Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία ως σεξουαλική έκφραση ή για άλλο λόγο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 15 Ιουλίου 2017.

  1. Janine

    Janine Regular Member

    Αυτό είναι τελικά το ζουμί του θέματος; Αν αυτό είναι το ζουμί, η δική μου απάντηση είναι ότι πολλά Κ θεωρούν ότι είναι ανώτερα εν γένει από όλα τα υ (ή από άλλους με άλλα στάτους) απλά και μόνο επειδή δηλώνουν και σχετίζονται ως Κ, και όχι μόνον αυτό, έχω συναντήσει και Κ που θεωρούν τα υ ως κατώτερα και των βανίλα. Θεωρώ τέτοιες απόψεις απαράδεκτες και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται ανεκτές. Θεωρώ και τους έχοντες αυτές τις απόψεις ως κομπλεξικούς, αλλά αυτή είναι κρίση περί το πρόσωπο, οπότε δεν είναι του παρόντος. Προφανώς, δεν εννοώ αυτούς που επιλέγουν να σχετιστούν με την ιδέα ότι το Κ είναι ανώτερο και το υ κατώτερο σε συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά τους συμμετέχοντες, εννοώ αυτούς που κινούνται με αυτήν την αντίληψη γενικώς στη ζωή τους και αξιολογούν τους ανθρώπους με βάση τα στάτους τους προσπαθώντας να αποδείξουν εαυτόν ανώτερο.

    Σε γενικές γραμμές, αν ορίσουμε τον μαζοχιστή ως αυτόν που απολαμβάνει τον - σωματικό - πόνο καθαυτό, υπάρχουν υ που δεν απολαμβάνουν τον πόνο καθαυτό κι τούτο μπορώ να σας το πω θετικά. Το αν η υποτακτικότητα είναι πράξη μαζοχιστικής φύσεως είναι μεγάλη κουβέντα, αν θεωρήσει κανείς ότι η υποταγή είναι μια μορφή ψυχικού πόνου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποιες φορές μπορεί να θεωρηθεί έτσι, όχι όμως πάντα. Δεν ταυτίζω δηλαδή την επιθυμία υποταγής με την επιθυμία να βιώσει το υ ψυχικό πόνο.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Ειλικρινά, δεν ξέρω αν αυτο υποσυνείδητα έγινε, να ψάχνω δηλαδή τον ορισμό της ''θεμιτής'' κυριαρχίας, θεωρώντας ότι έψαχνα για τον ''θεμιτό'' ορισμό. Και στις δύο περιπτώσεις, σκέφτηκα αρκετά, μη νομίζετε, ποιο είναι το σωστό και όχι ποιο θα ήθελα εγώ να είναι το σωστό.
    Σίγουρα η εξουσία διαφθείρει, ωστόσο ο καλός Κυρίαρχος μετέρχεται εσωτερικούς μηχανισμούς αντίστασης στην διαφθορά της εξουσίας, έτσι δεν είναι? Σε ό,τι αφορά το όφελος των υποτελών, είπαμε, τα είπε και ο Καντ, έστω και ετεροβαρώς, υπάρχει όφελος και για τα δύο μέρη, ακόμη και το 1-9 είναι μία αποδεκτή συνθήκη. Το 0-10 ωστόσο, δεν ξέρω τι νόημα θα είχε και για τα δύο μέρη.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Φυσικά και διαφωνώ από την στιγμή που ως "κάτοικος" του υπάρχοντος χώρου/συστήματος/ορίζοντα γεγονότων:
    1. Ή δεν διαμόρφωσες στοιχειώδη αναφορά/τοποθέτηση (με κάθε δικαίωμα εννοείται επαναπροσδιορισμού της στον όποιον χρόνο, ως άλλωστε οφείλεις ως έλλογον ον που δυνάμει εξελίσσεται)
    2. Ή απλώς δημιουργείς εντυπώσεις (τ' είν' η πατρίδα μας, μην είν' οι κάμποι)..?

    1α.
    Ή ελλιπής επεξεργαστική διανοητικώς ισχύς (δεν το κόβω)

    1β.
    Ή κατ' επιλογήν παραμονή σε καθεστώς ύψιστης παραλλαγής (για τους όποιους(?) λόγους).
    Κι αυτό καλό το κόβω όσο μπορεί να τροφοδοτείται, τα προφανή θα εξηγώ..?

    Οπότε το 2 συναρτήσει του "1β" προβάλλει ως εξόχως λειτουργικό, με οικονομία πόρων και μεγιστοποίηση αποτελέσματος.

