έχει όρια (ανάλογα την ιδιοσυγκρασία, το βίωμα κλπ), όρους δεν μπορεί να θέσει....
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Συγνώμη, μπορώ να πω την γνώμη μου?
     
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Δεν διαφωνώ σε αυτό.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Το γλωσσάρι του φόρουμ είναι εργαλείο για να συνεννοούμαστε.
    Εγώ συμφωνώ εν πολλοίς, με τις διατυπώσεις που υπάρχουν εκεί.
    Αν για εσένα δεν είναι επαρκής πηγή, δεν νομίζω να φταίω σε κάτι, επειδή γι εμένα είναι.
    Πάντως μια και το ρωτάς, αυτό με τα όρια και τις γραμμές, τους όρους και τους περιορισμούς, είναι στα γνωρίσματα των bottom και όχι των υποτακτικών.
    Το λέει και το γλωσσάρι.

    Εσύ λοιπόν και όποια βάζει όρους, όρια και περιορισμούς, είναι bottom.
    Καλό είναι και αυτό, γιατί θέλεις να το βαφτίσεις sub;
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Το γλωσσάρι δεν είναι λάθος ως γενική ιδέα απλά του λείπουν οι λεπτομέρειες.
    Με μία γρήγορη έρευνα μπορείς να τις βρεις.
    Αν σε αποδιοργανώνει ομως από αυτό που φαίνεται και από τα μέλη αλλά και από το ιντερνετ ότι είναι κοινώς αποδεκτό τότε με χαρά να το ανανεώσω.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Λυπάμαι αλλά η τελευταία σου φράση δεν μου είναι κατανοητή.
    Μήπως θα μπορούσες να την αναδιατυπώσεις;
     
  8. Dux

    Dux Regular Member

    espimain μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση; Δηλώνεις Κυριαρχικός μόνο σε session ή σε ολόκληρη την καθημερινότητα σου;
     
  9. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Aυτό πάλι το σημερινό, περί της «ιδιοκτησίας του φόρουμ», που το βλέπω μάλιστα να προβάλλεται και σε άλλο thread, διερωτώμαι τί είδους «επιχείρημα» είναι και που αποσκοπεί.

    Ας γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει «ιδιοκτησία» του φόρουμ. Ιδιοκτησία του site βεβαίως υφίσταται, αλλά του φόρουμ αδύνατον, καθόσον το τελευταίο είναι χώρος έκφρασης των μελών των ιστοτόπου. Ούτε τα μέλη ούτε οι απόψεις τους είναι ιδιοκτησία οιουδήποτε. Σχέσεις ασυμμετρίας στο δημόσιο διάλογο μεταξύ ισότιμων μελών είναι αδιανόητες και όποιος –συνειδητά ή ασυνείδητα- επικαλείται τέτοιες αναλογίες πλανάται πλάνην οικτράν.

    Δεύτερον, ανεξάρτητα από τα παραπάνω αυτονόητα, οι όποιοι εννοιολογικοί προσδιορισμοί παρατίθενται εδώ (ή και οπουδήποτε αλλού), ακόμη και αν προέρχονται από την ιδιοκτησία του παρόντος (ή και οποιουδήποτε άλλου) ιστοτόπου, δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από απόπειρες γενικής ερμηνείας και διασαφήνισης όρων.

    Ούτε νόμοι είναι, ούτε θέσφατα, ούτε ιερά ευαγγέλια, και προσωπικά έχω τη βεβαιότητα ότι δεν φιλοδοξούν καν να είναι τίποτε από τα παραπάνω.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2017
  10. espimain

    espimain Contributor

    Δεν αντιλαμβάνομαι την δημόσια προσωπική ερώτηση.
    Φυσικά θα μπορούσατε να με συναντήσετε να γνωριστούμε και να καταλάβετε ή ακόμη ακόμη να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα και να σας απαντήσω.
    Για να μην σας αφήσω με την απορία βέβαια, σας ενημερώνω ότι για αρκετές δεκαετίες οι ερωτικές μου, συνήθως μακρόχρονες, σχέσεις έχουν χαρακτήρα αποκλειστικά Κυριαρχίας/υποταγής.
    Αλλά και σε κάποια session που έλαχαν, όλα αυτά τα χρόνια, πάλι στο ίδιο σκοπό σφύριζα.
    Υποθέτω ότι σας έλυσα την απορία.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Κανέναν εκνευρισμό αν εννοούσες εμένα  


    Το "δεν το 'ξερες;" είναι λίγο υπερβολή να σου φαίνεται εκνευρισμός, όχι;

