Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το κακό που προκαλούν οι " γιαλαντζί Κυρίαρχοι άνδρες "

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Master-Yoda, στις 5 Φεβρουαρίου 2019.

  1. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

     
    Προσδοκίες Vs Πραγματικότητα !!
    Και κάπου εδώ έρχεται και κουμπώνει το (δία μαγείας) δεν θέλω ταμπέλες και κανόνες !
     
  2. lexy

    lexy .ti.va.

    Ο τρόπος δεν είναι "περίεργος". Είναι οργισμένα και θλιβερά "εμείς και οι άλλοι" και ως τέτοιος προσβάλλει αφενός τα "θύματα" - η λέξη σε εισαγωγικά όχι από έλλειψη σεβασμού προς αυτά, αν πραγματικά υπάρχουν - αφετέρου τους αναγνώστες.

    Δε διακρίνω σε τι θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο σε μελλοντικούς ή νυν αναγνώστες αναφορικά με την ασφάλεια ή τους κινδύνους των διαδικτυακών γνωριμιών.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό..!
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Κι αυτό...
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Επειδή θεωρώ ότι δεν είναι αποκλειστικότητα το ενδιαφερον και η ευαισθησία για σοβαρά θέματα όπως αυτό της κακοποίησης , όταν θέλεις να βοηθήσεις πραγματικά μπορείς να 1) ανοίξεις ένα νήμα τι συνίσταται κακοποίηση στο βδσμ 2) νήμα τι ξεχωρίζει τον Κυρίαρχο από τον κακοποιητη 3) Κανόνες ασφαλείας από το Α .Κατι σοβαρό για να υπάρχει ως μπούσουλας . Ένα νήμα που ξεκινάει ως χιούμορ , συνεχίζει σοβαρά και καταλήγει σε μια ''καταγγελία '' ποιόν βοηθάει ? Αυτή που κακοποιηθηκε? Με ποιον τρόπο ? Μελλοντικούς αναζητητες ? Με ποιον τρόπο ? Μας κινητοποιεί ως βδσμερς? Σε ποια κατεύθυνση ?
    Έχεις χρόνο ,γνώσεις και διάθεση ? Κανε ένα σαπορτ γκρουπ για σαμπμισιβ σε έναν ιστοτοτοπο κοινωνικής δικτύωσης με αρχεία για κανόνες ασφαλείας, με το τα βήματα που γίνεται επίσημη καταγγελία ( αστυνομία ,μήνυση κτλ ) , με τηλεφωνα και διευθύνσεις για κεντρα κακοποιημένων γυναικών .Υπάρχουν πολλά αντιστοιχα στα αγγλικά για να δεις τρόπους λειτουργίας .
    Αυτοί είναι μερικοί τρόποι να βοηθήσει έμπρακτα όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά και για να εχει την υποστήριξη και άλλων που ενδιαφέρονται .
    Όσο για αυτούς που μπορεί να χρησιμοποιούν το βδσμ ως προκάλυμμά για κακοποίηση ,είναι αρπακτικά ( predators) ή κακοποιητές ( abusers) οποιοδήποτε στάτους και να έχουν .Γιαλαντζι Κυρίαρχος μπορεί να χαρακτηριστεί οποιοσδήποτε δεν ταιριάζει με τα γούστα ,την φαντασίωση μας ή ότι έχουμε στο κεφάλι μας , αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακοποιητης .
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Marqui : Η θέση της διαχείρησης συμπίπτει με την παρακάτω:
    Περαιτέρω, η διαχείριση προτείνει σε ορισμένα από τα μέλη ν' απογαλακτισθούν, γνωρίζοντας όμως πως αυτό αποτελεί μια πιθανά δύσκολη διαδικασία προσβλέπει τουλάχιστον να προσγειωθούν στις προσδοκίες τους και δη στις ιδεοληψίες τους.

    @jasmin sg , post #161: έχουν ανοιχτεί επανειλημμένα νήματα στα θέματα που αναφέρετε, όποιος ψάχνει βρίσκει, αρκεί να το θέλει αντί να ασχολείται με άγραν εντυπώσεων (δεν αναφέρομαι στο ποστ σας).
     
  7. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @MasterJp : Εκαλύφθην πλήρως. Ευχαριστώ.
    Για λόγους τάξεως και μόνο αναφέρω ότι, κατ' εμέ, η θέση που εκφράσατε πόρρω απέχει ως ουσία και τακτική, από το :
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Marqui : Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Το Moderator's notice" παραμένει ως έχει.
     
