Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Μην κατουράς σε... ξένο τοίχο"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 29 Μαϊου 2013.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Επί της αρχής όλοι συμφωνούμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε προς εφαρμογή της. Αντίθετα με εσάς, επειδή δεν θεωρώ τη γνώμη μου ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο βαρύνουσα από όλλων των άλλων, θα αποφύγω την όποια αξιακή κρίση, χαίρομαι που ενώ έχω εξίσου ισχυρά, πιστεύω, συναισθήματα σε ορισμένα πράγματα, δεν έχω παρόλα αυτά, επιδαψιλεύσει χαρακτηρισμούς τύπου "αναξιοπρεπείς" σε μέλη και αν το "εγώ γνωρίζω καλύτερα" που δηλώνετε είναι αυτοαναφορικό, τότε με γειά σας και χαρά σας και καμία αντίρρηση. Αν αξιώνει ευρύτερη αποδοχή ενδέχεται να είναι έτσι, ενδέχεται να πρόκειται για δική σας και μόνον αντίληψη, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Πάντως ως εάν δεσμευτική για τους υπόλοιπους αρχή δεν μπορεί να τεθεί, όσο και να χτυπιέστε, ό,τι χαρακτηρισμούς (και είναι τόσο κοινοί) να μοιράζετε εδώ κι εκεί και αλλού και παραλλού. Όχι μετά από τον Διαφωτισμό. Όχι όταν αξιώνετε από τους άλλους να κάνουν μια παραχώρηση στην άποψή σας, την οποία εσείς δεν κάνετε στην δική τους. Επειδή, εκτός της ελευθερίας έκφρασης της δικής σας εδώ, υπάρχει και η ισότητα στην ελευθερία έκφρασης, πάλι εδώ. Γιατί για παράδειγμα εγώ να προσέχω πώς γράφω τις εμπειρίες που αναρτώ, επειδή δεν δηλώνω καλλιτέχνης;
     
  2. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    @lara

    Ή μάλλον, όχι σκέτο lara, αγαπητή Λάρα και γενναία Λάρα –κι έχω σοβαρούς λόγους να το λέω αυτό.

    Διάβασα προσεκτικά το τελευταίο post σου. Δεν ξέρω τι άλλαξε από χθες, αλλά παρατήρησα ότι στο σημερινό σου κείμενο χρησιμοποιείς επανειλημμένα τον όρο «βανιλλότσουλα».

    Γίνεσαι συγκεκριμένη, αναφερόμενη σαφώς σ’ «ενα χωρο που υποστηριζει ΜΟΝΟ τα βανιλλοτσουλα, γιατι με αυτα ασχολουνται τα αλλα βανιλλοτσουλα που παιζουν τους αφεντες και τους σκλαβους και αυτα φερνουν την κινηση στο φορουμ», καταγγέλοντας, εδώ, ευθέως μεροληπτική, ίσως δε και ενθαρρυντική έως και υποστηρικτική στάση υπέρ των «βανιλλότσουλων», από την πλευρά των admins/mods.

    Eίναι επίσης ξεκάθαρο ότι καταλογίζεις στα ίδια αυτά «βανιλλότσουλα» την αποκαθήλωση του post του Arioch, όπως συνάγεται από τη φράση «Στην πυρα κι αυτο, κι εμενα σε ασυλο για να νιωθει ασφαλης το καθε βανιλλοτσουλο, πως δεν θα μολυνθει εδω που μπηκε απο μας τους ανωμαλους.».

