Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια φορά κι έναν καιρό...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος vautrin, στις 8 Ιουνίου 2018.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Εσύ που το παίζεις ''άγριο νιάτο'', αν και σε χωρίζουν μερικά χρόνια μόνο από αυτούς που αποκαλείς ''παππούδες'', νομίζεις πως θα μπεις στην φορμόλη? 
    Τίποτα ουσιαστικό πάνω στο θέμα έχουμε, ή μόνο να΄χαμε να λέγαμε? 
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Ειδες τελικα, που διαβαζεις λεξεις trigger, διαβαζεις "δεντρο" και δεν βλεπεις καν το "δασος" ?

    Το διαβασες ? Το καταλαβες ? Το "ζουμι", η ουσια, το νοημα, αναφερεται δηκτικα σε .. εσυ σαι ο παπους ενω εγω το νιατο ? οχι.
    Κατηγορησα κανενα οτι ειναι παππους ? οχι.
    Ειπα εγω οτι ειμαι το "αγριο νιατο" ? οχι.
    Πολυ σωστα το ειπες. Ουσιαστικα δεν ειπες τιποτε πανω στο θεμα, απλα "να'χουμε να λεμε".
    Παραφραση, παρερμηνεια, αχαλινωτη φαντασια και καλπαζουσα κακεντρεχεια.
    Δυστυχως.

    Το πολυ το βαρυγδουπο, δε σημαινει οτι εχει ουσια. Αλλο "ειμαι εξυπνος" κι αλλο "κανω τον εξυπνο".
    Εχει τεραστια διαφορα και καμια σχεση.

    Φαντασου, σε ενα θεμα με τιτλο "μια φορα κι εναν καιρο" *ηταν ολα ροδινα και τελεια, συμπληρωνω εγω, και απαντω, δεν ηταν τελεια παππου, εσυ τα βλεπεις ετσι γιατι ησουν νεος και γαμουσες,να σου λενε οτι εισ εκτος θεματος. Ο βαρυγδουπος αυνανισμος, τυφλωνει. Προσοχη.

    Να μου κανεις μηνυση. Ετσι κι αλλιως το μισο φορουμ νομιζει οτι αγορευει σε δικαστηριο.
     
    Last edited: 13 Ιουνίου 2018
  3. dark_princess

    dark_princess Regular Member

    θεωρω τον εαυτο μου παλιο μεσα στο χωρο. Κλεινω 11 χρονια σε 1 μηνα σε αυτο το φορουμ με το παλιο νικ και με αυτο (βοηθεια μας) και πραγματικα δεν εχω και τοσα πολλα πραγματα να πω σε θεωρητικο βαθμο. Οι νεοι που μπαινουν και μπορει να εχουν αποριες νομιζω οτι τις λυνουν με τοσες αποψεις που υπαρχουν ηδη καταγεγραμενες. Εγω θα παραδεχθω οτι μπαινω για χαβαλε, καποιες φορες απο συνηθεια και σπανια διαβαζω κατι bdsmικο πλεον και ειναι μονο στα πλαισια του κατασκευαστικου κομματιου.

    Αντε και καλη τυχη μαγκες!
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Καταλαβαίνω απόλυτα τον νηματοθέτη και τις τοποθετήσεις των παλιών μελών. Αρκεί μια ματιά να ρίξει κανείς στα παλιά νήματα και θα καταλάβει την "διαφορά".
    Προσωπικά, αν και το φόρουμ δεν είναι όπως ήταν κτλ, εγώ είχα την τύχη να απολαύσω και να βιώσω σπουδαίες εμπειρίες. Μου δόθηκαν υπέροχες ευκαιρίες για να πάρω μια πραγματική γεύση bdsm, μέσα από αυτό το φόρουμ.
    Ευελπιστώ ότι η τύχη αυτή θα εξακολουθήσει και θα συνεχίσω να παίρνω "γεύσεις".

    Το έχω ξαναγράψει δημόσια και ιδιωτικά σε κάποια μέλη. Κάθε αναφορά - ποστάρισμα που σχετίζεται με το Bdsm, δεν πάει στον βρόντο. Υπάρχουν μέλη που σας διαβάζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και μας βοηθάτε επί της ουσίας. Συχνά μας καυλώνετε κιόλας βρε μπαγάσικα.

