Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μεταφυσική & BDSMers

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nik654, στις 29 Μαϊου 2019.

  1. Nik654

    Nik654 New Member

    Είναι ο μυστηριακός οργιασμός παραμυθάκια για παιδιά; Πότε πήγαμε από την Χιονάτι και την Κοκκινοσκουφίτσα στον Διονυσιασμό και το Τάντρα;
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Την είχες μία αμφιβολία και εσύ ομολογουμένως.

    Πάντως αν είναι για καμιά χάι κλας ελίτ και έτσι παρτουζίτσα γράψε και εμένα, ενδιαφέρομαι. Αυτά τα play parties στο νιρβάνα έχουν καταντήσει λίγο βαρετά.
     
  3. Nik654

    Nik654 New Member

    Χαχα, αυτές οι παρτουζίτσες δυστυχώς έχουν προπαρασκευαστικές διαδικασίες, εξ όσων "ακούγεται".
     
  4. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω η μεταφυσική τι σχέση έχει με τη σύνδεση του bdsm με τον αποκρυφισμό ή με τα μαγικά
     
  5. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Στο δρόμο που χάραξε ο Πάστορας Jim Jones...

     
     
  6. Nik654

    Nik654 New Member

    Παρατηρώ πως γενικά εμφανίζεται να υπάρχει μια δυσκολία κατανόησης κειμένου. Εκτός των περιπαικτικών μου απαντήσεων στον κύριο με τα κέρματα, πουθενά δεν ισχυρίστηκα πως η μεταφυσική έχει απόλυτη σχέση με το BDSM. Αν κάποιος ανατρέξει στην αρχική μου ανάρτηση και στην πρώτη μου απάντηση, θα διαπιστώσει πως αναφέρομαι σε σχέση ΤΩΝ BDSM-ERRRRRRs με την μεταφυσική. Δεν αναφέρθηκα στο BDSM αλλά στους BDSMers, δηλαδή σε αυτούς που ασχολούνται με το BDSM.

    Όσον αφορά την μεταφυσική, να ξεκαθαρίσουμε πως ο όρος "μεταφυσική" είναι αναφορά στο βιβλίο του Αριστοτέλη, το οποίο έλαβε τον τίτλο αυτόν κατά τον 1ο αιώνα π.Χ. και μάλιστα όχι από τον ίδιο. Στην πραγματικότητα, ο όρος μεταφυσική χρησιμοποιείται δημωδώς, κατά κύριο λόγο, αντί του όρου "οντολογία". Στην πραγματικότητα η οντολογία δεν προϋποθέτει ύπαρξη "αιθερικών" προσώπων. Ακόμη και οι υλιστές φιλόσοφοι ασχολούνται με την οντολογία(με την μεταφυσική δλδ). Όταν κάποιος διερευνά το ζήτημα αυτό και απορρίπτει την πιθανότητα των "αιθερικών" υπάρξεων κλπ έχει σχηματίσει μια οντολογική/μεταφυσική θεωρία.

    Τώρα, για όσους δεν το έχουν παρατηρήσει, το θέμα είναι στην κατηγορία off-topic. Δεν το ανέβασα στην κατηγορία "ποδολαγνεία", ούτε στην κατηγορία "φετιχισμός", αλλά στην κατηγορία off-topic. Ακόμη και αν καταλήξουμε να επιβεβαιώσουμε την υπόθεση πως η οντολογία δεν σχετίζεται πουθενά με το BDSM, αυτό είναι ελάσσονος σημασίας εξαιτίας της κατηγορίας που βρίσκεται και εξαιτίας του γεγονότος πως ΔΕΝ είναι το κυρίως θέμα της συζήτησης αυτός.

