Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Πάντα με διαθεση κουβέντας και όχι αντιπαράθεσης να πω πως γενικά μου βγάζουν μια απωθηση και υποψία οι υπερβολές, τα άκρα.
    Και κάποια κοινωνικά "πρέπει" μπορεί να είναι χρήσιμα (άλλωστε σε κοινωνία ζούμε, θα ήμασταν δυστυχείς αν όλα τα βλέπαμε ως "πρέπει" και όχι ως κοινωνικές λειτουργιες), και το υ/σ είναι καλό να διατηρεί προσωπικά θέλω/στόχους που δεν έχουν να κάνουν με την κατάσταση του με το Κ.
    Νομίζω έχουμε συνδέσει τα σ μόνο με άτομα που επιζητούν αυτό που περιγράφεις: "θέλω να μου λέει ο Κ τι να κάνω σε κάθε πτυχή της ζωής μου και έτσι μόνο αντιλαμβάνομαι την απόλυτη παράδοση ελέγχου και την ταυτότητα μου ως σ", για τους οποιους λόγους. Αυτό έχει να κάνει με μια βαθειά ανάγκη, με ένα τεράστιο θέλω, με μια προϋπόθεση, με εξυπηρέτηση.

    Εγώ βλέπω σε αυτή τη φάση την υποταγή ως ένα πράγμα, δεν την διαχωρίζω σε υ και σ. Όλα ξεκινούν από το Κ, τι θέλει το Κ. Αφού γνωρίσεις τον Κυρίαρχο μπαίνεις στις διαδικασίες και κινείσαι γύρω από τις ανάγκες του, όχι πριν. Αν ένα Κ δεν ήθελε να έχει έλεγχο στις λειτουργίες της ζωής σου πέρα από εναν καθοδηγητικό τρόπο θα έλεγε το σ "α, σορυ, δεν μου καλύπτεις την ανάγκη να μου λες τι να κάνω όλη μέρα" ; Θα ήταν σκλαβα/ος αυτό;
    Απόλυτη παράδοση ελέγχου είναι οι μη προϋποθέσεις και το κάνω ο,τι μα ο,τι χρειάζεται το Κ για να είναι ικανοποιημένο, χωρίς να βάζω το οποιο θέλω μου μπροστά. Μπορεί και να μην μου πει ούτε μια φορά τι ώρα να ξυπνήσω ή πως να είμαι ντυμενη ή τι να απαντήσω στο αφεντικό μου για παράδειγμα. Δεν έχει να κάνει όλο αυτό με τον προφανή έλεγχο πάντα.

    Όσο για τον "έλεγχο του μυαλού":
    Δεν είναι πατάω κουμπιά και η άλλη λειτουργεί. Ελέγχω το μυαλό μου σημαίνει το κατευθύνω. Το κατευθύνω προς μια πορεια επειδή έχω κινητρο να το κάνω. Πώς το κάνει αυτό ένα Κ; Για εμένα σου μαθαίνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Για να σου μάθει βέβαια χρειάζεται γνώση, σου ανοίγει συγκεκριμένες πόρτες στο μυαλό σου. Το να σου πει κανείς "κανε αυτό" επειδή "έτσι γουστάρω" είναι ένας τρόπος και ανάλογα με την κατάσταση μπορεί και να γίνει έτσι αλλά αν συνδυαστεί με συζήτηση με την οποία θα καταλάβεις γιατί κάνεις ο,τι κάνεις, σου φανεί δελεαστικό, και επομένως υπάρξει κίνητρο τελικά θα κινηθεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Το σωστό Κ βέβαια δεν γνωρίζει μόνο την τεχνική, γνωρίζει και ποιες πόρτες να ανοίξει.

    Απλοϊκό παράδειγμα: σου αναλύει πόσο σημαντική είναι η τάδε επιστήμη για την καλύτερη αντίληψη της λειτουργίας μας ως ανθρώπινο είδος. Χμμμ ξαφνικά σου γενναται το ενδιαφέρον και το κίνητρο να διαβάσεις περισσότερα για αυτή την επιστήμη. Τσουπ! Κατεύθυνση μυαλού.
    Το ίδιο κάνουμε και οι ίδιοι στον εαυτό μας. Κινούμαστε προς αυτό που θεωρούμε ότι είναι όφελιμο και/ή ενδιαφέρον και έτσι κατευθύνουμε ("ελέγχουμε") το μυαλό μας. Δεν είναι τίποτα μαγικό.

    Γενικα δεν είναι όλα τα Κ αυτιστικά με τον έλεγχο για τον έλεγχο ούτε όλα τα σ/υ ψάχνουν να καλύψουν κάτι για τον τρόπο λειτουργίας της ζωής τους μέσω του Κ.

    (Πω πω όταν είμαι άρρωστη γράφω πολλά)
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2018
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Θα σου απαντήσω όταν έχω χρόνο. Και να διαβάσω όλα αυτά καλά, και να γράψω. Στο λέω να μην νομίζεις ότι αδιαφορώ κτλ κτλ
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Με την ησυχία σου.  
     