    Όμως, έχω ένα μικρό παράπονο από σένα, παρόλο που το θέμα φαινόταν να είχε κλείσει και εντάξει, ίσως έπρεπε να έχω διευκρινίσει ότι δεν μου έχει δημιουργήσει ανησυχίες ο όρος "ανταλλαγή ελέγχου", χθες το ξανανοίγεις με έναν τροπο που ήταν σα να με έβγαζες στη σέντρα. Με τις υγιές σου, δε λέω, αφού

    και εγώ κάνω έτσι και αλλιώς γιόγκα, που τελευταίως "αρέσει" ως και στην Μέρκελ, α
    λλά μήπως υπάρχει κάποια αντίφαση σε σχέση με αυτά που έλεγες παραπάνω περί του ότι καλώς εντόπισα ό,τι εντόπισα αναφορικά με την διαφορετικότητα;

    Μια στιγμή όμως να δούμε τα άλλα που μου έθεσες στο ποστ σου #221 για να μη μένουν πράγματα αδιευκρίνιστα, εφόσον χρήζουν διευκρίνισης. Υπόψη πάντως ότι όταν εγώ πήγα πανεπιστήμιο, το '81, οι κομματικές νεολαίες ήταν ήδη σε απόλυτη παρακμή και δεν ασχολήθηκα ούτε με το δόγμα ούτε με την αναθεώρησή του  

    Αν κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο τότε κινδυνεύουμε να συμφωνήσουμε   Για να το δούμε λίγο καλύτερα όμως. Αρχικά είχε ειπωθεί
    το οποίο μπορεί και να σημαίνει το εξής απλό, το bottom είναι υποτασικό ή υπερτασικό και διαπραγματεύεται με έναν Top να φτάσει στα όριά του στο μαστίγωμα με τον καύσωνα. Χωρίς να έχει ενημερώσει για την υγεία του. Ή ότι ένα bottom με πρόβλημα στη μέση του συζητάει ένα session shibari και έχει παραλείψει όλως διόλου να πει για την μέση του στον Top. Την λαχτάρα που θα πάρει ο Top βέβαια και τον μπελά και τις φήμες, σε βάρος του πάντα, μετά, δεν τα σκέπτεται κανένας; Αναρωτιέμαι.

    Από την μια πλευρά πολύ σωστά δέχεσαι ότι μια ακραία πιθανότητα δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα υπέρ αξιώσεων του υ.

    Από την άλλη πλευρά, η αξιολόγησή της μας απασχολεί εδώ, γιατί συζητάμε για αξιώσεις υ και μια τέτοια προφανής και κατάφωρη παραβίαση κάθε κοινής λογικής από πλευράς Top φυσικά και θα ήταν συζητήσιμη, άλλωστε την αξιολόγησες ήδη αποκαλώντας την "καταδικαστέα"   Αν συμβεί αυτό που έλεγες εδώ

    είναι κακό να συμβεί, κακό για όλη την κοινότητα και δεν είναι δογματισμός να χρησιμοποιεί ο έτερος προφυλακτικό στο σεξ, είναι μια αναγκαιότητα της εποχής, είναι κάτι δεδομένο δεν είναι επιλογή του Top όπως αφήνεις να εννοηθεί πιο πάνω και δεν είναι θέμα που σηκώνει ειρωνείες, διόλου αστείο.

    Οι προσλαμβάνουσές μου για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι οι Top και προφυλακτικό χρησιμοποιούν αν υπάρξει διεισδυτικό σεξ και γάντι της μιας χρήσης βάζουν για να κάνουν fisting και έχουν ασκηθεί πολύ καλά για να μην βρει η άκρη κανενός μαστιγίου κάποιο μάτι και γενικά για όλα τα kinks που κάνουν ενδιαφέρονται, μαθαίνουν τεχνικές, ρωτούν, ανταλλάσουν απόψεις και εξασκούνται. Προσωπικά, δεν λέω να ισχύει για τον καθένα, αυτά όλα αν τα έβλεπα με θα με καθιστούσαν πολύ περισσότερο ασφαλή για να επιλέξω να παίξω με κάποιον παρά να μου έλεγε πως "οι κανόνες είναι ξενόφερτοι και δεν μας νοιάζουν και πολύ δεσμευτικοί ρε πουλάκι μου" και τα λοιπά και τα λοιπά.

