Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Στατιστικά οι άντρες πέφτουν θύματα εγκληματικών ενεργειών πολύ πιο συχνά από τις γυναίκες. Στατιστικά, επίσης, οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά τα θύματα εγκλημάτων όπως ο βιασμός, η ενδοοικογενειακή βία και η ανθρωποκτονία από τους συντρόφους τους. Επιπροσθέτως, οι γυναίκες πολύ πιο συχνά από τους άντρες θυματοποιούνται από άτομα του άμεσου συγγενικού/οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος. ( η αντιστοιχία είναι 40% με 6% ).
    Μια γυναίκα θύμα φόνου επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή είναι ανθρωποκτονία.... Το τί είναι γυναικοκτονία το κάνει ξεκάθαρο το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας το οποίο αναφέρει : «Γυναικοκτονία είναι η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του φύλου τους. Η οποία μπορεί να πάρει τις εξής μορφές: δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα άσκησης βίας από το σύντροφο της, βασανιστήρια και δολοφονία λόγω μισογυνισμού, δολοφονία γυναίκας στο όνομα της τιμής ενός άντρα, στόχευση γυναίκας ή κοριτσιού με σκοπό την ένοπλη σύγκρουση, κακοποίηση και εξόντωση γυναίκας λόγω φτωχής προίκας, δολοφονία γυναίκας λόγω αποκάλυψης του σεξουαλικού αυτό-προσδιορισμού της, δολοφονία γυναικών προερχόμενων από φυλές ιθαγενών, δολοφονία νεογνών εξαιτίας του φύλου τους, θάνατοι με ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, περιστατικά που συνδέονται με κυκλώματα σωματεμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα όμως πάλι με το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Ισότητας ο στατιστικός ορισμός της γυναικοκτονίας είναι ο εξής: «Γυναικοκτονία είναι η δολοφονία μιας γυναίκας από ερωτικό σύντροφο και ο θάνατος μιας γυναίκας ως αποτέλεσμα πρακτικής που είναι επιβλαβής στις γυναίκες. Ως ερωτικός σύντροφος νοείται πρώην ή νυν σύζυγος ή σύντροφος, ανεξάρτητα από το αν ο δράστης έχει μοιραστεί ή μοιράζεται την ίδια κατοικία με το θύμα».
     
    Last edited: 15 Απριλίου 2024
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ακριβώς όπως τα λέει ο @Captain_Morgan.

    Είμαι από αυτούς που δεν τους άρεσε ο όρος γυναικοκτονία και είχα ακριβώς τις ίδιες ενστάσεις που έχουν αναφέρει και άλλα μέλη ωστόσο *έχει*, όχι προς το βάρος της ποινής, όσο προς την αναγνώριση του τι είδους έγκλημα είναι.

    Η λύση κάθε προβλήματος ξεκινάει με την αναγνώριση του και ο όρος βοηθάει ακριβώς σε αυτό.
     
  3. rea..

    rea.. Contributor

      
     
  4. de7

    de7 s

    Φεμινιστικό Φεστιβάλ 2024: «Καμία δεν είναι ελεύθερη μέχρι να είμαστε όλες»

    Το Φεμινιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά στον Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2024.

    https://thepressproject.gr/feminist...fhgREMwtA_aem_H1iJLEE6608sNgzHuXu06Q&sfnsn=mo
     
