Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 3 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

    Εχοντας δουλέψει για πολλά χρόνια με χιλιάδες ώρες ΚΑΙ με παιδιά, (εκπαίδευση σε σώμα και μυαλό, η δουλειά μου σε μεγάλο σημείο μου δίνει την ιδιότητα του παιδαγωγού), μπορώ να καταθέσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου σε όσα θίγονται ανωτέρω

    α. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, υπάρχουν και τα δύο. Και δλδ η "θεοποίηση" - μυθοποίηση των-του γονιών-γονέα και το αντίθετο

    β. Πολλά παιδιά έχουν ξεφύγει, (ακόμα και σε μονοπάτια παραβατικότητας) ζώντας όντως σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και έχοντας διδαχτεί γερές και σωστές βάσεις ενώ αντίθετα πολλά που έζησαν δύσκολες ή και αρρωστημένες ακόμα οικογενειακές εικόνες, είναι σε απόλυτα σταθερό δρόμο.

    Θα καταθέσω επίσης, πως τα παιδιά που προσλαμβάνουν τα όσα απορρέουν από την καλή σεξουαλική ζωή των γονιών τους ή του γονέα (σε περίπτωση διαζυγίων, διάστασης κλπ), είναι πιο χαρούμενα, πιο ανέμελα και εν γένει σε καλύτερη διάθεση από τα άλλα

    Εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών και την σχέση που έχει αναπτυχθεί στην οικογένεια. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι το φύλλο του παιδιού, ο αριθμός τους και αν ζει-ζουν και με τους δύο γονείς, με την μητέρα ή τον πατέρα. Θεωρώ πάντως, πως καλό είναι να αποφεύγεται ή να αποκρύβεται η ωμή αλήθεια μέχρι το παιδί να είναι σε θέση να την διαχειριστεί και να την κατανοήσει

    Πολύ λεπτό και ευαίσθητο θέμα, χωρίς θέσφατα και απόλυτους κανόνες
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor




    Απλά απάντησα σε ένα θέμα που εσύ έθεσες προς συζήτηση. Συζήτησα το θέμα με βάση τις γνώσεις μου και την πείρα μου ως μητέρα. Δεν αναφέρθηκα στη σεξουαλική δραστηριότητα της κόρης μου ούτε την εξέθεσα, γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ένα παιδί που απλά κάνει το αυτονόητο. Τα αγοράκια τραβούν το πουλάκι τους και τα κοριτσάκια τρίβουν το πιπί τους. Και σου ξαναλέω: δεν αποτελεί σεξουαλική δραστηριότητα αυτό, παρά μόνο αν είσαι γελοίος, αγάμητος από τον προηγούμενο αιώνα ή, όπως σοφά επεσήμανε η Syrah, παιδεραστής.

    (Οτ)αν γίνεις mod, θα μπορέσεις να επέμβεις πιο δυναμικά στον τρόπο με τον οποίο συζητώ το οποιοδήποτε θέμα επιλέξω. Έως τότε, διάβασε κανένα βιβλίο για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αφού σε ενδιαφέρει ακαδημαϊκά τόσο πολύ, γιατί αν περιμένεις από forum BDSM σώθηκες. Έχοντας περάσει 17 χρόνια προσωπικού μόχθου ως μητέρα τριών παιδιών (και μάλιστα single), θεωρώ ότι κακώς δεν απαιτείται ειδική άδεια για να γίνει κάποιος γονιός (όπως αναφέρει και ο Ηλίας). Οι δυσκολίες είναι τρομακτικές στο να μπορέσει κάποιος να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί καλό για τα παιδιά του και σε αυτό που επιτάσσει η κοινή γνώμη (συνήθως απληροφόρητη και κακομοιριασμένη). Αν δεν είχα το σθένος να εμμείνω στις προσωπικές μου απόψεις ενάντια στο οποιοδήποτε γύναιο ή κομπλεξική γεροντοκόρη "παιδαγωγό" ή ακόμη και στην μαμά μου που μου έδινε κατά καιρούς συμβουλές, δεν θα είχα αναθρέψει τα παιδιά μου τόσο όμορφα όσο τα έχω αναθρέψει.

