Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ψεύτικα προφίλ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Illustration, στις 24 Μαρτίου 2018.

  1. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

  2. Illustration

    Illustration .... Sandman is looking for your soul.

    Το είπα πριν, θα πάω για εξετάσεις αλτσχαιμερ
     
  3. Revenant

    Revenant Staff Member

    Τα έχουμε πει αυτά, είναι άσχημο πράγμα το διπλό προφίλ. Κάποιες φορές είναι άκακο (δηλαδή απλά γράφουν ή κάνουν likes ή προσπαθούν να ξεφύγουν από διάφορους/ες).

    Γι'αυτό το λόγο, αν και έχω καθυστερήσει να το εφαρμόσω επειδή δεν έχω χρόνο τώρα, πιστεύω πως ένας νέος χρήστης στο site πρέπει να μην έχει full πρόσβαση, τουλάχιστον στην επικοινωνία με τους υπόλοιπους εκτός βέβαια και αν έχει επιβεβαιώσει το λογαριασμό του με κάποιο τρόπο.

    Το ότι έχουμε αφήσει το site χωρίς restrictions στα νέα μέλη έχει βοηθήσει τέτοιου είδους πρακτικές, διότι είναι εύκολο να κάνεις ένα προφίλ και να επικοινωνήσεις με τους υπόλοιπους.

    Από την άλλη βέβαια, μπορούμε και εμείς από πλευράς μας (σαν χρήστες) να κάνουμε κάποιου είδους verification μέσω κάμερας ή κάτι, ενήλικες είμαστε.

    Όταν βλέπουμε πως ένα προφίλ έκανε register σχετικά πρόσφατα ή δεν έχει καθόλου συμμετοχή κτλ.

    Όσον αφορά την επιβεβαίωση κινητού έχει βοηθήσει, αρκετά, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.
     
  4. Christos_89

    Christos_89 New Member

    Το Autocorrect έκανε το θαύμα του. Το διόρθωσα.
     
  5. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες φόρουμ που η αξία τους δε μπορεί να αντισταθμιστεί ποτέ από πράγματα σαν το fb, αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια αξία το fb. Μπορώ να σκεφτώ για αρχή αυτό εδώ το φόρουμ, ένα μοτοσυκλετιστικό και ένα για φιλόζωους. Επίσης κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως υπάρχει εναργής λόγος για συναντήσεις και συναθροίσεις. Ειδικά σε αυτό εδώ το φόρουμ όπου προσωπικά θα αμφισβητήσω πόσοι ξέρουν πραγματικά για τι μιλάνε και πόσο ανεφάρμοστες είναι ορισμένες ιδέες τους, ή σε τι πρακτικές αμφιλεγόμενες θα οδηγούσαν και που παράλληλα πολλοί άλλοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά πράγματα γύρω απ' την ασφάλεια, άτομα που ανήκουν σε προφίλ υψηλού κινδύνου και δημιουργούν κι άλλα προφίλ για να καμουφλάρονται κάλλιστα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα μέλη μεμονωμένα, το φόρουμ και εν δυνάμει την κοινότητα του bdsm.

    Ξέρω πως η διαχειριστική ομάδα κάνει το καλύτερο που μπορεί, είναι ενεργής άλλωστε σε ένα φόρουμ που έχει επιβιώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι αυτό είναι άθλος και μάλιστα με το ήθος που καταφέρνει να διατηρεί και είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε εφ' όσον μπορούμε, όχι βέβαια με το ξεκατίνιασμα στη λίστα του Μακάρθυ, αλλά όταν παρατηρούμε κάποια ανωμαλία στην επικοινωνία με κάποιον όπως αυτή διαμορφώνεται μέσω των πμ καλό είναι να εκφράζουμε με επιφυλάξεις την αμφιβολία μας στη διαχειριστική ομάδα.

    Και αυτό δεν αφορά μόνο όσους έχουν διπλά και τριπλά προφίλ που μπορεί να είναι και για άκακο σκοπό, αλλά και όλους εκείνους που είναι αφανείς στο φόρουμ και πολύ ενεργοί στα πμ, αλλά ακόμα και μέλη που άλλο φαίνονται και άλλο είναι.