    Θεωρώ μάλιστα, εάν δεν πέφτω τόσο έξω, ότι στα βανιλότσουλα απευθύνεται και το ερώτημα «Πως ΤΟΛΜΑΤΕ; Πως τολματε αληθεια; Ποια πλατη νιωσατε να σας προστατευει και αρχισατε την εκστρατεια εναντια σε οσα αλλοι εχουν ως ιερα με τόσο θρασος και αλαζονεια και βεβαιοτητα για το δικιο σας;»

    Διευκρινιστικά αναφέρω ότι δεν εμφανίζομαι εδώ ως αυτόκλητη υπερασπίστρια των βανιλλότσουλων, των οποίων άλλωστε την ταυτότητα αγνοώ. Κατά δεύτερον, όσον αφορά στον πυρήνα της τοποθέτησής σου (λογοκρισία της τέχνης ή μη), δε νομίζω ότι οι απόψεις μας διίστανται, η δική μου άλλωστε είναι καταγεγραμμένη (και) στο θέμα «Όρια» και είναι κατά λέξη η εξής :

    «Στο βαθμό που μιλάμε για δημιούργημα φαντασίας (και όχι βέβαια για την εξομολόγηση ενός βιαστή, κάτι που θ΄αποτελούσε υλικό ποινικής δικογραφίας και προφανέστατα δεν είναι αυτή η συγκεκριμένη περίπτωση), δεν πρέπει ν’ αγγιχτεί. Κατά μείζονα λόγο, δεν χρειάζεται ν’ αγγιχτεί. Επιλήψιμο θα μπορούσε, ενδεχομένως, να θεωρηθεί ένα κείμενο, το οποίο θα παρότρυνε στην τέλεση ενός αδικήματος. Όμως, άλλο περιγράφω (διηγούμαι/αφηγούμαι), άλλο παροτρύνω, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Το να γράψω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου θα περιγράφω σαράντα φονικά, με σαράντα διαφορετικούς τρόπους, δεν με αναδεικνύει, πόσο μάλλον αποδεικνύει, φόνισσα την ίδια. Ούτε προεξοφλεί ότι ο αναγνώστης θα εκλάβει την αφήγησή μου σαν παρότρυνση σε φόνο, αυτό δα έλειπε. Δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι όταν το θέμα της αφήγησης είναι ένα άλλο αδίκημα, έστω και ο βιασμός. Πολύ δε περισσότερο, όταν δεν προκύπτει -όπως συμβαίνει εν προκειμένω- ούτε η ελάχιστη πρόθεση του γράφοντος να "εξωραϊσει" το έγκλημα.».

    Ο προβληματισμός μου ξεκινά κι έχει περισσότερο να κάνει με τις καταγγελίες, ουσιαστικά, σε βάρος των «βανιλλότσουλων». Δεδομένου, λοιπόν, ότι εγώ δεν αντιλήφθηκα τα όσα καταγγέλλεις και δεδομένου ότι τέτοιες δημόσιες κατηγορίες έχουν ορισμένη βαρύτητα, ειδικά όταν προέρχονται από ένα παλαιό και σεβαστό μέλος, χρήσιμες θα ήταν κάποιες διευκρινίσεις από πλευράς σου, μιας κι εσύ είσαι η καταγγέλλουσα.

    Κατ’ αρχάς, από πού προκύπτει ότι πίσω από την διαγραφή του post του Arioch, κρύβονται τα «βανιλλότσουλα» (όποια κι αν είναι αυτά) ; Πρόκειται για δική σου εσωτερική πληροφόρηση ή απλά για εικασία, υπόθεση, ένστικτο, διαίσθηση ή τυχερή μαντεψιά ; Ρωτώ, διότι, αφ΄ενός δεν πρόσεξα τέτοια καταγγελία, ούτε από πλευράς του άμεσα ενδιαφερομένου Arioch, αλλά ούτε και από κάποιο άλλο μέλος εδώ. Επιπλέον, ούτε από τη συζήτηση που καταγράφηκε στα «Όρια» προκύπτει (εκτός αν κάνω λάθος) λογοκριτική διάθεση από vanilla μέλη. Το αντίθετο μάλιστα, διάβασα αποκλίνουσες (απ’ αυτές της πλειοψηφίας) απόψεις, εκφρασμένες ακόμη κι από Masters (αλλά και μέλη άλλων status), οι οποίες φυσικά –πρέπει να- είναι εξίσου σεβαστές με τη δική σου, τη δική μου ή του οποιουδήποτε άλλου μέλους, τουλάχιστον κατά την οπτική μου. Τέλος, ούτε από πλευράς διαχείρισης υπήρξε έστω και υπονοούμενο περί αιτημάτων (συστάσεων διαγραφής) απο vanilla μέλη για αποκαθήλωση του post του Arioch. Τώρα, εάν έγινε κάτι τέτοιο στα μουλωχτά, ομολογώ ότι δεν το γνωρίζω. Και μιας και δεν το γνωρίζω, αλλά ούτε και συνάγεται από κάπου, δεν θα ισχυριζόμουν ποτέ ότι τον Arioch τον «έφαγαν» οι vanilla, πόσο μάλλον τα βανιλλότσουλα.

    Επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Επειδή ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς άλλες κατευθύνσεις, που δε νομίζω ότι θα τις ήθελες, εσύ ως Lara –και είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή σου. Διότι ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος, εάν αρχίσει κάποιος να φωνάζει ότι πίσω απ’τη φωτιά στο Ραϊχσταγκ κρύβονται οι μπολσεβίκοι. Εάν κάποιος ξεκινήσει να ισχυρίζεται δημόσια ότι πίσω απ’ τις οικονομικές καταστροφές κρύβονται οι Εβραίοι. Εάν κάποιος επιμένει ότι η καθαρότητα της Αρίας φυλής απειλείται από τους Τσιγγάνους. Εάν αρχίσουμε να βάφουμε αστέρια στις πόρτες των «εχθρών», που μπορεί σήμερα να είναι τα «βανιλλότσουλα», όπως λες, αύριο όμως μπορεί να είναι οι switch και μεθαύριο οι pervs που συνομώτησαν με τις bottoms, με τις ευλογίες της διαχείρισης και τις «πλάτες» της ιδιοκτησίας. Κι αν αρχίσει αυτό, δεν τελειώνει ποτέ. Ή μάλλον πάντα τελειώνει και -πάντα- με τραγικό τρόπο.
     
  3. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Εξαιρετικός συνδυασμός "κάνω ότι δεν καταλαβαίνω" με νότες Τζημερου και σταγόνες δημιουργίας εκτυπώσεων.

    Πραγματικά υπέροχο. Μπράβο.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Καταπληκτικό, μοναδικό.
     
  5. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious


    -Ωραία λοιπόν, δεν μου εξηγείτε εσείς, που δείχνετε να καταλαβαίνετε ;

    (αν και κρίνοντας από το σχόλιο περί Τζήμερου, προσωπικά δεν θα σας εμπιστευόμουν προς φύλαξη ούτε βαλσαμωμένο πουλί, από φόβο μην τυχόν και σας πετάξει μέσ’ απ’ τα χέρια  )
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Βανιλλοτσουλο = ατομο που οτι στατους και να φοραει, οσο καλα κι αν ξερει οτι ξερει, καταφευγει σε τετοιες πρακτικες, οπως να καταγγειλει λογοτεχνικο κειμενο, που δεν ειναι καν απο τα "σκληροτερα" για προσωπικά συμφέροντα ή διασκέδαση.
    Βανιλλοτσουλο = ατομο που μπαινει εδω μεσα με ατζεντα που σκοπό έχει την δημιουργία είτε καταστάσεων, είτε εντυπώσεων και με στρατηγική κτυπα πότε απ εδώ και πότε απ εκεί, προκαλώντας αναταραχες, ίσως γιατι στερείται σημασιας και σημαντικοτητας στην ζωή του εκτός.
    Βανιλλότσουλο = ατομο που δημιουργει υπογειες σφηκοφιλιες για να αλληλουπερασπιζονται όπου αυτό κριθεί "απαραίτητο" για να φιμωθεί ή να προωθηθεί η μία ή η άλλη άποψη, εις βάρος όσων δεν διαθέτουν τόσο χρόνο ή διάθεση.
    Βανιλλοτσουλο = ατομο δειλό και κακόμοιρο. Μπορεί να φορά οτι μάσκα θες. Νά ναι Μαστερ, σκλάβος, βανιλλα.
    Βανιλλότσουλο = ατομο που κατακρινει και καταδικαζει και αποκαλει αρρωστο ότι δεν χωρά στα προκατασκευασμενα για βανιλλοτσουλα κουτακια ή ακόμη χειρότερα προσποιείται κατά πως τον βολεύει και τι στοχεύει.
    Βανιλλότσουλο = ατομο που βασει των δικων μου κριτηριων στερείται βδσμ ηθους.

