Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανδρισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 9 Ιουνίου 2008.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απ' όπου και ν' αρχίσει κανείς, καλό είναι...

     
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Ευχαριστώ, με συγκινείς, είσαι ο μόνος που το σχολίασε σε αυτήν την βάση. Μου πήρε ένα διωράκι είναι η αλήθεια.
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Στο ανθρώπινο είδος, όπως και στα περισσότερα θηλαστικά εν γένει, ως Αρσενικός χαρακτηρίζεται εκείνος ο έμβιος οργανισμός ο οποίος διαθέτει ένα ζευγάρι ΧΥ χρωμοσωμάτων.

    Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

    Δυστυχώς για τους απανταχού ρομαντικούς, μαζί μ’ αυτό το ζεύγος χρωμοσωμάτων ΔΕΝ κληρονομείται ή διαμορφώνεται καμιά επίκτητη ιδιότητα του χαρακτήρα, πράγμα που ισχύει τόσο για τις αρετές, όσο και για τα κουσούρια. Ο άντρας, για να είναι άντρας, το μόνο που «οφείλει» να έχει, είναι το προαναφερθέν γενετικό υλικό, όχι γενναιότητα, ευφυία, τρυφερότητα ή γενναιοδωρία.

    Κι ο ανδρισμός;

    Νομίζω πως κάθε απόπειρα να θεμελιωθεί κάποιος –ΙΣΜΟΣ, δηλαδή μια ιδεολογία, πάνω σε δεδομένα της βιολογίας αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται εξίσου έωλη και αβάσιμη με τις ρατσιστικές θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας ή κατωτερότητας.

    Κι αν με ρωτάτε να σας πω «Πως πρέπει να φέρεται ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος;», τότε θα απαντούσα: Όπως και μια γυναίκα. Ή ένα ον ερμαφρόδιτο. Γιατί στην δική μου Καντιανής κοπής Ηθική, οι αρετές δεν έχουν φύλο, είναι πανανθρώπινες.
     
    Last edited: 14 Ιουνίου 2018
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Πετάω μερικά λάικς ακόμα με αυτό το σχόλιο.
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    ανδρισμός είναι το ένα απ' τα δύο πράγματα διά των οποίων ξεχωρίζουμε έναν αρσενικό.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Το άλλο είναι η κολόνια του...
    Το έλεγε και μια διαφήμιση!
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    4711 μυρωδιές.
     
  8. entelweis

    entelweis Regular Member

    Ένας άνδρας ο οποιος θα μαγειρεψει ενα ρομαντικο δειπνο για την κοπελα του,ενας ανδρας ο οποιος θα κλαψει βλεποντας μια ταινια η περνωντας μια δυσκολη κατασταση ειναι λιγοτερο ανδρας απο καποιον ο οποιος θεωρει οτι το μαγειρεμα ειναι καθαρα γυναικεια δουλεια η οτι οι ανδρες δεν κλαινε?
    Ο ανδρισμος ως αφηρημένη έννοια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα στερεότυπα ενός συγκεκριμένου ανδρικού ιδεώδους. Με απλά λόγια, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μια συγκεκριμένη κοινωνία, σε μία συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, θεωρεί ως αυτά που χαρακτηρίζουν τον ιδανικό άνδρα: πώς είναι το σώμα του, οι αγοραστικές του συνήθειες, το λεξιλόγιό του, το ντύσιμό του, η οικονομική του κατάσταση, οι κοινωνικές του σχέσεις κ.τ.λ. Το ίδιο αφορά και στη θηλυκότητα.
    Για μενα ενας ανδρας που μετα απο μια δυσκολη μερα η μετα απο κατι που ειδε η ακουσε εκλαιγε θα με εκανε να τον εκτιμησω ισως ακομα περισσοτερο γιατι θα εβλεπα οτι ειναι αληθινος και οτι δε δισταζει να δειξει τον ψυχικο του κοσμο....Μηπως αντι να προσεγγιζουμε τους ανδρες η τις γυναικες με βαση καποια στερεοτυπα θα επρεπε κυριως να τους προσεγγιζουμε ως ανθρωπους?
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    αυτό το πρέπει δεσμεύει και τους ετεροσεξουαλικούς ή θα μας επιτραπεί, έστω προσωρινά, να προσεγγίζουμε γυναίκες και άντρες αντίστοιχα;
    πρέπει να συμμορφωθούμε άμεσα; αποκλίσεις επιτρέπονται;
     
  10. entelweis

    entelweis Regular Member

    Το πρεπει δε δεσμευει κανεναν γι αυτο τιθεται στο τελος το ερωτηματικο ,γιατι πολυ απλα δινει περιθωρια για σκεψη και επαφιεται στην κριση του καθενος το ως προσεγγιζει ενα θεμα....
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    μήπως η επαναλαμβανόμενη αναφορά στον απροσδιόριστο «άνθρωπο» είναι μιά πελώρια στερεοτυπική αερολογία;
    μήπως διαθέτει τμήμα κτηνοβατών το φορουμ;

    υγ: προσοχή στο ερωτηματικό στο τέλος.
     
  12. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Οι σωστοί άντρες δεν κλαίνε ποτε,βλέπουν Μουντιάλ ,τρώνε πιτόγυρα πίνοντας μπυρες και έχουν παντα τα πόδια (χωρίς κομμένα νύχια )στο τραπέζι ενώ ξύνουν το μπυροκυλι τους πάνω απο το κιτρινισμένο απο μουστάρδα βαμβακερό αμάνικο φανελάκι που τους έκανε δώρο η μαμά τους απο το χωριό ...