Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμμετρία - αιτήματα και αξιώσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 17 Ιουνίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Για να λέμε και του στραβού το δίκιο η έκφραση είναι power exchange.
    Power εν προκειμένω σημαίνει ισχύς, δηλαδή ανταλλαγή ισχύος.
    Ανταλλαγή στα ρομέικα σημαίνει δίνω κάτι για να πάρω κάτι και τούμπαλιν.
    Εν προκειμένω προσφέρω ενέργεια σε ένα πεδίο εισπράττοντας ενέργεια σε κάποιο άλλο πεδίο.
    Τα πεδία δηλαδή στις ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να ανήκουν στο ίδιο πλαίσιο, όμως η ανταλλασσόμενη ισχύς, που περιλαμβάνει αυτήν την ενέργεια, δεν είναι ή "ίδια", απλώς λειτουργεί στο πλαίσιο που ανήκουν τα πεδία.
    Αυτό δημιουργεί και το δυναμικό της σχέσης.
     
  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Eνα από τα πράγματα που καλό είναι να λαμβάνεται υπ’όψιν, είναι το ότι το παρόν δημόσιο συζητητήριο επισκέπτεται και δραστηριοποιείται κυριολεκτικά κάθε καρυδιάς καρύδι και αυτό σε κάθε επίπεδο, ιδεών, απόψεων, εμπειριών και όχι μόνο.

    Ένα βασικό(και βεβαίως όχι το μόνο) χαρακτηριστικό αυτών που ονομάζω ομονοούντες είναι το ότι όταν πχ χρησιμοποιούν τη λέξη εσπεριδοειδή εννοούν κάποιο από τα πορτοκάλια,λεμόνια,μανταρίνια,νεράντζια,κλπ και όταν λένε γιγαρτόκαρπα, εννοούν κάποιο από τα μήλα,αχλάδια.
    Στις συζητήσεις που διεξάγονται εδώ, συχνότατα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν είναι παράξενο ούτε μη αναμενόμενο.

    Οι συζητήσεις-αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομονοούντων μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσες και παραγωγικές(fruitful στην καθομιλουμένη) για τους ίδιους τους συνομιλητές,πηγαίνοντας συχνά παραπέρα τη σκέψη και τους προβληματισμούς τους και διαφωτιστικές για το αναγνωστικό κοινό που θέλει και μπορεί να διαβάζει.
    Το ίδιο διαφωτιστικές και χρήσιμες για το αναγνωστικό κοινό(και ακόμα καλύτερα,αν κάποιος ψημένος στο διαδικτυακό κουρμπέτι, ξέρει να διαβάζει και ανάμεσα στις γραμμές) μπορεί να είναι και μία συζήτηση-αντιπαράθεση μεταξύ μη ομονοούντων, αλλά καθόλου παραγωγική για τους ίδιους τους συνομιλητές, διότι συνήθως επικρατεί ηθελημένη ή όχι ασυνεννοησία και παρατηρείται προσπάθεια να πειστεί ή συχνότερα να ταπωθεί ο απέναντι.
    Συνήθως το target group σε τέτοιες συζητήσεις είναι το κατά βάση σιωπηλό αναγνωστικό κοινό.Για λόγους ευνόητους μεν, αλλά που δεν μας ενδιαφέρουν εδώ.

    Μια τέτοια συζήτηση θεωρώ εν πολλοίς πως διεξάγεται στο παρόν νήμα και μέσα στο παραπάνω πλαίσιο θα ήθελα να πω τα εξής, μιας και έγινε λόγος περί όρων και ορίων και επιγραμματικά:
    Οι ασύμμετρες σχέσεις συνάπτονται και υφίστανται με τους όρους του Κυρίαρχου και τα όρια του υποτακτικού.
    Η έννοια όρος είναι ποιοτική και ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας, ενώ η έννοια όριο είναι, νομίζω, ποσοτική και ορίζει-διασαφηνίζει το μέχρι πού,μέχρι πόσο.

    Η βαριάντα πάει περίπου ως εξής:
    Μια, κατά δήλωση της(για να μην μπλέκουμε με το ποιος είναι ή δεν είναι true) προσέρχεται στις ¨διαπραγματεύσεις¨ προ της σύναψης της σχέσης με τον, κατά δήλωση του και πάλι, Κυρίαρχο που έχει επιλέξει και παρουσιάζει τα όρια της, ξεκαθαρίζοντας τι θέλει και μέχρι που μπορεί τη δεδομένη στιγμή. Εαν αυτά γίνουν αποδεκτά-κριθούν συμβατά με ό,τι έχει κατά νου ο Κυρίαρχος,τότε αυτός παρουσιάζει και προτείνει την ασύμμετρη σχέση όπως την θέλει και την εννοεί, θέτοντας όρους και ορίζοντας το πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο είναι αδιαπραγμάτευτο-Take it or leave it.Εαν γίνει αποδεκτό,ξεκινούν την,ουσιαστικά,περαιτέρω διερεύνηση.Αν όχι,ο καθένας το δρόμο του και όλα καλά.