    Δεν μιλάω μόνο για εμένα γιατί ξέρω καλά πως δεν είμαι η μόνη που έχει οφεληθεί από αυτό.
    Μας ε λ ε υ θ ε ρ ω ν ε τ ε!
    Μας ανοίγετε δρόμους να συνεχίσουμε. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν είμαστε εδώ επειδή το "θέλουμε", είμαστε εδώ επειδή δεν μπορούμε αλλιώς. Και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς, σε όλη αυτή την "μετάβαση" εποχής του bdsm.

    Και εμείς από την μεριά μας, το ψάχνουμε, το αναζητούμε, το ερευνούμε να δούμε τι είναι και τι δεν είναι. Έτσι και αλλιώς η όλη υπόθεση ξεκινάει και το τελειώνει στο μέσα μας. Και τα λάθη μέσα στο πρόγραμμα είναι. Διαχωρίζουμε την ήρα από το στάρι, όσο μπορούμε.

    Αντιλαμβανόμαστε την κούραση σας και τα εμπόδια σας. Υπάρχει όμως ακόμα προσφορά και απόλαυση σε όλο αυτό. Υπάρχουν δρόμοι, υπάρχουν ταξίδια.

    Μην εγκαταλείπετε το πλοίο .. not just yet.

    Δεν το θεωρώ ούτε γκρίνια, ούτε παράπονο να παρατηρείς και να αναφέρεις ένα γεγονός. Και αξίζει να συζητηθεί, είναι ο μόνος τρόπος - αν τελικά υπάρχει τρόπος, να βελτιωθεί η όποια κατάσταση. Και πάντα μια κατάσταση χρίζει βελτίωση.Για να εκτιμήσουμε σωστά αυτήν την όλη υπόθεση, πρέπει να βρούμε τα μεγέθη. Και πως μπορούμε μέσα σε όλο αυτό να συνεχίσουμε. Τον λόγο και τον τρόπο ο καθείς τον βρίσκει μόνος του.

    Στο τέλος της ημέρας, πρόκειται περί Καύλας, εις την υπεροχή της.
     
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Καλημέρα σε όλα τα σεβαστά μέλη του forum και συγγνώμη εκ προοιμίου για το ογκώδες μήνυμα,

    Όπως φαίνεται και από το avatar μου γράφτηκα το Φεβρουάριο του 2018. Τότε γράφτηκα, όχι όμως τότε γνώρισα το παρόν site. Η πρώτη απόπειρα να εγγραφώ ήταν κάπου εκεί στο 2009-2010 (γκρόσο μοντο {grossus modus}, που έλεγε και ο αείμνηστος ο Τζιμάκος). Τότε ήταν που είχα και το μεγάλο νταλκά με το BDSM, διότι και οι απορίες πολλές. Η επιθετική μορφή που έπαιρναν οι συζητήσεις με αποθάρρυναν από το να εγγραφώ και να συμμετάσχω. Όταν σε ένα τόσο λεπτό θέμα, κοινωνικά-ιστορικά-ιδεολογικά φορτισμένο, όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις και οι "αποκλίσεις" (sic!), υφίσταται τόση αξιοζήλευτη ετοιμότητα για στηλίτευση, μομφή και σαρκασμό, θεωρώ πως δε συνιστά ιδιαίτερα ενθαρρυντικό παράγοντα συμμετοχής και εκμυστήρευσης ή επιζήτησης επίλυσης αποριών. Όταν, για παράδειγμα κάποια κοπέλα εκμυστηρεύεται πως της αρέσει να τη μαστιγώνουν και αυτό που ακολουθεί είναι αντί για συζήτηση επί του διαδικαστικού και μοίρασμα εμπειριών έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένα κλίμα εξοικείωσης, όμορφης και όμορης φιλικότητας είναι η έναρξη αναλύσεων με τη μορφή της ψυχαναλυτικής προβιάς, τότε μάλλον καθίσταται εύλογο στον κάθε εχέφρον μέσο κοινωνό πως το κλίμα δεν ευνοεί για περαιτέρω. Απεσύρθην λοιπόν από το εγχείρημα και αναζήτησα την επίλυση αποριών και κατανόησης των προτιμήσεών μου μέσα από ιστοσελίδες αγγλοσαξονικής προελεύσεως ή τουλάχιστον γραμμένα στον αναπόφευκτο κοινό γλωσσικό κώδικα της αγγλικής, καθώς και μέσα από τη δοκιμή και πλάνη σε πραγματικές συνθήκες.

