Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Αυτά που ενσταλαζονται μέσα μας τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μας σημαδευουν για όλη μας τη ζωη.
    Προεκτεινοντας το, αυτά που θα ενσταλαξουμε μέσα στα παιδιά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους θα τα σημαδευουν για παντα. Το ότι κάποιοι από εμάς είχανε κακές εμπειρίες από τους γονείς τους, γιατί μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με διοικητικα μέτρα, όπως επιτρέποντας σε ομοφυλλοφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδια? Πιστεύουμε ότι το πρότυπο 2 μαμάδων η 2 μπαμπαδων θα επιδράσει θετικά στον τρυφερό και ευπλαστο εγκέφαλο ενός μικρού παιδιου?
     
  2. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Γνωρίζοντας από φιλικό ζευγάρι την προσπάθειά τους και τι εμπόδια βρήκαν και τελικά δεν τα κατάφεραν, κάτι ξέρω......
    Η μεγαλύτερη, χαώδης θάλεγα , διαφορά ανάμεσα σε ένα ετερόφυλο και σ ένα ομόφυλο ζευγάρι που θέλουν ένα παιδί είναι ότι:
    Οι πρώτοι θέλουν και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν δικό τους παιδί, οι δεύτεροι μπορούν και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Τα συμπεράσματα δικά σας
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2018
  3. IceQueen

    IceQueen Vermilion Evolved

    Όχι. Αλλά σκεφτείτε αυτό: οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει τη συντροφικότητα με άτομα του ίδιου φύλου, είναι αδύνατον να γίνουν γονείς μέσα από το coupling αυτό. Κατά συνέπεια, για να γίνουν γονείς θα πρέπει (στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων) να το θέλουν. Θεωρώ πως, για να θέλει κάποιος να κάνει παιδί θα πρέπει να το έχει ζυγίσει και να το έχει "ταιριάξει" πολύ καλά μέσα του. Και, γενικά, πιστεύω πως ο ενήλικος άνθρωπος που συνειδητά επιδιώκει και θέλει με όλο του το είναι να γίνει γονιός, έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να το επιτύχει σε σχέση με κάποιον που έκανε παιδί γιατί "έτυχε".
    Από κει και μετά, όπου (ο νόμος) κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο. Μπορώ να σκεφτώ στα πρόχειρα τουλάχιστον 3 τρόπους που ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει παιδί: παρένθετη μητέρα, δότης σπέρματος, εξωσωματική με δότη ομοφυλόφιλο άνδρα και δέκτη ομοφυλόφιλη γυναίκα. Όπως είναι ευνόητο, βέβαια, το πράγμα μπερδεύεται πολύ και οι ευτυχείς γονείς πληθαίνουν σε αριθμό. Τα παιδιά που θα προκύψουν, ωστόσο, νομικά τουλάχιστον "ανήκουν" στους βιολογικούς γονείς τους και μεγαλώνουν μαζί τους, n'est-ce pas?
    Παίρνοντας λοιπόν σαν θέσφατο ότι η γενετική επιστήμη μας λύνει το πρόβλημα της απόκτησης παιδιού διά της κυοφορίας, και σαν δεδομένο ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, για μένα η υιοθεσία απλά δίνει άλλον ένα "τρόπο" εκεί όπου η θέληση είναι δεδομένη.
    Και, φυσικά, στο τέλος της μέρας, οι όποιες επιδράσεις στο μυαλό και στον χαρακτήρα ενός παιδιού, έχουν να κάνουν με τους χειρισμούς των ίδιων των γονέων. Θεωρώ πως όποιος επιδιώκει να κάνει παιδί, επιδιώκει εξίσου να είναι καλός γονιός προς το παιδί του.
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    εγώ είμαι υπέρ μόνο αν το ζευγάρι είναι δυο γυναίκες.
     
  5. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Υποθετικό σενάριο: Δεν υπάρχουν παιδιά σε ιδρύματα. Το "θέλω ένα παιδί" ενός ομόφυλου ζευγαριου (που μπορεί να τεκνοποιήσει) γίνεται αυτόματα "δεν θέλω"; (αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει ένα παιδί ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ κάνει την υπέρτατη "θυσία" να τεκνοποιήσει κι ας συνεχίσει πάλι τον ίδιο τρόπο ζωής. Έχω γνωρίσει και τέτοια άτομα.
    Γνωρίζω ετερόφυλα άτεκνα ζευγάρια που δεν μπόρεσαν να τεκνοποιήσουν, έκαναν άπειρες προσπαθειες με εξωσωματικές κλπ κλπ, σπατάλησαν πάρα πολλά χρήματα, "κομματιάστηκαν άπειρςσ φορές ψυχοσυναισθηματικά σε όλη τη διάρκεια των προσπαθειών, με αγωνίες, κλάματα,
    Ποιοί λοιπόν πραγματικά ήθελαν ένα παιδί;
    Ένα ζευγάρι αν θέλει ένα παιδί και μπορεί να τεκνοποιήσει, τεκνοποιεί (με πολλούς -σήμερα-τρόπους), αν θέλει οικόσιτο , παίρνει ένα σκύλο, μια γάτα κλπ. Ωμή σκληρή πραγματικότητα.
    Δεν γίνεται και η ¨πιτα αφάγωτη και ο σκυλος χορτάτος".

    \Είναι εύκολο να λέμε μια άποψη "εκ του ασφαλούς", παραβλέποντας χίλες δυο. παραμέτρους που αν τις μελετήσουμε σε βάθος θα αντιληφθούμε πολύ περισσότερα που η "επιπολαιότητα" της προσέγγισης δεν μας επιτρέπει να δούμε
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Θα είχε ενδιαφέρον να εκφραστεί η αντίδραση όσων δηλώνουν "κατά", όταν τελικώς αντικρύσουν ομόφυλα ζευγάρια με τα παιδιά τους δια ζώσης.
     
  7. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Γιατί όχι και το αντίστροφο;
     
  8. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Η εξομοίωση του "θέλω αλλά δεν μπορώ" με "μπορώ αλλά δεν θέλω" είναι τουλάχιστον ...άστοχη
     
  9. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Και τί έγινε δηλαδή που θα μετατρέψουμε ένα παιδί σε πειραματόζωο. Χ@@@@καμε. Πάνω απ όλα η ....γκαύλα μας!!! 
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ενδιαφέρον. Έτσι θα μιλήσεις μπροστά στο παιδί της ομόφυλης οικογένειας;
     
  11. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Ίντα κάνεις μπάρμπα; κουκιά σπέρνω 
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Να διαβάζεις προσεκτικότερα λοιπόν για να αποφεύγεις τα κολοκυθομπούσμπουλα.