Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Παλιοκατάσταση...
    Να φεύγει το πράμα από το ζουμί και κάθε φορά να γυρνάει στην μυρωδιά του φορτίου της λεκτικής που όλοι μας, εξ αντικειμένου, έχουμε δώσει το στίγμα μας.
    Βέβαια η κληρονομιά που σέρνει ο καθένας μας από τα κουβεντολόγια του εδώ μέσα, λογικό είναι να αντανακλάται στην αντίληψη που οι άλλοι έχουν διαμορφώσει για το άτομό του. Σε κάθε περίπτωση, για να φύγω από ανούσιες διαπιστώσεις, όταν γίνεται μια κουβέντα, ξεκολλάτε από παρελκυστικά σχόλια.

    Το αν το οποιοδήποτε άτομο, στην εξέλιξη ενός νήματος, θέλει να βλέπει πως φωτογραφίζεται το ίδιο ή αισθάνεται κάποια αδιόρατη απειλή που το αγγίζει αμέσως ή εμμέσως ή δεν αντιλαμβάνεται το ζουμί βάζοντας τον εαυτό του υπεράνω ή στ' αρχίδια του ή οτιδήποτε, δεν αξίζει να του δοθεί ούτε υπαινιγμός.

    Είναι καθαρά θέμα έκθεσης σε μια κατάσταση, αντίληψης, πιθανών βιωμάτων, κατανόησης και οπτικής. Δεν είναι σνόμπα ούτε υποτίμηση να μην του δοθεί κάποιο σχόλιο ή μια απάντηση στα παρελκυστικά του, θα διαβάσει και αν μπορεί θα καταλάβει κάτι τις από τα σχόλια των άλλων.
    Άσε που η μη αντίδραση μπορεί να ξηλώνει το πουλόβερ του, και στον εαυτό του και στους συνομιλητές, πιο αποτελεσματικά (για λόγους που δεν είναι του παρόντος)...
    Αν μη τι άλλο δεν του ενισχύουμε τα όποια ναρκισιστικά του φιρφιρίκια.

    Δεν είναι δα και ΙΕΚ το όποιο φόρουμ...

    Ουφ!
     
    Last edited: 4 Νοεμβρίου 2017
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όλο το ζουμί είναι εδώ:

    ''Επειδή λοιπόν οι φαύλοι κύκλοι τής ζωής επαναλαμβάνονται, όλα έχουν την εξήγησή τους.
    Γιατί οι νάρκισσοι ενοχλούνται όταν τους αποκαλύπτουν?
    Γιατί οι νάρκισσοι ενοχλούνται όταν συζητάμε για τον ναρκισσισμό?
    Γιατί αναγκάζονται να αλλάξουν προσωπείο για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποδείξουν σε όλον τον κόσμο και πρωτίστως στον εαυτό τους ότι δεν είναι νάρκισσοι.
    Είναι καλά παιδγιά, παραξηγημένα τα καημένα.
    Που έχουν χιούμορ, που είναι γλυκά και ικανά να νιώσουν, που, που, που...
    Καλή είναι η παραμύθα, αλλά δεν διαρκεί πολύ.
    Στην πρώτη ευκαιρία, ο πραγματικός τους εαυτός θα ξανάβγει στην επιφάνεια και ξανά προς την δόξα τραβά.
    Προσωπικά θα πω, άμα καείς από την φωτιά μια φορά, καλό είναι να μαθαίνεις και να μην ψάχνεσαι και για δεύτερη, ή τρίτη.
    Τίποτα δεν θα αλλάξει. Η φωτιά πάντα θα σε καίει, αργά ή γρήγορα.
    Ανεβάζοντας τις αντοχές σου στον πόνο, δεν προστατεύεσαι από το έγκαυμα.
    Και ναι, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες στις διαταραχές του cluster b, αλλά η κάθε μία έχει διαφορετικά επιμέρους χαρακτηριστικά.
    Όποιος ενδιαφέρεται, ας τα μελετήσει.
    Αίφνης, όλοι γίνανε πολύ μελετηροί πάνω στο θέμα.
    Κάτι είναι κι αυτό.
    Για τα υπόλοιπα, καλή καρδιά, συγχώρεση.
    Και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, τους σκοτώνει τους νάρκισσους η αδιαφορία, δεν την αντέχουν, καθώς δεν αντέχουν να περνάνε απαρατήρητοι, σαν νούμερα που δεν προσέρχονται στην ουρά των ΕΛΤΑ και ακούγεται το μπιπ για το επόμενο νούμερο, δεν αντέχουν αυτοί να επιτίθενται και ο άλλος να τους έχει συνδεδεμένους με Κάιρο, δεν αντέχουν να προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή με κάθε μαλακισμένο τρόπο και να τρώνε μεγαλοπρεπή πόρτα στα μούτρα.
    Είναι too much για το Εγώ τους.
    Πολύ safe όμως για όλους τους υπόλοιπους.
    No matter what, μην ξεχνάτε το no contact, μονόδρομος.
    Είναι η πλέον αποτελεσματική λύση.
    Κι ας φάνε το μουνί τους οι narcs από τα νεύρα.
    Κι ας σάς προκαλέσουν.
    Κι ας σάς προσβάλλουν.
    Κι ας σάς απειλούν.
    Κι ας σάς λοιδωρούν.
    Εσείς εκεί.
    Άκαμπτοι και αδιάφοροι.
    (Ένας φίλος, μού έγραψε ότι η narc πρώην του, ξεκίνησε smear campaign εναντίον του, για να ''προστατευθεί'' από την αλήθεια και από την δική της έκθεση. Πόσο προβλέψιμη η τύπα, πόσο προβλέψιμοι όλοι τους, μάθετε να τους ''βλέπετε''!)
    Θα τους αντιμετωπίζετε σαν το καζανάκι της τουαλέτας.
    Ή σαν το κρύο νερό στην πλάτη του κάστορα.
    Και κάποτε τελειώνει.
    Και κάποτε δεν σάς αγγίζει τίποτα που να προέρχεται από αυτούς πια.
    Και ελευθερώνεστε''... 

