Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ικανές και αναγκαίες συνθήκες κυριαρχίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος HECUBA, στις 23 Απριλίου 2019.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Οι λέξεις αντιστοιχούν σε κάποιες έννοιες.
    Η λέξεις δεν νοηματοδοτούνται κατά περίσταση.
    Δεν είναι λάστιχα για κιλότες να τις τραβάμε μέχρι να χωρέσουν αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.
    Τα ουσιαστικά ονόματα μπορούν και διαφοροποιούνται (να προσδιορίζονται ή να κατηγορηματοποιούνται) με τα επίθετα ονόματα.
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2019
  2. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    ελπιζω οτι δεν διαβαζετε επι τουτου μισες τις αραδες μου, η ισχυς ειναι ικανη συνθηκη, οχι αναγκαια. Αναγκαια συνθηκη ειναι να χρησιμοποιθει η ισχυς για κατισχυση. Παμε ξανα, η ύπαρξη ισχυος ειναι ικανη συνθηκη, η κατισχυση ειναι αναγκαια συνθηκη για να εχουμε κυριαρχια. Οποιος εχει ισχυ δεν σημαινει οτι θα κατισχυσει κιολας, πρεπει να το επιδιώξει και να το πετυχει (αναγκαια συνθηκη) .
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Για να καταλάβω λίγο καλύτερα: διαφωνείτε με τον τρόπο/δομή της πρότασης ή με το περιεχόμενο της;
     
  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

     
    Σκόπιμα δεν αναφέρθηκα στο πώς προσωπικά κατανοώ την ισχύ, γιατί δεν είναι σαφές τι ακριβώς εκλαμβάνεται ως τέτοια.

    Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει μια μοναδική και καθολική ισχύς, αλλά πολλές διαφορετικές μορφές ισχύος, ανάμεσα στα άλλα πληθώρα γνώσεων (ή "γνώσεων")  , βαρύ χέρι, χειριστικότητα, μακρύ πέος  , απομυθοποιητικό χαμόγελο, βλοσυρό βλέμμα, ακρίβεια των λόγων   και άλλα πολλά.
    Όλα αυτά ομως χρειάζονται κάποιον απέναντι, που θα κατισχυθεί από μια (οποιαδήποτε) μορφή ισχύος που *ο ίδιος* διαπιστώνει και αναγνωρίζει ως τέτοια στην πράξη. Αλλά τότε δεν μιλάμε πια για αυτοδύναμη ισχύ ή ικανή συνθήκη.

    Έχω την εντύπωση ότι αυτό συμβαδίζει με το επόμενο, το οποίο κατανοώ πλήρως ασχέτως της μορφής ισχύος:
    --
    Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς "η ισχύς από μόνη της "παράγει" κυριαρχία" [οπότε είναι ικανή συνθήκη] ενώ ταυτόχρονα την ονομάζετε αναγκαία και όχι ικανή.

    Αν διαπιστώσει και αναγνωρίσει ο δέκτης την συγκεκριμένη ισχύ, βεβαίως και παράγεται κυριαρχία  
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2019
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ελπίζω πως δεν γράφετε επί τούτου αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες τις αράδες σας. Αν όχι, θα βοηθούσε να πληροφορηθείτε και να διευκρινίσετε τις έννοιες της ικανής συνθήκης, της αναγκαίας και ακολούθως της "ικανής και αναγκαίας συνθήκης" (η χρήση ενικού ή πληθυντικού ειναι κρίσιμη στην κατανόηση αυτών των εννοιών).
     
