Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Ιουλίου 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    @Iagos δεν διαφωνώ μαζί σας. Συμφωνώ πως το κείμενο κακώς σβήστηκε.
    Αλίμονο αν μπούμε στην λογική της λογοκρισίας της σκέψης. Γυρίζουμε σε επικίνδυνες εποχές.
    Ελπίζω το κείμενο να επιστρέψει και να χει την θέση που του αξίζει ως Bdsm literature.
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Εγώ δεν το ελπίζω

    Το διεκδικώ
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η ευαισθησία μου   Συμφωνώ 100% με ότι λες. Και είναι από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να βγαίνω από τα ρούχα μου. Και σε άλλο φόρουμ πάλι με θέμα το Bdsm λογοκρίθηκε κείμενο μου. Αυτό που εδώ δεν το έχουμε πειράξει. Το πρώτο στις ιστορίες του Μπαρμπαλιάκου. Αλλά το site δεν είναι δικό μου και η ευθύνη δε θα πέσει πάνω μου και η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να πέσει πάνω σε κάποιον άλλον για δικό μου κείμενο. Δε το δέχεται η ηθική μου, οπότε σέβομαι τους ανθρώπους που με φιλοξενούν.
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Αυτό που θα κάνω όμορφε είναι το εξής. Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαι ικανός να ξεχωρίσω τι πρέπει να λογοκριθεί και τι όχι στη τέχνη. Για μένα τίποτε. Οπότε θα το κάνω report και θα κρίνουν οι οικοδεσπότες.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Προσωπικά ξέρω τι είναι τέχνη άσχημε...  

    Καντο και μπουγάτσα με κιμά δεν με νοιάζει

    Ο Μέγας Ανατολικός δεν λογοκρίνεται

    ΤΕΛΟΣ
     
  6. Queen87

    Queen87 Contributor

    Αγαπητέ @Arioch,

    Όπως θα θυμάσαι πρόλαβα να διαβάσω την ιστορία σου. Ο Τρόπος γραφής μου άρεσε πάρα πολύ, με ταξίδεψε. Δεν με ταξίδεψε μόνο, με έκανε να αισθανθώ και να σκεφτώ αυτά που σκεφτόταν η κοπέλα. Θεωρώ οτι είναι μεγάλη επιτυχία για κάποιον που γράφει να μεταφέρει συναίσθημα. Όμως ως προς το στόρυ προβληματίστηκα, έξου και η ερώτηση που σου έθεσα στο νήμα. Δεν ήξερα για να πω την αλήθεια αν αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του BDSM διότι ναι μεν δεν υπάρχει συναίνεση αλλά είναι μια φανταστική ιστορία η οποία για μένα άφησε και στο τέλος ένα ηθικό δίδαγμα.

    Στο νού μου πάντα όταν απαντάω σε ένα νήμα ή ανοίγω δικό μου νήμα έχω την σκέψη ότι μετά απο μένα θα μπεί κάποιος/α καινούργιος/α και θα με διαβάσει. Θέλω λοιπόν αυτά που θα γράψω να έχουν κάτι να δώσουν στον αναγνώστη (αν έχω να δώσω). Σκεπτόμενη οτι μπαίνει ο/η καινούργιος/α ένα τέτοιο κείμενο όπως είπε και ο @Ηλίας μπορεί να φέρει νομικές συνέπειες. Δεν είναι δεδομένο οτι είναι απλά μια φαντασίωση... Κάποιος μπορεί να το εκλάβει οτι είναι ένα βήμα πριν την πράξη.

    Κατανοώ ότι μέσα στο φόρουμ αυτό όλοι θέλουν να εκφράζονται με ελευθερία και ίσως να σε ενόχλησε που σου έσβησαν το κείμενο. Εγώ πρόλαβα να σε διαβάσω οπότε έχω μια ίδεα. Ελπίζω αυτό να μην σταθεί εμπόδιο στο να ξαναγράψεις. Αναμένω την επόμενη σου ιστορία και θα την διαβάσω με ευχαρίστηση. (Πιστεύω)

    Queen

    Υ.Γ Συγνώμη για τον ενικό αλλά δεν μου βγαίνει ο πληθυντικός.
     
