Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Αγαπητέ @MasterJp,

    Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ θα ήθελα να το επεκτείνω το ζήτημα. Ωστόσο, ο βαρύς χαρακτηρισμός σας ως troll με υποχρεώνει να απαντήσω.


    Ακριβώς, αγαπητέ, αποσυνδέεται η συνειρμική σύνδεση που μπορεί να γίνει από τον τρόπο που το διατυπώνει εκείνος. Αμφισβητείται πως στη σκέψη αρκετών μπορεί να συνδέεται συνειρμικά αρνητικά? Διότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που παραπάνω δηλώσατε

    Μετά,

    Γιατί ν' αμφισβητήσω τους συναδέλφους που κατήρτισαν και συμφώνησαν στον ανωτέρω χαρακτηρισμό? Δεν έχω κανένα συμφέρον, αγαπητέ, από τη στιγμή που είμαι σε φόρουμ BDSM και αποδέχομαι την εκδοχή της ασυμμετρίας των σχέσεων. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμμία "χαριτωμενιά": ο σκοπός του νήματος δεν ήταν να συνδεθεί αιτιωδώς το BDSM με την όποια μορφή ψυχοθεραπείας, αλλά να επικοινωνηθούν εμπειρίες ως προς το αν επηρεάστηκε η άσκηση του BDSM στην κκαθημερινότητά τους. Η μη επιτυχής διατύπωση του νηματοθέτη, δε μειώνει το ενδιαφέρον του θέματος.

    Απαντάω ανάλογα με το είδος και το περιεχόμενο του σχολίου, δέκτης του οποίου καθίσταμαι 

    Με μέμφεσθε ως troll, όταν έγιναν κατευθείαν επεμβάσεις σε αυτό το νήμα και σε πλείστα όσα άλλα από συγκεκριμένα μέλη που ανοικτά "τρολάρουν" το νηματοθέτη και στις οποίες περιπτώσεις δεν επεμβαίνετε καθόλου. Και μέμφεσθε εμένα για trolling? Για να απολάμβανε οποιουδήποτε κύρους η μομφή σας θα ήταν αναγκαίο να έχετε τηρήσει την ίδια στάση σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ώστε να συνάγεται η εξ αυτής αμεροληψία και αντικειμενικότητα της κρίσης σας. Στην παρούσα εκδοχή που εξετάζουμε ελλείπουν εμφανώς τα στοιχεία αυτά.

    Επιπροσθέτως, αν συνιστά ζήτημα που θέλετε να μη συζητιέται σε αυτό το φόρουμ ο,τιδήποτε έχει να κάνει με ψυχοθεραπείες, οφείλετε να το συμπεριλάβετε ρητώς, σαφώς και ξεκάθαρα στους καταστατικούς κανόνες αυτού του φόρουμ και όχι να προβαίνετε σε αποσπασματικές και κατά περίσταση επεμβάσεις.

    Όσον αφορά αυτό που ανέφερα για το αν υπάρχουν αρνητικές πτυχές θα βγουν από μόνες τους χωρίς ιδιαίτερη χειραγώγηση, φαίνεται ότι ξεχνάτε πως είμαι μέρος αυτού του φόρουμ και ό,τι αρνητικό εντυπώνεται εις αυτό, εντυπώνεται και πάνω μου. Δεν έχω, λοιπόν, συμφέρον, από το να "προσδοκώ", όπως αφήνετε να εννοηθεί, στην παρουσία τέτοιων αρνητικών εκδοχών. Ωστόσο, στα πλαίσια της πρόθεσής μου να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει, θα συμφωνήσω με τη θέση σας πως ενδέχεται αυτή η έκφραση να δημιούργησε υπόνοιες και εντυπώσεις. Εξυπακούεται, βεβαίως, πως κάτι τέτοιο δεν εντάσσεται στις επιδιώξεις μου. Συναινώ στο ενδεχόμενο να διαγραφεί αυτή η έκφραση από την ανάρτησή μου.

    Τέλος, η εισαγωγή της πολύκροτου αναρτήσεώς μου ήταν αυτή: "Πριν αφήσεις να αδρανήσει το νήμα σου λόγω της μη-συμμετοχής/αντίδρασης που εισέπραξε αυτό, θα πρέπει να δείξεις κατανόηση στο γεγονός πως ένας αριθμός μελών ασκεί/εφαρμόζει/αποδέχεται τη φιλοσοφία/πρακτική/τρόπο ζωής του BDSM για πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου - και με δεδομένη τη δημιουργία προηγούμενων αντίστοιχων νημάτων στο παρελθόν -, υπάρχει μία αναμενόμενη δυσπιστία στις προσπάθειες διασύνδεσης του BDSM τρόπου ζωής με ο,τιδήποτε σχετίζεται με παθολογία ή υπόνοια αυτής. Μην ξεχνάς πως ο κοινωνικός στιγματισμός είναι ακόμα δυνατός παρά τη μόδα των 50 αποχρώσεων (με ενδεχομένως όχι τόσο δραματοποιημένες συνέπειες όσο κάποιοι παλαιότεροι, κατ' εμπεδωμένα αντανακλαστικά, αναμένουν)".

