Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Top vs Dom/me

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος θησεας, στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

  1. θησεας

    θησεας Regular Member

    Καλο ειναι να διαχωριζουμε οταν μιλαμε για κυριαρχο αν εννοουμε κυριαρχο πανω στο σεξ η στο γενικοτερο lifestyle. Αν μιλαμε για το σεξ τοτε πολυ κουβεντα για το τιποτα. Πολλοι ειναι αυτοι που μπορουν να το υποστηριξουν και πλεον εκει, ειναι και θεμα του καθενος να διαλεξει τον κυριαρχο που γουσταρει. Αλλα αν μιλαμε για κυριαρχο στο γενικοτερο πλαισο ζωης τοτε τοποθετουμε παρακατω γιατι νομιζω οτι υπαρχουν παρερμηνειες και παρεξηγησεις 1*.

    Ο κυριαρχος βγαινει να κυνηγησει ελευθερος και βρισκει την ηδονη οχι στο ηδη σκοτωμενο θηραμα, η στην κουτση αντιλοπη. Η ηδονη ειναι στην διαδικασια της υποταγης του ανυποταχτου, ειναι η προκληση. Ο κυριαρχος να το πω διαφορετικα παιρνει δυναμη απο καθε σκαλπ ανυποταχτου που παιρνει. Αλλα ακομα και αυτος ο κυριαρχος που περιγραφω, και ειναι σιγουρα πιο κυριαρχος απο καθε αλλο κυριαρχο που μαζευει νεκρες ζεβρες, δεν ειναι το τελικο lvl κυριαρχου. Ακομα και αυτος δεν ειναι ο οριτζιναλ κυριαρχος.

    Καποτε ενας γειτονας ειχε ενα πολυ αγριο σκυλι τον Ρομελ. Δεν θυμαμαι ρατσα αλλα θυμαμαι οτι ηταν απο τα σκυλια που ελεγες αυτο η θα με φαει η θα με μαμησει. Τον εδενε σε μια κολωνα κατω απο την πολυκατοικια που μεναμε. Καποια στιγμη πηραμε και εμεις ενα κουταβι. Μια μερα οπως ερχοταν ο πατερας μου με το κουταβι που το χε βγαλει βολτα, σταματησε στην εισοδο να πει 2 κουβεντες με το αφεντικο του Ρομελ. Ειχε αφησει την αλυσιδα λοιπον και το κουταβι ηταν ελευθερο να βολταρει. Εκεινη την στιγμη εγω εβγαινα απο την εισοδο και θυμαμαι οτι ειχα μεινει αναυδος, καθως εβλεπα τον κουταβο να εχει καβαλησει τον Ρομελ, που ηταν ξαπλωμενος, και να κατεβαινει απο την μαπα του. Σκεφτηκα οτι νταξει θα σηκωθει και θα τον κατακρεουργησει. Αντιθετως ομως ο Ρομελ δεν του καιγοταν καρφακι. Να το πω και επιστημονικα... Φουτσα του ολα.

    1* Σκοπος μου δεν ειναι να τις λυσω, γιατι υπαρχει λογος που υπαρχουν και συντηρουνται. Σκοπος μου ειναι να προβληματισω οσους θελουν να βρουνε απαντησεις οχι αυτους που τις ξερουν.

    2* Δεν θυμαμαι σε ποιο βιβλιο το ειχα διαβασει, αλλα ελεγε το εξης << Ο σωστος βασιλιας ειναι αυτος, που δεν τον ενδιαφερει να βασιλευσει και διαλεγει μια βασιλισσα να τον κοιταει ευθεια τα ματια.>> Πιστευω οτι αν καποιος εψαχνε στα σκουπιδια του βασιλια θα εβρισκε μια σακουλα γεματη με σκαλπ.
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Λες και το φλυτζάνι;
     
  3. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Εδω που καταντησαμε, οταν ακους ´´Κυριαρχια και υποταγη´´, πρεπει να ρωτας, τι ακριβως εννουν και πως το εννουν..
    Οπως οταν λενε ´´βορεια Μακεδονια´´, δεν ξερεις αν μιλανε για τη Φλωρινα ή ενα χωριο εξω απ τα Σκοπια.
     
  4. θησεας

    θησεας Regular Member


    Μου δανειζεις το maual του BDSM σε παρακαλω?
     
  5. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Φυσικα. Αρκει να μπορεις να το καταλαβεις.
     
  6. θησεας

    θησεας Regular Member


    Δεν θελω να κρατησω τιποτα, να διαβασω θελω. Εχεις το manual λοιπον σε βιβλιο ή σε παπυρο ή να μου υποδειξεις κατι που να περιγραφει με σαφηνεια και ακριβεια τους ορισμους? Αν οχι τοτε ο καθενας μπορει να καταλαβαινει σε γενικες γραμμες τι ειναι κ/υ αλλα απο ενα σημειο και επειτα μπορει να το προσδιοριζει συμφωνα με τη υποκειμενικη του αποψη. Οποτε δεν ειναι αχριστο αλλα ουσιωδες σε μια συζητηση να προσδιοριζεται απο την αρχη το αντικειμενο συζητησης.
     
