Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μεταφυσική & BDSMers

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nik654, στις 29 Μαϊου 2019.

  1. Nik654

    Nik654 New Member

  2. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

  3. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους του Κυβερνοχώρου. Ανέκαθεν μου θύμιζε CICADA 3301...
     
  4. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Τίτλος: Muerte
    Περιγραφή: Te queda 1 año menos..

    ΄Λέξεις΄ κλειδιά για 'ψάξιμο':
    11Β Χ 1371
     
    Last edited: 31 Μαϊου 2019
  5. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εσύ μουλειψές!
     
  6. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    01101011 01101001 01110011 01110011
     
  7. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Hello @Nik654 , πως και διάλεξες το συγκεκριμένο βίντεο?
     
  8. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Η εικόνα του profile σου είναι πολύ προχώ...
     
  9. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Μπα, Frank Herbert εσύ, Ted Chiang εγώ.Σίμbολ.
     
  10. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Είπα να δώσω τόπο στην οργή και να μην ασχοληθώ καν με τα αχαρακτήριστα που διάβασα εδώ μέσα, αλλά μετά θυμήθηκα πως πρόσφατα εξελέγη ο Βελόπουλος και δεν κρατήθηκα. Γιατί όσο αφήνουμε την άγνοια να πλανάται, τόσο περισσότεροι θα αγοράζουν (και ψηφίζουν) 2 βιβλία μαζί με 3 οδοντόκρεμες από "ευλογημένα" βότανα του Αγίου Όρους. Με ώθησε να γράψω, επίσης, η επιμονή και η πίεση, από πλευράς του νηματοθέτη, για την επικράτηση των θέσεών του, φτάνοντας σε σημείο να νουθετεί τα άλλα μέλη, να υπαγορεύει στους άλλους τι να πράξουν και τέλος να προσβάλλει όσους δεν συμφωνούν.
    Αντιδράσεις που οφείλονται είτε σε ανωριμότητα (και άρα, πεδίον δόξης λαμπρόν για διάδοση ψευδών και παραπλανητικών ψευδοεπιστημών) είτε -πολύ χειρότερα- σε ιδιοτέλεια (καθώς ουδείς έγινε τσαρλατάνος χωρίς όφελος). Άλλωστε, από το εισαγωγικό ποστ, όλο και κάτι διαφαίνεται:

