Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελικά το βδσμ αφορά πάντα στην κυριαρχία και την υποταγή;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος folha, στις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

  1. folha

    folha deja vu

    λάικ ξανά  
    το πιο κοντινό σε αυτό που μπορώ να δω να πραγματοποιείται, απαιτεί μια αρχική συναίνεση κι ένα σέιφγουορντ.
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Η λογική (μου)   :

    Το bdsm αφορά ένα σύνολο σχέσεων/καταστάσεων που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική και ερωτική αλληλεπίδραση.
    Συνίσταται στα αρχικά
    Β: που έχει να κάνει με την τεχνική του bondage
    D: D/s και M/s, δηλαδή Κυριαρχία και υποταγή (με κάποιες διαβαθμίσεις κατά κάποιους)
    SM: Δηλαδή σαδομαζοχισμός.

    Και περιγράφω: Σε ένα σέσσιον (δεν μιλώ για σχέση) δεσίματος, ο δέτης ασκεί μια κάποια επιβολή στο δενόμενο. Με τη συναίνεση και απόλαυση του δενόμενου αλλά so what, υποτακτικοί και σκλάβοι είναι τέτοιοι γιατί συναίνεσαν και το απολαμβάνουν, αλλιώς παραπομπή στη Δικαιοσύνη.  

    Σε ένα σαδομαχοχιστικό σέσσιον, ως προείπε ο @vautrin πώς μπορεί κάποιος να επιβάλλει - ασκήσει (και τα ρήματα από μόνα τους "μιλάνε") πόνο και βία χωρίς να κυριαρχεί, με κάποιο προσωρινό έστω τρόπο. Για τη συναίνεση ισχύουν τα παραπάνω  

    Έτσι, σε όλα τα αρχικά που συνιστούν το πεδίο αυτό των σχέσεων που λέγεται βδσμικές, η ισορροπία Κυριαρχίας και υποταγής είναι πανταχού παρούσα, ως πεμπτουσία του βδσμ.
    Τώρα, αν αυτή η ισορροπία εκτείνεται μόνο σε ένα σέσσιον, στο κρεβάτι δυο συντρόφων, στο σωματικό κομμάτι ή σε ένα ευρύτερο μέρος ή το όλον της ζωής τους, αυτό δίνει κάποιο ειδοποιό γνώρισμα στην αλληλεπίδραση και την κάνει Top/bottom, S/M, D/s και ούτω καθ' εξής.

    Αλλά τελικά, όπως λέει και το ερώτημα...  
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    T' ακόλουθα τα πήρα απ' ένα γλωσσάριο, που κυκλοφορεί εδώ πέρα εδώ και χρόνια ( το κάναν και sticky. Άρα, μάλλον δεν το θεωρούσαν "άκυρο" ).
    Τα παραθέτω αυτούσια και στο τέλος βάζω και τον σύνδεσμο, για να το βρείτε, έτσι όπως είχε δημοσιευθεί.

    *3 = ΚΥΡΙΑΡΧΩ: Το να παίρνεις ή να έχεις τον έλεγχο. Το να ασκείς ψυχολογική εξουσία. Ένα άτομο που ασκεί έλεγχο σε ένα άλλο άτομο ή που ελέγχει μια κατάσταση, λέμε ότι κυριαρχεί σε αυτό το άτομο. Το Κυρίαρχος είναι ουσιαστικό ή επίθετο. Το κυριαρχώ είναι το ρήμα. Κυριαρχία: η πράξη του να ασκείς εξουσία πάνω σε κάποιον άλλο.

    *4 = ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ: Το να παραιτείσαι εξουσίας ή ελέγχου. Το άτομο που παραδίδει την εξουσία ή τον ψυχολογικό του έλεγχο σε κάποιον άλλο λέμε ότι υποτάσσεται σε αυτό το άτομο. Υποταγή: η πράξη/ενέργεια της παράδοσης του ελέγχου.