    Και κάτι ακόμη: δεν μπερδεύομαι ποτέ σχετικά με ποιον συνομιλώ. Αν εσύ μπερδεύεσαι, θα σε συμβούλευα να επικεντρωθείς στο ύφος της απάντησης και όχι στο περιεχόμενο.
     
  3. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

    Μια παρέμβαση και να με συχωρέσετε ….

    Βάζει ο κάθε ένας ,
    ένα θέμα για απόψεις κ συζήτηση .
    Σχεδόν όλοι διαφωνούμε , αυτό έχει φανεί χρόνια τώρα .
    Νομίζω πως είναι καλύτερο να πάψουμε να κρίνουμε αυτά που γράφει
    το κάθε μέλος όταν αφορά την προσωπική του ζωή .
    Άλλο διαφωνώ με τις απόψεις του και η δική μου θέση είναι η τάδε και τελεία ,
    και άλλο κρίνω το τρόπο ζωής του ,
    πως έχει κρίνει εκείνος πως θέλει να ζήσει με τα παιδιά του στη προκειμένη ,
    αλλά και για οποιοδήποτε θέμα .

    Εγώ προσωπικά διαφωνώ ριζικά με καποια ποστ ,
    αλλά από εκεί και πέρα δεν μου πέφτει κανένας λόγος,
    και δεν εχω και κανενα δικαιωμα
    για το τι κάνει η μια ή η άλλη στη ζωή της ,
    ούτε θα γίνω δασκάλα της , ούτε θα την συμβουλέψω εφόσον δεν μου έχει ζητηθεί ,
    ούτε φυσικά θα προσπαθήσω να την πίσω για την δική μου άποψη .

    Ο κάθε ένας από μας θα κριθεί για τις πράξεις του τις επιλογές του κλπ ,
    από το αποτέλεσμα κάποια στιγμή στη ζωή του .
     
  4. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    δεν πειραζει και η διαφωνια μερος του ολου παιχνιδιου ειναι!
     
  5. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    +1

    Και επισης συμφωνω με την female οτι δεν πρεπει να μιλαμε για την σεξουαλικοτητα κανενος χωρις την παρουσια του/της, για κανεναν λογο, ακομη κι αν κανει κατι το "αυτονοητο".

    Η σεξουαλικοτητα μας ειναι προσωπικο μας θεμα, και δεν πρεπει να το διατυμπανιζουμε ουτε μπροστα στα παιδια μας, ουτε μπροστα σε ασχετους. Εξ αλλου, αν θελουμε να κανουμε επιδειξη, υπαρχουν και ατομα που μπορουν να συναινεσουν να ειναι παροντες.

    Ως γονεις ειμαστε εκει για να πληροφορουμε και να καθοδηγουμε. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

    Πολυ ορθα ,η Syrah διαχωρισε την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση απο τις προσλαμβανουσες, που μπορει να εχει ενα παιδι απο την σεξουαλικη δραστηριοτητα των γονιων του.
    Το πρωτο επιβαλλεται να γινεται,απο την στιγμη που θα εγερθουν οι πρωτες αποριες στο παιδι και αναλογα με την ηλικια του ,θα πρεπει να απαντηθουν καταλληλα.Προσωπικα και στην κορη μου,που τωρα πια ειναι στα εικοσι αλλα και στον γυιο μου που παει δημοτικο ακολουθησα αυτη την τακτικη.Οσο γεννωνται αποριες,εξηγω.Οταν το παιδι σταματησει να ρωταει,δεν επεκτεινομαι αλλο και περιμενω το καινουργιο ερεθισμα που θα γεννησει τον νεο κυκλο ενημερωσης.
    Προυποθεση ασφαλως ειναι το παιδι να αισθανεται ασφαλεια,εμπιστοσυνη και ανεση ωστε να προστρεχει στους γονεις σε οποιαδηποτε περιπτωση χωρις δισταγμο και αυτο εχει να κανει με το γενικοτερο πλαισιο αρχων και μεθοδων που εφαρμοζει ενας γονιος μεγαλωνοντας το παιδι του.