    Δεν είν΄κακό, απλά διαφορετικό, το αγαπάμε γιατί υπάρχει, δεν το συστήνουμε για ράτσα γιατί είναι φαγανό, το επιλέγουν βιολογικώς οι δυνάμενοι παίκτες, επιλέγει βιολογικώς τους καταλλήλους, νο μάτερ χουάτ...
    Μπίζνες αζ γιούσουαλι, γιου νόου...
    Επίσης έχει και παραλλαγές, δυο τρεις κυκλοφοράνε κι εδώ μέσα... Έχουν ένα μάτι, πα να πεί δεν βλέπουν τριδιάστατα, μονο δυο διαστάσεις βλέπουνε...
    Να μην έκαναν και διακηρύξεις και τι καλά που θάτανε..! Όχι κάτι άλλο, απλά βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια...
    _________________________________________________________
    Μόνο στα καρτούνια οι χαρχαρίες 'έχουν συναίσθημα και αισθήματα", στην κανονική ζωή όταν πεινάνε , τρώνε, όσο υπάρχει, όπου υπάρχει.
    100.000.000 δεν χρειάστηκε να εξελιχτούν στο παραμικρό -μόνο μεγαλώνουν ή μικραίνουν στο μπόι ανάλογα με τη διαθέσιμη μάσα, αφου γαμάνε και δέρνουν, ποιος ο λόγος..?
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το 0-10 για μένα @brenda δεν είναι BDSM.

    To 0-10 είναι η επιβολή των Αθηναίων στους Μήλιους επειδή οι πρώτοι μπορούσαν και οι δεύτεροι αδυνατούσαν να κάνουν αλλιώς.
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Το ίδιο λέμε. Ότι δεν έχει νόημα, άρα δεν είναι bdsm. 
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Προς όλους:

    Δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη κυριαρχία.
    Διγιότι αν υπάρξει αυτόματα καταπίπτουν οι λόγοι που δημιούργησαν τις συνθήκες να υπάρξει.
    Αν σας κάνει λίγο ψιλοφιλοσοφικό δαύτο, ας πούμε πως είναι...
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @brenda : δεν θα είχε, θα ήταν abuse and not use.
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ούτε εκεί ήταν 10-0, αλλά ήταν 9-1...
    Αλλιώς δεν θάχανε πάει δυο φορές να τα πούνε πριν τους κάνουν λιάδα...
    Θα το είχαν κάνει με την μία, μη σου πω με την μισή..!
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Θέτοντάς το φιλοσοφικά μπορεί να έχεις και δίκιο ωστόσο τι σημασία έχει αν δεν μπορείς να επιτύχεις το απόλυτο αν μπορείς να το πλησιάσεις αρκούντως; Και η ιστορία είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα.
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Το καλύτερο μοντέλο έτρεχε εδώ μέσα, τώρα κυκλοφοράει αραιά και πού, αφ' εαυτού (του μοντλελου, ντε) ή ενίοτε μέσω τρίτων μεντορουμένων, πάντα καμουφλαρισμένο ακόμα και όταν κάποιες γαμοσυνθήκες που αγνοώ το επιτρέπουν.
    Μην είμαστε και αχάριστοι... Ααααα, όλα κι όλα...
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Γκουντ! Για να έχουν και οι γαμημένοι σαν γυρίσει ο τροχός, να ρίξουν κι αυτοί ένανε, πολύ πολιτισμός σε λέω (το λέω για τζη άλλοι που καμώνονται πως είναι πολιτιζμένοι)...
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Περί γυρίσματος τροχού: πολύ παλιά στο irc, μια ψυχή, είχε κάνει την εξής πετυχημένη παρατήρηση στο μύθο με το κουτί της Πανδώρας.

    Σύμφωνα με τον μπάρμπα Ησίοδο, ο Δίας πριν καν τιμωρήσει τον Προμηθέα που έδωσε το δώρο της φωτιάς στους ανθρώπους φρόντισε να περιορίσει τη δύναμή τους
    (Τεράστια ανθρώπινη αλήθεια για την Εξουσία που δείχνει πόσο μπροστά από τα υπόλοιπα σύγχρονά της παραμύθια ήταν αυτή η ρημάδα η μυθολογία των αρχαίων)
    Έφτιαξε την Πανδώρα και την έστειλε στον Επιμηθέα που έγραψε στα @@ τον Προμηθέα όταν του είπε να φοβάται τα δώρα των Θεών. Η Πανδώρα λοιπόν, όπως λέει ο μύθος άνοιξε το πιθάρι -και όχι το κουτί- και όλα τα κακά ξεχύθηκαν στον κόσμο αλλά πρόλαβε και καπάκωσε την Ελπίδα.

    Οπότε ρώτησε εύλογα η ψυχή στο irc: Αν η ελπίδα είναι κάτι καλό τι δουλειά είχε στο πιθάρι; Μήπως ο μπάρμπα Ησίοδος εννοούσε άλλο πράγμα από αυτό που νομίζουμε;