    Όσοι ενοχλούνται από το θέμα και θέλουν τόσο πολύ να υποβαθμίσουν την συζήτηση, να σας ενημερώσω πως το μόνο που κάνετε είναι να ομοιάζεται με τους παππούδες που συνεχώς λένε "οι νέες γενιές ασχολούνται όλο με τα τσιπιμπλίκια και τα μαραφέτια, και έχουν χαζέψει". Αφού βλέπετε πως δεν είστε σχετικοί με το θέμα, είτε κάντε ερωτήσεις να μάθετε κάτι που πιθανόν μέχρι τώρα δεν έχετε δει και μπορεί να είναι ενδιαφέρον(αν ξέρει κανείς από τους συμμετέχοντες να σας απαντήσει), ή απλά ΑΓΝΟΗΣΤΕ την συζήτηση και γυρίστε στις συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν. Σεβαστείτε παρακαλώ το γεγονός πως ουδείς από εμάς έχει τον χρόνο ή την όρεξη να ασχοληθεί με αφελείς αφορισμούς.
     
  7. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Σωστή τοποθέτηση. Και όσον αφορά την Οντολογία, αυτήν τη στιγμή θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεν είναι περίεργο πια που σε Πανεπιστήμια όπως Μ.Ι.Τ., University of Tokyo ή/και Berkeley θα βρει κανείς - έστω και σε μορφή σεμιναρίου, πόσο μάλλον σε μορφή course - θεματολογίες όπως Ontology and Expert Systems ή Ontology - The Philosophy of Artificial Intelligence. Γνωρίζω ότι η αναφορά μου δε σχετίζεται με το νήμα σου (τουλάχιστον άμεσα), αλλά όφειλα να το καταθέσω από τη στιγμή που το ανέφερες και που σήμερα, στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα θεωρείται must για όσους θελήσουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο τομέα.

    Υ.Γ.: Εάν βέβαια το καλοσκεφθεί κάποιος, η πιθανότητα ύπαρξης/δημιουργίας "οντότητας" μέσα από μία θάλασσα πληροφοριών είναι ΤΟ μέγιστο θέμα Μεταφυσικής που θα μπορούσε να υπάρξει...και που στατιστικά αρκετά πιθανόν να απασχολήσει και να ταλαιπωρήσει την Ανθρωπότητα μέσα σε αυτόν τον αιώνα...
     
  8. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Τώρα κάπως ξεκαθάρισε το τοπίο. Εγώ πάντως σου έκανα valid ερώτηση (τοποθετημένη χιουμοριστικά γιατί ένα γκάλο τον έχουμε) και δεν πήρα απάντηση. Οπότε πάμε ξανά. Το θέμα είναι πολύ γενικό, ακόμη και να με ενδιαφέρει η μεταφυσική (που με ενδιαφέρει) δεν θα ήξερα από που να το πιάσω χωρίς να αραδιάσω κάθε τρίτη πρόταση "Ο τάδε είπε". Εσύ ως νηματοθέτης τι στίγμα θες να δώσεις στην εν δυνάμει συζήτηση που μπορεί να προκύψει για το θέμα της μεταφυσικής; Γιατί είναι τεράστιο και ενδιαφέρον θέμα που πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί στην μετάφραση.
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.

    @Nik654
    ωστόσο ο ίδιος ονομασατε το νήμα "μεταφυσική και BDSM", στην εισαγωγική σας ανάρτηση αναφέρεστε στον αποκρυφισμό και αυτόν συνδέετε με το BDSM και επιχειρηματολογήσατε με σκηνή από τη γνωστή ταινία προς επίρρωση της θέσεώς σας.

    Μην απορειτε για το δρόμο που πήρε το νήμα .
     
  10. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Εδώ λες κάτι πολύ διαφορετικό, από αυτό που είπε (=εννοησες) με το προηγούμενο post σου, με το απόσπασμα από τη γνωστη ταινιουλα.
     