  7. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Πες μου οτι κανεις πλακα.
     
  8. θησεας

    θησεας Regular Member

    Δεν ειμαι εδω για να αρχισω συζητησεις που δεν καταληγουν πουθενα ή για να επαναλαμβανομαι. Μου απαντησες οκ

    *ειδα οτι αλλαξες στο αρχικο σου μηνυμα την λεξη κρατησεις που ειχες με το ρημα καταλαβαινω.
     
  9. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Η τοποθετηση σου πιο πανω μου δειχνει σαφεστατα δυο πραγματα.
    Το πρωτο ειναι οτι δεν εχεις ιδεα για τι μιλας.
    Το δευτερο, που αρχιζει και ξεπροβαλλει τωρα σιγα-σιγα ειναι οτι προφανως και δεν θες να αλλαξει κατι στο πρωτο.

    Rest my case.
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2019
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Καλό είναι όντως να το διαχωρίζετε: όποιος αρκείται / αρέσκεται να έχει το πάνω χέρι στο σεξ (αυτόν που πρόχειρα ονομάσατε "κυρίαρχο στο σεξ" ) λέγεται Top.
    Άλλο καπέλο, άλλη εμβέλεια η κυριαρχία.
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2019
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Σορυ, αλλα αλλο ενα θεμα πηρε τον χωματοδρομο.
     
  12. θησεας

    θησεας Regular Member

    Εν μερη συμφωνω. Και παλι ομως ,καποιος που θα διαβασει την παραπανω τοποθετηση σου παλι θα μπερδευετει. Αυτον που ονομασα οπως λες προχειρα Κ δεν ειναι ο top. Ακριβολογω οταν γραφω και ισως να διαβαζες απο την αρχη τι γραφω να καταλαβαινες τι λεω, η να ρωτουσες για διευκρινησεις.

    Συμφωνω εν μερη γιατι οντως ενας Κ εχει ενα γενικοτερο λαιφσταιλ ή οπως λες μια μεγαλυτερη εμβελεια απο εναν τοπ. Για την ακριβεια ενας D δεν ειναι ενας top σε μεγαλυτερη εμβελεια οπως αφηνεις να εννοηθει. Μπορει ενας d να ειναι και t αλλα ειναι διαφορετικα πραγματα.

    Στο θεμα μας λοιπον, μπορει ενας Κ να ειναι μονο στο σεξ, οπως λεω, και εκει ποια η διαφορα του με εναν top, εφοσον λες οτι ο τοπ ειναι αυτος που εχει το πανω χερι στο σεξ. Εδω ειναι το σημειο που διαφωνω, και οχι επειδη το λεω εγω ή επειδη θελω να πιστευω.
    Ο Κ στο σεξ ειναι αυτος που καθοριζει τα παντα απο το που ποτε ισως με ποιον, δεν δεχεται εντολες η καθοδηγησεις και σχετιζεται περα απο το καθαρο acting και με το ψυχολογικο κομματι της κυριαρχιας. Ο τοπ δεν εχει απαραταιτητα το πανω χερι με την εννοια της κυριαρχιας. Μπορει να εχει το πανω χερι με την εννοια της διεγερσης, καθαρα στο κομματι του acting και περα απο αυτο μπορει να ακολουθει οδηγιες, να παιρνει εντολες. Γι αυτο αλλωστε ενας top μπορει να μην ειναι καν dom ενω μπορει να ειναι ακομα και S, ενω αν διαβασεις σχετικα αρθρα στα αγγλικα επι του θεματος, θα δεις οτι αρκετες φορες το top χρησιμοποιειται και με την εννοια του dom.

    Οποτε η αρχικη μου τοποθετηση <<Καλο ειναι να διαχωριζουμε οταν μιλαμε για κυριαρχο αν εννοουμε κυριαρχο πανω στο σεξ η στο γενικοτερο lifestyle>> ειναι ορθη, διοτι οταν λεω κυριαρχο πανω στο σεξ δεν εννοω top, γιατι ο top δεν εχει σχεση με κυριαρχια. Αν εχει, τοτε τυχαινει να ειναι και Dom.

    Γενικα διαπιστωνω οτι περισσοτερο υπαρχει διαθεση για επιθεση, να δειξετε στον αλλο οτι δεν ξερει, παρα να καταλαβαιτε τι λεει. Ισως να αρχισετε να σκεφτεστε οτι δεν κατεχεται την απολυτη γνωση και οτι μπορει καποιος να γνωριζει ισως και κατι παραπανω. Ισως λεω ισως...