    τόση ώρα δε κάνουμε ''μάθημα'' για τον ναρκισσισμό? εεε?
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ενας τρόπος να προστατεύεται κανείς από μη λειτουργικές σχέσεις κάθε είδους είναι να λειτουργεί με τις επιλογές του.

    Όποιος δεν μπαίνει σε σχέση γιατί τον αναγκάζουν, κάτι δικό του ικανοποιεί πάντα. Και αν η σχέση δεν είναι ικανοποιητική, σημαντικό είναι να δει τους λόγους που έκαναν τον ίδιο να επιλέξει την συγκεκριμένη σχέση, και - αν παραμείνει, αλλιώς no harm done, δεν ταιριάζουμε, γειά - να ξέρει γιατί παραμείνει σε μια τέτοια σχέση: γιατί κάτι ικανοποιεί μέσα του. Και να πράξει ανάλογα, ο καθένας έχει δικό του μονοπάτι.

    Προφανώς μπορεί ο καθένας να βρεθεί κάποια στιγμή σε «μη υγιή» σχέση, για διάφορους λόγους. Πώς θα αντιδράσει στην διαπίστωση; Θα αναγνωρίσει την επιλογή του την ίδια; Ή θα φταίνε οι άλλοι, οι ναρκισσιστές, οι εγωιστές, οι κακοί; Η θυματοποίηση είναι ακινησία, εξ ίσου μεγάλη με την ακινησία ενός - παράδειγμα - ναρκισσιστή. Αν αγνοηθεί η προσωπική θέση, η προσωπική επιλογή, η έκβαση είναι μια. Επανάληψη. Ο περίφημος και τόσο βολικός "μαλακομαγνήτης".
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Έχω τοποθετηθεί στην αρχή του νήματος, πάνω στην ψυχική ασθένεια και όχι πάνω στον "μαλάκα γκόμενο"..

    Αλλά μιας και το ζήτησες να στο πω και αυτό, δεν βλέπω πως έχει σχέση αυτό που μαθαίνω εγώ ως βδσμ με τον "μαλάκα γκόμενο".
    Όσα Κ και υ έχω γνωρίσει έως τώρα, είναι άτομα που έχουν περάσει από φωτιές για να βρουν τον εαυτό τους, την αλήθεια τους, την ελευθερία τους και την απόλαυσή τους.
    Έχουν λιώσει κώλους στο διάβασμα και είναι σε ένα διαρκές ψάξιμο. Πασχίζουν να ανοίξουν το πνεύμα τους σκαλί σκαλί σε ένα περιβάλλον με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τα καταφέρνουν.

    Σε κάθε είδος D/s που έχω συναντήσει βλέπω ανθρώπους που έχουν ρίξει σκληρή δουλειά με την πάρτη τους και με τον ερωτικό τους σύντροφο για να φτάσουν εκεί που έφτασαν.

    Σε όλα αυτά που γράφω με την ποιοτική προσέγγιση μιας τόσο ξεκάθαρα διανοητικής διαδικασίας, πως μπορεί να τα φτάσει κάποιος που πάσχει από μια οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια? Ναρκισσισμό ή ότι άλλο? Πως μπορεί να τα φτάσει ο μαλάκας γκόμενος?