  11. Nik654

    Nik654 New Member

    Εμφανίζεται ένα βιβλίο μπροστά σας, με κόκκινο εξώφυλλο και τίτλο "Liber Novus"(Το Νέο/Καινούργιο Βιβλίο). Το συγκεκριμένο βιβλίο αντλεί το θέμα του και το νόημά του από τον τίτλο του ή από το περιεχόμενό του;

    Το παρόν θέμα φέρει τον εν λόγω τίτλο, και στο εισαγωγικό σχόλιο αναφέρω "και μου κίνησε το ενδιαφέρον να εξετάσουμε μαζί την σχέση των Ελλήνων BDSMers με την μεταφυσική.". Ποιο υπερισχύει, αν υπερισχύει κάποιο;

    Ναι, έκανα μια εισαγωγική νύξη στον αποκρυφισμό. Ο αποκρυφισμός, ο μυστικισμός κλπ, είναι κάποιες από τις μεθόδους μελέτης της οντολογίας. Σαφώς και είναι μέρος της συζήτησης. Το πρόβλημα δεν είναι να ασχοληθούμε με αυτά και την σχέση των BDSMers με αυτά. Το πρόβλημα είναι η αλλεργική αντίδραση κάποιον - κατά την γνώμη μου αφελών. Εφόσον μιλάμε ΚΑΙ για αποκρυφισμό και μυστικισμό, σαφώς και είναι μέρος της συζήτησης και το θέμα που θίγεται από την συγκεκριμένη σκηνή.

    Η οντολογία είναι ένας τεράστιος κλάδος. Κανείς πρέπει να ασχοληθεί με άπειρα πράγματα για να σχηματίσει μια κάποια εικόνα περί τίνος πρόκειται. Μέχρι στιγμής όντως δεν έχω προβάλει κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα πέραν του "αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον να συζητήσουμε περί αυτού". Προφανώς για να μπει κάποιος στην διαδικασία να φτιάξει ένα θέμα, κάτι ψάχνει. Προσωπικά περιμένω λίγο να λειτουργήσουν τα αντισταμινικά, να δω πως εκλαμβάνεται από το "ευρύ κοινό" το θέμα, και στην συνέχεια να πιαστώ από κανά δύο συνομιλητές για να ξεκινήσουμε το Συμπόσιο μας για να μπούμε σε πιο λεπτομερή συζήτηση. Ήδη ο Haderach ανέφερε κάτι πολύ ενδιαφέρον, για το οποίο δεν έχω γνώση...
     
  12. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εξαρτάται, αφού θες να φιλοσοφίσουμε let's Παρασκευή είναι και δεν κάνω κάτι. Ο τίτλος θα πρέπει να είναι ενδεικτικός των περιεχομένων του βιβλίου αλλιώς το νέο βιβλίο μπορεί να μιλάει από τα νέα παπούτσια που αγόρασα σε προσφορά μέχρι τη σημασία του να είσαι νέος και να πεθαίνεις από καρδιά.

    Να υπερισχύει ποιό υπέρ ή κατά ποιού; Τίτλος ή περιεχόμενο; Όταν το περιεχόμενο είναι τόσο ευρύ και vague όσο ο όρος της μεταφυσικής πως ορίζεται ο συσχετισμός; Σε πρακτικό επίπεδο σε θεωρητικό, σε απλό ενδιαφέρον; Σχέσεις με σχέσεις είναι από αδιάφορες εώς ανύπαρκτες.

    Για να το συζητάμε ενδιαφέρον υπάρχει, τουλάχιστον εγώ το δήλωσα και στο προηγούμενο πόστ αλλά όταν εγώ μιλάω για μήλα κι εσύ για τις ακτίνες του ήλιου το ενδιαφέρον μεταστοιχειώνεται.

    Αυτό θα ήταν μία καλή αρχή, τι ψάχνεις; Απλώς την ύπαρξη ή μη ενδιαφέροντος από την "bdsmική κοινότητα"; Σε τι θα σε οφελήσει αυτό στην αναζήτησή σου;

    Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης φάγανε τα χρόνια τους προκειμένου να ορίσουν τις έννοιες έτσι ώστε να μιλάω εγώ κι εσύ αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι για να επικοινωνήσουμε και να συμφωνήσουμε σε μία έννοια έχουμε κάνει κάποιες παραδοχές.
    Όταν αυτές οι παροδοχές δεν είναι κοντά ή μία στην άλλη τότε η όποια επικοινωνία πάει bye bye.