  9. rea..

    rea.. Contributor

    Ο τρόπος εμπεριέχει και άλλα στοιχεία εκτός από την οργή και το θλιβερό "εμείς και οι άλλοι" . Συνοψίζω στον χαρακτηρισμό μου "περίεργο" γιατί δεν βλέπω την ουσία να αναπτύξω περαιτέρω.

    Από το "υπάρχει μια χρησιμότητα" σε αντιδιαστολή με το εντελώς σκουπίδι, μέχρι το "αποτελεί χρήσιμο εργαλείο" υπάρχει μια απόσταση. Το "Και μέχρι εκεί" σημαίνει ότι δεν δίνονται περιθώρια για " αποστάσεις".

    Μια ευδιάκριτη χρησιμότητα είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν. Είτε πρόκειται για επίθεση συκοφαντίας - είτε για κακοποίηση και βιασμό. Η τακτικές αυτές όπως του συγκεκριμένου νήματος δεν είναι η λύση.

    Στο διαδίκτυο, όπου βρισκόμαστε, αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι υπαρκτές.Το πρόβλημα υπάρχει. Όχι σε μεγέθη κινδυνολογίας φυσικά, το τονίζω αυτό.
    Η προφύλαξη καλό είναι να επισημαίνεται όπου δίνετε η δυνατότητα. Μπορεί όλη αυτή η ιστορία να μην προέρχεται καν από το διαδίκτυο, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και δεν με αφορούν. Σημασία έχει ότι εδώ κατέληξε.

    Για όσους δεν διακρίνουν καμία χρησιμότητα είναι απολύτως σεβαστό, είναι προσωπική θέση. Τα μεγέθη που δόθηκαν όμως, όσον αφορά την χρησιμότητα, είναι ξεκάθαρα.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Άμα μου λένε πως θέλουν να με βοηθήσουν, εισπράττω πως με αποκαλούν αβοήθητη και θετουν εαυτό στην θέση του δυνατού σωτήρα που θα σώσει το αδύναμο θύμα, που θα τους κάνει να χαρούν για την δική τους ζωή, επειδή κάποιου άλλου είναι χειρότερα, τόσο, ώστε να χρειάζεται την βοήθεια τους.
    Γίνομαι κυνική μου φαίνεται.
     
  11. RAIN

    RAIN nefelibata

    Υπάρχουν και στιγμές που χρειαζόμαστε μια βοήθεια. Δεν είναι μειωτικό, είναι γεγονός. Και μακάρι τις δυσκολες στιγμές μας αυτές, να μας την προσφέρουν απλόχερα.

    Αν ο άλλος τώρα βοηθώντας εκπληρώνει μια δικιά του εσωτερική ανάγκη (Μητέρα Τερέζα) ή έχει κάποιο άλλο οφελος ας τα βρει με τη πάρτη του και τον ψυχολόγο του.
    Το αποτέλεσμα μετράει. Ότι είναι εκεί την ώρα της ανάγκης.

    Θα μπορούσαν εξίσου οι προθεσεις να είναι καλες. Γιατι οχι; Επειδή έχουμε συνηθίσει το αντιθετο;
    Καμιά φορα ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά.
    Λέω εγώ.
    Ίσως λίγο πιο ρομαντική από εσενα. 
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σε πολλά παιδιά αρέσουν τα παραδείγματα...
    Όσον αφορά στο πρόσφατο κομμάτι του νήματος, τρόπος του λέγειν, και μιας και το χριμπανάκι είναι η ασφάλεια...

