Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η γλωσσα του σωματος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Lasia, στις 13 Ιανουαρίου 2007.

  1. Lasia

    Lasia Regular Member

    Απάντηση: Η γλωσσα του σωματος

    Υπαρχουν πολλα ατομικα χαρακτηριστικα που επηρεαζουν τη συμπεριφορα των ανθρωπων σε διαφορες περιπτωσεις, οπως μια απο αυτες ειναι και η σωματικη διαπλαση και η εμφανιση. Λενε οτι εχουν βρεθει καποιες αναλογιες αναμεσα στην σωματικη διαπλαση και την ιδιοσυγρασια-οι μυωδεις τυποι ειναι γενικα επιθετικοι και εξωστρεφεις, οι λεπτοι ειναι ανησυχοι και εξυπνοι, οι χοντροι ειναι γαληνιοι κι ευτυχησμενοι, κι οτι οι ψηλοι αντρες και οι ελκυστικες γυναικες εχουν διαφορετικη μεταχειρηση απ τους αλλους.
    Επισης το βλεμα, ειναι ειναι ενα μη λεκτικο σημα, και εχει δυο λειτουργιες ταυτοχρονα- ειναι σημα για το προσωπο που κοιταζεται,αλλα και διοδος (πληροφοριας) για το προσωπο που κοιταζει.
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Η γλωσσα του σωματος

    επειδή το λένε, δεν είναι κατ' ανάγκη σωστό...
     
  3. blindfold

    blindfold Contributor

    well κάτι που θα ήθελα να προσθέσω πάνω σε αυτό το νήμα
    αρκετές φορές όταν γνωρίζω κόσμο προσέχωντας χαρακτηριστικά του προσώπου του ,τον κρίνω σαν σωστό/άσχημο/ηλίθιο/κ.λ.π. ίσως ακούγετε αφελές και ρατσιστικό (και εγώ έτσι νίωθω )αλλά δυστηχώς σπάνια πέφτω έξω ...
    συνήθως οι γκριμάτσες και οι μορφασμοί που κάνουν,η το πως γελάνε και δίαφορα άλλα στοιχειά, υπάρχει κάποια σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτή τη "γλώσσα" του προσώπου ;
     
  4. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Η γλωσσα του σωματος

    Ειναι θεμα διαισθησης, κατι που δεν γινεται κατανοητο στρωτα με τη λογικη. Ειναι και θεμα εμπειριας. Επαγγελματιες οι οποιοι ασχολουναι αποκλειστικα και μονο με ανθρωπους διαβαζουν τον συνομιλητη τους σαν ανοιχτο βιβλιο, με ενα χαιρετισμο και μια χειραψια. Μιλαω κυριως για αστυνομικους, στρατιωτικους, δικαστες, δικηγορους, καθηγητες, κτλ.

    Οδηγω μηχανη και η γλωσσα του σωματος μου εχει φανει ιδιαιτερα χρησιμη στο να αποφυγω αντζαμηδες αυτοκινητιστες. Βλεπω τον αλλο απο το πισω του παραθυρο... γυρνα το κεφαλι δεξια, γυρνα αριστερα, κοιταζει οπουδηποτε αλλου εκτος απο το δρομο και τους καθρεφτες του... Λεω "τωρα θα την κανει τη μ.....α" και να που σε 1-2 δευτερολεπτα την κανει...

    Η γλωσσα του σωματος για να διαβαστει χρειαζεται εμπειρια και εγρηγορση. Ειναι πραγματικα πολυτιμη!
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Μου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, αλλά μόνο με άτομα του δικού μου φύλου. Το αποδίδω στο ένστικτο, ίσως επειδή ό,τι έχω διαβάσει σχετικό με Φυσιογνωμική δεν με έχει καλύψει. Σου αναφέρω όμως κάποιες δημοσιεύσεις ερευνών, με τη συμβουλή να μην τις λάβεις υπόψη:
    * Φυσιογνωμική - Γεώργιος Σιέττος
    * Φυσιογνωμική, μία σύγχρονη εγκληματολογική προσέγγιση - Ιωάννης Πανούσης
    * Η γλώσσα του σώματος - Allan Pease
    * Φυσιογνωμική - Αντώνιος Πισσάνος
    * Ο φυσιογνωμιστής - Jeffrey Ford
     
  6. female

    female Contributor



    Αναμφίβολα η σωματοδομή και ο χαρακτήρας έχουν εκλεκτική συγγένεια. Όχι όμως σ΄ αυτή την απλοϊκή εκδοχή τους.

    Υπάρχουν τεράστιες διαφορές τόσο στη σωματοδομή των μυωδών ανθρώπων, όσο και στο χαρακτήρα τους. Παρομοίως και σε όλους τους άλλους "τύπους", τους λεπτούς, τους χοντρούς, τους ψηλούς, τους ελκυστικούς κλπ.

    Επιρροές από την αποδοχή ή μη του κοινωνικού περιβάλλοντος επίσης υπάρχουν. Αν σκεφτούμε όμως... έναν χοντρό που κάνει δίαιτα και αδυνατίζει, από γαλήνιος και ευτυχισμένος μετατρέπεται αυτόματα σε ... ανήσυχο και έξυπνο; Ανεβαίνει μαγικά το IQ του; Αν κάποιος μυώδης αρρωστήσει και κόψει την άσκηση και μετά από λίγο καιρό μειωθεί η μυϊκή του μάζα, ταυτόχρονα μετατρέπεται και ο χαρακτήρας του σε μη επιθετικό και εσωστρεφή;

    Τα παραπάνω "λένε ότι..." μου θυμίζουν ανάλογες αναλύσεις χαρακτήρων βάσει ζωδίου. Πρόκειται για super duper υπεργενικεύσεις, βάσει της μανίας του δυτικού ορθολογισμού να βάζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες και "κουτάκια" στην προσπάθεια να κατανοήσει αυτόματα, χωρίς σκέψη, βλέποντας μόνο άσπρο - μαύρο, πετώντας στα σκουπίδια οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα και ατομικότητα, την προσωπικότητα, τελικά.

