Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΑΠΟΔΈΣΜΕΥΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Illustration, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Υπάρχουν πάντα και άλλες αιτίες. Οι άνθρωποι αλλάζουν οι καταστάσεις εξελίσσονται, τίποτα δεν είναι απόλυτο.
    Μην πυροβολείτε τους Κυριάρχους, τουλάχιστον όχι χωρίς πολύ καλό λόγο για κάτι τέτοιο.
     
  2. thaleia

    thaleia Contributor

    Ή παίρνει τα μπογαλάκια του/της και φεύγει ή τα μαζεύει απο το δρόμο (και φεύγει) , απλά !
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Λολ, όλα παίζουν! 
     
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Αυτό το απλά σε τι αναφέρεται;
     
  5. thaleia

    thaleia Contributor

    Στο οτι τα πράγματα είναι απλά οταν μια σχέση τελειώνει όποια μορφή κι αν εχει
     
  6. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ίσως αυτό ισχύει για όλες τις άλλες μορφές σχέσεων εκτός από το M/s. (Για το D/s δεν ξέρω)
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Όταν τελειώσει μια σχέση καταλύονται οι φόρμες
     
  8. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Δεν έχει να κάνει με φόρμες.
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Γεια σου thaleia    

    Δε νομίζω ότι όταν τελειώσει μια σχέση καταλύονται οι φόρμες. Συγκεκριμένα, τότε είναι που θυμάται ο καθένας τις φόρμες γιατί τότε είναι που υπάρχει η ανάγκη επιβεβαίωσης της ταυτότητας, όταν όλα τ άλλα κλονίζονται.
     
  10. Janine

    Janine Regular Member

    Δεν έχω διαβάσει αναλυτικά όλο το νήμα, μπορεί κάποιος να ανέφερε κάτι παρόμοιο πιο πάνω. Η άποψή μου αφορά D/s με μεταβίβαση ελέγχου σε αρκετά πεδία για κάμποσο χρονικό διάστημα (ικανό για να παγιωθεί ένα status quo - κι αυτό διαφέρει κατά περίπτωση) και θεωρώ ότι μπορεί να επεκταθεί και στο M/s. Ας μας πουν όσοι έχουν σχετιστεί σε M/s αν είναι έτσι.

    Το ζήτημα δεν είναι τόσο ποιος θα ζητήσει και θα εγκρίνει την αποδέσμευση, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι όταν κάποιος αιτηθεί κάτι τέτοιο η σχέση είναι, όσο να πεις, στα τελευταία της. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά. Η μεταβίβαση ελέγχου σε μεγάλο εύρος έχει κάποιες συγκεκριμένες συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν μετά τη λύση της σχέσης. Για κάποιον που δεν έχει τον έλεγχο αρκετών τομέων της ζωής του για μεγάλο χρονικό διάστημα, το να βρεθεί απότομα σε συνθήκες ισοτιμίας είναι επώδυνο. Θα χρειαστεί στήριξη. Αντιστοίχως, και το Κ μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Είναι σκόπιμο, θεωρώ, Κ και υ να διατηρούν κάποιες σχέσεις ακόμα κι αφού αποφασιστεί η αποδέσμευση, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να μπορεί είτε να επανέλθει ομαλά ο έλεγχος στο υ, είτε να περάσει σε κάποιον άλλο. Και σ' αυτό την πρωτοβουλία την έχει το Κ ενώ το υ μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις και τις αγωνίες του. Οι σχέσεις ασυμμετρίας, όταν επεκτείνονται σε πολλούς τομείς και για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι απλά σχέσεις καύλας.

    Φυσικά, στην πράξη μπορεί ο ένας από τους δυο να πάρει τα πράγματά του και να εξαφανιστεί, όπως μπορεί να γίνει σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να το κάνει και δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες από μια τέτοια επιλογή.
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2017
  11. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

       

    nice to see you  
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Janine: Δεν ισχύει πάντα πως όταν υπάρξει αίτηση αποδέσμευσης η σχέση είναι στα τελευταία της. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που η αίτηση για αποδέσμευση δεν έγινε αποδεκτή και η σχέση επανήλθε, όχι αμέσως αλλά σύντομα, στην κανονική της ροή και συνέχισε για μεγάλο διάστημα. Ακόμη πιο σύνηθες, όσο έχω συναντήσει πάντα, είναι να υπάρξει αίτηση αποδέσμευσης, να γίνει αποδεκτή και να ακολουθήσει μετά από σύντομο διάστημα παράκληση επανανάληψης. Άλλες φορές έγινε αποδεκτή και άλλες όχι. Αναφέρομαι σε M/s και TPE D/s.

    Για τους λόγους που αναφέρετε, σε M/s, όπως έχω αναφέρει ξανά, αλλά και σε TPE όσο έχω συναντήσει, είθισται στο υ/σ να προσφέρεται η επιλογή της μεταβίβασης αν υπάρξει αίτηση αποδέσμευσης. Αφορά το υ/σ αν θέλει κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση που δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης ακολουθεί μια περίοδος "υποστήριξης" είτε μέχρι το υ/σ να βρει κάποιον άλλο να το αναλάβει είτε να κριθεί / αισθανθεί ικανό να αναλάβει το ίδιο τον έλεγχό του. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που το υ/σ αποφασίζει εξ αρχής πως θα τα βγάλει πέρα μόνο του, όπως και η "παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω" των οποίων η εξέλιξη είναι προφανής. Σε όσες περιπτώσεις από τις δύο τελευταίες τυγχάνει να έχω δεδομένα, τα υ/σ χρειάστηκαν και χρησιμοποίησαν υποστήριξη τρίτων ή αναζήτησαν / βρήκαν σύντομα κάποιον να τα αναλάβει ή υπήρξε σύντομα παράκληση επανανάληψης.

    Τα ανωτέρω όχι ως κανόνες, δεν υπάρχουν, αλλά ως αυτό που έχω δει να συμβαίνει.
     
    Last edited: 18 Ιουλίου 2017