    *5 = ΜΑΖΟΧΙΣΤΗΣ: Αυτός που διεγείρεται, "φτιάχνεται" ή ικανοποιείται σεξουαλικά με το να λαμβάνει πόνο. Αντίθετο: Σαδιστής. Σχόλια: Παρά τη λανθασμένη ιδέα που επικρατεί, ο μαζοχιστής δεν διεγείρεται από όλες τις μορφές πόνου. Για παράδειγμα, είναι σχεδόν απίθανο να αισθανθεί διέγερση άμα σκοντάψει και χτυπήσει το δάχτυλο του ποδιού του. Ο πόνος με τα απαραίτητα συμφραζόμενα είναι αυτό που έχει σημασία.

    *6 = ΣΑΔΙΣΤΗΣ: Αυτός που διεγείρεται, "φτιάχνεται" ή ικανοποιείται σεξουαλικά με το να προκαλεί πόνο σε κάποιον άλλο. Αντίθετο: Μαζοχιστής (*5). Σχόλια: Ο σαδιστής δεν ευχαριστιέται απαραίτητα με το να προκαλεί πόνο αδιακρίτως. Για τους πιο πολλούς σαδιστές, η ηδονή έρχεται από τη γνώση ότι ο δέκτης ευχαριστιέται κι αυτός το ίδιο ως αποτέλεσμα της όλης εμπειρίας.

    *10 = ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ: Οποιαδήποτε δραστηριότητα ή πράξη, η οποία προϋποθέτει την πρόκληση ή λήψη πόνου. Το παιχνίδι πόνου (*11).

    ( #1 ).

    Βλέπει κανείς σας κάπου, έστω και την χρήση των όρων Κυριαρχία/υποταγή στα λήμματα Σαδιστής, Μαζοχιστής και Σαδομαζοχισμός?
    Εκτός κι αν η έλλειψη ή η παράβλεψη τους, συνεπάγεται σιωπηρής ύπαρξης.
    Στο λήμμα Κυριαρχία, η νηματοθέτιδα ( ή καλύτερα, η πηγή της ) αναφέρεται σε ψυχολογική εξουσία, όχι σε φυσική.
    Όσο κι αν φαίνεται σε κάποιους/ες αδύνατο/αδιανόητο, μπορεί και να υπάρξει σαδισμός/μαζοχισμός και σχέση που θα χαρακτηριζόταν απ' τους προαναφερόμενους δυο "πόλους".
    Δίχως όμως να υπάρχει η παραμικρή Κυριαρχία/υποταγή.
    Και μάλλον, η "ξεκάθαρα" και αποκλειστικά σαδομαζοχιστική σχέση θα ήταν τόσο υπαρκτή, όσο και βουδουσουμιάρικη.
    Τέσπα, για να μην συμβάλλω στην ακόμη μεγαλύτερη εκτροπή του παρόντος, σταματώ εδώ.
     
  4. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Όντως ξεκαθάρισε το τοπίο ; Ρωτώ, διότι και μόνο ο ορισμός του πρώτου επιπέδου ("conditional compliance"- "συμμόρφωση υπό συνθήκες"), σηκώνει περισσότερο «νερό» κι απ’ τη λίμνη Βικτώρια. Ο όρος περιγράφει προσυμφωνημένη –αυτό εξυπακούεται- «σκηνή» ορισμένης και μάλλον βραχείας διαρκείας, με χαρακτήρα one night stand και με ολίγον (ή και πολύ περισσότερο) από “Grey”, αυστηρά προκαθορισμένα όρια, safeword γραμμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο κούτελο αλλήλων κι όλο αυτό επί σκοπώ αναψυχής και μόνον. Διεθνώς παραδεκτό ότι (και) το επίπεδο αυτό εντάσσεται στο bdsmικό όλον. Ασπάζομαι την άποψη της διεθνούς κοινότητας. Αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα συμφωνήσουν όλοι, εδώ, ότι το προπεριγραφέν σκηνικό έχει να κάνει με bdsm. Εάν συμφωνήσουν, υπόσχομαι να ρίξω βεγγαλικά, που θα είναι ορατά στον Αττικό ουρανό, απόψε, στις 24.00 (και ένα δευτερόλεπτο).
     
  5. Όχι.

    Το B.D.S.M. ΔΕΝ αφορά μόνο στην Κυριαρχία/υποταγή, τουλάχιστον όχι στη δική μου ανάγνωση του αρκτικόλεξου.

