Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος sklavin, στις 4 Οκτωβρίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @AuroraBorealis : Ο ρόλος ο δικός σας είναι να δημιουργήσετε το περιβάλλον και τις συνθήκες όπου το υ να μπορέσει να εκδηλώσει και ικανοποιήσει την υποτακτικότητα του, την επιθυμία του να σας υπηρετήσει και την επιθυμία του να κυριαρχηθεί. Με κάποιο σπρώξιμο ενίοτε όταν "κολλάει", με υπομονή όταν φοβάται, με τη βίτσα όταν ξεχνάει τη θέση του, με επιβραβεύσεις όταν του αξίζουν, με απαντήσεις στις απορίες που θα προκύψουν, κυρίως αναφορικά με το γιατί νιώθει όσα νιώθει, ενίοτε και να το βοηθήσετε να αλλάξει τις πεποιθήσεις - αντιλήψεις του όταν δεν είναι συμβατές με αυτό που το ίδιο έχει δηλώσει πως θέλει να είναι.

    Δεν είναι ο ρόλος σας να το πείσετε ότι είναι υ. Μια εντολή μπορεί να μην εκτελεσθεί για πολλούς και διάφορους λόγους, όταν όμως ο λόγος που δεν εκτελείται είναι "πες μου γιατί θέλεις να το κάνω" δηλαδή "πείσε με ότι αξίζει τον κόπο να το κάνω", τότε ναι, Μετεξεταστέα τον Σεπτέμβρη, γιατί η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι προφανής: "διότι επέλεξες /ζήτησες / αιτήθηκες / δέχτηκες να είσαι εδώ".

    Σημ: Είναι πιστεύω προφανές πως δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις διεύρυνσης ορίων
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    @MasterJp : Το "πες μου γιατί θέλεις να το κάνω" περισσότερο μου φαίνεται ως την έκφραση της αντίδρασης και καθόλου ως ο λόγος/αιτία πίσω από αυτήν. Το "πείσε με ότι αξίζει τον κόπο να το κάνω" το οποίο εγώ το μεταφράζω ως "κάνε με να σε υπακούσω" είναι ουσιαστικά αυτό που προσωπικά θα μου θύμιζε τον ρόλο μου σε μία D/s ή M/s σχέση.

    Στα εύκολα για την υποτακτική λογικό να είναι η υπακουή αυτονόητη.
    Στα δύσκολα βλέπω δύο λύσεις. Η μία είναι το κυριαρχικό εκτόπισμα του κυριαρχικού, το ότι "ναι μεν είναι δύσκολο και δεν μου αρέσει αυτό που πρέπει να κάνω αλλά δεν με παίρνει και να μη το κάνω" στο μυαλό της υποτακτικής. Αν αυτό δεν είναι αρκετό τότε πιστεύω ότι χρειάζεται αναγνώριση της αιτίας της αντίδρασης από τον κυριαρχικό προκειμένου να την εξαλείψει, αν φυσικά μπορεί να κάτι τέτοιο. Εκείνο που έλεγα κάπου αλλού για το "σκύψε να σε πηδήξει ο Μήτσος" και συμφωνούσαμε.

    Δεν νομίζω ότι ο τόπος είναι γεμάτος με συμβατές υποτακτικές για τον κάθε κυριαρχικό έτσι ώστε σε οποιαδήποτε αντίδραση σε κάτι να την στέλνει μετεξεταστέα και να ασχολείται με την επόμενη. Ούτε είναι κυριαρχικός αυτός που θα δεχθεί τα καπρίτσια μιας υποτακτικής και δη αμάσητα. Υπομονή, επιμονή, ψυχική δύναμη και δουλειά στο παρασκήνιο.
     
    Last edited: 12 Ιουλίου 2017
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @AuroraBorealis : οι φόβοι μου ότι σας ελκύει ο ρόλος του θηριοδαμαστή αυξήθηκαν φίλτατε.

    Οι "make me" subs αποτελούν κατηγορία αρκετά πολυπληθή ώστε να έχει δικό της όνομα. Not my cup, but there are ways.

    Συμφωνώ ως προς τις δύο λύσεις διαφωνώ ως προς το "make me" ως αιτία αντίδρασης. Υπάρχουν δύο δρόμοι για να πηδήξει ο Μήτσος: 1/ αύξηση της συνειδητότητας της υποτακτικότητας που πάντα σχεδόν οδηγεί σε αύξηση της υποτακτικότητας και 2/ τυράκι. Προτιμώ τον πρώτο.

    Προσδιορίστε το "συμβατές" στην περίπτωση που εξετάζουμε, αν και καλύτερα θα ήταν να μεταφερθούμε σε άλλο νήμα, που να αφορά την εκπαίδευση.

    Μόλις έπεσα πάνω σε αυτό: "Μπορείς να μου επιβληθείς;"

    Correction: Χρησιμοποιήσατε το "make me" ως την έκφραση και όχι ως την αιτία της αντίδρασης. Υπό αυτό το πρίσμα συμφωνω πως οι αντιδράσεις του Κ μπορεί να είναι διαφορετικές παρ' ότι ο τρόπος έκφρασης (της αντίδρασης) παραπέμπει σε απαίδευτο και μη συνειδητοποιημένο υ. Αν οι "εξετάσεις" δείξουν πως έκφραση και αιτία συμπίπτουν, εμμένω σε αυτό που είπα πριν.
     