    Last edited: 3 Ιουλίου 2024
  5. de7

    de7 s

    Μία γυναίκα που δέχτηκε επίθεση και απόπειρα βιασμού από άντρα στο Μεταξουργείο, τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου, καταγγέλλει στο TPP το ΑΤ Ομόνοιας για προκλητική αδράνεια, καθώς δεν προχώρησε σε καμία κίνηση συλλογής και διασφάλισης των αποδεικτικών στοιχείων, όπως προβλέπεται. Παράλληλα, καταγγέλλει τη διαρροή στα ΜΜΕ ενός βίντεο από την επίθεση, που κυκλοφόρησε, όπως τονίζει, χωρίς τη συναίνεσή της. «Ένα βίντεο που με κάνει να βιώνω μέσα μου ξανά και ξανά το συμβάν, μετατρέποντας με σε ένα ακόμη πιόνι του θεάματος» τονίζει το θύμα. «Είναι απορίας άξιο πως ένα βίντεο που βρίσκεται στις αρμόδιες αρχές διέρρευσε και βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού στα ΜΜΕ» σημειώνει επίσης. Ο δικηγόρος του θύματος, Ασημάκης Φατούρος εξηγεί σε ποιες ενέργειες θα έπρεπε να προχωρήσουν οι αστυνομικοί του Α.Τ Ομόνοιας για την εύρεση και διασφάλιση των στοιχείων, δηλώνοντας ότι η γυναίκα «τα έκανε όλα μόνη της, το μόνο που δεν της είπαν ήταν πήγαινε να τον συλλάβεις και φέρτον μας».
     
  6. de7

    de7 s

    Η φεμινιστική συλλογικότητα «Συνέλευση 8ης Μάρτη» οργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεμινιστικό Φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα «καμία δεν είναι ελεύθερη μέχρι να είμαστε όλες», δίνοντας ραντεβού στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις και οι καλλιτεχνικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Φεμινιστικό Φεστιβάλ 2024 είναι αφιερωμένες στην γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη, την σχέση αποικιοκρατίας, κατοχής και έμφυλης βίας, τις γυναικοκτονίες και τον θεσμικό σεξισμό.
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Ο πάνω απ' όλα Έλλην, πιστός στας ελληνοχριστινιανικάς παραδόσεις της πατρίδος της θρησκείας και της οικογένειας, άγρυπνος φρουρός για να μην μολυνθεί η Αγία Ελληνική Οικογένεια από τους πούστηδες τα τραβέλια και τα εκτρώματα που θέλουν να αλλιώσουν τον μπολιτισμό μας, δεν πρόλαβε να μας πει την άποψη του σχετικά με τα ΧΥ και νας μας ενημερώσει.. επιστημονικά πάντα... γιατί τον τσάκωσαν να βιάζει την εννιάχρονη κόρη του ανελλιπώς από τα πέντε της χρόνια.

    Ζήτω το Έθνος
     
    Last edited: 12 Αυγούστου 2024
  8. Το Μωβ οργανώνει απόδραση στα μέσα του Σεπτέμβρη 2024 (Παρασκευή 13 έως και Κυριακή 15), στο κάμπινγκ Βάκχος (Bacchus Camping), στο Σούνιο Αττικής.

    Το τριήμερο αυτό θα κάνουμε και εκδηλώσεις, δηλαδή συζητήσεις για ζητήματα με φεμινιστικό ενδιαφέρον και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ. Όσο για το φαγητό, θα υπάρχουν και βίγκαν επιλογές.
    Κάθε μια ή κάθε παρέα μπορεί να κλείσει όσες μέρες επιθυμεί από αυτές που αναγράφουμε. Το σάιτ του κάμπινγκ στο Σούνιο: https://campingbacchus.gr/el/ και οι τιμές που θα έχουμε ως Μωβ θα είναι μειωμένες. Για συμμετοχές μπορείτε να μας γράφετε στο Facebook ή το Instagram.