    Έκανα μία ακόμα απόπειρα κάπου εκεί στο 2012-2013. Μάλιστα τότε εγγράφην κιόλας (μη με ρωτάτε nickname, δε θυμάμαι), αλλά και πάλι δεν επιχείρησα να εκκινήσω επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη. Διάβαζα απλά και παρακολουθούσα. Αυτήν την τρίτη φορά το έκανα επιτέλους (άμα σε τρώει ο κώλος σου δε γλυτώνεις παιδάκι μου). Μπορεί να είχα ανάγκη την επικοινωνία πιο πολύ από κάθε άλλη φορά στη ζωή μου (έστω και με το ύφος των προσωπικών εξομολογήσεων, όπως μπορεί να έχουν διαπιστώσει ορισμένοι από τη μορφή αρκετών μηνυμάτων μου), μπορεί να είμαι απλά πλέον πιο κωλοπετσωμένος και να μπορώ να γυρνάω στον κακεντρεχή συνομιλητή μου το δηλητήριό του χωρίς να μου προκαλείται εσωτερική ανασφάλεια για τις προτιμήσεις μου. Ναι, όλα αυτά συμβαίνουν και συντρέχουν, όμως, αυτό δε μειώνει την καταλυτική σημασία των περιβαλλοντικών συνθηκών. Και πράγματι, ποτέ δεν αισθάνθηκα το κλίμα σε αυτό το forum πιο φιλικό και πιο καταδεχτικό από ότι είναι τώρα. Μπορεί να έχει πασπαλισθεί (ή μπολιασθεί για κάποιους) με έντονη άχνη βανίλια, όμως, είναι ίσως αυτή η συνδρομή του παράγοντα που καθιστά την ατμόσφαιρα πιο "υποδεχτική" για νεαρότερα άτομα ή άτομα με πιο ευαίσθητη υφή χαρακτήρα ή προσωπικότητας και επομένως εύκολο να φοβηθούν. Και για όλους τους ατρόμητους θαρραλέους εκεί πέρα που τα βάζουν ασυζητητί με δράκους και χαρχαρίες, απλά ως υπενθύμιση: οι κατ' αυτούς "δειλοί" μπορεί να έχουν πολλοί όμορφες και πρωτότυπες σκέψεις και να μπορούν να συμβάλλουν πολύ εποικοδομητικά εκεί που η "ματσίλα" έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

    Το forum αυτήν τη στιγμή έχει έναν πλουραλισμό που δεν τον είχε παλαιότερα¨ τουλάχιστον, όχι σε αυτόν το βαθμό. Βέβαια, μπορεί να δει κανείς έντονα τα χρώματα της περιρρέουσας πολιτικής-κοινωνικής-ιδεολογικής κατάστασης και διαμάχης να αντανακλώνται στις κατά καιρούς συζητήσεις. Αυτό, όμως, ακριβώς είναι ένδειξη πως το site αποτελείται από πραγματικούς ανθρώπους, που δρουν υπό κανονικές συνθήκες και που εκδηλώνουν, λιγότερο ή περισσότερο, στοιχεία της υπόστασής τους. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στο forum είναι αυτή ακριβώς η πλουραλιστική έκφραση της ίδιας της ζωής. Πώς ακριβώς θα το οριοθετήσετε αυτό και πως θα θέσετε ευδιάκριτες γραμμές διάκρισης BDSM από μη-BDSM? Ποια είναι αυτά τα αδιαμφισβήτητα και ακλόνητα κριτήρια τα οποία θα θέσει η διοίκηση/διαχείριση, τα οποία θα διακρίνουν τους "ένθερμους"/"αποφασισμένους"/"σοβαρά δεσμευόμενους" βουσουσουμούδες από τους υπόλοιπους, τους "casual"? Ή ποιο ακριβώς θα είναι αυτό το αδιάσειστο και απροκατάλυπτο φίλτρο-κόσκινο, το οποίο θα τεθεί και βάση του οποίου θα πετιούνται εκτός νήματα, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις? Διάβασα παραπάνω για ντολμαδάκια ή κάτι τέτοιο, ως ενδεικτικό του "εκφυλισμού" του σκοπού και του περιεχομένου αυτού του forum. Και όμως, την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, μάνι-μάνι σκέφτηκα τουλάχιστον 3 διαφορετικούς τρόπους που τα ντολμαδάκια μπορούν να εμπλακούν σε βουδουσουμικές διαδικασίες...

