Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σκλάβα αντικείμενο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 9 Οκτωβρίου 2006.

  1. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    Απάντηση: Η σκλάβα αντικείμενο

    Αγαπητε SadalMelik, αυτο που προσπαθουν να σου πουν ολοι σχεδον και δεν καταλαβαινεις ειναι πως αυτο που εσυ ονομαζεις και χρησιμοποιεις σαν αντικειμενο δεν λεγετε και δεν ειναι σκλαβα . Ειναι μια υποτακτικη που αρεσκετε , να ειναι αντικειμενο και μονο αυτο ,αφου απο τα δικα σου λεγομενα δεν χρησιμοποιειται για τιποτα αλλο , και δεν ενδιαφερεσαι να την εχεις για κατι αλλο . Το να την ονομαζεις σκλαβα ειναι λαθος . Η σκλαβα εχει πολλαπλους ρολους σε μια σχεση και οχι εναν .
     
  2. To ερώτημα μου είναι, αυτή η σκλάβα που περιγράφει ο SadalMelik έχει αποδεχθεί τις ανάγκες του Κυρίαρχού της (του Ίδιου), υποτάσεται στα θέλω του (να είναι αντικείμενό Του), στη βούλησή του? Αν ναί τότε ΤΕΛΟΣ. Είναι μια σκλάβα-αντικείμενο (πιθανόν αυτής της χρήσης και μόνον). Ολοκληρώνεται αυτή η σκλάβα με το να υποτάσσεται (να ευχαριστιέται η όχι είναι άλλο ζήτημα) σε αυτήν την αντικειμενική κατάσταση (με το να είναι αντικείμενο δηλαδή) που τέθηκε (με τη θέλησή της) στις προσταγές του Αφέντη της? ΤΕΛΟΣ

    Σκλάβα με πολλαπλούς ρόλους DarkSide???
    Πολυπράγμων ναι , Πολυσύνθετη ναι, Πολύ έξυπνη ναι, Πολλαπλές χρήσεις (Για τον Κυρίαρχο και τις επιθυμίες του, στα παιχνίδια και στα πάντα) ΝΑΙ. Αλλά πολλαπλούς ρόλους? Κάτι δεν καταλαβαίνω. Μήπως ενοείς "ρόλους" όπως καμαριέρα κλπ? Γιατί να μην μπορεί και να χει το "ρόλο" αντικειμένου? Την μειώνει από το στάτους της σκλάβας ή την ονομάζει κάτι άλλο η χρήση αυτή ως αντικείμενο (εγώ δεν βλέπω κάτι το παράλογο)?

    Η σκλαβα και κάθε σκλάβα πρέπει να καταλάβει ότι μόνο ένας ρόλος της "πέφτει" αυτός της σκλάβας, έτοιμης για κάθε χρήση από τον Κυρίαρχο της για την ευχαρίστησή Του.
     
  3. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Βιάστηκα  Αντέχω λίγο ακόμα
    Απλά δεν μπορεί να μου πει ο DarkSide και ο οποιοσδήποτε άλλος το τι λέγετε σκλάβα και τι όχι. Είμαι κάποια χρόνια στον χώρο και τα στοιχειώδη τα γνωρίζω.
    Επειδή έτσι λένε «όλοι». Καλός ή κακός κάποια είναι σκλάβα από τη ώρα που δέχεται πως σου ανήκει. Που επιλέγει πως πλέον δεν έχει τον πρώτο λόγω στις αποφάσεις στην ζωή της. Αν ονομάζετε κάτι άλλο σκλάβα περιμένω έναν ορισμό. Τώρα. Αν θέλω εγώ να την χρησιμοποιώ με τον τρόπο που θέλω σας ξαναλέω είναι δική μου δουλεία. Ένα τόσο μικρό πραγματάκι είναι τόσο αδύνατον να καταλάβετε;
     
    Last edited: 16 Οκτωβρίου 2006
  4. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Η σκλάβα αντικείμενο

    Εδώ θες να πεις δηλαδή πως οι υποτακτικές μπορεί να αρέσκονται μόνο σε ένα συγκεκριμένο πράγμα; Τότε τι υποτακτικές είναι; Είναι απλά kinky η μήπως οι υποτακτικές συγκριτικά με τις σκλάβες έχουν λιγότερο πολύπλευρους ρόλους σε μια D/s σχέση ;
    Η μήπως οι σκλάβες είναι όλα, αλλά οι υποτακτικές είναι διάφορες κατηγορίες δλδ πράγμα, κουτάβι, έπιπλο, αλογάκι κτλ. Εξήγησε το σε παρακαλώ.
    Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί μέχρι τώρα η διαφορά ήταν στο επίπεδο ελέγχου και ορίων.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    SadalMelik το έχουμε καταλάβει όλοι. Και το έχουμε πει ξανά και ξανά ότι το καταλαβαίνουμε.

    Δεν είσαι ο μόνος που γνωρίζεις τί είναι σκλάβα και αφού γνωρίζεις τί είναι σκλάβα γνωρίζεις οτι η άποψη πως σκλάβα - αντικείμενο δεν είναι μονο αυτό που λες εσύ έχει μία βάση.

