Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκπαίδευση εν αγνοία..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος alisaxni, στις 16 Ιανουαρίου 2019.

  1. alisaxni

    alisaxni ό,τι με θρέφει, με καταστρέφει

    από τη μια γελάω κι από την άλλη προβληματιζομαι..
    εγώ ήρθα εδώ να λύσω κάποιες απορίες μου κι αντ'αυτου κοντεύω να βγω απολογουμενη..
    και για όσους κοπτονται θέλω να πω ότι ούτε ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω..
    δεν είμαι ντετέκτιβ και είμαι πολύ τεμπέλα για να το επιχειρήσω.
    επίσης ουδέποτε ήταν στις προθέσεις μου να θίξω κανέναν..μίλησα προσεκτικά για τον Κ που αναφέρω και ούτε τον χαρακτηρισα κάπως πουθενά παρά προσπάθησα να καταλάβω τις κινήσεις του σε περίπτωση που έκανα εγώ κάπου λάθος.
     
  2. Όταν ρωτάς, καλό είναι να περιμένεις και απαντήσεις. Όχι απαραίτητα αυτές που νομίζεις ότι είναι οι σωστές. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις αλλά θα σε βοηθήσει.

    Όσο για την απειρία που ανέφερες στο αρχικό μήνυμα, αυτή δεν έχει να κάνει με το BDSM.
     
  3. Thanos320

    Thanos320 New Member

    Περιμένεις από τρίτους να σου εξηγήσουν τις κινήσεις του Κ, όπως τις παρουσιάζεις εσυ μέσα από τα δικά σου μάτια / ερμηνεία ;
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Να υπενθυμίσω οτι τα θέματα που αφορούν bdsm δεν είναι ανοιχτα για συζήτηση στο βανιλο περιβάλλον μας. Συνεπώς είναι λογικό και αναμενόμενο να μοιράζονται εδώ, δημόσια, ανώνυμα και καλοπροαίρετα.

    Κάποιες επικριτικές συμπεριφορές μελών είναι τουλάχιστον απαραδεκτες. Όπως και οι ποπκορνανετηλες και ο χαβαλες που ενισχύουν αντί να αποτρέπουν αυτες τις καταστασεις στο φόρουμ.
     
    Last edited: 18 Ιανουαρίου 2019
  5. Όταν δεν σ αρεσει κάτι ,δεν σ αρεσει πάει και τελείωσε,και όταν αρχίζουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί τότε φεύγει το πράμα από το μεταξύ μας συναινετικο παιχνίδι και περνάει στο ο εαυτουλης μου να περνάει καλά και να πάνε να γαμηθουν οι άλλοι και τα συναισθήματα που έχουν.
     
  6. alisaxni

    alisaxni ό,τι με θρέφει, με καταστρέφει

    πολύ βαρεως το έχεις πάρει, σχεδόν προσωπικά..
    επειδή δεν γνωριζόμαστε θα σου πρότεινα να ηρεμησεις λίγο και να προχωρήσεις σε άλλα νήματα γιατί δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να συνεισφερεις εδώ. το νήμα απαντηθηκε στις πρώτες 3 σελίδες και στις υπόλοιπες κανιβαλιζουμε και οκ καλή και η πλάκα αλλά καλό είναι να ξέρουμε που πρέπει να σταματάμε.
     
  7. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Πριν από πολλά πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 1907, (αρκετά μετά τον Αριστοτέλη), κάποιος Kipling βραβεύτηκε με το Νόμπελ λογοτεχνίας. Αυτός είχε γράψει ένα παραμύθι που έλεγε το εξής (μεταφρ.):

    Έχω έξι φίλους (που μου μαθαίνουν τα πάντα):
    Τα ονόματά τους είναι: ΤΙ και ΓΙΑΤΙ και ΠΟΤΕ, και ΠΩΣ και ΠΟΥ και ΠΟΙΟΣ.

    Αν την παραπάνω πρόταση την δει κάποιος διαφορετικά, κάθε πληροφορία για να μπορεί να είναι πλήρης, πρέπει να απαντά σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα (αυτά με τα κεφαλαία γράματα).
    Ακόμα ειδικότερα, για να βγάζει κάτι έστω νόημα ως πληροφορία, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον δύο από τα 6 αυτά στοιχεία.

    Διάβασα το αρχικό ποστ, και εκτός από ένα γενικό ΤΙ; (δλδ περιγραφή μιας κατάστασης), απουσιάζουν όλα τα υπόλοιπα (ΓΙΑΤΙ; ΠΟΤΕ; ΠΩΣ; ΠΟΥ; και ΠΟΙΟΣ; ).

    Συμπέρασμα: Πάρα πολύ καλά έκανες που άνοιξες το νήμα .. και πάρα πολύ καλά κάναν όσοι δεν σε αφορίζουν και προσπάθησαν/προσπαθούν να απαντήσουν.

    Οι υπόλοιποι, οι οποίοι σε κατακρίνουν γιατί νομίζουν πως ξέρουν κι άλλες απαντήσεις (πέρα από το ΤΙ; ),
    όπως και κάθε (ΤΙ; )που διαβάζουν το αφορίζουν ως κουτσομπολιό, καλύτερα να μην τους λαμβάνεις υπόψη.
    Καθώς επίσης και όσους προσπαθούν να ᾽᾽διδάξουν᾽᾽ μέσα από άστοχες τοποθετήσεις.