    Η ασφάλεια, η όποια ασφάλεια - σε όποια δραστηριότητα- είναι κάτι σαν το "όταν οδηγάω, φοράω πάντα ζώνη"...
    Αυτό λοιπόν είναι μια αντίληψη νούμερου και μάλιστα με περικεφαλαία, και καλά, οδηγού, που νομίζει πως κλικ η ζώνη και καθάρισε...
    Το νούμερο λοιπόν, που ζη τυχαία κάθε μέρα, οδηγώντας από το σημείο Α στο Β, δεν μπορεί να καταλάβει τι σταδιάλα διαφορά έχει από έναν κανονικό, σχετικά πεπειραμένο οδηγό.
    Οτιδήποτε παραπάνω το νούμερο, όχι να το αντιληφθεί δεν μπορεί, ούτε να το φανταστεί, στα μάτια του ακόμα κι ο κανονικός οδηγός του μοιάζει σαν αυτούς που κάνουν κόλπα μ' αμάξα στο σινεμά...
    Νομίζει πως ακολουθεί κανόνες, τηρεί τον Κ.Ο.Κ, πως προσέχει και άλλα τέτοια...
    Τέτχοια νούμερα είναι που σου λένε "εγώ πάω Αθήνα - Σαλονίκη" σε εξήμισυ ώρες με την ησυχία μου, πάω αργά γιατί βιάζομαι" κιετς.
    Αν το εν λόγω νούμερο, έτσι για να γελάμε, ακολουθήσει τα όρια ταχύτητας -ακόμα και τώρα που ψιλοεκμοντερνίστηκε το οδικό δίκτυο- θέλει τουλάχιστον εφτάμισυ ώρες και με κανά απρόοπτο της πλάκας, τουλάχιστον οχτώ, το 2003 ήθελε δεκαέξι ώρες και μισή (16,5 ώρες), το '98 περίπου 22 ώρες (με βάση πάντα τα όρια ταχύτητας), που τα έβαλαν -ποιοι άλλοι?- μα αυτοί που "ξέρουν".
    Δεν συζητάμε, βέβαια, για καμιά διαδρομή τύπου Τρίκαλα Κορινθίας - Καρπενήσι, εκεί καλά κρασά, να μη ξεχνάτε όμως πως αυτές οι διαδρομές είναι οι πιο πολλές...

    Το νούμερο έχει στανταράκι θέση και συμπεριφορά: Ψιλοφοβάται, ξέρει την τύφλα του γενικά (δεν ξέρει τουλάχιστον 100 πράματα καραντίπ στοιχειώδη, όσον αφορά τουτού και οδήγηση), δεν κοιτάει πινακίδες (γιατί τα "ξέρει"), όταν κινείται στην άπλα με το όριο ταχύτητας, πάει αριστερά, (αφού δεν πάει άλλο, εε, εεε?), σιχτιρίζει την έλλειψη τροχαίας κι αν το πιάσει λάστιχο δεν ξέρει πού να βάλει το τρίγωνο, αν δεν βάλει τίποτα πέτρες και κλαδιά, για να μη του κλέψουν το τρίγωνο ή γιατί δεν έχει ή για να μη χαλάσει (το τρίγωνο) και φυσικά οδηγεί στη ΛΕΑ τα Σαββατοκύριακα...

    Μπορώ να σας περιγράψω εκατοντάδες μαλακίες που κάνουν τα νούμερα, αλλά θα στενοχωρηθούτι, διγιότι, καταλάβατε, να υποθέσω...
    Και όχι από αυτά που λένε κάποιοι Ιαβέρηδες (πρώην οδηγός αγώνων, βέεεβαια) τσιρίζοντας δώθε κείθε στα ΜΜΕ (για τους δικούς του λόγους, δεν λέω ένεκα που είμαι και ευγενές παιδί) και κραυγάζοντας "βάλτε πρόστιμα να τους τρελάνετε τον αδόξαστο"...
    Ούτε από αυτά που ακούσατε από τον μεγαλύτερο κολλητό/ή, όταν πρωτοοδηγούσατε...
    Αλλά μετρημένα στο χιλιοστό και στην τσίλια από έρευνες που κόστισαν τα μαλλιοκέφαλά τους, από κάτι οργανισμούς διεθνείς με περίεργα αρχικά και άλλα τέτχοια...
    Μη σας τύχει και διαβάσετε μια από τις καλές, Αμερικάνικια είναι, θα κόψουτι φλέβες με το τι λέει ο "στόμας" τους.

    Δηλαδή θα μπορούσα να περιγράψω ό,τι ακριβώς η συντριπτική πλειοψηφία νομίζει/πιστεύει/"ξέρει"...
    Και να σας περιγράψω ακόμα πιο γλαφυρά το τι και γιατί σκούζουν κάτι Ιαβέρηδες, κάτι Ινστιτούτα Οδικής Ασφάλειας, κάτι πρωτοβουλίες ντυ κωλ κιετς...

    Καλά το καταλάβατε και πάλι, ναι ρε σεις υπάρχει ταμάμ αναλογία, με, αλλά και για τις πρακτικές και τα "κόλπα" και τις συμπεριφορές του βουδουσουμού, για τα μπολσόι και τα μενσόι άτομα και βάλε...
    Αλλά να μη σας μαυρίσω τα μέσα σας... Δεν είμαι δα και εξάγγελος, που λέει κι ο βάρδος, ούτε πολυγουστάρω να τον κάνω...
    Καταλήγοντας λοιπόν...

    Ω ναι, το νούμερα είναι παραβατικά...
    Αλλά φοράνε ζώνη...
    Σιχτίρ...
     
    Last edited: 8 Φεβρουαρίου 2019