  6. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Με όλο το σεβασμό σε όσους ανήρτησαν.
    Υπεραναλύουμε θεωριτικολογώντας επί θέματος (εάν αυτό περιορισθεί στο βδσμ) αλληλεπιδράσεων μεταξύ ανθρώπων, όπου ΔΕΔΟΜΕΝΑ πέραν πάσης ευλόγου αμφισβητήσεως, η φαντασία ουδενός δύναται έστω και να αγγίξει την πραγματικότητα.
    Αφέντες και Κυράδες, λατρεμένα σουμπιά.
    Η Κ. βιώνεται, όπως βιώνεται, μεταξύ των όποιων βιώνεται, συνεπώς έχει τόσους ορισμούς όσους ......
    Ενίοτε, άπαντες και δεν εξαιρώ τον γράφοντα, καλό είναι να θυμόμαστε τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη. Τουλάχιστον όσοι τον διδαχθήκαμε, δεν έχουμε άλλοθι.
    Κυριαρχείστε, υποταχθείτε, καυλώστε.
    Πάνω και πέρα από όλα όμως...ΖΗΣΤΕ το, όσο προλαβαίνετε, με όλο σας το είναι. Με κάθε σας κύτταρο.
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Oλα τούτα προσωπικά θα τα ονομάτιζα καυλογόνους παράγοντες μάλλον παρά μορφές ισχύος, ή έστω μορφές ισχύος όσο δρούν ως καυλογόνοι παράγοντες...
     
  8. lexy

    lexy .ti.va.

    Να ρωτήσω @estelwen
    Το "ικανός και αναγκαίος" το χρησιμοποιούμε σε αυτή τη συζήτηση σα να λύνουμε ένα μαθηματικό πρόβλημα δηλαδή ως συνθήκη "πρέπει και αρκεί";
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Προφανώς δεν απαγορεύεται να αερολογούμε ή να διακηρύττουμε εν κενώ, αλλά η αναφορά σε "ικανή και αναγκαία συνθήκη" δεν έχει έννοια σε κανένα άλλο πλαίσιο εκτός του κατηγορηματικού λογισμού.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Η ισχύς μπορεί να χρησιμοποιεί τον καυλογονο παράγοντα αλλα δεν αποτελεί το μοναδικό της εργαλείο. Ο καυλογονος παράγοντας μάλιστα μπορεί να μην έχει και καμιά ισχύ σε κάποιες περιπτωσεις.

    Παράδειγμα: κάποιοι εμφανώς καυλώνουν με το να βγάζουν από τη μύγα ξίγκι στο συγκεκριμένο φορούμ (ελπίζω δηλαδή γιατί οποιοσδήποτε άλλος λόγος είναι θλιβερος) αλλά αυτό δεν τους παραχωρεί καμία ισχύ πέρα από αυτήν που πιθανόν φαντασιώνονται στο μυαλό τους.
     
  11. whisperer

    whisperer Regular Member

    Ο καυλογονος παραγοντας θεωρω πως εχει ισχυ οταν προκαλει τη γεννεση αντιδρασεων σε καποιο δεκτη,αν καυλωνω μονος μου χωρις δεκτη για μαλακια δια της αυτοκατισχυσεως μου κανει.
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @estelwen : ο λόγος που απευθύνετε σε μένα τον σχολιασμό σας, ενώ δεν αφορά την διόρθωση προς τον @Arioch, της οποίας την ορθότητα αναγνωρίζετε;

    Αν ενδεχομένως θέλετε την άποψή μου για την ορθότητα ή μη του ισχιρισμού θα μπορούσατε να ρωτήσετε αντί απλως να τοποθετηθείτε.

    Hint: Εφ' όσον αναφερθήκατε στην πορεία (περιστροφή) της συζήτησης σας προτείνω, απόλυτως καλοπροαίρετα, να την ξαναδιαβάσετε χωρίς bias.

    Ασχέτως με τα ανωτέρω, αν απορείτε "τι εστί ισχύς", προφανώς και αναπόφευκτα απορείτε και τι εστί "σχέσεις ανταλαγής ισχύος" (power exchange) καθώς είμαι σίγουρος πως μεταφράζετε ορθώς το power ως ισχύ και όχι ως δύναμη (κοινό λάθος).