Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελικά το βδσμ αφορά πάντα στην κυριαρχία και την υποταγή;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος folha, στις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

  1. https://el.wikipedia.org/wiki/BDSM

    Η υπογράμμιση δική μου.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εμείς εδω είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά, διονυσιαζόμαστε με χορούς κυκλωτικούς ,οι άλλοι χορεύουν κάτι ξενέρωτους ριβερ ντάνσιζ σε σειρές , χωριστά, πφφφφφ!
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τι γλυκό!   
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

     
     
  5. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Θεωρείς επαρκές ένα λινκ του γουικι (γιατί γαμω τα γουικι γαμω αλήθεια) για να συζητήσουμε (ή να απαντήσουμε) στο ερώτημα που έχει τεθεί;

    Τα λινκς στα references από κάτω τα είδες;
     
  6. Αμφισβητείς ότι το αρκτικόλεξο B.D.S.M. (Bondage-Discipline, Dominance-Submission, Sadism-Masochism),σημαίνει τα 3 ζευγάρια εννοιών που περιγράφονται;

    Τί ακριβώς από αυτό που παρέθεσα αμφισβητείς;

    Σε τί ακριβώς από αυτό που παρέθεσα διαφωνείς;
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2017
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στα δικά μου S/m sessions *εγώ* δεν νιώθω και δεν αντιλαμβάνομαι την ηδονή της κυριαρχίας. Και στο τέλος της ημέρας, εφόσον αμφότεροι (ή όλοι μαζί) το ευχαριστιόμαστε, who cares αν είναι BDSM ορθόδοξο ιεραποστολικό ή καθολικά διαμαρτυρόμενο.

    Αν νιώθεις ότι ασκείς κυριαρχία, τότε ασκείς κυριαρχία και μπράβο σου. Αν δεν νιώθεις ότι ασκείς κυριαρχία, τότε δεν ασκείς κυριαρχία και πάλι μπράβο σου.
     
  8. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Επειδή βου και α κάνουν βα και όχι βουά, έχουμε και λέμε: η συνεύρεση για σαδομαζοχιστικές πρακτικές ή με σχοινιά είναι ασύμμετρες!!! Δεν είναι ίσος μου αυτός που με σαπακιάζει για όση ώρα το κάνει όσο και αν συναινώ ή καυλώνω. Είναι θέμα μετάφρασης και ερμηνείας ναι;;; Άντε αυτά γιατί πρέπει να πάω και σχολείο μου!!!  
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή τί λέγατε. Προσπάθησα να απαντήσω ότι μας ήταν ήδη δύσκολο να πούμε ποιός κάνει bdsm και ποιός έχει bdsm σχέση.

    Το να πιάσουμε και το ποιός είναι bdsmer είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα. Οντολογικής τάξεως. Πρώτα να δείξεις ότι μια ιδιότητα (bdsmer) υπάρχει. Κι ύστερα να βρεις ασφαλές κριτήριο να ξέρεις αν ο Χ άνθρωπος την έχει αυτήν την ιδιότητα. Απεταξάμην  


    Καθόλου μην το φοβάστε, πρώτον γιατί δεν πίνω μπύρα και δεύτερον γιατί δεν έχω καμμία νοσταλγία για κανένα ωραιοποιημένο παρελθόν. Το παρελθόν ήταν ακριβώς όπως είναι το παρόν: είχε τα ωραία και τα άσχημά του. Δεν πιστεύω σε καμμία γενική ιδέα της προόδου, ούτε φυσικά στο κάθε πέρσι και καλύτερα.

    Πολύ ωραία και σωστά όλα αυτά. Αλλά εγώ δεν διαβάζω εδώ σωκρατικούς έλληνες, ούτε παπαδοπουλικούς (αποφεύγω). Διαβάζω σημερινούς. Και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα ελληνικά των μελών. Με το πώς έχουν συνδεμένες τις εννοιες στο κεφάλι τους εκπλήσσομαι μερικές φορές.