    Άσχετο με το θέμα, όχι;  

    Ω, ναι. Ακόμα και σύμμετρα να σχετιζόταν ο Ισίδωρος, πήγαινε να επιβάλλει άποψη αναφορικά με την αυτοδιάθεση του άλλου;

    Αλλά ας πάμε στην ουσία, στη διαπραγμάτευση της ασύμμετρης σχέσης την οποία σκέπτονταν να ξεκινήσουν, θεωρούσε ο Ισίδωρος τον εαυτό του ένα δώρο προς τις δυνητικές Κ, ναι ή όχι; Παρατήρησα ότι εκεί βασιζόταν, στο ότι ήταν "υποδειγματικός υποτακτικός" και αξίωνε το οτιδήποτε. Δεν ήταν ο τρόπος του με τη στενή έννοια που τον θέτει εκτός πλαισίου αναφοράς αν και μάλλον δεν είχε καταλάβει ποιο το νόημα της ευγένειας και του πληθυντικού προς τον Κ, ήταν η συνολική του στάση. "Ελαφρώς δόλιο" τον είπα επειδή πρώτα έλεγε όλα του τα θετικά και πόσο επιλέξιμος ήταν και άφηνε το "αλλά" των αξιώσεών του για το τέλος. Όπως παρουσιαζόταν τουλάχιστον. Στην πραγματικότητα δεν γίνεται έτσι. Στην πραγματικότητα, στη διαπραγμάτευση, το πρώτο που λέει το υ είναι τα αδύνατα σημεία του διότι για αδύνατο σημείο πρόκειται αν ο Ισίδωρος δεν μπορεί να αντέξει το παθητικό κάπνισμα.

    Περιφερειακά, στο θέμα του Ισίδωρου, θα αναρωτηθώ τι θα έκανε ο Ισίδωρος αν τον καλούσε το αφεντικό του για μια συζήτηση που τον ενδιέφερε πολύ και το αφεντικό του κάπνιζε. Θα έλεγε εκεί ότι δεν ανέχεται το παθητικό κάπνισμα; Αν όχι, τότε η "άμωμη Κυριαρχία" για τον Ισίδωρο τον ίδιο είναι του αφεντικού του στη δουλειά.

    Τέλος, αν ένας Κ ζητούσε από ένα υ κάτι αντίστοιχο, η στάση σου, όπως καταγράφεται, είναι

    το δε θέμα ηθικής τάξης αναφορικά με τον Κ - πάντα - σε απασχολεί και στον Ισίδωρο, καθότι αναρωτιέσαι

    Τέλος,
    Απαντιέται με την κοινή λογική, χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο;  
     
  12. Dux

    Dux Regular Member

    Κρατάω τη λέξη "αποκλειστικά" που αποπνέει δύναμη και συνέχεια. 100% κανόνες λοιπόν, μια τυποποιημένη αντίληψη στον -Κυριαρχικό- ερωτισμό και γλωσσάρια για να δίνουν κατευθύνσεις. Προφανώς αφού αντιμετωπίζεις έτσι μια σημαντικότατη παράμετρο της ζωής που είναι οι σχέσεις, θα δέχεσαι τους κανόνες και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας. Πχ, δεν παρκάρεις ποτέ παράνομα και δεν ξεπερνάς τα όρια ταχύτητας (κανόνες οδικής συμπεριφοράς), δεν έχεις φτύσει ποτέ στο δρόμο, κάθε φορά που χασμουριέσαι ή φτερνίζεσαι βάζεις το χέρι σου μπροστά, πλένεις τα δόντια σου κάθε πρωί και βράδυ και τα χέρια σου πριν από κάθε γεύμα (κανόνες υγιεινής), δεν έχεις κλέψει ούτε τσίχλα, παραχωρείς τη θέση σου πάντα σε μεγαλύτερους και αυτήν την περίοδο το μπαλκόνι σου έχει σακούλες σκουπιδιών γιατί δεν τις κατέβασες λόγω της απεργίας (ηθικοί κανόνες για αυτούς που ανήκουν στον κοινωνικό περίγυρο). Αν κάνεις όλα τα παραπάνω σου βγάζω ειλικρινά το καπέλο. Είσαι τίμιος. Αν όμως παραβλέπεις κανόνες και νόρμες για να ΖΗΣΕΙΣ, τότε δέξου πως αυτό γίνεται και στο bdsm. Μη συμμετάσχεις, απλά δέξου το.
    Υγ: Η πρόταση σου λίγα μηνύματα πιο πάνω "το λέει και το γλωσσάρι" είναι στα 5 χειρότερα μηνύματα που έχω διαβάσει σε αυτό το φόρουμ.