    Αυτά.

    Ps: Έτσι για την αλητεία, για να ανάψουν λίγο τα αίματα ..
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @all:

    Θεωρώ πως, παρά τον προσωπικό, συναισθηματικά φορτισμένο, που ίσως θα μπορούσε να εκληφθεί ως κατηγορητικός, τόνο με τον οποίο υποβλήθηκαν, η νηματοθέτρια θέτει ουσιαστικά δύο ερωτήματα:

    1/ Μπορεί η εκπαίδευση ενός υ να οδηγήσει σε έρωτα, και πως αυτό μπορεί να εκληφθεί όταν το υ, είτε λόγω απειρίας είτε λόγω εθελοτυφλίας, δεν το συνειδητοποιεί
    και που υπογραμμίστηκε εδώ:
    και
    2/ Τι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην αρχική συζήτηση περί "BDSM πρακτικών" ώστε ένα, πιθανόν άπειρο υ να μην αισθανθεί ξαφνικά πως "του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια".

    Υποβόσκει και ένα τρίτο, γενικότερο ερώτημα, αυτός της εκ θέσεως έναντι της εκ φύσεως κυριαρχίας, με άλλα λόγια κατά πόσο είναι απαραίτητο ή ακόμη και θεμιτό, για ένα Κ να επικαλεσθεί τον τύπο της σχέσης, εν προκειμένω το D/s, την θέση του δηλαδή, για να πείσει το υ να υπακούσει; Δεν μπορεί να το επιτύχει απλά και μόνο μέσω της προσωπικότητάς του;

    Προτείνω στους συμμετέχοντες στο νήμα να εστιαστούν σε αυτά, τις καταστάσεις και όχι τα πρόσωπα, και ν' αποφύγουν την δίκη προθέσεων (τα υποτιθέμενα "γιατί άνοιξε το νήμα όποιος το άνοιξε") και τα λαϊκά δικαστήρια, γιατί αλλιώς το νήμα θα κλειδωθεί.

    Όσοι αγόρασαν εισιτήρια, ποπ - κορν, πατατάκια, coca cola, καφέ ή ουίσκι, θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσουν την επένδυσή τους.
     
  9. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Ακριβώς η ουσία της όλης συζήτησης και της Κυριαρχίας ή "κυριαρχίας" γενικότερα.

    Άριστη εστίαση.
     
  10. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Εγώ που παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον το νήμα .... Ακόμα δεν έχω καταλάβει το πως μπορεί να γίνει "εκπαίδευση " εν άγνοια ! 

    Θα με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω το άμοιρο πλάσμα ε εεε ;
     
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Όπως το ερμηνεύω, παρόν ΔΕΝ ήμουν.

    Την έβαλε σιγά σιγά στο τριπακι του κινκυ σεξ μαζί με λίγο έρωτα, και μια ωραια πρωια της ξεφουρνισε ότι είναι μέλος σε μια σχέση D/s, όπου πράματα και θαμάτα, σημεία και τέρατα, άμα μπλέξεις αντε να ξεμπλέξεις. Και η κοπέλα νομίζει ότι βρέθηκε.... '' εγγυητρια σε κόκκινο δάνειο'' Φρικαρε.

    Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι οποιαδήποτε σχέση, μα βανιλια μα πραλινα μα φουντούκι, κρατάει κι αντέχει όσο ο ασθενεστερος κρίκος της.

    Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται ντόρος και να ανέβει η κατανάλωση πασατεμπου. Άσε που όλο και κάποιος/α, θα τσιμπήσει με τόσο σοβαρόφανή αερολογια.
     
  12. Aliki

    Aliki airetiko

    Μαζί με τη Κυριαρχία ως κατάσταση ,έρχεται κ η επιθυμία ,οπως αντίστοιχα κ με την υποταγή.Η αυτοκυριαρχία απο τη μια πλευρά κ η παράδοση του ελέγχου από την άλλη, οταν δεν "πραγματοποιούνται",δε σημαίνει απαραιτητα οτι οι δυο έννοιες, Κυριαρχία κ υποταγη μπαινουν αμέσως μέσα σε εισαγωγικά.
    Ως πολύπλευρα οντα η αδυναμία συγχρονισμού λογικής ,συναισθήματος κ πράξης, ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους, σαφώς σε πολλές περιπτώσεις επιφανειακους αλλά μιλώντας για αγάπη ή ερωτα ισως κ αρκετα πιο εσωτερικούς.
    Ιδιαίτερα για την εννοια της κατίσχυσης πανω σε ένα άλλο πλάσμα νομίζω πως τα πράγματα γίνονται ακομη πιο πολυσχιδη,λογω της ίδιας της θεσης της κυριαρχιας αλλά κ του χώρου που δημιουργεί το ατόμο που κυριαρχεί προς τα εσω κ προς τα έξω στον ιδιο χρονο.
    Το αν κάποιος επικαλείται ή οχι τη θέση του στο κοινό χωρο που έχει επιλέξει να συμμετάσχει, είναι θέμα διαχείρισης ,που εκ του αποτελέσματος κρίνεται αν ηταν επιτυχής ή οχι.