  7. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Θα ήθελα να πω κι εγώ κάτι το οποίο όμως δεν αφορά το κατά πόσο έπρεπε ή δεν έπρεπε να φύγει το κείμενο από το φόρουμ.
    Συμφωνώ ότι δεν λογοκρίνεται η τέχνη, από ποιον άλλωστε και με ποια ακριβώς ιδιότητα. Πραγματι, επικίνδυνα μονοπάτια από πολλές απόψεις αυτα. Το συγκεκριμένο νήμα δεν σβήστηκε με βάση την λογοκρισία. Το κείμενο σβήστηκε καθότι λόγω της θεματολογίας του το φορουμ οφείλει να είναι προσεκτικο και ευαίσθητο σε τέτοια θέματα. Άλλωστε υπάρχει και σχετικο κομμάτι στους κανονισμούς που αποτρέπει την αναφορά στους βιασμούς.
    Δεν είμαστε ένα λογοτεχνικό φόρουμ στην ουσία αν και υπάρχει αυτή η υποενότητα. Είμαστε ένα μπιντιεσεμικο φόρουμ που πάνω από όλα προασπίζεται την συναίνεση. Είναι κομβικό σημείο αυτό.

    Είπα παραπάνω από όσα ήθελα για να φτάσω σε αυτό που είχα στο μυαλό μου αρχικώς..
    Αυτό που λοιπον ήθελα να σχολιάσω άσχετα με τα παραπάνω είναι το εξής:

    Όταν διάβασα το κείμενό μου έκανε εντύπωση η γυναικεία ματιά του. Το πώς πραγματικά μια γυναίκα μπορεί να αισθανθεί μέσα από μία τέτοια διαδικασία με έναν ωμο περιγραφικά δοσμένο τρόπο γραφής.
    Μου έκανε μάλιστα θετική εντύπωση ότι εξέφρασε την γκρίζα γραμμή στο πώς μπορεί να αντιδράσει το θύμα. Το θύμα θεωρούν πολλοί ότι πρέπει να αρχίσει να ουρλιάζει και να προσπαθήσει να ξεφύγει. Αν δεν τα κάνει αυτά τότε μπορεί από κάποιους να κατηγορηθεί για συναινεση. Αυτός όμως δεν είναι αληθινο. Είναι ουκ ολιγες οι φορές που το θύμα μπαίνει σε ψυχολογία επιβίωσης και έτσι αναγκάζεται να πάει με τα νερά του θύτη. Ο φόβος επίσης μπορεί να είναι τόσο καταλυτικός που όντως να μπει σε ρομποτική συμπεριφορά.

    Απολαμβάνω κι εγώ φαντασιώσεις βιασμού γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν τις επιθυμώ στην πράξη. Ο ωμος τρόπος περιγραφής του κειμένου με έκανε να αισθανθώ ότι ο συγγραφέας αντιλαμβάνεται πόσο δυσάρεστη εμπειρία μπορεί να είναι ένας βιασμος και ότι αυτο ήταν το σκεπτικό πίσω από το συγκεκριμένο κείμενο, πράγμα που εκτίμησα. Όταν όμως η queen τον ρώτησε τι θα αισθανόταν αν διαβάζε ως τρίτος το κείμενο της απάντησε ότι θα καυλωνε. Θέλω να ομολογήσω ότι με σόκαρε η απάντηση αυτή. Δεν βρήκα τίποτα διεγερτικό στη γραφή του και ειλικρινά απόρησα πως θα μπορούσε κανείς να βρει.
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Εγώ καύλωσα, όσο weird κι αν ακούγεται, το κείμενο του @Arioch ήταν διαμάντι.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @all: Η θέση μου στο θέμα "Τέχνη & Λογοτεχνία" είναι δηλωμένη στο παρόν νήμα, όπως όμως ήδη ανέφερε ο @Ηλίας τυχόν νομικές παραβιάσεις βαρύνουν την ιδιοκτησία του τρέχοντος χώρου.

    Μέχρι λοιπόν να βρεθεί συνολική λύση στο θέμα θα παρακαλούσα οι χρήστες να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αν αυτό δεν είναι εφικτό θα αναγκαστεί η διαχειριστική ομάδα να επέμβει ασχέτως αν συμμερίζεται τις θέσεις τους.

    Όσοι από τους νομομαθείς που υπάρχουν στον χώρο και υπάρχουν αρκετοί, πιστεύουν πως μπορούν να συνεισφέρουν στο θέμα, είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τον οβολό τους στο support forum
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητή δεν υπάρχει καμία μα καμία νομική συνέπεια για ένα οποιοδήποτε κείμενο που ακουμπάει την τέχνη.

    Αυτό ξεχάστε το.

    Μπορεί κάποιοι ανόητοι να εγείρουν αντιρρήσεις και να καταφύγουν ενδεχομένως στην δικαιοσύνη αλλά είναι χαμένοι από χέρι.

    Όταν ο Πανούσης έγραψε το "Και εγώ σ αγαπώ γαμώ το Χριστό μου" μαζί με τις "Μουσικές Ταξιαρχίες" εάν σκεφτόταν όπως εσείς δεν θα είχε τολμήσει.