  4. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

     
     
  5. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Συμφωνώ και δεν είπα πουθενά το αντιθετο. Διατηρεί η δημιουργεί προσωπικούς στόχους και θέλω που δεν το αγχώνουν που του πάνε που ξέρει ότι είναι δικά του η δικά Τ/τους γιατί μπορεί να μην αφορούν το Κ άμεσα αλλά μπορεί το Κ να έχει συμβάλει στην έμπνευση αυτών.

    Όχι δεν περιέγραψα αυτό, αυτό κατάλαβες μάλλον. Αλλά σίγουρα ( και οποίοι με ξέρουν καλά ) δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Ωστόσο θα ξαναπώ κάτι που στο έχω πει και πιο παλιά αλλά ποτέ δεν γίνεται κατανοητό ( στο τι αναφέρομαι ) αυτό που ίσως φαντάζει ως εξυπηρέτηση η το ονομάζεις έτσι, για να γίνει εφικτό θέλει τόσο προσπάθεια και τόσο ζόρι και πάλη που μόνο εξυπηρέτηση δεν το λες. Αυτό το ερώτημα μου κάνει όπως λένε μερικοί " μα θέλει να του λένε τι να κάνει οπότε το Υ εκμεταλλεύεται το Κ " και απαντώ όχι! Γιατί θα του πει να κάνει και πράγματα που δεν θέλει, η που είναι δύσκολα απλά η επιθυμία του να ακολουθεί του δίνει δύναμη να το παλέψει. Δεν είναι όμως ούτε εξυπηρέτηση ούτε εκμετάλλευση . όσοι έχουν υπάρξει σε τέτοιες σχέσεις καταλαβαίνουν πολύ καλά πως δεν είναι τοσοοο εφικτό να εκμεταλλευτείς ένα Κ που δεν θέλει να το εκμεταλλευτείς   Για τον οποίο λόγο.


    Δεν ξέρω πως το κάνει. Ούτε ξεκίνησα διάλογο για αυτό .εγώ απλά απάντησα στον underherfeet ως προς το " τι να σκέφτεται, κάποιος, που το θέλει"


    Αυτά επίσης δεν με αφορούν ( στην συγκεκριμένη κουβέντα, αν και θεωρώ πως αυτά πάνε ανάλογα το άτομο και την προσωπικότητα του )


    Όχι δεν θα ήταν σκλάβα του Κ αυτού . Μπορεί να ήταν κάποιου άλλου που θα ταίριαζαν όμως. Όχι εγώ συγγνώμη αλλά την θεωρία περί " γνωρίζω κάποιον και ερωτεύομαι και η υπέροχη του με σκλαβώνει και τοοοτε με μετατρέπει σε υ, δεν την δέχομαι και δεν την δέχτηκα ποτέ γιατί δεν πάει έτσι σε μένα. Αν σε σένα πάει πολύ ωραία  

    Συμφωνώ .Αν και πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το δικό μου ποστ
    Διάβασες πουθενα ότι είπε κάποιος " υ σσου ελέγχω το μυαλό και αυτο ψοφισε και ξαναγεννήθηκε; Γιατί θεωρείς ότι λες κάτι διαφορετικό από αυτούς που μίλησαν για έλεγχο μυαλού; Που πάλι θα πω άσχετο με εμένα, γιατί εγώ σε άλλη ερώτηση απάντησα.
    Αλλά οκ

    Πάλι συμφωνώ. Που είπα εγώ το αντίθετο ;


    Γενικά. Νοιωθω ότι στο μισό αν όχι σε όλο το ποστ γράφεις γιατί θες κάτι να πεις κάπου. Και καλά κάνεις. Απλά δεν νομίζω ότι είμαι εγώ το κάπου αυτό.
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Στα γρήγορα να σου απαντήσω ότι το κομμάτι για τον "έλεγχο του μυαλού" δεν απευθυνόταν σε αυτό που κουοταρα από εσένα, άλλαξα θέμα σε εκείνη τη παράγραφο αλλα έχεις δίκιο ότι δεν το έκανα καλά κατανοητό. Δεν απευθύνομουν κάπου, έγραφα τις σκέψεις μου επί του θέματος. Είχαν μια έμμεση σχέση μονο αναφορικά με το ότι ο έλεγχος δεν έχει μια μορφή.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

  8. prodigal sub

    prodigal sub ΠαΝούργα Premium Member

  9. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Μεταμόσχευση καρδιάς μπορώ να κάνω, εγκεφάλου όχι.
     
  10. prodigal sub

    prodigal sub ΠαΝούργα Premium Member

    Ούτε κι εγώ, δυστυχώς..
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Μπορείς όμως να υποκριθείς ότι κάνεις. Το πως; Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο.
     
  12. prodigal sub

    prodigal sub ΠαΝούργα Premium Member

    Δεν το έχω ούτε με την υποκρισία