    Το δευτερο,ειδικα σε μικρες ηλικιες,μονο προβληματα μπορει να δημιουργησει και στο ιδιο το παιδι και στη ζωη της οικογενειας γενικοτερα,πολυ περισσοτερο μαλιστα οταν οι γονεις ειναι βδσμιτες.Μην ξεχναμε οτι τα περισσοτερα σεξουαλικα κουσουρια ολων μας.και μην παρεξηγησετε παρακαλω τη λεξη που χρησιμοποιησα, εδραζονται σε παιδικες,τραυματικες η μη εμπειριες.
    Προσωπικα και παλι ,απεφυγα οπως ο διαολος το λιβανι να συμβει κατι τετοιο,οχι χωρις καποιο κοστος στην προσωπικη και συζυγικη σεξουαλικη ζωη μου,αλλα δυστυχως παντα στη ζωη κανεις καποιες ιεραρχησεις και αξιολογησεις οταν οι συνθηκες δεν σου επιτρεπουν να εχεις και την πιτα σωστη και τον σκυλο χορτατο.
     
  7. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    underherfeet πιστευω κανενας δεν θα διαφωνισει οσο αφορα την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση!εγω ακουσα για το bdsm στα 30 μου πρωτη φορα!δεν νομιζω να με εχει κανει κομπλεξικο η κολημενο!που σημενει το παν ειναι να μαθεις το παιδι σου να εχει ανοιχτο μυαλο και απο εκει και περα ολα περνουν μονα τους το δρομο τους!οπως το σχολειο πρωτα μαθενεις τα βασικα και μετα τα ιδικα!δεν ξεκινας με παραγωγους απο το δημοτικο χεχεχεχεχεχε
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Λοιπόν ειλικρινά ομολογώ πως κάνω προσπάθειες να μην αντιδράσω στις έκφρασεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ απόψεων κάποιων ατόμων που προσπαθούν να επιβάλουν με ύφος γκουρού τι πρέπει ή δεν πρέπει για τον οποιονδήποτε και να κρίνουν ως μοναδικές αυθεντίες τους άλλους.

    Άς σταματήσουν οι νουθεσίες και να κρατήσει ο καθένας τα πρέπει του για τον εαυτό του γιατί όλοι μπορούμε να γίνουμε και προσβλητικοί και ανάγωγοι, δεν είναι καμιά μαγκιά κι ας κρατήσουμε τα πρέπει και τα μαθήματα ζωής για τον εαυτό μας, εκφράζοντας απλά τις απόψεις μας.
     
  9. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    [
    συμφωνώ απόλυτα.]

    Το βρίσκω ανούσιο να γνωρίζει το παιδί τις οποιεσδήποτε σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών του,ακόμα και τις πιο "light".Ανούσιο αλλά και επικίνδυνο,γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιδράσει το παιδί μπροστά σε μια τέτοια εικόνα.

    Εγω προσωπικά το προτιμώ που δεν γνωρίζω τπτ σχετικά με την σεξουαλική ζωή των γονιών μου.Ευτυχώς φρόντισαν έτσι ώστε ποτέ να μην γίνουμε(ο αδερφός μου και εγω)μάρτυρες σε κάποια συνεύρεση τους.
    Αν είχα δει τους γονείς μου να... ,την εποχή που δεν είχα ιδέα απο σεξουαλικές ορμές,απλά θα μου φαινόταν περίεργο και θα ρωτούσα.Έτσι θα μάθαινα τι είναι το σεξ κλπ.Πάμε δλδ πλέον σε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση(κάτι απαραίτητο φυσικά για την ομαλή και χωρίς προβλήματα ανάπτυξη της σεξουαλικής ζωης του παιδιού).Αλλά το προτιμώ που τέτοιες απορίες μου γεννήθηκαν μέσω τηλεόρασης και συμμαθητών.
    Αν τους είχα δει,την εποχή που πλέον είχα σεξουαλικές ορμές και γνώριζα το σεξ,αν καταλάβαινα δλδ οτι οι γονείς μου πηδιούνται...,θα αηδίαζα και θα αργούσα πολύ να (ξανα)κάνω σεξ.Την εικόνα των γονιών μου να... την βρίσκω αρρωστημένη..

    Για μένα οι γονείς μου έκαναν σεξ μόνο 2 φορές στην ζωή τους,οπότε γεννήθηκα εγω και ο αδερφός μου,και μάλιστα αυτές τις 2 φορές ούτε καν το απόλαυσαν.