    Όταν έβγαζε αφίσα την ελληνική σημαία με το σφυροδρέπανο αν σκεφτόταν όπως εσείς δεν θα είχε τολμήσει.

    Όταν βγήκε ο "Τελευταίος Πειρασμός" και κάποιοι βλαμμένοι μπούκαραν στους κινηματογραφους με τους σταυρούς στα χέρια έκαναν την καλύτερη διαφήμιση στην ταινία.

    Όταν το "corpus christi" στο θέατρο "Χυτήριο" πήγε στα δικαστήρια, πάλι από τους βλαμμένους, δικαιώθηκε.

    Η ελευθερία του λόγου πάντα δικαιώνεται εκτός και αν έχει καταλυθεί κάθε ίχνος προστασίας της ελευθερίας του λόγου σε αυτή την χώρα.

    Αν κάποιοι τολμήσουν για παράδειγμα να πάνε τον @Arioch στην δικαιοσύνη επειδή είναι στενόμυαλοι υπάρχουν άνθρωποι, πιστέψτε με, που έχουν τα επιχειρήματα για να τον δικαιώσουν και οι βλαμμένοι απλά θα του έχουν κάνει μια καλή διαφήμιση.

    Δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα και δεν σας αδικώ.

    Αν τώρα το οποίο κείμενο κριθεί λογοκριμένο κάτι που στις υποτυπώδης συνθήκες του αστικού κράτους δεν συμβαίνει,πιστέψτε με, τότε το "παράνομο" κείμενο θα γίνει ανάρπαστο.

    Και ο συγγραφέας θα γίνει θρύλος.

    Η άγνοια σκοτώνει αγαπητή.

    Ή είμαστε με την ελευθερία του λόγου ή όχι.

    Απαγορεύσεις και λιγοκρισίες δεν χωράνε.

    Εκτός και αν αυτό το φόρουμ ονειρεύεται άλλες εποχές οπότε να βγει να μας το πει ξεκάθαρα.

    Καλό είναι να απαιτήσουμε να επιστρέψει το κείμενο.

    Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε στην σκέψη ενός ανθρώπου.

    Είναι ντροπή

    Το παρακάτω τραγούδι κέρασμα καθότι είναι απόλυτα νόμιμο



    ΥΓ
    Το φόρουμ έχει το δικαίωμα να δέχεται ή όχι κατά την υποκειμενική κρίση του ποια κείμενα περνάνε και ποια όχι αλλά και εμείς ως μέλη έχουμε καθήκον να αντισταθούμε όταν οι αποφάσεις παραβιάζουν την ιερή ελευθερία της έκφρασης.
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    @MasterJp επειδή τυγχάνει ως άνθρωπος που υπηρετεί την τέχνη και γνωρίζω μπορώ να συνεισφέρω έτσι ώστε να αποκατασταθεί μια κατάφωρη αδικία.

    Δεν είμαι απέναντι στο φόρουμ.

    Πιστεύω πως είναι λάθος αυτό που έγινε και όποιος επιθυμεί από την διαχείριση να έρθει σε επαφή μαζί μου να τους το εξηγήσω με καλή θέληση.

    ΥΓ μιλάτε με κάποιον που αν στο ελάχιστο έβλεπε πως το κείμενο στήριζε την κουλτούρα του βιασμού πρώτος θα είχε σηκώσει μπαιρακι...
    Και τον @Arioch δεν τον έχω δει ούτε ζωγραφιστό
     
    Last edited: 19 Ιουλίου 2017
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Οι όροι χρήσεις του φόρουμ αναφέρουν "Απαγορεύονται αυστηρά τα μηνύματα ή και υλικό που σχετίζεται με Παιδεραστία, Παιδοφιλία, Ζωοφιλία, Νεκροφιλία, Αιμομιξία και Βιασμούς."
    Στο νήμα "Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών" υπάρχουν πολλά μηνύματα που αναφέρονται σε βιασμούς και μάλιστα πραγματικούς. Δεν έχουν σβηστεί ωστόσο. Το λέω για να τονίσω το ότι το κομμάτι του κανονισμού στον οποίο βασίζεται η διαχείριση για να σβήσει ή να κρατήσει μηνύματα είναι κάπως άκυρο.

    Στην συγκεκριμένη απαγόρευση επίσης λέει ότι απαγορεύεται και υλικό με αναφορά σε αιμομιξία. Το daddy-daughter σενάριο σε αιμομιξία δεν αναφέρεται ? Φανταστική ναι μεν αλλά δεν νομίζω ότι ήταν λιγότερο φανταστική και η ιστορία του Arioch.
     
Thread Status:
Not open for further replies.