    Την εκδοχή αυτή δεν θα την βρείτε σε καμία bdsmική βίβλο και δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει κανενός είδους δόγμα.Μακριά, από μένα τουλάχιστον, αυτά. Δεν είναι κατά τη γνώμη μου, παρά ένα απόσταγμα, μια συνισταμένη(όχι τα μόνα) απόψεων, εμπειριών, βιωμάτων, κάποιων ανθρώπων που επέλεξαν στη ζωή τους να σχετίζονται ασύμμετρα.
    Είναι εκείνοι που εγώ ονομάζω και χαρακτηρίζω ως ομονοούντες επί του θέματος.

    Ευχαριστώ για την (ενδεχόμενη) προσοχή σας.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο πάνω στο ζήτημα που δημιουργήθηκε μεταξύ @Janine και @elfcat με αφορμή το σχόλιο της πρώτης για το πόστ της @angel42 σε μένα.

    Aφού ευχαριστήσω την Janine για την θέση που πήρε θα της επισημάνω οτι έκανε ένα λάθος.
    Πράγματι, δεν αισθάνθηκαν όλοι οι μετέχοντες στον διάλογο προσβεβλημένοι απο τους χαρακτηρισμούς της Angel, απόδειξη τα οκτώ λάικς που έλαβε το συγκεκριμένο σχόλιο, επομένως δικαιολογημένα η elfcat εξανέστη, κακώς γενίκευσε η Janine .

    Ασφαλώς κανείς δεν εξουσιοδότησε την Janine να μιλά εκ μέρους του, ωστόσο δικαιούται να κάνει εκτιμήσεις που πιστεύει πως απηχούν και τις εκτιμήσεις του συνόλου ,όταν αυτές τις εκτιμήσεις τις στηρίζει και τις δικαιολογεί , αναφέροντας ρητά τις προσβλητικές εκφράσεις της angel, που και κατά την δική μου αντίληψη ήσαν προσβλητικές.

    Ωστόσο , προσωπικά επέλεξα να μην σχολιάσω, παρά μόνον το υστερόγραφο της angel, αιχμηρά ασφαλώς, αλλά πιστεύω όχι προσβλητικά.
    Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια κακή στιγμή, εξ άλλου ούτε την ξέρω ούτε με ξέρει, ούτε έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
    Διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις έχουμε.

    Πάμε παρακάτω...

    υ.γ @gaby_m , είδα πως μου αφιέρωσες σεντόνι, την κατανόησή σου γιατί θα πρέπει να πάρω τον χρόνο μου.
    Πάντως , το σχόλιο μου για την γιόγκα δεν αφορούσε εσένα , αλλά την elfcat, που έκανε δυο μέρες γιόγκα για να ηρεμήσει και να μην απαντήσει αυθόρμητα στο θέμα των κονδυλωμάτων, αν θυμάμαι καλά.
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Με την άνεσή σου @underherfeet και κανένα θέμα  
     
  5. Janine

    Janine Regular Member

    Έκανα edit ωραίο και μαζεμένο, δεν το διάβασες;   Διόρθωσα τη γενίκευση αμέσως μόλις μου ζητήθηκε.
    Επιμένω σε ό,τι άλλο έχω πει ως προς το προσβλητικό του μηνύματος και μέχρι τούδε κανείς δεν έχει φέρει επιχειρήματα για το αντίθετο. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2017
  6. Janine

    Janine Regular Member

    Καλά. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Θα κανω λιγο τον συνηγορο του διαβολου και θα ρωτησω:
    Πως αποκαλούνται οι περιορισμοί που διαπραγματεύονται οι Κυρίαρχοι με τα υ και οι T με τους B, τα αποκαλούμενα όρια, μια και όπως διαβάζουμε στο νήμα που άνοιξες και στα λινκ για τους 8 τυπους Κ, μπορει να υπαρχουν απο τα ιδια τα Κ μη επιθυμία να ασκήσουν Κυριαρχια παντα και παντου;
    Αν είμαι υ και επιθυμώ να συνάψω μια σχεση Ds η οποία ανήκει στην κατηγορία 5 ή 6
    διαβάζω εδώ πως μπορούν να υπάρχουν συμφωνημένα όρια.
    Εσύ αναφέρεσαι σε κυριαρχία υπό όρους, εκεί και αλλού αναφέρονται όρια και δη προσυμφωνημένα.

