Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γυναικεία αντιζηλία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Katemou, στις 12 Μαϊου 2019.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    H ζήλεια (με ει περικαλώ, αλλιώς μιλάμε για άλλο πράμα, δεν είναι το ίδιο, γαμώ τις φλαταδούρες μου μέσα, γαμώ) είναι συναίσθημα.
    Η κτητικότητα είναι συμπεριφορά και ωε εκ τούτου πολιτισμικό παράγωγο, πα να πει σε κάποιο πολιτισμικό μοντέλο, πιθανόν και εντελώς ανύπαρκτη.
    Από την στιγμή που η ζήλεια -στα παπάρια μας τα γιατί και πώς της κερα-ζήλειας- υφίσταται ως συναίσθημα, μπορεί να παράγει ή/και να εκδηλωθεί/αποκρυσταλλωθεί ως κτητική συμπεριφορά, το αντίθετο δεν ισχύει υποχρεωτικώς.
    Η ζήλεια, όπως και η κτητικότητα, ερείδονται στην ανασφάλεια, αλλά είναι άλλη ανασφάλεια το αν "θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι" (πολιτισμική συνιστώσα) και άλλο το "έχω αλλοίθωρα β'ζά/στραβό πουλί και/ή και-γι'-αυτό δεν θα με θέλει ο πόθος μου" (προσωπικό αντιλαμβανόμενο). Ακόμα πιο "άλλο πράμα" είναι το "μπας και...", που στέκεται ανάμεσα από τα προηγούμενα δυο.
    Από την άλλη...
    Η αντιζηλία (με ι -γιώτα- χρ'-σά μ') είναι δυναμική εκδήλωση διεκδίκησης ξεπερνώντας τα του εαυτού ερχόμενη σε αντιπαράθεση με έναν συγκεκριμένο διεκδικητή, ουδεμία σχέση έχει με συναισθήματα, αλλά με αναμέτρηση.
    Στην πιθανή ερώτηση "μα και τα δυο -ζήλεια και αντιζηλία- δεν πηγάζουν από ένα συναίσθημα τεσπά?", η απάντηση είναι τσου (συντάσσεται και με το "ρε Λάκη" κατά περίπτωση), διότι άλλο συναίσθημα και άλλο επίκτητη συμπεριφορά (όποιοι ρώτησαν όξω...).

    Και κάτι άλλο: Η αντιζηλία καλό είναι να νοείται ως παρτούζα, θέλει τρεις τουλάχιστον...
    Και δεύτερο άλλο: η κτητικότητα δεν προϋποθέτει διεκδικητικότητα...

    Επίσης, επίσης...
    ____________
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Αποτελεί υποκρισία η βυζαντινολογικού ύφους και τάχαμ-τούχαμ-κιετς αποστασιοποιημένη προσέγγιση νησίδων αλλότριας συμπεριφοράς, που ως στόχο έχει την παραγωγή του ιδεολογικοπολιτικού άλλοθι ενός αφηγήματος επί μέτρω και κατά το δοκούν και ως αποκλειστικό σκοπό την οικονομία διαχείρισης εκ μέρους των παραγωγών του.
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

       ..!
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @cadpmpc : αν αφαιρεθεί η ανασφάλεια, στην οποία ερείδεται η ζήλεια, τι θα συμβεί;
     
  5. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Η ´´γυναικεια αντιζηλεια´´ πως συσχετιζεται με το bdsm? Δεν βλεπω τοποθετησεις.

    Μηπως αφορα τα πιθανα μαλλιοτραβηγματα για τους εν χώρω μπιντιεσμικους κλαρινογαμπρους?
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Kάτι μεταξύ του υπερανθρώπου του Νίτσε, του υπερανθρώπου των Σοβιετικών αλά Στάλιν ή κάτι σε Μπόουρν (αλά Λούντλουμ) σε πιο χαϊλίκι...
    Υπάρχουν κι αυτοί που λένε για τον "άλλον" υπεράνθρωπα με χαρμάνι νοημοσύνης ανθρώπινης σε συγκατοίκηση με Α.Ι απέ τις καλές...
    Σιγά μη κάτσω να μπλεχτώ στον καβγά των Κλαρκ-Ασίμοφ-Λεμ...
    Μεγάλα παιδιά είναι, τα βγάζουν πέρα και μόνοι τους...
    Φήμες από τον πέρα κόσμο λένε πως κάθε μέρα τα βγάζει βόλτα ο Αριστοτέλης για να γελάει ο άνθρωπας...
     