    Δεν μπορεί να οριοθετηθεί η ζωή, η εξέλιξή της ούτε καν οι μεταλλαγές που επισυμβαίνουν σε κοινωνικο-ιστορικό επίπεδο και αντανακλώνται και σε αυτό το forum. Αυτό που μπορεί να γίνει, ωστόσο, είναι να βελτιωθούν τα δικά μας προσωπικά στοιχεία χαρακτήρα και προσωπικότητας, έτσι ώστε αντί να περιμένουμε στη γωνία τον άλλον να του την πούμε, να αναμένουμε να δούμε που το πάει και μέχρι να αποδειχτεί ότι θέλει να μας κάνει κακό (αμάν βρε παιδί μου σήμερα, όλοι γύρω μας κακό θέλουν να μας κάνουν, άρα καλά κάνουμε και βγαίνουμε με όπλα και πανοπλίες, δεινόσαυρους και φωτόσπαθα και βαράμε προς όλες τις κατευθύνσεις...) μπορούμε στο ενδιάμεσο να σκάμε κι ένα χαμόγελο. Δεν πιανόμαστε μαλάκες, μη φοβάστε επειδή χαμογελάσαμε σε έναν επιτήδειο.

    Θα ήθελα να γράψω και για την κρίση των ανθρωπίνων σχέσεων που σε αυτό το forum και αν αντανακλάται η δυστοκία πλέον επικοινωνίας, αλλά και για την κουφή συμφωνία μεταξύ Τραμπ-Κιμ, αλλά θα τραβήξει πολύ σε ύψος η παρέμβαση αυτή 
     
  6. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

      I like you
     
  7. Ampelofilosofos

    Ampelofilosofos Regular Member

    Νομιζω πως εχει γινει ηδη μια προσπαθεια για "καθαρο" φορουμ, αλλου, σε ενα γαλαξια πολυ πολυ μακρια. Ωστοσο, για να λειτουργησει κατι τετοιο, προϋποθετει οτι καποιος ειναι πανω απο τον υπολογιστη του μονιμα, να ελεγχει ποιος κανει εγγραφη, να τον "σκαναρει" οσο γινεται και μετα να τον παρακολουθει κιολας για το αν υπακουει τους κανονες της κοινοτητας, ωστε να τον "μαστιγωσει" αν ξεφυγει (και βανιλισει). Μια αστυνομια ηθων, τυπου Ιραν. Οποιος θελει να το κανει αυτο απο χομπι ειναι ελευθερος να ζει μπροστα σε μια οθονη. Αλλωστε οι διαχειριστες σε φορα αυτο ειναι, χομπιστες.

    Επισης η πορεια που ακολουθει ενα φορουμ δεν καθοριζεται συνηθως απο τη διαχειριση γιατι αυτη ελεγχει μονο αν ακολουθουνται οι γενικοι κανονες, οχι greeklish, οχι καντηλια, οχι καρκινους. Η πορεια προκυπτει απο τους ιδιους τους χρηστες της κοινοτητας. Οι περισσοτερες, που μια φορα και ενα καιρο ευδοκιμουσαν, εχουν πλεον πεθανει. Οσα φορα εχουν μεινει στον αερα ειναι ειτε με ultra geeks που μιλανε πχ για games ή για το Civic Type-R ή μερικα πολυ μεγαλα και κυριως τεχνολογικα.

    Κοινο γνωρισμα και των δυο ειναι οτι ανανεωνεται η θεματολογια τους. Οι Geeks θα γεμισουν σελιδες συζητησεων γιατι βγει νεο Call of Duty, σε ενα τεχνολογικο φορουμ θα γεμισουν σελιδες γιατι θα κυκλοφορησει η Apple καινουρια τηλεφωνα ή θα μαθευτει οτι το Facebook σε κατασκοπευει και στην τουαλετα. Αντιθετα, σε ενα φορουμ κυριως θεωρητικων συζητησεων, που το ζουμι δεν αλλαζει, ειτε γεμιζουν σελιδες επι σελιδων αναμασωντας τα ιδια πραγματα ειτε απλα γινεται παραθεση σε καποιο παλιοτερο θρεντ που εχει ηδη απαντηθει η ερωτηση κατα το παρελθον. Ακομα και οσοι διαξιφιζονται στα φορα για το διπολο καπιταλισμος-κομμουνισμος ή για το αν υπαρχει Θεος, πιο πολλα νεα πραγματα εχουν να πουν.

    Παντως, αξιζει να κανουμε μια ερευνα περι της συχνοτητας εμφανισης θεματων περι "καθαροτητας" εδω μεσα. Να παρατηρησουμε αν το φαινομενο ειναι περιοδικο ή προς το παρον δεν παρουσιαζει σταθεροποιηση.

