Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και Ψυχοθεραπεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος boulakos, στις 6 Μαϊου 2019.

  1. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Αυτά γράφετε και Lacan τα νέα μέλη.
     
     
  2. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Στο ρόλου του Ανθρωπάκου?
     
  3. boulakos

    boulakos Regular Member

    Αγαπητε Passion ευχαριστω θερμα για τη συμμετοχη Σας,
    Προφανως γιατι η θεραπεια ηταν εστιασμενη στο μετατραυματικο στρεςς.
    Σας ευχομαι καλο Σαβατοκυριακο!
     
  4. boulakos

    boulakos Regular Member

    Desire is the desire of the Other's desire, meaning that desire is the object of another's desire and that desire is also desire for recognition.
    Jacques Lacan
     
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Φίλτατε @boulakos,

    Πριν αφήσεις να αδρανήσει το νήμα σου λόγω της μη-συμμετοχής/αντίδρασης που εισέπραξε αυτό, θα πρέπει να δείξεις κατανόηση στο γεγονός πως ένας αριθμός μελών ασκεί/εφαρμόζει/αποδέχεται τη φιλοσοφία/πρακτική/τρόπο ζωής του BDSM για πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου - και με δεδομένη τη δημιουργία προηγούμενων αντίστοιχων νημάτων στο παρελθόν -, υπάρχει μία αναμενόμενη δυσπιστία στις προσπάθειες διασύνδεσης του BDSM τρόπου ζωής με ο,τιδήποτε σχετίζεται με παθολογία ή υπόνοια αυτής. Μην ξεχνάς πως ο κοινωνικός στιγματισμός είναι ακόμα δυνατός παρά τη μόδα των 50 αποχρώσεων (με ενδεχομένως όχι τόσο δραματοποιημένες συνέπειες όσο κάποιοι παλαιότεροι, κατ' εμπεδωμένα αντανακλαστικά, αναμένουν).

    Αν πράγματι σ' ενδιαφέρει να εστιάσεις στο θέμα και να λάβεις απαντήσεις που μπορεί να συμβάλλουν στην αντίληψή σου με ποικίλους τρόπους που εσύ γνωρίζεις καλύτερα, θα βοηθήσει την προσπάθειά σου να αναδιατυπώσεις τον εισαγωγικό του νήματός σου τίτλο κατά τρόπο που θα τον κάνει πιο "ελκυστικό" και πιο "ουδέτερο".

    Ένα παράδειγμα - μεταξύ πολλών άλλων εκδοχών - θα ήταν: "Πώς η ψυχοθεραπεία (ανεξαρτήτως σχολής και κατεύθυνσης) συνέβαλε στο να ξεπεράσετε τυχόν ανασφάλειες ή ενοχές που είχατε και σχετίζονταν με το BDSM τρόπο ζωής ή πρακτικής"?

    Υποδεικνύοντας τον επιβοηθητικό ρόλο που είχε η ψυχοθεραπεία όχι στο BDSM καθ' εαυτό, αλλά στην υπέρβαση αρνητικών συναισθημάτων/σκέψεων γύρω από αυτό, αποσυνδέεις τη συνειρμική σύνδεση "παθολογία-BDSM". Κατά συνέπεια, αναμένεται να δεχτείς μικρότερο αριθμό δύσπιστων απαντήσεων (φυσικά δε θα εξαλειφθούν, καθώς θα υπάρξουν εκείνοι που θα ρωτήσουν δύσπιστα "εσένα τι σ' ενδιαφέρει? Γκάλοπ κάνεις?" και συναφείς με αυτήν ερωτήσεις, ενώ επίσης θα υπάρξουν αντιδράσεις που ούτως ή άλλως θα υπήρχαν άμα τη δημιουργία του νήματος).

    Μολονότι έτσι κατευθύνεις μονόδρομα τη συζήτηση (χρήση ψυχοθεραπείας μόνο για επιβοήθηση άσκησης BDSM) είναι αναγκαίο να προδιαθέσεις θετικά. Στην πορεία θα αναδειχτούν χωρίς ιδιαίτερη χειραγώγηση τυχόν αρνητικά βιώματα.

    Μην ξεχνάς πως οι άνθρωποι είμαστε ακόμα ένα ζωάκι και οι αντιδράσεις μας υπόκεινται σε ένα φάσμα αρχικών ερεθισμάτων. Μικρές κινήσεις διαχείρισης συνεπάγονται αντίστοιχες/ανάλογες αντιδράσεις (όχι αναγκαία προβλέψιμων στο σύνολό τους, αλλά ούτε και συλλήβδην απρόβλεπτων).
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

     

    Το ταγέρ συνδυασμένο με την απεσταλμένη του γνωστού περιοδικού ήταν αρκετά πικάντικο έναυσμα... Κατόπιν, η "σωβινιστική" αισθητική μου ταράχτηκε από την εικόνα με τα αξύριστα πόδια. Άλλη μία φαντασίωση καταποντίστηκε χειραγωγημένη από το σύγχρονο προβεβλημένο μονοδιάστατο μοντέλο θηλυκής ομορφιάς...

    Υ.Γ. Το αν το BDSM συνδέεται ευθέως ή αντιστρόφως αναλόγα προς την οποιαδήποτε μορφή ψυχοθεραπείας παραμένει δευτερεύον στοιχείο διερεύνησης...
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @AlexanderV : Μην σας τύχει να "ψυχαναλύσετε" (εν Ελλάδι) ψυ που θεωρεί πως κατέχει / αντιλαμβάνεται την δυναμική του BDSM και τις ψυχικές διεργασίες που διαδραματίζονται. Μιλώ απολύτως σοβαρά. Η ανάγκη για BDSM frendly practitioners είναι τόσο υπαρκτή, ώστε οι οργανωμένες κοινότητες του εξωτερικού να έχουν καταλόγους ανά ειδικότητα, που να μπορούν να συμβουλευτούν τα μέλη τους.

