Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια φορά κι έναν καιρό...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος vautrin, στις 8 Ιουνίου 2018.

  1. angel42

    angel42 Regular Member

    Μου άρεσε να διαβάζω και να γράφω εδώ μέσα. Είναι πολύυυυς καιρός πλέον που ανοίγω το φόρουμ, βλέπω την αρχική σελίδα με τα θέματα, πάλι κώλοι, μουνιά, μουσικές, αφιερώσεις, βανιλιές, κανένα ενδιαφέρον, βαρεμάρα μέχρι τελικής πτώσης, το κλείνω. Άντε αν έχω κάνα μήνυμα να απαντήσω και να στείλω κάνα μήνυμα σε φίλους που έχω καιρό να τους δώ και να τους διαβάσω για να ξέρω ότι είναι ακόμα ζωντανοί. Καμμία φορά βλέπω κάποια συνδρόμη από αγαπημένους "παλιούς" που κάπως προσπαθούν να καταθέσουν κάτι ουσιαστικό, αναθαρρώ και κάτι προσπαθώ να καταθέσω κι Εγώ. Μετά ακολουθεί συσκότιση από τα συνήθη τίποτα... Μετά λέω στον εαυτό μου, αν δε σου αρέσει κάνε κάτι γι αυτό, γράψε εσύ κάτι, άνοιξε εσύ κανένα νήμα. Μετά έρχεται ο εαυτός μου και Μου λέει. Δεν θέλω γιατί βαριέμαι. Από κάπου θέλω να εμπνευστώ για να μπω να γράψω κάτι. Κάποιο περιβάλλον, κάποια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κάποια διανοητική πρόκληση... Η αρχική σελίδα με τα παραπάνω θέματα και νήματα και ό,τι καλή διάθεση να έχω να γράψω κάτι πριν μπω, με ξενερώνει. Δε γαμιέται. Αν είναι να γράφω μονολόγους και ημερολόγια, τα γράφω και στην ιδιωτικότητα ενός ντοκ στον υπολογιστή μου, και αν θέλω να γράψω κάτι πιο ουσιαστικό, το κάνω και ως προσωπική επιστολή εκεί που θα πιάσει και κάνα τόπο, δηλαδή θα υπάρξει ουσιαστική διάδραση, διάλογος, έμπνευση, αντίλογος, σύνθεση κλπ... Μα έτσι, λέω πάλι στον εαυτό μου, συμβάλεις δια της απουσίας σου στη συνέχιση μίας βαρεμάρας. Όχι, απαντώ, στον εαυτό μου. Εϊμαι μεγάλη γυναίκα πλέον για να κάνω το οτιδήποτε από οποιαδήποτε αίσθηση "οφειλής", "προστασίας" κλπ συναφή... Ας μην ήταν ξενέρα η αρχική σελίδα όπως και οι δεκαπέντε στα "new posts" που μόνο "νέα" δεν είναι, τα οποία δείχνει να λατρεύει και να βρίσκει ενδιαφέροντα η πλειοψηφία εδώ μέσα και θα υπήρχε και η ανάλογη συνεισφορά. Τραγουδάκια θέλει ο λαός; Τραγουδάκια θα λάβει όταν και εάν και εφ' όσον μέσα στη βαρεμάρα θα θέλω να ρίξω κάνα τραγουδάκι. Αλλιώς σιωπή... Και δούλο έχουμε και δουλειές έχουμε και χρόνο για βαρεμάρα δεν έχουμε παρά μόνο εκείνη την καθαρά επιλεγμένη με τους δικούς μας όρους, εκείνη την καλή... Α.
     