    Φερ' ειπείν: δεν μπορεί να λέμε ότι ένας άνθρωπος που προκαλεί πόνο στον άλλον και που αποκτά, έστω προς στιγμήν, την αμέριστη προσοχή του νευρικού του συστήματος, εκείνη την στιγμή δεν κυριαρχεί, δεν εξουσιάζει, δεν ελέγχει τον άλλον, επειδή δεν την επιδιώκει την κυριαρχία ή επειδή η φάση αρέσει στον αποδέκτη του πόνου - και να περιμένουμε να συνεννοηθούμε! Θα ασχοληθει εκείνη την ώρα το ΚΝΣ του αποδέκτη με το τί επιδιώκει ο άλλος και αν έχει συναινέσει ο ίδιος ή θα τον καθηλώσει με το ερέθισμα;

    Αμα ο άλλος θεωρεί κυριαρχία μόνο πράξεις του στυλ σε παίρνω τηλέφωνο εκεί που είσαι με τις φίλες σου και σου λέω τράβα τώρα στο μπάνιο και βγάλε το βρακί σου - για πες, κοκκίνισες; ε, τότε πάω πάσο. Αλλά να το πει, να ξέρουμε τί λέμε, μη συζητάμε τζάμπα.

    Γιατί έτσι που πάμε, θα σηκωθεί ο Ντάριο Φο, και θα διορθώσει: "ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε - όχι μπαρδόν, αν έτσι νιώθετε"....

    Δεν ξέρω ποιοί είναι οι πατέρες αυτού του φόρουμ, αλλά όπως έδειξε λίγο πιο πάνω η @folha κανένα ελληνικό βδσμ δεν όρισαν, απλούστατα επειδή κανένα ελληνικό βδσμ δεν υπάρχει. Ενα είναι το βδσμ, στο επίπεδο των ορισμών που συζητάμε, δεν έχει γερμανικό, ιαπωνικό κι αλβανικό - αυτά είναι για τις τσόντες.

    Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν κατέγραψαν και απόδωσαν στα ελληνικά την διεθνώς συναινετικά αποδεκτή ορολογία του π ρ ο υ π ά ρ χ ο ν τ ο ς χώρου που προσδιορίζει τις ιδιότητες, τους ρόλους και τις "λαγνουργίες" του βδσμ. Κουτσά-στραβά, το κάνανε. Να λέμε και κανά ευχαριστώ. Δεν είδα να αλλάζουν οι ορισμοί σε καμμία άλλη χώρα αλλά θα μου πει κανείς μπορεί να έτυχε σε αυτό το φόρουμ τα τελευταία χρόνια να μαζεύτηκαν οι πιο προχώ bdsmers ότι κι αν σημαίνει αυτό. Ωραία, όποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο, ας έρθει να μας πει το πως και το γιατί. Το να μας λέει ο κάθε πικραμένος τα τελευταία χρόνια "κάντε κάτι, δε χωράω, γιατί εγώ τα κάνω αλλιώς" μπας και κάνουμε τη μπλούζα φούστα από το τράβηγμα μη και χωρέσει, καταντάει κουραστικό. Εχει kinkster, έχει perv, έχει fetishist όπως σωστά λέει η Μωβ. Τί διάολο; Βρωμάνε αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί; Και διαβάζουμε και τη μίρλα μετά, όταν δεν τους βγαίνουν οι ρόλοι που υιοθέτησαν...
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν θέλω να σε προκαλέσω, ούτε τσακωμούς και σίγουρα δεν ειρωνεύομαι αλλά πολύ μεγάλο λάθος κάνεις! Όλωσδιόλου είναι ίσος ο Top με τον bottom την ώρα του σαπακιάσματος και όλες τις άλλες ώρες. Αν παρεμβαίνω δεν είναι απο πολιτική ορθότητα αλλά επειδή βρίσκω ενδεχομένως και επικίνδυνο να επικρατεί μια αντίληψη ότι ο Top επειδή "σαπακιάζει" είναι ανώτερος του bottom εκείνη την ώρα, γιατί έτσι, αν ω μη γένοιτο χρειαστεί, ο bottom που θα νιώσει στο έλεος του Top ίσως να μη μπορέσει να θέσει τα όριά του και το δίκιο του. Και αυτό θα ήταν άσκημο.
     
