Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άντρες σε απόγνωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 13 Ιουλίου 2010.

1. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Μιας και ανοίξαν τόσα νήματα για τους μισογύνηδες, τους καλούς και κακούς Master κ.λ.π. ας μιλήσουμε και για τους άντρες σκέτους, χωρίς να τους βάζουμε μπροστά status, ταμπέλες και υποτιμητικούς τίτλους.

Το θέμα μας λοιπόν είναι: "άντρες σε απόγνωση και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης..."

Μήπως ο ένοχος... γι΄ αυτό είναι τα πολλά "πρέπει" που ακούει από μικρός ο άντρας;

Θα αναφέρω μερικά "πρέπει" από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Συμπληρώστε όσα άλλα ξέρετε.

Ο άντρας "πρέπει" από τα 15 του να γαμήσει μην βγει αδερφή...

Ο άντρας "πρέπει" να βρει μια καλή δουλειά με πολλά λεφτά.

Ο άντρας "πρέπει" να βρει ένα τίμιο κορίτσι με προίκα (αλλά να είναι όμορφη και παρθένα...)

Ο άντρας "πρέπει" να κάνει μία σωστή οικογένεια με τίμια γυναίκα και να βγάλει καλά παιδιά, ε τώρα αν έχει και κάνα δύο γκόμενες το αγόρι μας δεν πειράζει, η γυναίκα του να είναι τίμια...!

Ο άντρας "πρέπει" να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο στην σχέση του ή τον γάμο του.

Ο άντρας "πρέπει" να μην κλαίει ποτέ...

Ο άντρας "πρέπει", "πρέπει", "πρέπει", "πρέπει"...

Το αποτέλεσμα σήμερα:

Ο άντρας έχει μπλέξει στον ιστό των κοινωνικών "πρέπει" και δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του.

Ο άντρας από κυνηγός έχει γίνει θήραμα...

Ο άντρας έχει προβλήματα επικοινωνίας με το άλλο φύλο και την σήμερον ημέρα που η αντιστοιχία αρσενικών - θηλυκών είναι 1 προς 7 να είναι τα 2/4 των αντρών μπακούρια και λιγούρια.

Παρ΄ όλη την σημερινή θηλυκή προκλητικότητα και προσφορά που υπάρχει, ο ένας στους δέκα άντρες έχει προβλήματα ψυχολογικής στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο άντρας ακούει οικογένεια, παιδιά και τρέχει με χίλια...

Ο άντρας αντιμετωπίζει προβλήματα ταυτότητας φύλου.

Ο άντρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δυναμικά τα προβλήματα που θα προκύψουν στην ζωή του και προσπαθεί να τα λύσει με ουσίες (ναρκωτικά) κ.λ.π.

Κυρίες - Κύριοι, παρακαλώ τις απόψεις σας.

Last edited: 14 Ιουλίου 2010
  2. ANNAtravestiSLAVE

ANNAtravestiSLAVE Regular Member

Απάντηση: Άντρες σε απόγνωση

εχω αντρα μαλαμααααααααααα
    που δεν εχει ανταλαγμααααααααααααααα

3. Firebrand

Firebrand New Member

Θα συμφωνήσω απόλυτα, και θα ήθελα να επεκταθώ λιγάκι και στο άλλο φύλο. Και η γυναίκα σήμερα "πρέπει" να είναι σύγχρονη, πρέπει να χαλάει ένα σωρό λεφτά για τις τελευταίες προσταγές της μόδας, να κοιμάται με οτιδήποτε έχει πέος για να δείξει ότι είναι απελευθερωμένη, να λατρεύει ευλαβικά ένα kitsch franchise για να είναι "cosmogirl", και φυσικά να μην συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από έναν καλογυμνασμένο, πανέξυπνο, πανέμορφο, ρομαντικό, πιστό ευγενικό νεαρό με παχουλό μισθό και dna ονειρικού πατέρα. (Αντίστοιχα, και στα ανδρικά περιοδικά ο άντρας "ο σωστός ο πρόστυχος" πρέπει να παίρνει στα σοβαρά μόνο τις κοπέλες με αναλογίες μοντέλου, μεταπτυχιακό στην θεωρητική ατομική φυσική (η πειραμιτική είναι πανεύκολη), επιτυχημένες με οικονομική επιφάνεια και ανεξαρτησία, ψυχή αγγέλου, κορμι κόλαση κτλ)