    Χρειάζεται ευσυνειδησία όμως και από καθέναν μας. Βεβαίως μπορούμε να κρίνουμε, αλλά αναμάρτητοι δεν είμαστε, ας μην το ξεχνάμε και όλοι δικαιούνται να θεωρούνται αθώοι ώσπου ν' αποδειχτούν ένοχοι.
     
  6. Queen87

    Queen87 Contributor

    @Δίας συμφωνώ μαζί σου #19

    Μου έχει τύχει να μου μιλήσουν με ψευτικό προφίλ επειδή φάγαν άκυρο και να το ανακαλύψω απο τον τρόπο γραφής του. Το παραδέχτηκε και όλα καλά.

    Μου έτυχε μια φορά να πατήσω στον δικό μου λογαριασμό λάθος κωδικό και επειδή όσα support και να έκανα δεν πήρα καμία απάντηση έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό... τελικά ξεμπλοκαρέ ο λογαριασμός χάριν σε μια πρώην mod και την ευχαριστώ. Στους mod φαινόταν οτι έχω δυο... δεν με ενδιαφέρει να έχω δύο λογαριασμούς και ο άλλος διεγράφει.

    Συγχωρέστε με αλλά θεωρώ πάρα πολύ υπαρβολικό να υπάρχει και άλλος ελεγχος... ήδη δώσαμε τα κινητά μας... φόρουμ είναι όχι facebook. Ενηλικές είμαστε δεν είναι και δύσκολο να καταλάβουμε αν κάποιος εχει ψεύτικο προφίλ... πέραν αυτού υπάρχουν και τα σκάιπ...
     
  7. Vasilis

    Vasilis One in a Million

    Παραδείγματα:
    couchsurfing.com: Μία πλατφόρμα όπου ο ένας χρήστης κάνει αίτημα σε άλλο χρήστη για να πάει να μείνει σπίτι του - 91000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα
    reddit.com: Μία τεράστια κοινότητα (με πολύ κακό UX) αλλά έξυπνο Threat Matching όπου έχει πολλές υποκατηγορίες-υποφόρουμς ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου - 282.000.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα
    facebook.com: Όλοι ξέρουμε τι είναι και τι κάνει - 93.000.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα
    Youtube.com: Μία κοινότητα όπου ο κόσμος βλέπει βίντεο και μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με άλλους - 215.075.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα
    Car.gr: Ένα σάιτ όπου μπαίνεις και αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητό από άλλους ιδιώτες - 70.000 μοναδικοί επισκέπτες τον μήνα
    Κάτι χιλιάδες φόρουμ - κοινότητες κτλ με τεράστιο τράφικ
    Και στον πραγματικό κόσμο βγαίνεις έξω, γνωρίζεις κάποια, της κάνεις σου κάνει πάτε σπίτι κτλ

    Γιατί αναφέρω όλα τα παραπάνω παραδείγματα:
    Σε όλα τα παραπάνω οι πιθανότητες να μην πάρεις αυτό που σου τάξανε είναι ίσες με εδώ μέσα.
    Όπως στο car.gr για παράδειγμα, βλέπεις ένα αμάξι, με φωτογραφίες, τηλέφωνα, σχόλια, λεπτομέρειες και όλα τα σχετικά.
    Το αγοράζεις και σε δύο μήνες βγαίνει εκτός!

    Τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας για αυτό:
    Αυτό που θέλω να πω, είναι πως είναι σημαντικότερο να μάθουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, παρά να ζητάμε αυστηρότερα ασφαλιστικά μέτρα.
    Αν κάποιος δεν έχει βρει τρόπους να προστατεύει τον εαυτό του ψηφιακά (και αναλογικά) τότε ο κίνδυνος παραμονεύει παντού για αυτόν.

    Ιδέα - Πρόταση προς όλη την κοινότητα (Win - Win):
    Κάτι που θα μπορούσε ίσως να γίνει ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι!

    Μία υλοποίηση η οποία είναι:
    • αρκετά αποτελεσματική
    • σύγχρονη
    • εκφράζει την ατομική ελευθερία
    • δίνει την επιλογή σε όλους
    • σήμερα εφαρμόζεται σε πολλές κοινότητες
    • δεν αποτρέπει νέους χρήστες να μπούνε στην κοινότητα
    Να μπουν προαιρετικά βήματα verification, όπου αν κάποιος τα έχει εφαρμόσει να φαίνεται στο όνομά του δίπλα ένα ✔️
    Έτσι όσοι ανησυχούν μπορούν να ανταποκρίνονται μόνο σε όσους είναι verified
    και όσοι δεν ανησυχούν ή δεν επιθυμούν να δώσουν τα στοιχεία τους (και αυτό συμβαίνει για άπειρους λόγους) να μπορέσουν να έχουν αυτή την δυνατότητα
    Νομίζω πως και στο back-end (τεχνολογικά) δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί - αν και μόνο οι Devs μπορούν να το απαντήσουν αυτό σίγουρα
    Αυτά!