    μήπως είναι κάτι διαφορετικό το ένα και διαφορετικό το άλλο;
    Μήπως το θεμα ειναι ο τροπος που ταυτιζονται τα δυο για κάποιους;

    Μήπως μια απάντηση απλή να είναι αυτή;

     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2017
  8. espimain

    espimain Contributor

    Κανένας δεν απαγορεύει σε έναν Κυριαρχικό να λειτουργίσει σαν top σε κάποιο προσυμφωνημένο πλαίσιο.
    Η γυναίκα όμως που εκδηλώνει την υποτακτική της προδιάθεση μέσα από όρια και κανόνες, δεν είναι έτοιμη να λειτουργίσει σαν υποτακτική, είναι bottom.
    Η έμπειρη, αδέσπωτη, υποτακτική, σαφώς και μπορεί να λειτουργίσει σε ένα session με κάποιον top αλλά θα είναι για παιχνίδια και χαρούλες, δεν θα είναι για κατάσταση Κυριαρχίας υποταγής.
    Για να σου δώσω και ένα παράδειγμα πιο οικείο σ΄εσένα.
    Ένα Κυριαρχικός που εκδηλώνεται σαν αφέντης, μπορεί σαφώς να εκδηλωθεί και σαν Dom, αλλά και σαν Top και μία έμπειρη. αδέσποτη. σκλάβα. μια χαρά μπορεί να λειτουργίσει με έναν Κυρίαρχο ή έναν Top, απλά στο τέλος θα της μένει πάντα. μια υπόξυνη διάθεση γιατί κάτι θα λείπει.

    Αυτή που ξεκινά με κανόνες και όρια μπορεί να είναι μόνο bottom, κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί να εξελιχθεί σε υποτακτική ή σκλάβα, όσο έχει περιορισμούς είναι bottom, σε όποιο επίπεδο σκλαβιάς κι αν θέλεις να την κατατάξεις.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2017
  9. espimain

    espimain Contributor

    Παρατηρώ μια σύγχυση, εύχομαι να το ξεπεράσεις.
     
  10. Janine

    Janine Regular Member

    @MasterJp
    Δεν βλέπω να διαφωνείτε με αυτά που έγραψα, οπότε μην καταδεικνύετε εμένα αν αναζητάτε σε ποιον δεν είναι σαφής η διαφορά. Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη, είναι η ίδια εδώ και χρόνια, και δεν είναι η πρώτη φορά που την έχω εκφράσει.
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Επειδή είμαι λιγο "καμένη" απ την δουλειά, ομολογω πως διαβάζοντας την απάντηση σου, ένιωσα πως δεν καταφερα να εκφρασω κατανοητά το ερώτημά μου.

    Διοτι εγω διαβαζω πως δεν υπαρχουν διαφορετικοι τυποι Κ/υ, υπάρχει μόνο ένα και αυτό ορίζει πως όποια υ δεν αφεθεί με την μία απόλυτα και στα πάντα, χωρίς καν συζήτηση, είναι γιαλαντζί? Πως όποιος Κ δεν επιθυμεί να έχει ιδιοκτησία αλλά η Κυριαρχικότητα του καλυπτεται από μια σχέση στην οποία ο ίδιος επιλέγει να επιλέξει την αντιστοιχη του που θελει κι εκεινη σχεση με καποια όρια, παιζει παιγνιδακια;
    Αλλα αν αυτό γράφεις, τότε θεωρείς πως και όλα όσα γράφονται για επίπεδα κυριαρχίας, διαφορετικά είδη Ds σχέσεων και τύπους Κ/υ είναι άκυρα;

    Δεν καταλαβαίνω και απολογούμαι αν κουράζει η εμμονή μου να πάρω απάντηση σ αυτό που μάλλον ακόμα δεν κατάφερα να επικοινωνήσω.

    Συμφωνώ πως δεν υπάρχει Κυριαρχια υπό όρους, αλλά δεν σημαίνει διαφορετικό πράγμα το υπό όρους και διαφορετικό τα όρια?
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Janine : Παρουσιάζει ενδιαφέρον ο συνειρμός σας, αν και υποθετικός, πως σας κατέδειξα ή πως αναζητώ κάποιον ή κάτι. Δεν θα έλεγα πως "είμαι σίγουρος" σε αυτή την περίπτωση. Αν χρήζει περεταίρω επεξήγησης, απλώς συμφώνησα με τα λεγόμενά σας, μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε τη μύγα.

    Μόνη διαφωνία: Ανταλλάσσεται ισχύς, ο έλεγχος παραδίδεται δεν ανταλλάσσεται.