    Η διερεύνηση που αναφέρετε σε περιβάλλον μη ειδικευμένου φόρουμ προσομοιάζει συζήτησης περί των αναπαραγωγικών συνηθειών των κολεοπτέρων σε φόρουμ φυσιολατρών.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    μην ταραχτείτε, αλλά δεν ήταν αξύριστα τα πόδια.

    παρ ότι ένα πλήθος από τους μετέχοντες στο συζητητήριο έχει βεβαιωθεί ότι η απελπισμένη πιεστική προσπάθεια πολλών ανθρώπων να υποκριθούν ότι είναι ίδιοι μεταξύ τους συσχετιζομενοι - ότι δεν διαφέρουν, ότι έχουν ίδιους ρόλους, ότι συσχετιζονται, ούτως ειπείν, συμμετρικά - είναι παράγοντας αγχογόνος και απορρυθμιστικος, δεν συμφώνησαν ποτέ όλοι τους, ότι η προσπάθεια απωθησης της ασυμμετρίας οδηγεί υποχρεωτικά σε ανάγκη ψυχοθεραπείας. αχρείαστα καλοπιάνετε τον εισηγητή.
     
     
  10. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @MasterJp,

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η έκθεση σε ένα επαναλαμβανόμενο ερέθισμα ή μοτίβο ερεθισμάτων οδηγεί κάποια στιγμή σε μπούχτισμα. Εξ αυτής της απόψεως φαίνεται απολύτως αναμενόμενη από τους παλαιότερους μία αντίδραση του είδους "Φτάνει ρε, νισάφι με τα ψυχαναλυτικά! Αφήστε μας απλά να ζήσουμε αυτό που γουστάρουμε να κάνουμε!".

    Χάρη, όμως, στους ακαταπόνητους σκαπανείς, τα μέλη εκείνα που νυχθημερόν αναζητούν, σκάβουν και φέρνουν στο φως θησαυρούς παλαιών νημάτων, και χάρη στον πλουραλισμό ιδεών και θεμάτων που αυτό το forum προσφέρει (και που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το καθιστούν τόσο ελκυστικό, ώστε "θιγμένα"/θιγμένα και ταλαιπωρημένα/"ταλαιπωρημένα" μέλη να επιστρέφουν μετά καιρού με ίδια ή παραλλαγμένα nicknames), υφίσταται αυτή η σπάνια δυνατότητα παρατήρησης της εξέλιξης/"εξέλιξης" του τρόπου αντίληψης/πρόσληψης του BDSM και των περί και επ' αυτού κατά περίσταση συνδεόμενων ζητημάτων, προβληματισμών, σκέψεων - είτε αυτές είναι προϊόν προσπάθειας διατύπωσης ατομικού λόγου, είτε αντανάκλαση των κατά περίσταση κοινωνικών ιδεολογημάτων/αφηγημάτων/τάσεων.
     
  11. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Πράγματι, χρήζει ψυχαναλύσεως η από την πλευρά μου "τριχοποίηση" του συνόλου των κάτω άκρων της εν λόγω κυρίας, ενώ ο συγγραφέας εστίασε την περιγραφή του στο εσωτερικό των μηρών  Αν οι ταγμένες στην εκκλησία και την αριστερά κυρίες αρχίζουν να επεμβαίνουν κατά τω δυτικότερω στην εξωτερική τους εμφάνιση, οι λάτρεις της ματαιοδοξίας έχουν κάθε λόγο να αναθαρρήσουν! Σας ευχαριστώ που αναζωογονήσατε την αδίκως ξέπνοη φαντασίωσή μου!  

    Είναι παρήγορο όταν οι θέσεις και απόψεις - ή η ψευδαίσθηση τέτοιων - δε συγκλίνουν εν χορώ και συνόλω προς μία κατεύθυνση, όποια και αν είναι αυτή. Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι με διαπιστωμένα υψηλή ικανότητα στη διαχείριση της σκέψεως και του λόγου, όπως εσείς, ο @cadpmpc, ο @MasterJp, η @subwhat, ο @Marqui, η @estelwen ευχερώς δύνασθε να αντιμετωπίσετε τέτοιες προσπάθειες παγκοσμιοποίησης της συμμετρίας. Η Λυδία λίθος για το αν τελικά τα ερωτήματα που κατά καιρούς θέτουν μέλη είναι γνήσια για να κατανοήσουν εις βάθος και ταυτόχρονα να κοινωνικοποιηθούν περαιτέρω μέσω αυτών ή απλά για να δημιουργήσουν θόρυβο και να αρπάξουν ό,τι προλάβουν στο ενδιάμεσο είναι η ίδια η αποφασιστικότητά τους να σταθούν και να υποστηρίξουν τα νήματα που δημιουργούν.

    Καλοπροαίρετη στόφα μου φαίνεται ο εισηγητής. Αλλά, πάλι, μπορεί και να πέφτω έξω. Οψόμεθα. Ωστόσο, η διαπίστωση του αχρείαστου προϋποθέτει γνώση, ή τουλάχιστον αντίληψη, όλων των σχετιζόμενων/συναφών/εμπλεκομένων στην περίσταση χρειών.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μπαααα, ούτε με σφαίρες, εκτός βέβαια...
    αν κάναμε ένα διάλειμμα και πεταγόμαστε να τυπώσουμε εισιτήρια...
    Τι καλύτερο έχει δηλαδής το νέτφλιξ..? Εεεε..?