  7. Aliki

    Aliki airetiko

    Συσχετίζεται οταν θελουμε να πούμε "παει χάθηκαν οι ικανοί Κ κ τα υ τους το ρίξανε στη σαχλαμάρα να περναει η ωρα" ή όταν θέλουμε να θολωσουμε το ξεκάθαρο πλαίσιο μεσα στο οποίο αναπτύσσεται μια ασύμμετρη σχέση ή επαφή.
    Τοσο η ζήλεια οσο κ η κτητικοτητα εχουν ξεκάθαρο περιεχόμενο στα πλαίσια του bdsm.Δεν αναρωτιόμαστε ποιος κατέχει κ ποιος "κατέχεται",ούτε ποιος ζηλεύει κ ποιος οριζει το τροπο,την έκφραση κ τη διαχείριση αυτής της ζήλιας.Αν τωρα επειδη δε μας βγηκε το γλυκο, θελουμε να κάνουμε αποδόμηση με βανιλοεργαλεία ,καλώς ,αλλά σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι δε μιλάμε για bdsm αλλά για οτι συμβαίνει εξω απο το πλαίσιο του κ τρίβεται να μάθει πως όλα αυτά χωράνε εντός bdsm.
    Κ αυτο με τη γυναικεία αντιζηλια, κατ' εμέ μονο ως δούρειος ίππος προς το συναίσθημα του Κ μου κάνει, με πολύ συναισθηματική σάλτσα,δε κατανοώ αλλη "χρησιμότητα" ανάπτυξης του σε μια σχέση Κ/υ.
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    δευτέρα ήδη, ας δούμε μήπως βγαίνει κάποιο, έστω, νόημα.

    έρχεται ένα κείμενο σούπα, που ανακατεύει γκρίνια, ζήλια, αντιζηλία, ανταγωνισμό, αναμέτρηση, φθόνο, γυναικεία(?) αντιζηλία, χαμηλή αυτοεκτίμηση(!), διαφημιστικά πρότυπα ομορφιάς(!!), τέλεια(!) εξωτερική(!) εμφάνιση, που μοιραία(!!) συνεπάγεται ερωτική έλξη, συνομωσία γυναικείας καταδυνάστευσης, ικανότητες, μοναδικότητες, εμμονές, ψώνια, ματαιοδοξίες, φιλοδοξίες, σελφ ντοπινγκ, κι ένα κάρο επιφανειακές στερεοτυπίες του κώλου, και σερβίρεται στο βδσμ ντισκασιον για να ρωτήσει τι κάνετε αν προσπαθήσει να σας τοπάρει η σούμπα σας γκρινιάζουσα· πιθανότητα παντελώς άσχετη με το κείμενο.

    το κείμενο σαν έκθεση της τρίτης γυμνασίου θα έπαιρνε με το ζόρι τη βάση, λόγω των διαδοχικών λογικών αλμάτων, χασμάτων σωστότερα, και της προφανούς αφροντισιάς. γραμμένο -υποθέτω κι ελπίζω- στο γόνατο σε πέντε λεπτά, δεν παρέλειψε καμμιά πρόχειρη μονοδιάστατη στερεοτυπία.
    του συρμού όμως και πιασάρικο σε κάποιο κοινό, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

    η ηρα η αθηνά κι η αφροδίτη δεν ήταν γνωστές για τη χαμηλή τους αυτοεκτίμηση, παναγία μου. έλεος. θα πέσουμε στο λογικό βάραθρο και θα χαθούμε.
    ήταν ο πάρις σούμπος κι έκανε το χατήρι να δώσει το μήλο χωρίς να πηδήξει, αντί να το φάει;  

    πλησιάζουν κι εκλογές και θα επηρεάσω το αποτέλεσμα   αν επεκταθώ στο συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης αριστείας που ζέχνει στο κείμενο  
    αν σου ζητήσουν να είσαι ο επιμελέστερος μαθητής, χρειάζεται ή να έχεις κάποιον λόγο ή να είσαι αρκετά βλαξ, για να το πιστέψεις· δεν γίνεται αυτόματα.
    όποιον τον κουράζει ο ατελεύτητος και άσκοπος προσωπικός ανταγωνισμός, ας τον παρατήσει, χωρίς δικαιολογίες, και χωρίς εκκλήσεις. καλά θα κάνει.
    σούμπες που ζηλεύουν το ακριβότερο κινητό χωρίς λόγο, δεν έχουμε· δεν έτυχε.  
     
  9. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Ιδού η ερώτηση εξαρχής .
     
  10. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Πραγματικά πιστεύετε πως μπορεί να συσχετιστεί με το bdsm ;
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μπααα...
    Υπολογίζουν καλύτερα την σχέση κόστους/απόδοσης και σε κάθε επίπεδο ακόμα και την αποθετική μακρόχρονη ζημία...
    Η εκλαίκευση της επιστήμης έχει φτάσει σε επίπεδο πεζοδρομιακό πια, τύπου δυο πορτοκάλια και τρία μήλα κάνουν πέντε πράματα, σε μαλακίες θα κολλάμε τώρα..?
     
  12. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Εαν δεν συσχετιζεται, τοτε προφανως ειναι εκτος θεματος, με τις προβλεπομενες συνεπειες.