  11. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Μην μπερδεύουμε το ασύμμετρος με το άνισος υπάρχει και η Wikipedia να μας βοηθήσει άλλωστε  
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Καταρχάς δεν έχει σημασία αν διαφωνώ *εγώ* και αν αμφισβητώ *εγώ*. Εγραψα και παραπάνω ότι το ρημάδι το bdsm έχει μια θεωρία, μια ιστόρια και μια εξέλιξη πριν και πέρα από εμάς. Δεν μπορώ να το κάνω πιο ξεκάθαρο. Και παμε τώρα:

    1. Όταν διαβάζετε από το γούικι να έχετε υπόψην τα εξής:
    α) ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει εκεί
    β) προσπαθεί συνηθως να συμπικνώσει ένα θέμα κατά πάσα πιθανότητα μεγάλο και πολύπλοκο
    γ) έχει πολλά λάθη ακόμα και όταν πρόκειται για φυσική ή μαθηματικά πχ
    δ) δεν θα κάτσει κανείς να ανατράξει στις παραπομπές να δει αν ο τύπος έγραψε μαλακίες ή αν είναι η δική του ερμηνεία αυτου που διάβασε

    2. Το TLA του bdsm εμφανίζεται κάποια στιγμή στη βιοβλιογραφία γύρω στο 1969 (εαν θυμάμαι με ακρίβεια). Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι δεν έγινε κάποιο παγκόσμιο συνέδριο BDSM που αποφασίστηκε το tla. Ετσι λοιπόν υπάρχουν δύο κυρίως ερμηνείες του: α) BDSM = (Β) Bondage, (D) Dominance, (S) Sadism, (Μ) Masochism , β) BDSM =(BD) Bondage, (SM) Sadomasochism. Στην Αμερικάνικη σκηνή για μεγάλο διάστημα, μέχρι τις αρχές του 1990 είχε επικρατήσει η δεύτερη ερμηνεία ως πιο δημοφιλής, κυρίως γιατί υπήρχαν ζητήματα που σχετιζόντουσαν με το αν ο σαδισμος ειναι μια καθαρά κυριαρχική πράξη ή όχι και αν ο μαζοχισμός είναι μια καθαρά υποτακτική πράξη. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα leather guard και old guard. Μετά το 1990 και χωρίς να ειναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο το γιατί, εαν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ρόλο έπαιξε το κίνημα Generation-X, νεαρών kinster και pervs που δεν ήθελαν να έχουν μεγάλη σχέση με τα αυστηρά πρωτόκολλα των old/leather guard, η ζυγαριά έγυρε στην πρώτη ερμηνεία ως πιο δημοφιλή.

    3. Όσο το Generation-X (που ελπίζω να μπορείτε να βρείτε κάποια στοιχεία Online) άρχισε να έχει μεγάλη παρουσία σε κοινότητες όπως το Black Rose, συμβάινουν δύο πράγματα. Αρχίζει το bdsm και γίνεται πιο σύνηθες στην ποπ κουλτούρα και φυσικά οι παλιοί αποσύρονται. Εκεί που έγινε το κλικ του bdsm με ταινίες, τσόντες και ό,τι τέλος πάντων χολιγουντιανό εκεί είναι που αρχίζουν, στο θεωρητικό κομμάτι, και χάνονται και τα αυγά και τα πασχάλια γιατί ο καθένας το συνδέει με ό,τι του κατέβει τέλος πάντων και οκ μεγειά του με χαρά του.

    4. Τα παραπάνω αποκλειστικά για την αμερικάνικη σκηνή, βρίσκω προς το παρόν ανούσιο να αναφερθώ και σε άλλες σκηνές.

    Άρα, ΔΕΝ αμφισβητώ *εγώ* τίποτα. Υπάρχουν συγκεκριμένα narratives, συζητήσεις, σχολές κλπ κλπ. Με κάποιες είμαι πιο σύμφωνη, κάποιες τις αγαπώ ιδιαίτερα γιατί με αυτές μεγάλωσα. Με το μόνο πράγμα που διαφωνώ κάθετα είναι με το να διαβάσουμε μισή παράγραφο του τι ειναι bdsm στο ακυρογουίκι και να πούμε ότι αφού αυτό λέει το γουικι αυτό θα πρέπει να σημαίνει και το bdsm για εμάς.

    Εντιτ - ρε συ @elfcat μα μέσα στο μυαλό μου είσαι γαμώ τα λάχανα <3
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2017