Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι η δεν είναι ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 23 Ιανουαρίου 2007.

  1. gaby

    gaby Guest

    Σκλάβος είναι κάποιος που έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά, αυτόματα αντανακλαστικά και όταν απαιτείται, συμπεριφορές σκλάβου και που αυτά όλα τα έχει αποκτήσει μέσα από M/s βιώματα. Παραμένει σκλάβος και χωρίς Αφέντη αν έτσι επιθυμεί.
     
  2. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Η λέξη σκλάβος μας παραπέμπει σε σχέσεις ιδιοκτησίας. Αφέντης – Σκλάβος. Δεν εννοείτε το ένα χωρίς το άλλο. Καλός ή κακός υπόκειται στο νόμο του 2. Μέσα από αυτή τη σχέση ο σκλάβος αποκτάει τα χαρακτηριστικά, τα αντανακλαστικά και τις συμπεριφορές που του ζητούνται. Τα όποια γνωρίσματα έχει αποκτήσει κάποιος υποτακτικός μέσα από κάποια M/s σχέση που έζησε στο παρελθόν δεν έπεται πως θα τον κάνουν αυτόματα σκλάβο και στα μάτια μου.
    Ελήψη κριτηρίων λοιπόν στο πότε κάποιος χαρακτηρίζετε σαν σκλάβος και πότε όχι, προτιμώ να ονομάζω κάποιον σκλάβο, εν όσο είναι μέσα σε μια D/s σχέση, πέρα από τον βαθμό υποτακτικότητάς του.

    Υστερόγραφο: Μπορεί και να νιώθει ο σωτήρας του κόσμου. Καλά κάνει και το νιώθει εφόσον ζει με αυτό και νιώθει καλά. Αυτό σημαίνει όμως πως είναι;
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor


    τιποτα δεν ειναι οπως χθες .... αλλα το αυριο ερχεται μονο αν το ποθησεις ...
    πχ... αν ηθελα ελαστικα 250Χ45Χ18 θα ημουν μαλλον αυτοκινητο με 300+ ιππους .... αν δεν τα ειχα ... θα εξακολουθουσα να ειμαι αυτοκινητο 300 ιππων ... αλλα πανω σε τακους ....

    νιωθω οτι απαντησα πολυ περιεργα ...
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?

    anasia αμα το *εχεις* ομορφια μου και βεβαια συνεχιζεις να εισαι αυτο που εισαι, απλως ψαχνεις να βρεις τον καταλληλο Κυριαρχο που θα κανει Κλικ σε εσενα, που μπορει να μην βρεθει και ποτε, αλλα δεν μπορει να γινεις ποτε βανιλα, σαν σκλαβα *φτανεις*σαν βανιλα πιστευω θα *φτασεις*σε σπανιες περιπτωσεις,γι'αυτο μην στενοχωριεσαι που δεν υπαρχει τωρα κατι, ισως οταν ερθει να ειναι πραγματικα πολη συναρπαστικο,εσει μηνε αυτο που εισαι ειναι πολη ~ο μ ο ρ φ ο~που εισαι σκλαβα εστω και χωρις *ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ*,αλλωστε η υπομονη ειναι προνομιο μια σκλαβας μην το ξεχνας ποτε αυτο πλασμα μου. 
     
  5. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?



    Είναι απίστευτη η ικανότητα που έχεις να τοποθετείς τα πάντα
    σε προσωπικό επίπεδο !

    Ευχαριστώ Masterperris ,
    που με συμπονάς και δίνεις κουράγιο στις μαύρες ώρες που περνάω …

    :alien:
     
  6. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?

    Εισαι παντα υπεροχη εστω και νευριασμενη..........   
     
  7. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?


    δεν ειμαι νευριασμενη Masterperris,
    απορημενη ειμαι η woman !

     
     
  8. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Φυσικά και μπορεί να αποκαλείται σκλάβος ή σκλάβα άσχετα εάν έχει Αφέντη-Αφέντρα, η μόνη διαφορά είναι ότι δεν φοράει κολλάρο.
     
  9. Mannia

    Mannia Regular Member

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?

    anasia, το να ειναι κανεις slave, Master gay, les, vanilla,το να εχει οποιαδηποτε προτειμηση και αναγκη ειναι κατι εσωτερικο, που ειτε βιωνει μια σχεση ειτε οχι δεν αλλαζει αυτο μεσα του. Νομιζω οτι βιωνει την μοναξια και την αναγκη να μοιραστει την καθημερινοτητα του σε οποια απο τις παραπανω κατηγοριες ανηκει, που ανεφερα ως παραδειγμα. Το αν καποιος/α ειναι υποτακτικος/η η σκλαβος/α, δεν ειναι κατασταση, ειναι επισης πιστευω αναγκη. Ο σκλαβος φτανει παραπερα γιατι θελει και το χει αναγκη. Οσον αφορα το αν θα το δηλωνεις η οχι, νομιζω οτι δεν ειναι αναγκη οπουδηποτε και σε οποιονδηποτε να δειχνεις ποια εισαι και τι εισαι, σε οποιαδηποτε κατηγορια κι αν ανηκες παρα μονο εκει που θα κρινεις εσυ οτι θελεις και εχεις αναγκη.
    Αυτη ειναι η δικη μου αποψη και ευχομαι να βοηθησα λιγακι!
     