    Το σημείο αυτό που ουδόλως ελήφθη υπ' όψιν σας - σε συνδυασμό με το ότι δε φαίνεται επιπλέον να λάβατε υπ' όψη σας ότι στρέφεστε προς ένα μέλος που έχει δώσει σαφή δείγματα διαλλακτικότητας, ανεκτικότητας στις αντίθετες θέσεις, ευγενούς επικοινωνίας, καθώς και σεβασμού των κανόνων του χώρου εντός του οποίου φιλοξενείται -, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κακοπροαίρετη στάση με έντονα τα στοιχεία της εμπάθειας. Ωστόσο, όπως κι εσείς, βδελύσσομαι τις δίκες προθέσεων...
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    θα ζήλεψε.

     
     
  3. Katemou

    Katemou Εκτός λειτουργίας

    Πολύ κακώς..
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    ενδεχομένως να
    είδε ένα μήλο και αναζήτησε μια ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητές του και να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του.
    το προτείνουν και οι συγγραφείς. γιατί είναι κακό;

     
     
  5. Katemou

    Katemou Εκτός λειτουργίας

    Αγαπητέ...και η Εύα είδε ένα μήλο το λιμπίστικε ..το έφαγε..και..η συνέχεια είναι γνωστή..
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    πολύ καλά έκανε.
     
  7. Katemou

    Katemou Εκτός λειτουργίας

    Για να το λέτε..κάτι παραπάνω θα γνωρίζετε 
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Nα μιλήσουμε λίγο για το εν λόγω ποστ λοιπόν, μια και χτυπιέστε για την αδικία που σας βρήκε.
    Να δείξεις κατανόηση - όχι "να κατανοήσεις", ή "να καταλάβεις". Δείξε κατανόηση στους καημένους...
    Τι λέτε; Ότι οι παλιοί κρατάνε επιφυλακτική στάση απέναντι σε προσπάθειες διασύνδεσης ανάμεσα σε BDSM και παθολογίες, ενώ δεν θα έπρεπε; Ή ότι οι πρόσφατοι δεν την κρατάνε; Έχουν αποδεχθεί την παθολογία;
    Μην ξεχνάς πως έχουν τη ρετσινιά, οπότε να προσέχεις, δεν μιλάμε για θάλασσα στο σπίτι του πνιγμένου, τσινάνε.
    Βαζελίνη λοιπόν, δακτυλάκι απαλό ελκυστικό, δεν θα καταλάβουν τίποτε.
    Όχι. Ένα ουδέτερο παράδειγμα θα ήταν "Θεωρείτε πως ψυχοθεραπεία και BDSM τρόπος ζωής έχουν σημεία επαφής, και αν ναι, ποιά;"
    Μην σε καταλάβουν είπαμε, να το πας λάου-λάου, ε, κάποιοι δύσπιστοι θα τσινήσουν, δεν είναι όλοι χάνοι.
    (για την συνειρμική σύνδεση βαριέμαι να γράψω, με κάλυψε ο @MasterJp)
    Καλόπιασέ τους σου λέω, πες τους τι γαμάτοι που είναι, θα το χάψουν και θα στα πούνε όλα.
    Δεν θα καταλάβουν τίποτε, με μια μικρή, τόση δα χειραγωγησούλα θα τρώνε από το χέρι σου. Αλλά που 'σαι, να μην τη λες με τ' όνομά της. Πες να, "μικρές κινήσεις διαχείρισης", "στρογγύλεμα", την λέξη χειριστικότητα την αναγνωρίζουν.
    Εγγυημένα δουλεύει πάντως, εγώ το κάνω με τα ελκυστικά ανόητα κορμάκια, χαχα, αστειεύομαι, πλάκα ήταν αυτό. Περίπου.

    Δείγματα διαλλακτικότητας, ευγενούς επικοινωνίας και λοιπά, indeed.

    Να έχετε υπόψη ότι όταν γράφετε σας διαβάζουν, και δεν θαμπώνονται απαραίτητα όλοι από το μπαρόκ φραστικό περίβλημα.
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2019
  9. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Κι, όμως, ο τρόπος έκφρασής σας καταδεικνύει πως σε εσάς αντιστοιχεί αυτή η διαπίστωση.