    Τελος, οποιος θελει να διατηρουνται ζωντανες οι βδσμ-ικες συζητησεις, ας μην αποπαιρνει οσους ρωτανε κατι που εχει απαντηθει ξανα, παραπεμποντας τους σε θρεντς εποχων Καραμανλη junior. Αν δεν εχει ορεξη να μιλησει επι του θεματος, απλα μπορει να απεχει. Ευκολο ειναι. Πιο ευκολο κι απο το να αναζητησει το παλιο θεμα για να το ποσταρει "θριαμβευτικα" στον/στην νεοπα (ή νεοπισσα, υπαρχει τετοια λεξη; )
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν μιλάμε για το ίδιο "καθαρό" φόρουμ τότε έχω να πω Αχ! εκείνο το "καθαρό" φόρουμ όπου το Αχ! είναι ερμητικά φορτωμένο και φορτισμένο με νοσταλγία.

    Σε εκείνο λοιπόν το φόρουμ παραπάνω από το 40% του συνόλου των χρηστών του ήταν ενεργό στις συζητήσεις για παραπάνω από το 80% της συνολικής διάρκειας ζωής του με παρολίγον μηδενικό moderation τόσο όσο αφορούσε το περιεχόμενο όσο και όσο αφορούσε τις συμπεριφορές. Αγαθά απόρροιας ενός κλειστού χώρου με προστατευμένη την ιδιοτικότητα και την ελευθερία στην έκφραση στο οποίο κατοικοεδρεύουν μέλη με μεγάλη όρεξη για συζήτηση.

    Αν μιλάμε για το ίδιο "καθαρό" φόρουμ τότε κρίμα που δεν βρέθηκες εκεί, από όσο σε έχω διαβάσει εδώ νομίζω ότι θα έπρεπε να ήσουν και εκεί κάποτε όπως και πολλοί άλλοι και αν μιλάμε για το ίδιο "καθαρό" φόρουμ τότε το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο για πολύ συγκεκριμένους λόγους που είχαν σχέση με την "καθαρότητα" του.

    Αν όντως μιλάμε για το ίδιο "φόρουμ" τότε ο λόγος πίσω από την δημιουργία του ήταν μία σειρά από γεγονότα που ξεκίνησαν από ένα ποστ του ίδιου νηματοθέτη με το παρών νήμα. Το αναφέρω για ιστορικούς λόγους.

    Ένας τέτοιου είδους όμως "εξαγνισμός" θα ήταν αδύνατο να γίνει εδώ πέρα. Θα έπρεπε να θυσιαστεί η βασική επιδίωξη η οποία εξ όσων αντιλαμβάνομαι είναι η δημοφιλία και η δημοτικότητα του φόρουμ και θα απαιτούσε και τεράστιο κόπο και χρόνο.

    Από την άλλη το community δεν θα χάσει ποτέ ούτε την δημοφιλία του ούτε και την δημοτικότητα του, θα είναι πάντα ένα από τα πρώτα μέρη που ένας νέος bdsmer θα σκοντάψει ψάχνοντας για την Ελληνική έκδοση του bdsm. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε και αν όλα τα παλιά μέλη φύγουν ούτε και αν τα παλιά μέλη μείνουν αλλά ελαχιστοποιήσουν την συμμετοχή τους και ο μεγαλύτερος τζίρος γίνεται σε συζητήσεις ανούσιες ως προς το bdsm, γιατί να αποφασιστούν αλλαγές ?

    Αλλά ακόμη και αν αποφασιστούν αλλαγές τι νόημα άραγε θα είχαν ?

    Θα έλεγα ότι τέτοιου είδους διαξιφισμοί θα έχουν πάντα μέλλον παρόλα που οι θεωρίες πάνω στις οποίες βασίζονται έχουν επίσης πεπερασμένο μέγεθος.

    Ακριβώς γιατί κατα κύριο λόγο είναι θεωρίες και οι θεωρίες ζουν στις συζητήσεις. Όσο και αν έχουν εξαντλήσει τα επιχειρήματα τους και την θεματολογία τους οι παλιοί κομουνιστές και οι παλιοί καπιταλιστές και οι παλιοί άθεοι πάντα οι νέοι σε αυτές τις θεωρίες θα συνεχίσουν να συζητούν. Ακριβώς γιατί όταν διαβάσεις ή αγαπήσεις μία θεωρία το πιο πιθανό είναι να θέλεις να την συζητήσεις με κάποιον, εξάλλου τι άλλο να κάνεις με αυτήν ? Άσε που είναι και τέτοια η φύση των διαξιφισμών και των διαπληκτισμών που πάντα θα τραβάει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή.