  2. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Εγώ θα έλεγα ότι είναι καλύτερο να κοιτάμε τους εαυτούς μας...τι κάνουμε εμείς,τι λέμε εμείς,πως είμαστε εμείς,τι θέλουμε εμείς...
    Γιατί να ασχολούμαστε με το πως ήταν και το πως είναι το φόρουμ και ποια θέματα ανοίγονται τελευταία;
    Αυτός ο προβληματισμός εστιάζει σε άλλους και όχι σε εμάς.Φαίνεται λίγο "προβληματικός" προβληματισμός κι όχι εποικοδομητικός...Δυστυχώς ή ευτυχώς δε μπορούμε να ελέγξουμε όλους τους άλλους και το τι θέλουν να συζητάνε,και το τι λένε γενικώς.
    Όμως μπορούμε να προσπαθούμε να αξιοποιούμε ό,τι έχουμε και να κοιτάξουμε πως θα περνάμε καλά εμείς με τα τωρινά δεδομένα.Να προσπαθούμε να εστιάζουμε σε αυτά που μας αρέσουν εμάς και γιατί όχι να γίνουμε και πηγή έμπνευσης για την αλλαγή που θέλουμε αντί να παραπονούμαστε...
    Δεν δημιουργείται καλό κλίμα όταν παραπονούμαστε για τα άσχημα (κατά τη δική μας γνώμη) του χώρου που βρισκόμαστε.Δε δίνει λύση,δε καλυτερεύει τη κατάσταση.Απλώς "απομακρύνει" τα άτομα που έτυχε να βρίσκονται στον ίδιο χώρο για όποιους λόγους ενώ σκοπός υποτίθεται είναι να τους φέρνει κοντά.
    Και αυτά τα λέω χωρίς να θέλω να θίξω τους προλαλήσαντες και τον νηματοθέτη.Δεν είναι μπηχτή αυτό το ποστ σε καμία περίπτωση,είναι μια οπτική που θεωρώ ότι μόνο καλό έχει να δώσει σε όλους μας...
     
  3. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    @vussinada εγραψες
    στο φορουν αυτο το πιο κοντα εχει για εμενα 3 υποκατηγοριες

    α] να τους φερει πιο κοντα στο να ανταλαξουν αποψεις / σκεψης που αφορουν το βδσμ

    β] να τους φερει πιο κοντα / πολυ κοντα στο ιδιο κρεβατι σεξ/σεσιον

    γ] να φερει πιο κοντα και να γνωριστουνε ατομα που εχουν ιδιο ενδιαφερον και να κανουν παρεα και χαβαλε μεταξυ τους


    το θεμα ειανι να σεβομαστε τα θελω / τον λογο για τον οποιο ειναι καποιος σε αυτο το φορουμ
     
  4. Vakhos

    Vakhos Regular Member


    Καλά τα λες, έτσι αισθάνομαι και εγώ και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, αλλά γιατί πρέπει κάποιος άλλος να κάνει την πρώτη σελίδα του φόρουμ ενδιαφέρουσα;. Καταλαβαίνεις πως έτσι δεν αλλάζει τίποτα. Πάντα λέω πως πρέπει να δώσεις για να πάρεις. Φυσικά δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα, αλλά σε αυτή τη λογική που επικρατεί σε πολλούς. Η ελπίδα να αλλάξει κάτι, έρχεται από αυτούς που δεν είναι ικανοποιημένοι.
     
  5. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ένας δηλαδή που ποστάρει τραγούδια στο νήμα "μόνο μουσική" ή που φτιάχνει νήμα πχ "τι είναι φιλία",σημαίνει αυτομάτως ότι δε σέβεται τα θέλω και τον λόγο που μπήκε κάποιος εδώ που δε τον ξέρει καν ή ότι ο ίδιος θέλει να εκφράσει κι άλλες προτιμήσεις του ή προβληματισμούς του;
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Σημαίνει ότι δεν εχουν καταλαβει το νοημα αυτού εδω του φορουμ. Αλλα συμφωνω με όποιον ειπε οτι φταίνε οι ιδιοι οι κανονες του φορουμ για αυτο. Οποτε...βλεπουμε ...!
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Άλλο διαχείριση άλλο διοίκηση, δεν είναι τα ίδια δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
     