    Αδικία? Που έγινε αναφορά σε δίκαιο? Προτρέχετε αγαπητή. Για την κατάδειξη των προθέσεών σας μπορείτε και καλύτερα. Π.χ. αναμένοντας πιο συναφές σημείο για να υπαγάγετε το σχόλιό σας...

    Μπα, κι έτσι να ήταν γραμμένο, πάλι το ίδιο σχόλιο θα κάνατε. Εξάλλου, στον υλικό κόσμο τίποτα δε διαπιστώνεται, αν δεν εκδηλωθεί/φανερωθεί. Και πως θα γίνει αντιληπτή στους τρίτους η κατανόηση, αν δεν επιδειχθεί? Ελάτε, μπορείτε και καλύτερα, όπως ήδη ανέφερα...

    Αυτό μάλιστα, είναι ένα γνήσιο ερώτημα που μπορεί να στριμώξει κάποιον. Για να δούμε... Το "αναμενόμενη", μιας και είστε θιασώτης και θεματοφύλακας λέξεων και εννοιών (θετικά χρωματισμένη η κρίση. Περίπου...), είναι κατ' αρχήν ουδέτερα φορτισμένη εννοιολογικά λέξη. Χρωματίζεται αναλόγως του πλαισίου αναφοράς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναμενόμενη η δυσπιστία λόγω της προφανούς εντάσεως του βαθμού κοινωνικής πίεσης όσο πίσω στο παρελθόν βαίνουμε προς τον εν λόγω τρόπο ζωής (τουλάχιστον, όσον αφορά τις άμεσες και διυποκειμενικά διαπιστούμενες εκδηλώσεις της). Στους νεότερους είναι (με δεδομένη την πραγματική ή φαινόμενη χαλάρωση της κοινωνικής πίεσης)? Να ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

    Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, αγαπητή..."Μην ξεχνάς πως ο κοινωνικός στιγματισμός είναι ακόμα δυνατός παρά τη μόδα των 50 αποχρώσεων". "Είναι": δηλωτικό παρόντος χρόνου. Ως εκ τούτου, καταλαμβάνων (ο κοινωνικός στιγματισμός) όλους τους εν τω παρόντι εφαρμόζοντας αυτό (το BDSM). Το "έχουν", δε συνάδει. Εκτός, βεβαίως, από δηλωτικό υπερ-ευαισθητοποίησης...

    Υπερ-διαφημισμένη η βαζελίνη, δε βρίσκετε? Φαντάζομαι γνωρίζετε πως υφίστανται άλλα, πιο αποτελεσματικά και ευχάριστα στο δέκτη επιβοηθητικά/ενισχυτικά διολίσθησης...

    Ενδιαφέρουσα εκδοχή, αλλά... τσου... Για την ακρίβεια, αυτό, απλά:

    Περαιτέρω,

    Πράγματι, αγαπητή, ιδιαιτέρως εύστοχη παρατήρηση.

    Όλα? Ελπίζω όχι. Μόνο αυτά που σχετίζονται με το συναφές νήμα.

    Δε γνωρίζω για την ευκολία επίτευξής του. Ίσως εσείς, με την ιδιότητα που δηλώνετε, μπορείτε να εισφέρετε περισσότερα σε αυτό το ζήτημα. Ενδεχομένως.

    Βρε καλό μου, αφού το διαβάσατε που το διαβάσατε, δεν είδατε ότι είναι αυτό ακριβώς που δεν έκανα? Πληγές ξύνετε?

    Merci.

    Μια στιγμή: θέλετε να μου πείτε πως όλα αυτά δεν τα έγραφα σε προσωπικό μήνυμα ?. Αστείο... Περίπου.

    Φαντάζομαι με εσάς απέτυχα  Αναμενόμενο... Ίσως είναι αυτό που λένε: χρειάζεται ένας όμοιος για να δει έναν όμοιο. Ενδεχομένως.

    Ομολογώ ότι μου άρεσε ο χαρακτηρισμός σας. Ναι, οπωσδήποτε υπονοεί δηκτικά ένα τόνο αναχρονιστικότητας, αδιάρρηκτα διασυνδεδεμένο με ένα επιτηδευμένα σμιλευμένο ύφος ευγενείας και απάθειας... Αλλά βλέποντας πέρα από το δηκτικό περίβλημα, εμένα μου άρεσε...
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σας έπεσε ένα ad personam hominem καμουφλαρισμένο με επιρρήματα.  

    Φληνάφλημα, όπως και τα υπόλοιπα.
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2019
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Οοps, κι αυτό τι είναι; 
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σωστά, ad hominem, όχι ad personam. Σημειώθηκε.
    Παράφραση.