    Εξακολουθούμε να μιλάμε για βδσμ? Αν ναι τότε κάτι δεν έχω καταλάβει..προφανώς και με ενδιαφέρει να μάθω.

    Πριν μάθω δεν μπορώ να τοποθετηθώ, παρά μόνο να εκφράσω απορίες.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν θα ήθελα να καταθέσω διαπιστευτήρια για βιώματά μου με πρόσωπο που έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Μου είναι οικεία η κατάσταση πάντως.

    Το απόσταγμα της εμπειρίας μου είναι ότι αν ο διαταραγμένος ναρκισσιστής νιώσει καλά ότι δεν έχει πλέον να αντλήσει από τον άλλο, γιατί ο διαταραγμένος νάρκισσος είναι και συναισθηματικό βαμπίρ, τότε φεύγει από μόνος του και οι τρόποι που θα το κάνει ποικίλουν από τον πολύ διακριτικό αν τυχόν έχει υποβάλλει τον άλλο σε κάθε μορφής κακοποιήσεις και νιώσει ότι ο άλλος, ίσως μετά από ένα πραγματικά φρικτό πλήγμα, ξύπνησε, μέχρι τον θανάσιμα θεατρικό ώστε να καταφέρει ένα τελευταίο και ίσως καίριο πλήγμα φεύγοντας.

    Το δύσκολο δεν είναι "πώς ξεμπλέκεις με τον νάρκισσο" γιατί ο διαταραγμένος νάρκισσος, σε αντίθεση με άλλους διαταραγμένους, αν μη τι άλλο, ξέρει να φεύγει άλλο αν θολώνει τα νερά γιατί συγχρόνως ελέγχει τις διόδους επανόδου του με λεπτότητα και τέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς θεραπεύεται κάποιος από τα τραύματα που του έχει αφήσει ο διαταραγμένος νάρκισσος, τα οποία μπορεί να είναι πολύ σοβαρά και συχνά μένουν αδιαχείριστα.

    Στην λαϊκή ψυχολογία των ιστοσελίδων, ίσως έτσι να έλκονται τα αντίθετα. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλό ούτε ο empathic είναι ένας άνθρωπος γεμάτος προτερήματα, κάθε άλλο είναι ένα πρόσωπο με προβλήματα και αυτός, ούτε ο νάρκισσος που δεν είναι διαταραγμένος είναι μόνο αυτά και η ερμηνεία για το τι ενώνει αυτούς τους δύο αφήνει απέξω ενοχές, θυματοποιήσεις και άλλα διάφορα τα οποία δεν μπορεί ούτε καν να αγγίξει η λαϊκή ψυχολογία, αν μπορούσε το πώς ξεμπλέκει κανείς από τον νάρκισσο θα προέβαλε ως αυτονόητο, πόσο μάλλον να εντάξει στη λογική της.

    Είναι ποτέ δυνατό, ακόμα και αν ο empathic ήταν ο καλός άνθρωπος, να είναι κάποιος μόνον empathic; Είναι ποτέ δυνατό ένας μη διαταραγμένος να είναι μόνο νάρκισσος στη σχέση του με τους άλλους; Γιατί είναι καλό να ταμπελώνουμε σε αυτό το θέμα αλλά μπας κλας να ταμπελώνουμε στα BDSM στάτα; Έλεος, κάπου  

    ΥΓ. Για να μη μου λέτε ότι ξαφνικά τελείως και - με νόημα - "όλως τυχαίως σε αυτό το νήμα" βάζω θέμα λαϊκής ψυχολογίας και των περιορισμών της όσον αφορά την πραγματικότητα,
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...α-όλους-είναι-ο-άμβωνας-της-εποχής-μας.60709/
     
  6. εγώ δεν το συνδέω απαραίτητα με το βδσμ,
    ούτε με τον "μαλάκα γκόμενο"
    και θεωρώ πώς ούτε το ίδιο το τόπικ επιχειρεί κάτι τέτοιο.

    κατ επέκταση, δεν είναι δεδομένο πως όλοι οι Κ
    είναι ναρκισσιστές, σε καμία περίπτωση

    όσον αφορά την ερώτησή σου:

    η προσωπική μου εμπειρία δηλώνει
    κατηγορηματικά ναι, μπορεί

    λοιπόν, όπως αποδεικνύεται, δεν τυχαίνει σε όλους
    να συναντήσουν κάποιον ναρκισσιστή

    ή να τον αντιληφθούν, έστω
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Το συνδύασα με το βδσμ λόγο ότι βρίσκεται σε βδσμ φόρουμ! Η σποντίτσα περί αντίληψης, νόστιμη, αλλά δεν τσιμπάω.
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Ξεκινάμε με τα βασικά, να σου δείξω ποιους έβγαλες ως οφ τόπικ αφού πρώτα "ξαναδιαβάσω" τον τίτλο..