    Επί της ουσίας, τώρα. Και να επιθυμούσα να εξετάσω τα επιχειρήματα (υπήρξαν, άραγε τέτοια?) με τα οποία αποπειράται η (ψευδο)επιστημονική βάπτιση και στήριξη της κοσμοθεωρίας του κάθε μουλά (ή και... δεσπότη), δεν θα το έπραττα, καθώς αρκεί και μόνον το:
    Μαγεία? Σοβαρά? Το 2019? Ε, εγώ θα απαντήσω και εάν δεν σου αρέσουν τα όσα λέω, ε, τότε... κάνε μου μάγια!!!
    Και αντί να ντρέπονται διάφοροι να μιλάνε δημόσια για όλα αυτά τα ανυπόστατα (εκτός εάν έχουν κάποιο συμφέρον, όπως είπαμε), που μόνο σε IQ χρυσαυγίτη παραπέμπουν, έχουν και το θράσος να λένε πως:
    Και εγώ που πίστευα πως οι κολλημένοι παππούδες ήταν αυτοί που έλεγαν: "Τον παππά να πιστεύεις και όχι αυτούς που λένε πως η Γη γυρίζει". Ο γερασμένος, συντηρητικός και κολλημένος είναι αυτός που θέλει να σου "κλείσει" τα μάτια -όπως με αυτά που γράφονται εδώ μέσα- και όχι αυτός που θέλει να στα ανοίξει με την γνώση!
    Έχετε ήδη προσπαθήσει να παραμερίσετε μία από τις μεθόδους του Richard Dawkins, αυτή που αναφέρει πως δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε πως κάτι υφίσταται, μόνο και μόνο επειδή το έχει αναφέρει ή υποστηρίξει κάποιος "σπουδαίος". Και μόνο αυτή σας η απόπειρα, καταδεικνύει προθέσεις προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Λέτε:
    Σοβαρά? Και εάν το PhD του ήταν σε... "εκκλησιαστικά άμφια"? Θα μου δείξει, αυτός, το τι ισχύει πραγματικά και το τι όχι? Αλλά δεν "κολλάω" μόνο σε αυτό. Εφόσον αναφέρετε τον PhD μας ως κάποιον αξιόπιστο, γιατί θεωρείτε συλλήβδην αφελείς όσους και όσες σας "χλεύασαν" εδώ μέσα? Γνωρίζετε (εγώ ξέρω για κάποιους) τι γνώσεις και τι ΠιΕιτσΝτιά έχει ο καθένας? Ή μόνο τα πτυχία που στηρίζουν τις θέσεις σας είναι τα... καλά? Αυτοαναιρείστε μέσα στην ίδια την... προπαγάνδα σας! Δυστυχώς!!!
    Και πάμε στους αρχαίους μας...
    Πως γίνεται -όταν μας συμφέρει- η "μηχανιστική" να αποκτά άκρως αρνητική χροιά και να πρεσβεύει πως οι επιστημονικές θεωρίες καταρρίπτονται από νέες (και άρα ήταν λάθος), ενώ παράλληλα οι... αρχαίοι μας να διατηρούν αμείωτο κύρος σε ό,τι -μα ό,τι- έχουν πει? Βέβαια, στο θέμα της μηχανιστικής, κανείς δεν προσθέτει το ότι οι "ξεπερασμένοι" νόμοι του Νεύτωνα προκύπτουν ακόμη και από την Κβαντομηχανική (εφόσον, στατιστικά, μεταβούμε σε μακρόκοσμο), ούτε πως οι "κατσαβιδάδικοι" κανόνες του Kirchhoff δύνανται να εξαχθούν από τις κομψές εξισώσεις του Gauss (εφόσον η διάταξή μας είναι της ίδιας τάξης μεγέθους με τα υπό μελέτη μήκη κύματος). Αντίθετα, πετάμε ένα "Plato" και όλα καλά. Κι ας είναι ο ίδιος ο Πλάτων που: "αποκλείει την τέχνη από το παιδευτικό σύστημα της Πολιτείας, καταδικάζοντας την, επειδή ως μίμηση, και μάλιστα τρίτου βαθμού, δεν μπορεί να προσεγγίσει την αλήθεια των ιδεών." Κι ας απέδειξε ο Γαλιλαίος τα λάθη της Αριστοτελικής θεωρίας για την κίνηση των σωμάτων*. Όχι!!! Οντολογίες, Μουσικές Ταξιαρχίες και άλλες αηδίες...

    Νομίζω πως, με δεδομένο το "ύφος" σας, η απάντησή μου ήτο ήπια. Προειδοποιώ, όμως. Δεν πρόκειται να εφησυχάσω και πάντοτε θα κυνηγάω (όχι εσάς, προσωπικά) τα ψεύδη, τους μεσαίωνες και τις ανυπόστατες "υποκειμενικές" και βιωματικές θεωρήσεις του cosmos.

    Επίσης:
    Παραμυθάκι είναι και μάλιστα καθόλου αθώο, καθώς αποσκοπεί στο κέρδος και/ή την εκμετάλλευση συνανθρώπων μας (αυτοί είναι οι αφελείς).
    Από το να πιστεύει ο κόσμος σε μάγια, θεούς, δαίμονες, μετα-φύσιν και παρα-φύσιν, προτιμώ τους παραδοσιακούς οργιασμούς και... οργασμούς.

    * Δεν με θεωρώ ικανό να κατακρίνω τα έργα αυτών των μεγάλων φιλόσοφων, πολλώ δε μάλλον τους ίδιους. Απλά αναφέρω πως δεν θα πρέπει να καταπίνουμε ως αμάσητη αλήθεια το οτιδήποτε έχει λεχθεί από αυτούς. Ούτε, επίσης, να δεχόμαστε πως η όποια αναφορά στο έργο τους μπορεί να προσδώσει κύρος σε θεωρήσεις τρίτων.
     
    Last edited: 1 Ιουνίου 2019
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  12. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    σαφώς και παίζουν αυτά. το περίεργο με τη φάση που περιγράφεις είναι ότι έκατσε να τα συζητήσει μαζί σου.