Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ειναι το bdsm σεξουαλικη πραξη?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 31 Μαϊου 2009.

  1. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: ειναι το bdsm σεξουαλικη πραξη?


    θεωρω πολυ επιτυχημενη και σαφη την διακριση,
    να κανω αλλη μια διευκρινηστικη ερωτησουλα?
    στο διεισδυτικο σεξ περιλαμβανεται το στοματικο?
     
     
  2. Και πάλι κολλάμε στις λέξεις λες και όλοι εκφραζόμαστε με τον ιδιο τρόπο...Ρε παιδια αν δεν ειναι σεξουαλικό γενικότερα το bdsm τότε τι ειναι?τι σκατά καθεται η καθε υπό και γινεται μουσκεμα με το μαστιγιο του Κυρίου της? Θα του έλεγε κάνε μου μια διείσδυση να τελειώνουμε...
     
  3. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: ειναι το bdsm σεξουαλικη πραξη?

    βλεποντας απο διαφορετικη οπτικη το θεμα με ενα παραδειγμα:

    εστωσαν δυο κυριαι, μια vanilla και μια mistress
    η vanilla ασκει πεοθηλασμο σε ενα κυριο
    η mistress διεισδυει ενα strapon στον πρωκτο ενος αλλου κυριου
    ο,τι πραττουν αμφοτεραι το πραττουν επι χρηματικη αμοιβη,
    ποια εκτων δυο θεωρειται πορνη?
     
  4. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor


    Αμφοτεραι..
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με την αποπάνωθε. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, εκπορνεύεται το κάθε άτομο που παρέχει οποιαδήποτε ερωτική υπηρεσία επί αμοιβή. Επομένως, τόσο αυτή που προσφέρει πεοθηλασμό με χρηματικό αντίτιμο, όσο και μία pro domme που προσφέρει ηδονή, εν είδει πόνου ή "εξευτελισμού" για μένα δεν παύουν να είναι πόρνες (χωρίς βέβαια να θέλω να προσάψω κάτι το αρνητικό στη λέξη)
     
  6. Συμφωνώ με τους προλαλησαντες..και οι 2 πορνεια κάνουν
     
  7. φυσικα!....
     
  8. 9 χρόνια αργότερα.... Η απαντηση δεν προκειται να αλλαξει. Σεξουαλικη λεγεται μια πραξη που συμπεριλαμβανει οργασμο...
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ναι.
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έτρεξα ένα google και να ένα από τα ευρήματα, από τη ζούγκλα:

    Ο ορισμός της σεξουαλικής πράξης δεν είναι ίδιος για όλους


    Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό που για κάποιον ορίζεται ως ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη, μπορεί για κάποιον άλλο να συνιστά μόνο τα προκαταρτικά. Σχεδόν όλοι συμφωνούν στο ότι η είσοδος τους πέους στον κόλπο αδιαφιλονίκητα συνιστά σεξουαλική πράξη. Πέρα από αυτό όμως το τι εννοεί κανείς όταν λέει ότι κάνει σεξ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

    Για κάποιους, οποιαδήποτε πράξη περιλαμβάνει γυμνά άτομα να έρχονται σε επαφή δέρμα με δέρμα σε ιδιωτικούς χώρους, μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική. Φαίνεται, όμως, πως δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς αυτή την προσέγγιση.

    Αντιθέτως, μάλιστα, για κάποια άτομα ο διαχωρισμός του τι συνιστά σεξ και τι όχι είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά άτομα στην εφηβεία έχουν μάθει τον αυστηρό ορισμό της σεξουαλικής πράξης με τη μορφή της κολπικής διείσδυσης και προβαίνουν σε ιδιαίτερα προχωρημένες σεξουαλικές συμπεριφορές μέχρι να φτάσουν στην ηλικία που θα τους επιτρέψει να έχουν μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη.

    Κάποια από τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα:

    • Μόνο το 59% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι ο αμοιβαίος αυνανισμός συνιστά σεξουαλική πράξη.
    • Μόνο το 56% θεωρεί ότι η κολπική διείσδυση με οτιδήποτε άλλο εκτός από το πέος μπορεί να εκληφθεί ως σεξουαλική πράξη
    • Περίπου το 70% θεωρεί ότι το στοματικό σεξ είναι κανονικό σεξ

    Αυτό μάλιστα που προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές είναι το γεγονός ότι και στις τρεις παραπάνω πρακτικές τα άτομα έτειναν να αποδίδουν συχνότερα το χαρακτήρα της σεξουαλικής πράξης, όσο μεγάλωναν σε ηλικία. Έτσι λοιπόν, ενώ μόνο το 56% των ατόμων 20-24ετών θεωρούν το στοματικό σεξ ως κανονικό σεξ, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 78% στα στόμα που είναι άνω των 50. Παρομοίως, στην περίπτωση του αμοιβαίου αυνανισμού το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 38% στην ηλικιακή ομάδα 20-24 και φτάνει το 73% στην ηλικιακή ομάδα 45-49. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα νεότερα άτομα θέλουν να απολαύσουν από τις σεξουαλικές αυτές πρακτικές, χωρίς όμως να αναλάβουν τις ευθύνες της πραγματικής σεξουαλικής πράξης.

    Στην περίπτωση, όμως, του πρωκτικού σεξ τα πράγματα αντιστρέφονται. Το συνολικό ποσοστό των ατόμων που θεωρούν ότι το πρωκτικό σεξ είναι κανονικό σεξ, βρέθηκε να φτάνει στο 71%, με τους νεότερους συμμετέχοντες να είναι αυτοί που τείνουν να σκάφτονται έτσι πιο συχνά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

    Τέλος, οι ερευνητές τονίζουν πως παρά τις διαφορές στο τι αντιλαμβάνεται κανείς ως σεξουαλική πράξη, σημασία έχει να μπορεί να απολαμβάνει από αυτή.

    Πηγή: health24
    Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr


    Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016, 07:42

    ____________

    Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στον χώρο του BDSM και ότι αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος στο τι είναι σεξουαλική πράξη είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεθεί κοινός τόπος στο τι είναι σεξουαλική σχέση.
     

  11. Εαν δε μπορουμε να συμφωνησουμε σε ορισμους λεξεων, δεν θα βγαλουμε ποτε ακρη. Δεν υπαρχει δυνατοτητα επικοινωνιας οταν το Α σημαινει για καποιον αλλον Β και το αντιστροφο. Γι΄ αυτο παμε με τα λεξικα τα οποια ακομη και οταν δε συμφωνουν απολυτα σε κατι, συμφωνουν σε πολυ μεγαλο βαθμο.
     
  12. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Η σεξουαλικη πραξη δεν απαιτει τη διεισδυση. Πχ δυο γυναικες απλως τριβονται κι αυτο αποτελει σεξουαλικη πραξη γι αυτες. Σεξουαλικη πραξη μπορει να ειναι ακομα κι η επαφη ή ο ερεθισμος μιας ερωτογενους ζωνης για καποιους ανθρωπους. Αντιστοιχα οτι προκαλει οργασμο δεν ειναι απαραιτητα σεξουαλικο. Μπορει πχ μια ιατρικη εξεταση να προκαλεσει οργασμο. Ο καθε ανθρωπος οριζει τη σεξουαλικη πραξη με βαση την εμπειρια κ την ιδεολογια του.