    ΥΓ: Αυτά που λέω στο 3 πρέπει να τα λάβουμε όλοι υπόψιν, όχι μόνο όσοι ανησυχούν και όχι μόνο για εδώ μέσα!
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2018
  8. poepoe1800

    poepoe1800 Regular Member

  9. Dapom

    Dapom Contributor

    Θέλω να πιστεύω οτι μιλάμε για ενήλικες...και οτι όλοι εδώ μέσα είναι ενήλικες. Συνεπώς ο καθένας αναλαμβάνει τις εύθυνες του ως ενήλικας για οποιαδήποτε πράξη του. Είτε είναι το θύμα στο παράδειγμά σου είτε είναι ο θύτης.

    Αλλιώς είναι σαν να μου λες οτι στη δουλειά σου έρχεται μια νέα συνάδελφος η οποία σου "γυαλίζει" και της ζητάς να βγείτε ραντεβού και πριν απο το ραντεβού επισκέπτεσαι την αστυνομία απο την οποία απαιτείς την εξακρίβωση των στοιχείων της για να αποφύγης την πιθανότητα να είναι μια serial killer.

    Εκτός κι αν θες να δεχτούμε οτι απλά γνωρίζοντας το πλήρες όνομα της, το κινητό της και το πρόσωπό της αυτό αποκλείει εξ ορισμού να είναι κάτι αλλο απο αυτο που νομίζεις οτι είναι.

    Με οποιονδήποτε συνομιλείς εδω μέσα (πχ με εμένα αυτή τη στιγμή) σου είναι παντελώς άγνωστος...αλλά αυτή τη στιγμή δεν σε απασχολεί αν εχω δεύερο ή τρίτο προφίλ ούτε αν αυτό είναι ψεύτικο ή αληθινό (λες κι εχουν διαφορά).
    Οσο για τα τρολ...σαν ενηλικας θα πρέπει να γνωρίζεις να τα αντιμετωπίζεις ή τουλάχιστον μαθαίνεις να τα αντιμετωπίζεις...τρολ αλλωστε υπάρχουν σίγουρα και στην καθημερινή σου ζωή...στην εργασία σου...στο φιλικό σου περιβάλλον...παντού.

    Ναι....συμφωνώ μπορεί να είναι ενοχλητικά...αλλά όπως υπάρχουν οι μπάμιες που δεν αρέσουν σε πολλούς...έτσι υπάρχουν κι αυτά...τι να κάνουμε...δεν μπορούμε να εξαλέιψουμε τις μπάμιες απο προσώπου γης.
     
  10. Queen87

    Queen87 Contributor

    @Dapom Οι μπάμνιες είναι ωραίες με κοτόπουλο, μην τις αδικείς  
     
  11. Dapom

    Dapom Contributor

    Μόνες τους όμως;
     
  12. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    υπάρχει συγκεκριμένος άνθρωπος που επειδή κατ' εξακολούθηση δεν του απαντούσα δημιουργούσε κάθε φορά νέο προφίλ για να μου πιάσει την κουβέντα. το ζήτημα είναι ότι τον καταλάβαινα απ' την πρώτη λέξη οπότε μετά από 3-4 προφίλ το σταμάτησε. αχαρακτήριστος τύπος με γυναικείο προφίλ δεν μου έχει τύχει κι αμφισβητώ κι ότι υπάρχει. αντιθέτως μου έχουν τύχει άπειροι τύποι οι οποίοι αμφισβητούν την γυναικεία μου υπόσταση όταν αρνούμαι να στείλω κάποια φωτογραφία μου ή να επικοινωνήσω παραπάνω μαζί τους. σαν μια καραμέλα αντί του πουτάνα είναι δε με θέλει.. άντρας είναι ρε γι' αυτό δεν μου στέλνει. γελοίο.