    ΥΓ: το βρίσκω περίεργο το γεγονός οτι, ενώ η εικόνα της μεταξύ τους συνεύρεσης είναι καθ'όλα αηδιαστική, η εικόνα του να κάνει σεξ ο καθένας με κάποιον άλλον είναι απο υποφερτή εως αδιάφορη...
     
    Last edited: 5 Φεβρουαρίου 2008
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ !!! :



    αφού συμφωνήσω απολυτα και γω με το διαχωρισμό της Syrah σχετικά με το τι είναι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τι επιμειξία στη σεξουαλική ζωή των γονιών!!!,


    κάνω quote το ποστ της Georgia για να αναδείξω ότι είναι η συνηθέστερη αντίδραση των παιδιών,
    αυτη που αναφέρει αρκετά ανάγλυφα η G. και να επιστήσω την προσοχή ολων μας στο θέμα των παιδιών ,
    ειτε ειναι δικά μας είτε είναι ξένα.
    Τα παιδιά , και οι εφηβοι χρειαζονται το χρόνο και το χώρο να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα και κρίτική ικανότητα.
    Ειναι σαφώς εύκολο να "οδηγήσεις" (με την αρνητική έννοια) ένα παιδι , όπου εσύ θεωρεις καλό, σωστό ή βολικό ιδίως όταν έχεις την εξουσία , τον θαυμασμό ή είσαι άθελά του το πρότυπο .
    Τα παιδιά δεν εχουν την κριτική ικανότητα και απλά λαμβάνουν μηνύματα που ενας θεος ξερει πως αποκωδικοποιεί στο τρυφερό μυαλουδάκι τους.


    Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι κοινώς αποδεκτό ότι εχει αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση ενός ανηλίκου (ο οποίος μάλιστα δεν μπορεί να έχει και αντίληψη του τι εστί συναίνεση...στο bdsm)!!!
     
  11. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    Απάντηση: Re: Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

    εγω γτ δεν το βρηκα αηδιαστικο αλλα πανεμορφο;μηπως γιατι δεν ηθικολογουσαν μερα νυχτα πανω απο το κεφαλακι μου;
    Γιατι ποτε μα ποτε δεν μου ειπαν να μην το κανω γιατι θα καω.Μα καλα ειμαστε σοβαροι;ειναι δυνατον να πιστευουμε οτι τα παιδια ειναι ηλυθια και δεν καταλαβαινουν;Αναλογα με τη ηλικια τους καταλαβαινουν πολυ περισσοτερα απ οσα νομιζουμε.Αρκει να μην ηθικολογουμε συνεχως πανω απο τα παιδικα κεφαλακια τους και ουτε αηδια θα νιωσουν ουτε θα μας κοιτανε περιεργα.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

    Κι αν οι ίδιοι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με μια υγιή αντίληψη για το σεξ, χωρίς να τα φορτώνουμε με τα προσωπικά μας συμπλέγματα και κομπλεξ, τους κάνουμε ένα απίστευτο δώρο. αυτό της υγιούς σεξουαλικής ζωής στο μέλλον.
    Αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, ειδικά αν οι ίδιοι μεγαλώνουμε έχοντας διδαχθεί πως το σεξ είναι κάτι ΄για το οποίο δεν μιλάμε, κάτι για το οποίο μιλάμε αν μιλήσουμε πίσω από κλειστές πόρτες ψυθιριστά, αν εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε ένα σωρό μη και ντροπή και προς Θεού εμείς δεν κάνουμε σεξ, το πιθανότερο να βγουν ανοργασμικές κοπελιτσες και κομπλεξικά αγορια που θα περάσουν τη ζωή τους συμβιβασμένα ή θα παλεύουν μια ζωή με τις ενοχές του ότι αν είναι δυνατό έχουν την απαίτηση να απολαμβάνουν το σεξ, όπως κάθε άλλη ανθρώπινη ανάγκη.

    Επαναλαμβάνω πως άλλο να μιλάμε γι αυτό, μάλιστα δυιλίζοντας τι και πως θα πούμε ανάλογα με την ηλικία, ωριμότητα και αντίληψη του παιδιού κι άλλο αυτό που αρκετοί προσάπτουν μέσα από το πρίσμα της δικής τους διαστρεβλωμένης εικόνας πως αν μιλάς για σεξ με τα παιδιά σου σημαινει πως κάνεις σεξ μπροστα απο τα παιδια σου.