Νιώθω ότι τα προβλήματα ανάμεσα στα δύο φύλα προκύπτουν ακριβώς από αυτές τις κοινωνικές πιέσεις. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου ή status, μπορεί είτε να υποκύψει και να προσπαθεί να είναι "αθλητικός-πλούσιος-ιδιοφυιής-επιτυχημένος-sexy-σαν-star-του-hollywood-αλλά-πιστός-σαν-γερμανικό-ποιμενικό", είτε να αποδεκτεί και να αγαπήσει τον εαυτό του. Τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο διαφέρουν πολύ από τα πράγματα που νομίζουν οι άλλοι ότι σε κάνουν ευτυχισμένο.

4. James_Bondage

James_Bondage Regular Member

για ολα φταιει η θρησκεια και η μονογαμία.

5. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

μονο στι ο αντρας πρεπει να εχει τον τελευταιο λογο θα συμφωνησω διοτι ετσι εχω μαθει και εγω ... με ολα τα αλλα δεν συμφωνω ή μαλλον καλυτερα , δεν υπαρχουν στην δικη μου πραγματικοτητα ...

6. kali crow

kali crow Guest

λιγο το οτι οι καιροι αλλαζουν,λιγο η οπισθοδρομικη για χρονια κοινωνια της ελλαδας ,λιγο η θρησκεια-δημιουργημα του ανθρωπου για οικονομικους λογους,λιγο η ελλειψη παιδειας συντελεσαν στην αλλαγη του αντρα και της γυναικας...
    δεν ειναι φταιξιμο κανενος και πλεον καλο θαναι να πορευομαστε με τα νεα δεδομενα οσο καλυτερα γινεται...
    δεν ειναι αγωνας επιβιωσης η μαλλον δεν ειναι αγωνας "ποιος θα καβαλησει ποιον".
    ειναι στοιχημα αρμονικης συνυπαρξης.
    και αν ξεκιναμε με το "ο αντρας πρεπει να χει τον τελευταιο λογο" τοτε να αλλο ενα αχρηστο πρεπει στη ζωη του αντρα....

προσωπικα πιστευω οτι καλουμαστε να βορυμε σημειο επικοινωνιας.γτ και οι γυναικες πλεον αγριεψαν και δεν ειναι δουλες και κυρες οπως τους ελεγαν για χρονια οτι πρεπει να ναι και οι αντρες ψαρωσαν με τη σειρα τους.
    ο αντρας εχει αναγκη την γυναικα και το αντιστροφο.
    αλλιως η φυση θα μας εφτιαχνε ολους ομοφυλοφιλους και ουτε γατα ουτε ζημια...

7. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

να εξηγησω οτι "ο τελευταιος λογος" δεν ειναι προιον δικτατορικης ή ναζιστικης φιλασοφιας .
    οπως ειπα και στο αλλο νημα , ολα τα θεματα πρεπει να δρομολογουνται επειτα απο συζητηση και ανταλαγη αποψεων . Αυτο που εννοω , ειναι οτι σε περιπτωση διαφωνιας , δεν μπορει το ζευγαρι να ακολουθισει δυο διαφορετικες γραμμες , ενας θα πρεπει να εχει τον τελευταιο λογο και φυσικα και την ευθυνη και ο συντροφος υποχρεουται να τον στηριξει σε αυτο ακομα και αν διαφωνει . Μονο ετσι λειτουργει . Ισως να υπαρχουν ζευγαρια , που το καταλληλοτερο ηγετικο μελος με τον τελευταιο λογο να ειναι η γυναικα , δεν το αμφισβητω . Ειναι ομως καλα , σε αυτα τα θεματα να εχουν γινει απο την αρχη οι καταλληλες ρυθμισεις/συνενοησεις οι οποιες θα λειτουργουν με γνωμονα την αγαπη και τα κοινα ονειρα και οχι τον εγωισμο .