    Last edited: 13 Ιουλίου 2017
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Στον διάλογο υπάρχουν πεδία ορισμού με συγκεκριμένο βεληνεκές.
    Μπορεί να υπάρχουν και κατ' αναλογία θεωρήσεις ή βάσεις.
    Ό,τι κι αν είναι αυτά είναι ένα πράμα κάθε φορά για κάθε θέμα.
    Αλλιώς είναι "κλέφτες κι αστυνόμοι", κυνηγητό, πώς το λένε..!
    Άλλες φορές αξίζει να μιλάς μιαν ώρα για ο τι σημαίνει μια λέξη σε κάποιο πεδίο...
    Ακόμα κι ένα μήνα, μην πω..!
    Άλλες ούτε dt ούτε χρόνο του Πλανκ...

    Όταν ήμανε μικρός όμως, με αρέζανε οι κλέφτες κι αστυνόμοι...
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Την δύναμη λοιπόν, την έχει το άτομο που ενδοσκοπεί, ξέρει γιατί είναι εκεί που είναι, έχοντας επιλέξει συνειδητά και ώριμα το πρόσωπο και το είδος τής αλληλεπίδρασης.
    Κατ΄ευχήν, αυτό συμβαίνει και με τα δύο μέρη μίας ασύμμετρης σχέσης, αν όχι απόλυτα ταυτισμένα, στα βασικά τουλάχιστον σημεία.
    Αν είναι εντελώς άνισα κατανεμημένη αυτή η δύναμη (προφανώς εις βάρος του Κ), τότε μάλλον δεν πατάει και σε πολύ καλά θεμέλια το πράγμα.
    Θα προσθέσω στον συλλογισμό του @MasterJp ότι ναι, συχνά είναι το υ αυτό που μένει μεταξεταστέο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε και την περίπτωση που το Κ δεν έχει ενδοσκοπήσει επαρκώς, υπολείπεται, πελαγώνει, κάνει λάθη, τα θέλει όλα στο πιάτο κι ένα σωρό άλλες αστοχίες, που άλλες σχετίζονται με την δύναμη και άλλες όχι.
    Απευκταία, καίτοι υπαρκτή περίπτωση και αυτή.
    Αν ένα υ εκφράσει την επιθυμία το Κ του να έχει περισσότερη δύναμη από την ίδια, γιατί θέλει το Κ δυνατό, καταλαβαίνετε όλοι, τι σκληρή συνειδητοποίηση μπορεί να αποτελεί για το υ αυτό, (ας μην μιλήσω για κάθε υ), είτε στην αρχή, είτε στην πορεία της σχέσης, ότι το Κ του δεν είναι εξίσου δυνατό με αυτό, ότι υπολείπεται δηλαδή σε δύναμη (ή ψυχικά αποθέματα, αν προτιμάτε) και δη σημαντικά.
    Δεν την βλέπω να στεριώνει μία τέτοια σχέση, ομολογώ.
    Και πάλι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, μπορούμε κάλλιστα όμως να εντάξουμε την δύναμη στα προαπαιτούμενα (διαχωρίζοντας την από την ισχύ).
    Μην μου αρχίσετε τις αναλύσεις με βάση την φυσική πάλι μονάχα, παρακαλώ πολύ, δεν την παλεύω καλοκαιριάτικα...
     
    Last edited: 13 Ιουλίου 2017
  6. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    @brenda

    Διαλεξατε μια λέξη που σας χρειάστηκε απο εναν διάλογο για να στηρίξετε ενα δικό σας συμπέρασμα. Αν δεν σας είναι κατανοητό ότι έγραψα, ξαναδιαβαστε όλο το διάλογο.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Διάβασα αυτό:

    Γενικά με κατηγορούν για διάφορα, συνήθως η αδυναμία αντίληψης δεν είναι ένα από αυτά, αλλά οκ, φυσικά και δέχομαι ότι μπορεί να μην κατανόησα σωστά αυτό που γράψατε, δηλαδή πως έχετε μιαν εντύπωση ότι η υποτακτική θέλει τον Κ της δυνατό.

    Συγνώμη σάς ζητώ αν έκανα κάποιο λάθος και εννούσατε κάτι διαφορετικό από αυτό που εγώ κατάλαβα.
    Δεν μου αρέσει να ερμηνεύω τα λεγόμενα των άλλων, απλά, για κάποιον λόγο, πίστεψα αυτό που έγραψα πιο πάνω.
    Θα χαρώ πολύ να με διορθώσετε και να μου πείτε τι ακριβώς εννοούσατε, -άν θέλετε-, ή σε ποιο ακριβώς σημείο θεωρείτε ότι κακοχρησιμοποίησα αυτό που είπατε και με χαρά μου θα διορθώσω το ποστ ή θα διαγράψω το κουότ μου, εφόσον το επιθυμείτε. 
    Έντιτ: Mάλλον αφήστε, θα το εντιτάρω έτσι κι αλλιώς. Συγνώμη για την παρεξήγηση ζητώ.
     
  8. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Τη δύναμη την έχει πάντα αυτός που αισθάνεται τα λιγότερα!!!
     
  9. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Θα ορκιζόμουν πως ισχυει το ακριβως αντιθετο!
     
  10. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Αυτός που αισθάνεται τα περισσότερα αντλεί δύναμη.
     
  11. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Από το ιδιο του το συναίσθημα;
     
  12. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Ακριβώς!!!