Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. tithon

    tithon Contributor

    δεν υπάρχει καμμιά αυτόματη ένδειξη οτι ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων αποτελείται από πιό ηλίθιους ή πιό άχρηστους από ένα ζευγάρι ετεροφυλοφίλων.
    οεδ.

    υγ: η συζήτηση αφορά στο αν η συνθήκη του ζεύγους ιδίου φύλου είναι από μόνη της ικανή για να αποκλείσει το ζεύγος από αναδοχή ή υιοθεσία ανηλίκου φιλοξενουμένου σε ίδρυμα. ανεξαρτήτως άλλων εγγυήσεων.

    υγ2: τεχνικά είναι πιο περιορισμένη, και αφορά σε ζεύγη εκ συμφώνου, αλλά μην το μπερδέψουμε τόσο.
     
    Last edited: 30 Απριλίου 2018
  2. Ampelofilosofos

    Ampelofilosofos Regular Member

    Παμε παλι γιατι μαλλον δεν εδωσες τη δεουσα προσοχη στην ερωτηση την πρωτη φορα.

    Πιστευεις οτι πρεπει να επιτρεπεται ΜΟΝΟ σε ετεροφυλα ζευγαρια να υιοθετουν; Αν ειναι να μην υιοθετηθει ενα παιδι απο τετοιο ζευγαρι, πιστευεις ειναι καλυτερο να μεινει στο ορφανοτροφειο απο το να δοθει σε ενα ζευγαρι ομοφυλοφιλων ή σε ενα ατεκνο ατομο απο τη στιγμη που δε θα εχει δυο προτυπα στη ζωη του;
     
  3. Μαλλον εσυ δεν θελεις να καταλαβεις το πνευμα μου. Επισης δεν προσεξες τι εγραψα πιο πανω. Η υιοθεσια για μενα πρεπει να γινεται μονο απο δυο γονεις διαφορετικου φυλου (ετεροφυλα ζευγαρια). Σε ζευγαρι γυναικων ή ανδρων ομοφυλοφιλων οχι να μη δοθει. Σε γυναικα μονη της, ισως... Εξαρταται απο την περιπτωση. Δεν το προτιμω ομως, οπως προειπα. Φυσικα παντα πρεπει να γινεται ψυχιατρικη αξιολογηση του υποψηφιου γονεα.
     
  4. Συγχεεις διαφορετικα κριτηρια. Το αν ενα ζευγαρι ειναι ικανο για αναδοχη, ως προς τη νοημοσυνη του, ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. Το αν το ζευγαρι αποτελειται απο αντρογυνο ειναι αλλο θεμα και εχει να κανει με τα γονικα προτυπα. Δυο αντρες ή δυο γυναικες ακομα και αν ειναι οι καλυτεροι χαρακτηρες δεν παυουν να ειναι αυτο ακριβως: Δυο ατομα που βιολογικα δε μπορουν να τεκνοποιησουν αρα ακαταλληλοι εκ φυσεως. Ας ειναι και διαμαντια χαρακτηρες. Δυο γκει αντρες ή δυο λεσβιες μπορουν να κανουν ο,τι θελουν, δε μπορουν ομως να αποτελεσουν ποτε το φυσικο αντρογυνο που τεκνοποιει.

    Αυτο δε σημαινει οτι θα κανουν το υιοθετημενο παιδι τους "γκει" αναγκαστικα. Δεν το παω εκει. Το παιδι μπορει να βγει στρειτ, ομως τα προτυπα που θα δει, αυτα θα θελει μετα και για τα δικα του παιδια και ειναι λαθος διοτι δεν θα εχει μαθει πως ειναι και πως συμπεριφερεται ενας πατερας και μια μητερα αλλα δυο μητερες ή δυο πατερες με ειδικη σεξουαλικοτητα.
     
  5. εννοειται οτι ειμαι κατα διοτι οι φιγουρες της μητερας και του πατερα στην ψυχοσυνθεση ενος παιδιου παιζουν καταλυτικο ρολο για την υπολοιπη ζωη του.
     
  6. Μολις με περιεγραψες! Καθε μερα παω εκκλησια και ειμαι στρειτ. Ειμαι μουτζαχεντιν!

    ΕΕΕΕ χμμμμ. Τελευταια φορα που το κοιταξα ημουν αθεος και pansexual οποτε το στερεοτυπο του συντηρητικου - καρικατουρα που εχεις στο μυαλο σου απλα ειναι ακυρο, ακαιρο και φαιδρο...

    Συγχεεις προφανεστατα το ορθολογικο με το συντηρητικο. Θα μπορουσα αντιστοιχα να πω πως εσυ δειχνεις τοσο προοδευτικος που πρεπει οπωσδηποτε να εισαι transgender-transexual-transracial-metrosexual Μπλα μπλα μπλα. Ε οχι φιλε μου. Τα στερεοτυπα - καρικατουρες ειναι ανοητα εντελως.
     
  7. t.n.b.t.

    t.n.b.t. Αν δε φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις...