    Το αναλυτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΠΡΟΒΟΛΩΝ θα ανακοινωθεί σύντομα!
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Θα Ε/είμαστε εκεί
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 18χρονη με την κατηγορία ότι βίασε έναν 20χρονο

    Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές
    Μία 18χρονη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία 20χρονου ότι τον βίασε.
    Η εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον της ποινική δίωξη για βιασμό μέσω τέλεσης γενετήσιων πράξεων, χωρίς τη συναίνεση του παθόντα, και στη συνέχεια την παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτική ανακρίτρια.
    Η εις βάρος της αποδιδόμενη πράξη φέρεται να τελέστηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης σε εγκαταλελειμμένη οικία, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης.
    Ο 20χρονος απευθύνθηκε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας ότι η 18χρονη εκμεταλλεύτηκε την αδιαθεσία του, λόγω προηγούμενης κατανάλωσης αλκοόλ. Καθώς δεν επιθυμούσε την σεξουαλική συνεύρεση εκείνη επέμεινε, φέρεται να κατέθεσε ο καταγγέλλων.
    Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη, κατά πληροφορίες, αρνείται την πράξη.

    Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία
     
  11. Στιγμές τρόμου έζησε μία 30χρονη στην Ομόνοια όταν άγνωστος αποπειράθηκε να τη βιάσει κυνηγώντας την στα γύρω στενά, Όπως καταγγέλλει το παρ’ ολίγον θύμα, ο επίδοξος βιαστής την ακολούθησε και κάποια στιγμή, ενώ περπατούσε, την ακινητοποίησε και προσπάθησε να την βιάσει.

    Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και από την περιγραφή που έδωσε για τον δράστη προκύπτει πως πρόκειται για άτομο το οποίο ενδεχομένως να είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες στην ίδια περιοχή.

    Στο βίντεο του ΕΡΤΝews, ακούγεται η γυναίκα που φωνάζει.

    «Άσε ήσυχη, γιατί θα φας χαστούκι. Άσε με ήσυχη. Τι θέλεις μωρέ; Άσε με ήσυχη. Ρε φίλε άσε με ήσυχη[…]» ακούγεται να λέει.

    Στη συνέχεια ζητά έντρομη βοήθεια: «Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ… Βοήθεια». Μετά ακούγεται η φωνή ενός άνδρα να λέει δυνατά «τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;».

    https://www.makthes.gr/andras-apope...n-omonoia-tin-esosan-perastikoi-vinteo-714725
     
  12. Θύμα απόπειρας βιασμού σε ερημική παραλία στη Σαλαμίνα, έπεσε μια νεαρή κοπέλα 20 ετών από 35χρονο, σεσημασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπές και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

    Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, την κοπέλα γλίτωσε από τα χέρια του αδίστακτου βιαστή, ένας φίλος της που βρισκόταν στην παραλία.

    Ειδικότερα, η απόπειρα βιασμού έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Αυγούστου, σε παραλία της Σαλαμίνας. Ο άνδρας επιχείρησε να βιάσει την 20χρονη κοπέλα, απειλώντας την ότι αν δεν υποκύψει, τότε θα τη μαχαιρώσει.

    Τότε, η νεαρή κοπέλα βούτηξε στη θάλασσα για να ξεφύγει, αλλά ο άνδρας την ακολούθησε στο νερό και προσπάθησε ανεπιτυχώς να την ακινητοποιήσει. Το περιστατικό αντιλήφθηκε φίλος της 20χρονης, ο οποίος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, παρενέβη και έσωσε το κορίτσι.

    Στο παρακάτω βίντεο, καταγράφονται θύτης και θύμα μέσα στη θάλασσα, ενώ ακούγεται ο φίλος ης 20χρονης να της φωνάζει "έλα έξω". Παράλληλα, απευθύνεται και στον δράστη, ο οποίος δηλώνει ότι… μπερδεύτηκε.

    Όταν ο δράστης βγήκε από τη θάλασσα, ο φίλος της κοπέλας τον ρώτησε, αν την απειλούσε ότι θα την βιάσει. "Μου είπαν ότι είναι μια άλλη, αλήθεια σου λέω", του απάντησε ο δράστης.

    Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον δράστη, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης έχει ποινικό παρελθόν, που σχετίζεται με ναρκωτικά, κλοπές και προσβολή γενετήσιας πράξης.

    https://www.thetoc.gr/koinwnia/arti...a-pos-tin-esose-o-filos-tis-teleutaia-stigmi/