  10. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?


    Mannia,

    ευχαριστω για την απαντηση.
    Το θέμα δεν είναι προσωπικό .
    Εγώ για μένα τις απαντήσεις τις έχω .
    Ήθελα τις δικές σας απόψεις ,
    και βασικά το πώς ζει και βιώνει κάποιος σκλάβος όταν δεν ‘’ ανήκει ‘’ ,
    και γενικά δεν βρίσκεται σε μια σχέση ,
    και αν αυτός οφείλει να αυτοονομάζεται έτσι .

    Θεωρώ πως ο SadalMelik ,
    στο 26 ποστ , έδωσε μια άποψη που χρίζει σοβαρής συζήτησης .
     
  11. Mannia

    Mannia Regular Member

    Απάντηση: Είναι η δεν είναι ?

     
  12. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Πριν ξεκινήσουμε να χαρακτηρίζουμε κάποια ως slave ή όχι, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτόνομα ο όρος "slave" σε τι αναφέρεται, ώστε να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.

    Μια σκλάβα παίρνει αυτόν τον τίτλο απευθείας με το collaring; Το να είναι κάποια ιδιοκτησία Ενός την καθιστά σκλάβα; Θαρρώ πως όχι. Σκλάβα ονομάζεται εκείνη που, μέσα σε μια σαδομαζοχιστική σχέση, μετέβαλλε τον τρόπο σκέψης/ ζωής/ έκφρασής της ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του Κυρίαρχου. Συμπερασματικά, η σκλάβα είναι ένα αποτέλεσμα που προκύπτει από:
    α) Την δική της υποτακτικότητα.
    β) Την επιρροή που ασκεί σε εκείνη ο Κυρίαρχος.

    Το σφάλμα είναι ότι γίνεται σύγκριση submissive vs slave. Η δεύτερη θεωρείται ως υπερθετική της πρώτης, αυτό που λένε "ένα σκαλί παραπάνω". Το λάθος έγκειται στο γεγονός της σύγκρισης 2 status, ενώ κατ' ουσίαν γίνεται σύγκριση ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ο όρος "submissive = υποτακτική" δηλώνει ψυχοσύνθεση σε αντίθεση με τον όρο "slave = σκλάβα" δείχνει τετελεσμένο αποτέλεσμα εκπαίδευσης, το οποίο είτε ανήκει σε παρελθόντα χρόνο είτε συνεχίζει να υφίσταται. Είναι σαφές ότι συγκρίνονται ανόμοια πράγματα και πως για να γίνει κάποια σκλάβα προϋποθέτει να είναι άτομο υποτακτικής ψυχοσύνθεσης.

    Η συμπεριφορά της είναι αυτή που θα κρίνει αν εξακολουθεί να είναι σκλάβα ή όχι, ακόμα και μετά την επανάκτηση της ελευθερίας της. Αν συμπεριφέρεται στον πρώην Κύριό της όπως πριν και αν η στάση της απέναντί του παραμένει (κατ΄ουσίαν) η ίδια, τότε θεωρώ πως παραμένει σκλάβα Του. Η σκλάβα είναι δημιούργημα. Αν παραμένουν μέσα της στοιχεία που της μεταλαμπάδευσε ο πρώην Κύριός της, τότε εξακολουθεί να καλείται σκλάβα.

    Ως δηλωτικό σε ένα forum όπως αυτό, το status "slave" μπορεί να δείχνει τα εξής:
    α) Άτομο που ανήκει σε Κάποιον και λειτουργεί προς αυτόν ως σκλάβα Του.
    β) Άτομο που στο παρελθόν ανήκε σε Κάποιον, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν πως έχει λειτουργήσει ως slave στην ζωή της.
    Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ατόμων που δηλώνουν σκλάβοι, χωρίς να έχουν εμπειρίες ανάλογες. Δέχομαι πως μέσα τους μπορεί να είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θέλουν, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Κάποια πράγματα γίνονται αντιληπτά μόνο βιωματικά.

    Μια δήλωση χαρακτηρισμού θεωρώ πως πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική της συνολικής προσωπικότητας κάποιου, όχι επιμέρους στοιχείων του χαρακτήρα του. Από την άλλη όμως, υπάρχει και η λογική που εκφράζει η Sheryl Crow στο τραγούδι της:
    "If it makes you happy, it can't be that bad"
    Σημείωση: Την λογική αυτή δεν την ενστερνίζομαι και δεν αποτελεί αναφορά κατά προσώπου.