    Έχει απόλυτη σχέση αυτό που είπα εγώ με αυτό που είπες εσύ, το ότι δε σε συμφέρει το να αντικρούεται το επιχείρημά σου είναι άλλο θέμα, αλλά δεν πειράζει. Ο κοινωνικός περίγυρος μου/σου/του τάδε του δείνα δεν αποτελεί επαρκές δείγμα για να βγει ένα συμπέρασμα, αντίστοιχα υπάρχουν και παιδιά, πολλά παιδιά μεγαλωμένα σε οικογένειες με δύο ετερόφυλους γονείς που μεγαλώνουν με πολλά προβλήματα ψυχολογικά.
    Ο λόγος για τον οποίο πολλά από τα παιδιά που μεγάλωναν σε μονογονεϊκές οικογένειες πριν κάποια χρόνια είχαν πολλά προβλήματα ήταν επειδή ο περίγυρος δεν ήταν σωστά ενημερωμένος και τα περιθωριοποιούσε, τα παιδιά που μεγάλωναν σε οικογένειες με δύο γονείς φέρονταν άσχημα γιατί και οι ίδιοι οι γονείς τους αντιμετώπιζαν παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ρατσιστικά και επιφυλακτικά, σήμερα όμως που τα διαζύγια είναι στο θεό και πολλά παιδιά μεγαλώνουν πρακτικά σε μονογονεϊκές οικογένειες τα πράγματα έχουν αλλάξει.

    Δεν αποφεύγω τίποτα στην ερώτηση, είμαι ξεκάθαρα υπέρ στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως και από ομόφυλους μονογονείς, όπως αντίστοιχα είμαι υπέρ της υιοθεσίας από ετερόφυλα ζευγάρια και ετερόφυλους μονογονείς εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει υιοθεσία. Δε θεωρώ ότι το παιδί παίρνει ελλειπή πρότυπα από δύο γονείς του ιδίου φύλου όπως δε θεωρώ ότι παίρνει ελλειπή πρότυπα από έναν μόνο γονέα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, το περιβάλλον ενός παιδιού δεν είναι μόνο οι γονείς του, υπάρχει ένας περίγυρος ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή επίσης και ένα παιδί παίρνει ερεθίσματα από παντού. Το παιδί θέλει σωστούς ανθρώπους για γονείς, αν θα είναι ένας ή δύο, αν θα είναι ίδιου φύλου ή διαφορετικού αν θα είναι στρέιτ ή γκέι δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Θέλει αγάπη, προσοχή, φροντίδα, να μάθει να σέβεται τους ανθρώπους γύρω του ανεξαρτήτως φύλου, προσανατολισμού, φυλής και τότε θα είναι ένα σωστά μεγαλωμένο παιδί. Κανένας γονιός δεν παίρνει πιστοποίηση ότι είναι κατάλληλος πριν γίνει γονέας, στις υιοθεσίες τουλάχιστον γίνεται επαρκής έλεγχος για να βεβαιωθεί ότι οι γονείς που θα υιοθετήσουν πληρούν κάποια κριτήρια, και πολλές φορές γίνονται και έλεγχοι αιφνιδιαστικοί κατά τη διάρκεια ούτως ώστε να βεβαιωθεί ότι το παιδί μεγαλώνει όπως πρέπει.
     
  8. Κανενα επιχειρημα μου δεν αντεκρουσες, απλα αντεγραψες γνωστο πολιτικο κομμα και εγραψες ενα ακρως ανορθολογικο ιδεολογημα που φυσικα δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την πραγματικοτητα.

    Τα παντα παιζουν ρολο, και το φυλο και ο σεξουαλικος προσανατολισμος κτλ. Ολα μαζι αυτα συνδιαμορφωνουν τον χαρακτηρα και την προσωπικοτητα του παιδιου. Το παιδι θελει και αγαπη και προσοχη και φροντιδα και σκληραγωγηση σε λογικα πλαισια (οχι κακοποιηση ομως) στην καταλληλη ηλικια για να μη γινει αδυναμο και ερμαιο των αρπακτικων εκει περα εξω και φυσικα εναν πατερα και μια μητερα με αρχες και αξιες. Οτιδηποτε αλλο ειναι ελαττωματικο.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    τα πρότυπά σας και οι εξιδανικεύσεις σας δεν αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους. δεν αφορούν την πραγματικότητα γενικότερα.

    μάλλον δεν συγχέω.  
     
  10. Τα προτυπα ΜΟΥ και οι εξιδανικευσεις ΜΟΥ αφορουν την πλειονοτητα των παιδιων και των εφηβων. Ευτυχως για τον κοσμο, εσυ κανεις λαθος.
     
  11. t.n.b.t.

    t.n.b.t. Αν δε φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις...

    Δεν ασχολούμαι με πολιτικά κόμματα, οπότε άτοπο το επιχειρηματάκι σου, αυτά δεν πιάνουν σε μένα και μην πας να το γυρίσεις έτσι. Αν το παιδί διαμόρφωνε χαρακτήρα από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών, πολύ απλά δε θα υπήρχαν γκέι ή μπάι, θα υπήρχε μία κοινωνία γεμάτη ετερόφυλους γονείς. Ένιγουει επειδή άκρη δε θα βγει, είπες την άποψή σου, είπα τη δική μου, στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο ότι διαφωνούμε και τελειώνει εδώ.
     
  12. Attila

    Attila New Member

    ειναι άραγε πρόοδος η υιοθεσία απο ομοερωτικα ζεύγη;ο γάμος μεταξύ ομοερωτικων;ειναι άραγε φυσιολογική και μη επιβλαβής η ένταξη μιας νέας τάξης οπως αυτής σε μια κοινωνία;ΠΡΟΟΔΟΣ