  8. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    δεν ειπα κατι τετοιο δεν καταλαβα απο εβγαλες αυτο το συμπερασμα
     
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Ως "νέος" εδώ θα παραθέσω την άποψη μου. Στον ελάχιστο χρόνο που είμαι εδώ δεν έχω πέσει σε νήματα με προσωπικές προσβολές, "ξύλο" κλπ.. Μάλλον έτυχε. Είναι εμφανέστατο πως κάποια άτομα αντιπαθούν κάποια άλλα όμως λογικό και ανθρώπινο δεν είναι αυτό; Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τα τραγούδια, η ποίηση, τα βιβλία και η φιλία δεν είναι bdsm;! Τα γιουβαρλάκια οκ, αλλά πράγματα που σε εξελίσσουν ως άτομο και άνθρωπο, που βγάζουν έναν καλύτερο εαυτό σου , που σε βοηθούν να ξεπεράσεις όρια και φοβίες σου γιατί δεν είναι bdsm; Η ελευθερία να εκφράσεις τις σκοτεινές σκέψεις σου ή πράγματα που σε βασανίζουν μέσα σου γιατί δεν είναι bdsm; Ίσως έχω πιάσει όλο το νήμα λάθος (αν ναι απολογουμαι γι'αυτό) όμως πιστεύω πως το συγκεκριμένο forum κρατάει ένα καλό επίπεδο (για τα δικά μου γούστα και οπτική τουλάχιστον)
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Eμένα πολύ με αρέζει, που όταν -καλή ώρα- γράφεται ένα νήμα που προσπαθεί να θέσει θέματα που έχουν να κάνουν με το ζουμί, πάντα σκάνε οι τυπικές διαπιστώσεις, τύπου:

    • Παλιά ήταν καλά
    Τσου!
    Παλιά, απλώς εμείς είμαστε αλλιώς...
    Δεν είμαστε διαχρονικές αλήθειες που τα γεγονότα ακονίζονται στο τομάρι και την αυθεντία μας.
    Πόσο αυτοαναγόρευση πχια..!
    Παλιά λοιπόν, γράφονταν το ίδιο ποσοστό "καλών" κειμένων και "παπαριάς" άστα-να-πάνε-σταδιάλα.
    Και θα εξακολουθούν να γράφονται ακριβώς στο ίδιο ποσοστό, ανεξάρτητα από τα κριτήρια του καθενός για "καλό" και "παπαριά".

    • Δεν υπάρχουν ή /και δεν εφαρμόζονται κανόνες και φίλτρα.
    Σαφώς και υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες και φίλτρα όπως παντού.
    Κανόνες είναι το εκάστοτε δοκούν αυτών που "τρέχουν" κάτι, το φόρουμ εν προκειμένω.
    ( Ισχύει γενικότερα και ως σκεπτικό και ως μηχανισμός, όχι μόνο στα ΜΚΔ ).
    Υπάρχει πάντα κάτι γενικό ως κανόνας(ες) και αν χρειαστεί φιλτράρεται από την όποια δυναμική επικρατεί.
    Η διαφορά που κάνει τα πράματα να συμβαίνουν είναι το γιατί, πότε, πόσο και πώς φιλτράρεται κάτι αν προκύψει βάσει του όποιου κανόνα, αλλά και τι συνέπειες έχει.
    Αν δεν υπάρχει συνέπεια στην λειτουργία του μηχανισμού κανόνων, το πράμα έχει πάει αλλού, απλώς δεν θέμε να το καταλάβουμε.

    • Η διαχείριση δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες/δράση
    Για να αναλάβει κάποιος μια δραση/πρωτοβουλία χρειάζεται να υπάρχει ένα ομοιογενές κατ' ελάχιστον κοινό στο οποίο να απευθύνονται αυτές οι πρωτοβουλίες.
    Αυτό το "κατ' ελάχιστον ομοιογενές" δεν προκύπτει από πουθενά, που να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω.
    Το "ο Μήτσος βαράει το κωλαράκι της Κατίνας" π.χ, δεν αποτελεί στοιχείο ομοιογένειας.