    Από την άλλη το bdsm είναι κάτι που υπάρχει για να το ζεις κατα κύριο λόγο και λιγότερο να το συζητάς και όσο περισσότερο το ζεις τόσο λιγότερο το συζητάς. Με μία τάση όσο γερνάς μέσα σε αυτό να σου ανοίγει λίγο παραπάνω η όρεξη για συζήτηση, θα έλεγα.

    Οι παλιές συζητήσεις στο community δεν ήταν απλά συζητήσεις ήταν περισσότερο μία επικοινωνιακή ανάγκη. Μία ανάγκη να μιλήσουν οι bdsmers που είχαν ανακαλύψει το bdsm στην ιστορία της Ο με τους bdsmers που είχαν ανακαλύψει το sm στην λογοτεχνία του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, να μιλήσουν για ένα bdsm που οι περισσότεροι μπορούσαν περισσότερο να το συζητήσουν παρά να το ζήσουν, ένα bdsm εμπνευσμένο από την λογοτεχνία εν γένει.

    Πίσω στο 2005, τότε που ο/η εικοσάχρονος/η bdsmer ήταν ανέκδοτο, το bdsm ήταν πολύ πιο ποιητικό. Και ως τέτοιο σήκωνε πολλές και καλές συζητήσεις.

    Σήμερα την εποχή του GDPR και των άπειρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει πολλά και έχουν αλλάξει πολύ παρόλα που έχουν περάσει μόλις 13 χρόνια. Η mainstream κοινωνική αντίληψη πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις το 2018 δεν έχει καμία σχέση σχεδόν με την mainstream κοινωνική αντίληψη του 2000 πως θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε η αντίληψη απέναντι στο bdsm να μείνει η ίδια. Το bdsm στον πυρήνα του ήταν μακρόχρονες και δομημένες σχέσεις με αυστηρές αρχές και αξίες. Σήμερα η μόδα είναι ο πολυερωτισμός και το shibari.

    Δεν είναι ότι έχει αλλάξει το φόρουμ, δεν είναι μόνο ότι ήταν να συζητηθεί εδώ έχει συζητηθεί, είναι ότι έχουν αλλάξει τα πάντα. Για αυτό πιστεύω ότι τίποτα δεν θα αλλάξει 100 τέτοια νήματα να ανοιχθούν, μέρα νύχτα να γκρινιάζουμε. Και πιστεύω ότι γκρινιάζουμε άδικα και αβάσιμα. Μουρμουρόγεροι..

    Η ανάγνωση και η συμμετοχή σε παλιάς κοπής συζητήσεις και σε παλιάς κοπής bdsm θα είναι ένα νέο φετίχ, όπως το βλέπω να εξελίσσεται. Αν φυσικά η υπερευαισθησία στο αδύνατο φύλο και οι αντι-συστημικές τάσεις δεν απαγορεύσουν δια νόμου κάποια στιγμή την συναίνεση στο να "καταπιέζεσαι" και να σε μαστιγώνουν.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Ι like you that you like him... 
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @Ampelofilosofos

    "Καθαρό"..;
    Α πα πα πα...
    Εκτός αν εννοείς τακτοποιημένο...
    Ώπα και ως εκεί..!
    Ω ναί, ήταν..!

    Πάνω από υπολογιστή μόνιμα..;
    Μη λέμε υπερβολές... Τσου!

    Moderation..;
    Πραχτικά μηδενικό (ποσοστιαία πρέπει να ήταν κάτω από 0,0001%)...

    Κατά τα λοιπά όπως τα είπε ο @AuroraBorealis ...
    Kαι μερικά άλλα, απέ τα καλά...
    Να, σαν κι αυτό..!

     
     
  11. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    η κονσέρβα καλώς-κακώς εξαντλήθηκε και τα άτομα που έχουν να πουν κάτι εκτός κονσέρβας είναι ελάχιστα... απ' την άλλη το φόρουμ ως έχει μαζεύει γκομενάκια κάργα. οπότε πάλι εδώ θα είστε οι παλιοί  
     
  12. skia

    skia Contributor

    Μηπως ειναι πιο χρησιμο να παραδεχτουμε οτι εχουν συζητηθει ολα τα θεματα περι bdsm κι οτι γινεται απλα μια προσπαθεια να βρεθει κατι νεο προς συζητησιν αλλα δεν...; Εικαζω οτι θα ηταν
     
    Last edited: 14 Ιουνίου 2018