8. llazouli

llazouli Contributor

Εδώ νομίζω ότι πολύ καλά κάνει και προβληματίζεται με την καλή την έννοια. Το ότι γεννήθηκε άντρας δεν σημαινει πως αναγκάζεται να καλουπωθεί σε ένα κανάλι ερωτικής συμπεριφοράς που του φόρεσαν καπέλο οι κοινωνικές συμβάσεις. Να καταπιέζεται μια ζωή να ανταποκριθεί τέλεια στο ρόλο που του ορίζει το πολιτισμικό πλαίσιο, αντί να ορίσει μόνος του τις σεξουαλικές επιλογές που του δίνουν απόλαυση και τον ολοκληρώνουν...το ίδιο 'χαντάκωμα' ισχύει και για τις γυναίκες..Πολύ γόνιμοι τέτοιου είδους προβληματισμοί.

9. Ninevi

Ninevi Regular Member

"Ο άντρας πρέπει να είναι κυνηγός"
    Κυνηγός μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε έχει ανάγκη να "τραφεί". Με την ίδια λογική, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλήξει και θήραμα.
    "Ο άντρας πρέπει να έχει την τελευταία λέξη"
    Ναι, σε ό,τι τον αφορά αποκλειστικά, πρέπει και μπορεί. Το να θέλει και σε ο,τι δεν αφορά τον ίδιο ή αφορά κι άλλους, δείχνει αλαζονικό χαρακτήρα που αρέσκεται στο να πιστεύει ότι είναι αλάθητος. Και τι γίνεται στην περίπτωση που κάνει λάθος; Μπορεί να σηκώσει την ταπείνωση που επέρχεται του ξερολισμού; Με τι μούτρα ξαναλέει μετά "Όχι, εγώ θα έχω την τελευταία λέξη εδώ";

10. Master DO

Master DO Regular Member

Η ανδροπρέπεια είναι ένα από τα πρετ-α-πορτέ της ζωής αλλά όχι το μόνο.
    Ένα άλλο -ας πούμε- είναι η προκατασκευασμένη ηθική που διαφέρει ανάλογα με την εποχή
    ή το αξιακό σύστημα στο οποίο προσπαθεί κάποιο άτομο να ενταχθεί.
    Αυτό για παράδειγμα που για τους Παπούα είναι θεσμός, για τους Ευρωπαίους είναι άγος.
    Μ΄άλλα λόγια η ανδροπρέπεια (ουχί ο Ανδρισμός) αφορά το φύλο (ο ανδρισμός όχι) το αρσενικό.
    Ο όρος ανδρεία και ό,τι αυτός συνεπάγεται, όπως χιλιάδες άλλοι όροι
    προέρχονται από αρχαίες κουλτούρες και τις φιλολογίες αυτών,
    όχι επειδή τα θηλυκά ήταν κατά περίπτωση ολιγότερο «ανδρεία», (λέγε με π.χ. Αντιγόνη),
    αλλά διότι απλούστατα εκείνοι που έγραφαν τα λεγόμενα κλασσικά κείμενα που κληρονομήσαμε ήταν άνδρες.

Προσωπικά, αντελήφθην σε όλο το εύρος της τη σεξιστική διάρθρωση
    της αρχαίας «ελληνικής» κοινωνίας, δηλαδή του συνονθυλεύματος τοπικών πολιτισμών
    που απότοκα ονομάσαμε συλλήβδην αρχαία Ελλάδα,
    όταν μειράκιο ων κάποτε, ρώτησα για το Δάσκαλο των δασκάλων των κλασσικών.
    Με τη μέθοδο του rewind ο συνομιλητής μου, μου ανέφερε το όνομα που προηγούταν
    των -κατά σειρά- Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Σωκράτη.
    Εις δάσκαλος του ετέρου
    και εν αρχή ποίος;
    Το -κυριολεκτικά- πολιτιστικό σοκ το έπαθα στο άκουσμα του ονόματος Διοτίμα.
    Μια γυνή δασκάλα του Σωκράτη;
    Ω ναι, αλλά,
    για να συμβεί αυτό χρειάστηκε πρώτα να αποδυθεί τη θηλυκή της φύση.
    Αυτό και μόνο σαν γεγονός ομολογεί πολλά για τις εποχές εκείνες.