    • Θα μπορούσε να ήταν αλλιώς..?
    Θα μπορούσε!
    Απλώς, τουλάχιστον το 80% των μελών δεν θα μπορούσε να υπάρχει σε ένα τέτοιο φόρουμ ή χουατέβα.
    Θα ήταν κάτι άλλο, αυτό το κάτι τέτοιο...
    Ακόμα κι αν ήτανε μαζικότερο κι από αυτό, και μάλιστα συμμετείχατε, δεν θα μπορούσατε να ξέρετε το τι γίνεται δίπλα σας...
    Το facebook δίνει αυτη την δυνατότητα, αλλά είναι το fb και "κλάνονται μέντες" σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το fb. Ναι..? (Και σωστά)..!
    Εδώ είναι αυτό, με ό,τι σημαίνει αυτό. Λάικ ιτ ορ νοτ...

    Καταλήγοντας...
    Χωνευτήρι θε να το πείτε, καφενέ θε να το πείτε, κουβεντάδικο θε να το πείτε, κουτσομπολάδικο θε να το πείτε, αυτό είναι κι έτσι λειτουργεί.
    Όσοι και όσες το έχουν καταλάβει συμμετέχουν και λειτουργούν σε αυτό με τρόπο που τους κάνει να αισθάνονται μια χαρά με αυτό.
    Δεν είναι υποχρεωτικό να τους αρέσει ή όχι, απλώς λειτουργούν σε αυτό, στον βαθμό που εξυπηρετεί.
    Μη ξεχνάτε πως forum σημαίνει αγορά στο φινάλε, οπότε δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ακριβώς αυτό:
    Ένα μέσον/χώρος στο οποίο λέγονται πράματα για κάποιο θέμα.
    Οπότε το κάθε άτομο διαλέγει το "πηγαδάκι" που τού αρέσει και τον νοιάζει, το θέμα που κουβεντιάζεται, από τα άτομα που το κουβεντιάζουν, με τον τρόπο που το κάνουν.
    Το αν θα πάνε μετά για καφέ, δικό τους θέμα.
    Δεν είναι θέμα των υπολοίπων για το αν οι άλλοι πάνε για καφέ ή όχι...
    Δεν είναι θέμα για το πώς πάμε για καφέ.
    Δεν είναι θέμα το να σε μάθουν πώς πίνεις καφέ.
    Δεν είναι θέμα το πώς σού αρέσει ο καφές ή ποιος καφές σ' αρέσει.

    Θέμα είναι να σού αρέσει το πιώμα, φερειπείν, ενώ οι άλλοι πίνουν καφέ.
    Θέμα είναι αν θες να πάς για φαγητό, για καφέ είπαμε πως πάμε...
    Θέμα είναι αν σ' αρέσει το τσάι...
    Και στο φινάλε, αφού κανείς δεν σού λέει κάτι, που σου αρέσει το πιώμα, το φαγητό και το τέιον, μη παίρνεις και φόρα...

    ______
    Θα μπορούσα να έλεγα περισσότερα και κατά περίπτωση, όπως μπορούν να το κάνουν και 5-6 ακόμα άτομα εδώ μέσα, αλλά κάνει ζέστη σήμερα...
    Μη σηκωθεί κι άλλο η θερμοκρασία... Δεν κάνει..!
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Πως μπορείτε και γράφετε μες στη ζέστη. ^^
     
  12. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Πρέπει να το δει κάποιος λίγο πιο σφαιρικά. Δεν είναι κακό να συζητάμε όλα τα θέματα, υπάρχουν έτσι και αλλιώς ξεχωριστές ενότητες γιαυτό, όταν όμως καταλαμβάνουν το 85-90% των νημάτων υπάρχει πρόβλημα. Μην το βλέπεις σαν θέμα του ενός, δες το συνολικά.