Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελικά το βδσμ αφορά πάντα στην κυριαρχία και την υποταγή;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος folha, στις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

  1. Η δική μου λογική .:


    Το bdsm αφορά ένα σύνολο σχέσεων/καταστάσεων που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική ή ερωτική (Όχι απαραίτητα ερωτική .Στην δική μου σχέση πχ ο μάστερ με θέλει μόνο για κρεμάστρα να κρεμάει τα παλτό του .Για σεξ βρήκε μια άλλη σφιχτομπούτα που δίνει και κωλο Αλλά εντάξει δεν ζηλεύω .Είναι πολυτετχιος ο κύριος μου )αλληλεπίδραση ή με συνδυασμό των παραπάνω
    Συνίσταται στα αρχικά
    Β: που έχει να κάνει με την τεχνική του bondage
    D: D/s και M/s, δηλαδή Κυριαρχία και υποταγή (με κάποιες διαβαθμίσεις κατά κάποιους ? Κατά κάποιους ? Κατά ποιούς ? Νόμιζα ήταν πλέον αποδεκτό ότι σε κάθε σχήμα /σχέση /ζευγάρι ο έλεγχος που παραδίδεται μπορεί να ξεκινάει από 1% πχ αποκλειστικά και μόνο πως θα ντύνομαι .. Μέχρι 100% πως θα ντύνομαι πως θα με λένε τι ώρα θα πλένω τα δόντια μου με τι γεύση οδοντόκρεμα τι θα τρώω που θα κοιμάμαι σε ποιόν θα μιλάω τι ώρα θα ξυπνάω ποιες ώρες θα χεζω αν θα έχω οργασμό τι χρώμα θα βάφω τους τοίχους του σπιτιού κτλ κτλ κτλ ατέλειωτη λίστα !)
    SM: Δηλαδή σαδομαζοχισμός.
    Αν σε ένα σχήμα υπάρχει μόνο το Β μιλάμε για σχέση βδσμ? Αν στο σχήμα έχουμε Β+SM ? Αν έχουμε μόνο SM ?Το κάθε γράμμα δεν μπορεί να "σταθεί " μόνο του (χωρίς το D )ώστε να λέμε ότι κάποιος κάνει βδσμ η είναι βδσμιαρης? ?

    Σε ένα session δεσίματος αλλά και σε ένα σαδομαζοχιστικο session ο δετης ασκεί μια κάποια επιβολή στον δενομενο . Καμία κατά την άποψη μου ! Που είναι η επιβολή κυριαρχίας ? Στο ότι κάθομαι ας πούμε ήρεμα χωρίς να χτυπιέμαι και με δένει η με δέρνει ? Κάθομαι να μου κάνει κάτι που επιθυμώ .Που με καυλωνει. Την δική μου καυλα υπηρετεί στο σημείο εκείνο (κι εγώ την δική του προφανώς) !Άρα καμία επιβολή κυριαρχίας .Όχι από τον κυρίαρχο τουλάχιστον ! Χα α χ α χαχαχαχα !χούμορ !
    Εκτός αν παίζουμε με τις λέξεις κι έχει σημασία η λέξη κάθομαι . Αλλά αυτό θα ήταν λιγάκι κουτό μιας και ο κ μου κάθεται (ξαπλωτος αλλά
    και όρθιος ανάλογα τα κέφια μου)πχ να του πάρω μια πίπα ! Ε δεν τον κάνει αυτό υποτακτικό ! Η Μήπως τον κάνει ?(κάπου εδώ θα μπορούσα να ανοίξω νήμα .Ο κ μου κάθεται αβίαστα να του κάνω τσιμπούκι τον κάνει αυτό λιγότερο κυρίαρχο . . ?) Ουπς!


    Άρα όχι κατά την άποψη μου. Όχι δεν παίζει παντού αυτή η κυράκυριαρχία! Ούτε είναι απαραίτητο στοιχείο . Συμπλήρωμα Ναι Όχι όμως απαραίτητο στοιχείο . Όχι για όλους !


    Συγχωρήστε τα πολύχρωμα τσαχπινικα μου γράμματα αλλά ήθελα να ξεχωρίζουν από τα σημεία που έκλεψα από την
    Μαργαρίτα ώστε να δώσω έμφαση στην Αποψαρα μου !!
     
  2. Πέρα από την χρήσιμη -κατα τα άλλα- ιστορική αναδρομή, και πέρα από το γεγονός ότι κι εγώ ο ίδιος αμφισβητώ σαν πηγή τη wiki,

    τελικά το αρκτικόλεξο B.D.S.M., σημαίνει τα 3 ζευγάρια εννοιών που περιγράφονται (Bondage-Discipline, Dominance-Submission, Sadism-Masochism);

    Το δικαίωμα στην άποψή μου όπως τή διατύπωσα στο σχόλιο μου μπορώ να τό έχω;

    Άν αφαιρούσα σαν πηγή τη wiki θα σχολίαζες ή όχι;

    Άν δεν σχολίαζα καν θα απαντούσες ή όχι; (Θυμίζω το σχόλιο του Mansa στο οποίο ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε, και από το οποίο δανείστηκα σαν πηγή τη wiki, σε 'μένα μόνο όμως έκανες την τιμή να απαντήσεις)
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2017
  3. lexy

    lexy .ti.va.