    θα μπορουσα να συνεχισω.
    Αλλα κουραστηκα.
    Νομιζω εγινα κατανοητη.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    @dina μες την ψυχη μου μιλησε αυτο. Σ ευχαριστω παρα πολυ.
    Εκλαιγα πολυ ωρα διαβαζοντας το.
    Ολο το Μονογραμμα ισως οτι πιο αγαπημενο.

    Δεν εχουν εξημερωθει τα τερατα...ουτε τα μεσα ουτε τα εξω. Αλλα γινομαστε καλυτεροι στην εξημερωση...παμε ενα τερας την φορα.
     
  8. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious


    Ευρύς ορισμός, λοιπόν, που κολλάει παντού, ανεξαρτήτως φύλου και δηλωθέντος status.

    Ε, ναι, τώρα βγαίνει νόημα : Αν συνεργήσουν όλοι αυτοί/ες, όντως, πολλά μπορούν να συμβούν, όχι μόνο ν’ αποκαθηλωθεί ένα κείμενο.
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    1. Όχι.
    2. Απαπα
     
  10. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Κι επειδή μόνο μέσα από τον εσωτερικό πόνο έρχεται η εξέλιξη,η εξημέρωση,η λύτρωση,να είσαι ευγνώμων για ότι έγινε σε τούτο δω το φόρουμ.
    Μόνο προς όφελός σου θα λειτουργήσει.

    Κι ας μη γνωριζόμαστε,έχεις κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμο μου Λαρα  
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Yπερβολικοί χαρακτηρισμοί με επίμονον και έντονον σεχταριστικόν χαρακτήρα, άσε που αφήνουν στην απόξω και τους άρρενες ομολόγους τους...
    Ένα απλό "τυπικά μαλακι(α)σμένα" αρκεί.
    Στην τζάργκον της παρέας τα χωρίζουμε και σε 2 κατηγορίες:
    Τα "ελαττωματικά 1" και "ελαττωματικά 2".
    Τα κλάσης 1 θεωρητικώς μπορεί κάποτε να "έρθουν".
    Τα κλάσης 2 δεν... (BLR/BAR, beyond local repair/beyond any repair)...
    Διαστρωματικώς κατοικοεδρεύουν σε κάθε στάτους (ακόμα και σε αυτά που δεν υπάρχουν εδώ) σε κάθε ηλικία και σε κάθε ακαδημαϊκό/μορφωτικό επίπεδο.
    Ποσοστιαία τα τύπου 1 κατανέμονται κατά Παρέτο και κορυφώνονται σε 2 αποκλίνοντα των 1 κατά Λαπλάς.
    Elementary dear Watson or should I say dearest Lara..?

    Αυτάαααα..!

    Κάτι άλλο..?
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Παρατήρησης άξιο είναι το ποιοι είναι οι φανατικοί υπερασπιστές της ελεύθερης γνώμης σε αυτό το φόρουμ.

    Μου πάει κάπως σε "Κοίτα ρε κάτι αναμάρτητοι που συνωστίζονται για να λιθοβολήσουν".