    Από την πρώτη γραμμή της απάντησής σου βλέπω πως προσπαθείς να με μανουβράρεις και όχι να συζητήσεις μαζί μου.

    Αυτού πάνου μαναμ είναι τα ποστ σου! τίγκα στους αφορισμούληδες..
    Άμα περάσουμε την πρώτη γραμμή θα κάνουμε θαύμα συζητησούλα, μέχρι τότε άστο να πάει στην ευχή, δεν μας βγαίνει και καλή καρδιά!
     


  9.   
    μπορείς και καλύτερα
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    οκ..
     
  11. Gloriana Majestica

    Gloriana Majestica Notorious

    Λοιπόν, τώρα που το ‘πες (για να αποσυμφορήσουμε και τη συφορεμένη τη συζήτηση) και πέραν πλάκας, κοίτα να δεις τώρα τι παίζει και τι συνειρμό έκατσα κι έκανα η σκρόφα, η πέρβα, η ανώμαλη : Τυπικός νάρκισσος, υπό την κλινική έννοια του όρου, βάσει έγκυρης ιστορικής τεκμηρίωσης και αμέτρητων ψυχογραφημάτων, με ντοκουμέντα και ονόματα, ήτανε ποιος λες εσύ ; Βοηθάω λίγο πριν το πάρει το ποτάμι, ήτανε λοιπόν νάρκισσος με το «Ν» κεφαλαίο εκείνος ο σαφρακιασμένος ο δεκανέας, ο wanna be ζωγράφος, ο –αν τα ‘χε φέρει η ζωή αλλιώς θα ΄μουν τώρα- αρχιτέκτων. Ο Αυστριακός ντε ! Α, μπράβο, ο ακατονόμαστος !

    Mη φάμε το χώρο με την παράθεση πηγών –όποιος θέλει ας το ψάξει μοναχός του- αλλά ούτως έχει το πράγμα και για να το κάνουμε και πιο ενδιαφέρον, από πάνω ήτανε και Κ, παναθεμά τον. Ναι, ναι, ναι, ναι, Κ κανονικός ο λεγάμενος. Tώρα, το παρακάτω το ξέρουμε. Η ανηψούλα Γκέλι Ράουμπαλ έθεσε τέλος στην περίεργη σχέση με τον εν λόγω, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο (και όχι μόνο : -πάτησε και την σκανδάλη. Αφού προηγουμένως είχε βγάλει τα μάτια της με τον σωφέρ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, off topic δηλαδή, υπαγόμενο θεματολογικά στο thread "-θα θέλατε να δείτε την υποταχτικιά σας με άλλον ;"). Η άλλη, η Εύα, το ρούφηξε κι αυτή το πικραμύγδαλο, στο άνθος της ηλικίας της. Δυο γυναίκες του πέσανε στο διάβα του, τις ξέκανε και τις δύο. Τυχαίο, δεν νομίζω. Οπότε ναι, λέω πως άμα σου λάχει στ’ αλήθεια νάρκισσος (όχι πως κυκλοφορούν και πολλοί original) καλό είναι να ‘χεις το νου σου (χαιρετάει-δεν χαιρετάει με το χέρι τεντωμένο στο ύψος του ώμου... ).
     
    Last edited: 4 Νοεμβρίου 2017
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Από όσο διαβάζω στο νήμα μερικοί ποτέ δεν γνώρισαν κάποιο προβληματικό στην ζωή τους και την πάτησαν με την αρχική του γοητεία (την έχουν οι προβληματικοι πολλές φορές ως αντίβαρο της μαλακίας τους) και σαφώς δεν υπάρχει περίπτωση να είναι οι ίδιοι προβληματικοι.

    Μα τι συνειδητοποιημένα καλά παιδιά κυκλοφορούν σε αυτό το φόρουμ βρε παιδί μου. Πόσο ανώτεροι ψυχικά..
    Κανένας τους δεν την έχει πατήσει σε αυτή τη ρημαδα τη ζωή.

    Α! Και δεν υπάρχουν νάρκισσοι βέβαια, όλα είναι στο μυαλό κάποιων ψυχιάτρων και τι ξέρουν κι αυτοί από τέτοια.

    Α νο2! Και βέβαια όσοι έμπλεξαν μαζί τους ας πρόσεχαν. Κακό του κεφαλιού τους που ερωτεύτηκαν λάθος άνθρωπο. Το γνωστό παρεάκι δεν κάνει τέτοια λαθη, είπαμε, ανώτεροι των ανθρωπινων λαθών και παθών.