    Αν αντί για "κυριαρχία" βάζαμε, για παράδειγμα, τη λέξη "πειθαρχία";

    Το μπάνυ δεν πειθαρχει στις ορέξεις του ριγκερ;
    Ο μαζοχιστής δεν πειθαρχεί στις εντολές κι ορέξεις του σαδιστή;

    Πως αντιλαμβάνεστε την "πειθαρχία";

    (Παρακαλώ, μη δαγκώσετε.(θα σας επιστραφεί   )Απλώς, ρωτώ χωρίς προβοκατόρικη διάθεση. Έχω διευκρινήσει πως δεν εχω σαφή απάντηση στο ερώτημα. )
     
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Εξηγώ παραπάνω ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει και ότι έχει αλλάξει η σημασία του μέσα στο χρόνο για μια σειρά από παράγοντες. Εαν ψάχνεις ένα ναι ή ένα όχι αυτό δεν γίνεται γιατί απλά δεν απαντιέται έτσι αυτή η ερώτηση. Η αναδρομή επίσης δεν είναι μόνο ιστορική. Δεν είναι για να'χαμε να λέγαμε.

    Τις υπόλοιπες ερωτήσεις που μου κάνεις δεν τις καταλαβαίνω, εκτός αν με ρωτάς αν περίμενα να σχολιάσεις για να στην πω τύπου, που τότε η απάντηση ειναι απλά όχι.
     
  5. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Και είπα να μην το αναφέρω καν και τσααααακ σκάει η Λέξι χωρίς φλας από αριστερά, κατάλαβες?
     
  6. Εγώ δεν δέχομαι την λέξη κυριαρχια Γιατί δεν είμαι υποτακτική Αλλά ούτε την λέξη πειθαρχία Γιατί είμαι brat . . ανταλλαγή καυλας. Ναι .Αυτό μάλιστα !
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Στο ότι αυτός που έγραψε ή μετέφρασε αυτό που παρέθεσες, πολύ πιθανόν να είναι ανάμεσα μας και να χαμογελάει με την ενέργεια σου.
    Προσπαθείς να μας μάθεις τι σημαίνει το BDSM.
    Ευχαριστούμε αλλά το ξέρουμε.
    Με πολύ χαρά θα διαβάσουμε και θα κουβεντιάσουμε καμιά νέα ιδέα από ένα νέο παιδί σαν και σένα, αλλά όχι και αυτά παλικάρι μου, αυτά τα ξέρουν όλοι.
    Σαν να λες στον βαρκάρη τι είναι η βάρκα. Κάτι τέτοιο μοιάζει.....
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2017
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @lexy, συμφωνώ με τη συμπερίληψη της πειθαρχίας στα αρκτικόλεξα BDSM που το ήξερα ως bongage/discipline - dominance/submission - sadism/masochism. Θεωρώ δε ότι εφόσον δεχόμαστε ότι το T/b δεν περιλαμβάνει ανταλλαγή ελέγχου μπορούμε να δεχτούμε ότι η πειθαρχία τόσο του Top όσο και του bottom είναι σε αυτούς που έχουν ορίσει για κανόνες του παιχνιδιού. Έχω την εντύπωση πως αν Top πήγαινε να ασκήσει Κυριαρχία μέσω του topping σε συμφωνημένο παιχνίδι σε κάποιο club της Δυτικής Ακτής θα έφευγε σηκωτός από το συγκεκριμένο μαγαζί και είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να ξαναμπεί.
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.

    Χαχα κσλά ο.κ! Αν είναι να μην χάσεις τον "τίτλο" θα κάνουμε οτι δεν βλέπουμε  
     
  10. Ο τίτλος μου ήταν είναι και παραμένει ο ίδιος ! Brat bottom princess ! Τόσο αγώνα έκανα όλα αυτά τα χρόνια να καθιερωθεί .θα σέβεστε .
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Παραφραζοντας την αγαπημενη @MauveDelastrange θα πω οτι "Στην ασυμμετρια δεν υπαρχουν αδιεξοδα"  
    Στην ανταλλαγη καυλας ο νομος ειναι ενας και μοναδικος "καντε ο, τι σας καυλωσει"  
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2017
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Μαζοχιστής έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ μπορεί να είναι κάποιος που απολαμβάνει αποκλειστικά τον πόνο.
    Μπορεί να μη γουστάρει καθόλου κάποιος να κυριαρχεί επάνω του, να είναι από "πάνω". Να μην τον καυλώνει καθόλου αυτή η διάσταση της πρακτικής.


    Το γεγονός ότι είναι δέκτης μιας πράξης δεν έχει να πει τίποτα γιατί με αυτή τη λογική οποίος "κάνει" και όχι "δέχεται" είναι πάντα κυρίαρχος. Η κυριαρχία όμως βρίσκεται στο μυαλό κατά κύριο λόγο. Αλλιώς όπως είπε και η @sokolata σε όποιον παίρνουμε πίπα είναι υποτακτικος μας ή οποιος μας γλείφει είναι αυτόματα κυρίαρχος. Η πράξη από μόνη της δεν κάνει την κυριαρχία και την υποταγή και το σαδομαζοχιστικό κομμάτι μπορεί μια χαρά να είναι μόνο μια πρακτική ανταλλαγής ευχαρίστησης και όχι κυριαρχο-υποταγής.

    Δεν βλέπω πουθενά ασσυμετρία σε όλο αυτό.

    Μπορεί μια χαρά να δώσει και οδηγίες ο μαζοχιστής στον σαδιστή εκείνη τη στιγμή τύπου "πιο δυνατά" ή "ας κάνουμε ένα διάλειμμα τώρα".

    Αυτό δεν σημαινει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνδυασμός σ/μ με κ/υ αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να το παίρνουμε πάντα ως προϋπόθεση.