    Περισσότερα σ αυτό το νήμα θα πω όταν θα μας μιλήσεις για τεχνικές εκπαίδευσης σκλάβας για να είναι αντικείμενο.
     
  6. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Η σκλάβα αντικείμενο

    Η τεχνική με την οποία εκπαιδεύεται μια σκλάβα-αντικείμενο είναι μία και είναι απλή. Λέγεται λοβοτομή.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ή αποδόμηση ...
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Υπάρχουν σκλάβες πως και μόνο η υποψία πως ο Κυρίαρχος τις βλέπει σαν άτομα και όχι σαν αντικείμενα, είναι λόγος για να ζητήσουν οι ίδιες release.

    Μπορεί να μην χωρά στο μυαλό μας, μπορεί και να χωρά, αλλά δεν είναι σκλάβα μόνο αυτό που χωρά στο δικό μας και μόνο μυαλό ή αυτό που εμείς είμαστε ή νομίζουμε πως είμαστε.

    Και η αλαζονεία να λέμε πως μόνο αυτό είναι και όλα τα άλλα δεν είναι μου μοιάζει ασύμβατη με την ίδια την έννοια της σκλάβας.
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Tελικα .... τι ειναι σκλαβα?

    Μην ειν' ο ηλιος που χρυσολαμπει?
    Μην είν' οι κάμποι?
    Μην είναι τ΄ άσπαρτα ψηλά βουνά?
    Μην είναι ο ήλιος που χρυσολάμπει?
    Μην είναι τ' άστρα τα φωτεινά?


    Όλα αυτά η σκλάβα είναι, κι αυτά κι εκείνα,
    και κάτι πού `χουμε μες την καρδιά
    και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
    και κράζει μέσα μας: Καλή σκλαβια!

    * Αφιερωση ....
     
  10. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Η σκλάβα αντικείμενο

    Συμφωνώ απόλυτα με τα πιο πάνω.
    Μέσα στο χώρο αυτό που ονομάζουμε bdsm αυτό που τουλάχιστον πρέπει να περιμένουμε όλοι είναι να υπάρχουν ανοιχτά μυαλά που δέχονται απόλυτα φυσιολογικά την διαφορετικότητα όσο ακραία και αν είναι στα δικά τους μυαλά.
    Κατανοώ πως στην Ελλάδα έχουμε φέρει το bdsm στα δικά μας μέτρα ( το οποίο κατά εμένα δεν είναι πάντα κακό ) όμως δεν είναι έτσι.
    Το μόνο πιστεύω σημείο το οποίο μπορούμε να αντιδράμε έντονα είναι όταν αυτή η ακραία στάση και διαστροφή είναι πέρα από τον σεβασμό στην ζωής κάποιου-ας. Και εκεί πιστεύω πως πάει και το ΅η απενεχοποιηση των πάντων είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα΅.
     
  11. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Η σκλάβα αντικείμενο

    Για να καταλάβω... ανάλογα το thread προσδίδεται και διαφορετικός ορισμός σε κάποιο status;

    Πεφιλημένε μου Αρχιτέκτονα του Χάους, δεν διαφώνησα με την έννοια της λέξης "πολυχρηστικό" και θεωρώ ότι το έκανα σαφές.

    Δέχομαι πως η εικόνα της "αντικειμενοποίησης" κάποιου μπορεί να είναι ελκυστική, είτε για τον Κυρίαρχο, είτε για τον υποτακτικό. Είναι η παρουσίαση της πλήρους παράδοσης ελέγχου, η ιδανική μορφή κάποιου που έχει εξαλείψει μέσα του κάθε αναστολή. Αντίστοιχα μεγάλη και η ικανοποίηση του Κυρίαρχου που το πέτυχε. Ως εκεί βλέπουμε όμως; Αντικείμενο είναι κάτι άψυχο, δίχως συναισθήματα, σκέψεις, προσωπικότητα... κάτι το οποίο υπάρχει αποκλειστικά για να εξυπηρετεί χρηστικά το Κυρίαρχο μέρος, το οποίο ενδεχομένως δεκάρα δεν δίνει για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του (λέτε να έχω τύψεις που η ντουλάπα μου είναι άνω κάτω ή που η κρεμάστρα μου είναι παραφορτωμένη; ). Εξακολουθεί να είναι ελκυστική η εικόνα και στα δύο μέλη που θα θελήσουν να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο; Τότε προχωρείστε! Αν (λέω αν) ένας δεν νιώθει ότι εκφράζεται, εν τελει, με αυτόν τον τρόπο, ας το ξανασκεφτεί πριν το επιχειρήσει...

    Καπου εδώ θα προσφέρω μια κριτική σε ορισμένες προαναφερθείσες τεχνικές... και μάλιστα υποβοηθούμενος από το σλόγκαν παλιάς διαφήμησης...

    Γρήγορα ναι...

    ...πρόχειρα όχι!
     
    Last edited: 18 Οκτωβρίου 2006
  12. Emma

    Emma Contributor

    Βάσει των όσων έχω διαβάσει ως τώρα στο φόρουμ δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά της παραπάνω περιγραφής με τον όρο της (απλής) σκλάβας. Μιλάμε για έλλειψη του SSC ή κάτι άλλο;

    Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέρον το νήμα, αν και δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις ακόμα.