    Υπάρχει υποθέτω λόγος που στα αρχικά αναφέρονται ώς ζευγάρια (μαζί αλλά και ξεχωριστά) ΚΑΙ το D/s (Κυριαρχία/υποταγή) ΚΑΙ το S/M (σαδομαζοχισμός). Αυτό σημαίνει πως ΚΑΙ το D/s ΚΑΙ το S/M ΕΙΝΑΙ (μαζί αλλά και ξεχωριστά) B.D.S.M.

    Όπως επίσης, έτσι εξηγείται και το γεγονός της ύπαρξης μαζοχιστικών ατόμων που ΔΕΝ είναι υποτακτικά, και σαδιστικών ατόμων που ΔΕΝ είναι Κυριαρχικά [και, αντιστοίχως, Κυριαρχικών ατόμων που ΔΕΝ είναι σαδιστικά και υποτακτικών ατόμων που ΔΕΝ είναι μαζοχιστικά (είναι σαφές ότι δεν είναι απαραίτητο ένα υ να είναι μαζοχιστικό, ή ένα Κ σαδιστικό)].

    Πώς θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την ύπαρξη αυτών των ατόμων εάν δεν ανήκουν στο B.D.S.M.; Ότι εκφράζουν αόριστα κάποιες "κινκιές";!!!

    Και, τότε, πώς ορίζεται το "Kink"; Ώς... "ανωμαλία"; Ιδιαιτερότητα; Και τί είναι το "Kink" εάν όχι B.D.S.M.;

    Επίσης, πώς θα εξηγούσαμε την ύπαρξη των σαδομαζοχιστικών (S/M) sessions εάν όχι ώς μέρος B.D.S.M.ικών πρακτικών;

    Τέλος, πώς θα εξηγούσαμε την ύπαρξη των Top/bottom, αφού οι τελευταίοι δεν εκφράζουν το D/s στη σχέση τους παρά μόνο περιστασιακά στο κρεββάτι τους, και τό εκφράζουν μόνο μέσω S/M πρακτικών σε session;


    Επομένως, όχι, η γνώμη μου είναι πως το B.D.S.M. ΔΕΝ αφορά πάντα στην Κυριαρχία/υποταγή.

    Όπως B.D.S.M. είναι μία D/s σχέση χωρίς χαρακτηριστικά S/M, έτσι B.D.S.M. είναι και το S/M ώς πρακτική χωρίς χαρακτηριστικά D/s. Αποτελούν και τα δύο ζευγάρια του ίδιου αρκτικόλεξου, B.D.S.M.
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2017
  6. folha

    folha deja vu

    Πήγα στον άλλο κόσμο κι επέστρεψα με την ερώτησή σου, αλλά ευτυχώς διαβάζοντας τη συνέχεια, εξακολουθούν όλα να μου είναι ξεκάθαρα  
     
  7. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Α! Μάλιστα κατάλαβα! Άρα για κάποιους το M/s δεν είναι BDSM γιστί δεν συμπεριλαμβάνεται στο αρτικόλεξο!      
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    R.i.p BDSM. Lol
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Μα εννοείται! Αφού η πραγματικότητα δεν χωράει στην περιγραφή, προφανώς κατισχύει η περιγραφή. Τι; Όχι;
     
  10. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Αρα ο μπατσος είναι μπουζούκι....αφου!  
     
  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Φαντάζομαι, λέω εγώ τώρα ότι υπάρχει λόγος που οι kinksters αναφέρονται στους εαυτούς τους ως kinksters, οι pervs ως pervs και οι fetishists ως fetishists.

    Και μάλλον υπάρχει λόγος που σάιτ όπως το φετ έχουν ξεχωριστές κατηγορίες για αυτά. Αλλά εντάξει, μπορεί να είμαι εγώ παράξενη ξερωγω.
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Εγώ άλλο αναρωτιέμαι γτ σώνει κ καλά να είναι όλα ίδια , είναι και δεν είναι, θέλω κ δε θέλω, έχει αλλάξει κάτι στο τοπίο του BDSM? ενημέρωσέ με.