    Μια τέτοια δημιουργία στερεοτύπων, πέραν της "φυλακής" μέσα στην οποία μας βάζει όλους, μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε ρατσισμό - πχ. "...όλοι οι λευκοί είναι έτσι, όλοι οι πράσινοι με βούλες είναι αλλιώς, όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, όλες οι ξανθιές είναι χαζές, όλοι οι κυρίαρχοι στο bdsm είναι μικροτσούτσουνοι..." κλπ.

    Όταν βάζουμε τους άλλους σε μια τέτοια κατηγορία ίσως ξεμπερδεύουμε εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτόμαστε και πολύ. Τον εαυτό μας σε ποια κολακευτική κατηγορία τον τοποθετούμε;

     
  7. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Η γλωσσα του σωματος

    Ο δυτικος ορθολογισμος εχει την ταση να κατηγοριοποιει, με απωτερο σκοπο να εξηγησει και να προβλεψει, αλλα σε καμια περιπτωση δε σχετιζεται με ζωδια ή αλλες φυσιογνωμιστικες κατηγοριες. Οι ψυχολογοι που ασχολουνται με σχετικα θεματα, δεν ειναι ποτε απολυτοι, οπως οι ψευδοεπιστημονες, αλλα παντα δινουν στα αποτελέσματά τους ενα περιθωριο (στατιστικου) σφαλματος. Απολυτοι στην εξηγηση της ανθρωπινης συμπεριφορας ειναι μονο οι αδαεις, οι οποιοι δεν εχουν καμια σχεση με το δυτικο ορθολογισμο και τη δυτικη επιστημη εν γενει.
     
  8. Lasia

    Lasia Regular Member

    Απάντηση: Re: Η γλωσσα του σωματος

    per
    Περα απο αυτα, τα διάφορα που ακουγονται, εγω προσωπικα συμφωνω μαζι σου! και θα ηθελα να ρωτησω κατι. Η σωματοδομη ενος ανθρωπου στον ερωτικο τομεα, στα ερωτικα παιχνιδια, βοηθαει την αναπτυξη της ηδονης και τα περισσοτερο διανοητικα σεξουαλικα <θελω> του συντροφου; η εκει λειτουργει μονο η προσωπικοτητα, ποιοτητα, εστω κι αν τα ματια < πεινανε>.
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Η γλωσσα του σωματος

    δε θα μπορούσα να το διατυπώσω καλύτερα... σ' ευχαριστώ female!!!
     
  10. female

    female Contributor


    Οπωσδήποτε δεν είμαι ειδικός. Πιθανότατα κάποιοι άλλοι ξέρουν καλύτερα. Πιστεύω πάντως οτι αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έχω συμπεράνει οτι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει μια κάποια διαφοροποίηση, σε σχέση με την vanilla αγορά, στις εμφάσεις προς επιλογή συκεκριμένων σωματοδομών, αλλά μόνο απ΄ όσο έχω συζητήσει και διαβάσει.

    Όπως και να 'χει, δεν είμαστε μόνο πνεύμα, και μάλιστα σε σεξουαλικά και περισεξουαλικά στιγιότυπα το σώμα παίζει σημαντικό ρόλο.

    Γενικά πιστεύω οτι η επιλογή ή προτίμηση προς κάποιες σωματοδομές εξαρτάται και από τη "μόδα" της εποχής ή του χώρου, αλλά και από την φυσική επιλογή προς γενετικούς κώδικες (όσο φαίνονται, τουλάχιστον, από τον φαινότυπο του γενετικού κώδικα δηλαδή) συμβατούς με το δικό μας, αλλά αυτό, καθώς και το γιατί, είναι μια μεγάλη συζήτηση.

     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    με αφετηρια τα ποστ της female και Lasia θα ηθελα να πω οτι η καθε πηγη εκπεμπει το σημα της ... ποτε δεν θα μπορουσαν να ειναι ΟΛΟΙ αποδεκτες του ιδιου σηματος και οι οσοι/οποιοι αποδεκτες , πολυ πιθανο να ερμηνευσουν το ιδιο σημα εντελως διαφορετικα ... εκει μεσα αλωστε κρυβεται ολη η ομορφια της ερωτικης παλετας .
    Δεν υπαρχουν κανονες , ερμηνειες και απογοητευση για την κακη επιλογη .. παρα μονο αστρα που εκσφεδονιζονται στο απειρο ... με μια πορεια τζογου μεσα σε ενα υπεροχο συμπαν ....
    τι μπορει να μας πει η γλωσσα του σωμματος ? ....
    αυτο :
    Κλείνω τα μάτια ν' ακούσω τη φωνή σου
    Κλείνω τα μάτια να νιώσω το φιλί
    Κι αν έκλεψα ανάσα απ' τη δική σου
    Ήτανε νύχτα και τώρα είναι πρωί
    και....
    Κλείσε τα μάτια τώρα είναι η σειρά σου
    Νιώσε τον πόνο άγγιξε την πληγή
    Κι αν νόμιζες για λίγο πως σου ανήκω
    Ήτανε νύχτα και τώρα είναι πρωί
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Κρυβει και φανερωνει πολλα...