Στο κλαμπ αυτών που δύνανται να κατανοήσουν τις περιρρέουσες προεκτάσεις
    της ιστορίας της Διοτίμας δέον όπως προσθέσετε κι΄ εμένα
    παρέα με την πεποίθησή Μου περί άφυλης Ανδρείας όπως προείπα.

Έπειτα από μία πορεία ζωής που πόρρω απέχει από την πληρότητα
    αν έχω καταλάβει ένα και μόνο πράγμα
    αυτό θα ήταν ότι πέρα από ορμόνες και αδένες, πέρα από δεδομένες - δε λέω-
    ανατομικές διαφορές, ο διαχωρισμός των δύο φύλων
    γίνεται ξεκάθαρα με τεχνητά και όχι φυσικά μέσα.
    Καθοριστικοί παράγοντες:
    Κουλτούρα, παιδεία, αντίληψη, πληροφόρηση, διανόηση, γνώση.
    Συμπληρώνω:
    ΚΑΙ προκατάληψη.

Διατρέχοντας την πανανθρώπινη βιβλιογραφία
    από τον Δαυίδ και τον Όμηρο
    έως την Τζ.Κ. Ρόουλινγκς με τον Χάρυ Πότερ της,
    δεν έχω προσωπικά πειστεί για το ότι
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δημιουργήθηκε ή συνέβη ποτέ οφειλόταν στο φύλο του δράστη.
    Έχω βεβαιωθεί όμως για το αντίθετο.

Όλα τα υπόλοιπα, τα ρέστα που λένε και οι χαρτοπαίκτες,
    είναι απλά κατάλοιπα ανολοκλήρωτων
    όχι ανδρών ή γυναικών, αλλά ανθρώπων γενικώς.

Η μόνη έντιμη, ξεκάθαρα και αξιοκρατικά, εποχή του ανθρώπινου είδος
    όπου όντως το φύλο ήταν καθοριστικός παράγοντας επιβίωσης
    ήταν η εποχή των σπηλαίων, το κληροδότημα της οποίας θα το πληρώνει η ανθρωπότητα
    ακόμα και όταν κάποτε εποικίσει εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Αυτή είναι και η δική Μου συνεισφορά στο -γραφικό θα το έλεγα για το χώρο τούτο-
    μόνιμο ζήτημα διαπάλης των φύλων.

Νεολογίζω ασύστολα αντί επιμυθίου:
    Γιατί παρακαλώ «κλαψομούνα» ;
    Το «κλαψοπούτσης» μας χαλάει δηλαδή;

11. devine_sub

devine_sub Contributor

Οι "στερεοτυπικές" απαιτήσεις είναι πολλές και από τα δύο φύλα, αλλάζοντας προς το εμπορικότερο {αδυσώπητοι νόμοι της αγοράς}. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ενδίδουμε σε αυτές, (ότ)αν δεν μας εκφράζουν.

Το μόνο που χρειάζεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι να μπορούμε, εις έκαστος, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας {που για ορισμένους, μπορεί να οριστεί (και) μέσω της γενετικής τους συνέχειας}, και να μη ντρεπόμαστε με το θέαμα.

Πέραν τούτου, ουδέν.

Υ.Γ. Απόπειρα χιούμορ: αυτό το "Κυρίες-Κύριοι, παρακαλώ τις απόψεις σας" ελπίζω πως ήταν βανίλλα και όχι BDSM-ικό.  

12. Nesaea

Nesaea Guest

ω με τι ευχαριστηση διαβασα το κειμενο του Master DO...

Δεν ειναι ακρως ερεθιστικη η ισορροπια που αντεχει την ταλαντωση;