Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 3 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    @female. Δεν σου φαίνεται περίεργο πως οι γονείς ελέγχουν και θέλουν να ελέγχουν τόσο μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών τους αλλά ταυτόχρονα, όταν φτάνουμε στο σεξ το ζήτημα γίνεται "προσωπικό δεδομένο". Πόσους γονείς ξέρεις που το έκαναν ολόκληρο θέμα με τα παιδια τους να μην κλείνουν την πορτα του δωματίου τους ή να μην πηγαίνουν διακοπές μόνα τους. Πάρα πολλούς. Οποτε η εννοια της ιδιωτικότητας δυστυχώς είναι διαστρεβλωμένη. Δεν διαφωνώ πως η σεξουαλική ζωή του καθενός μπορεί να είναι αυστηρά προσωπική, είμαι λίγο δύσπιστος όμως στο πόσο η μη αναφορά στο σεξ γίνεται απο σεβασμο στην προσωπικότητα του αλλου.

    @underherfeet Οι περισσότεροι γονείς έχουν πρόβλημα να αποδεχθούν πως το παιδί τους έχει μεγαλώσει... άλλες φορες μικρό, άλλες μεγαλύτερο. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό? Κάτι έχει να κάνει με την "αυθαίρετη γενικευμένη τοποθέτηση" που φυσικά δεν ισχυριζομαι οτι την ανακάλυψα εγώ.

    Το οιδιποδειο είναι μέρος της ανάπτυξης των παιδιών και δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Δεν είναι επιζήμιο και είναι χρήσιμο στα πλαίσια που λύνεται σχετικά νωρίς, και η σχέση προχωρά. Το να ξέρει το παιδί πως οι γονείς του έχουν σεξουαλικές σχέσεις, το βοηθά να καταπιεί το πικρό χάπι πως ο μπαμπάς του ή η μαμά του δεν θα γίνει ποτέ δική του, παρόλο που το αγαπάνε Το πρόβλημα πολλές φορές είναι πως ενδόμοιχα ούτε οι γονείς θέλουν να βγουν απο αυτη τη σχέση με τα παιδιά τους.

    Η αρχετυπική ελληνίδα μάνα είναι μια μάνα που δεν έλυσε ποτέ το οιδιπόδειο με το παίδι της. Ο πατέρας που δεν γουστάρει τους γκόμενους της κόρης του δεν ασκεί κριτική, συνήθως απλά ζηλεύει. Οπότε η γονεική αγάπη και η σεξουαλικότητα είναι δύο πολύ πιο μπλεγμένα πράγματα από όσο είσαι έτοιμος να παραδεχθείς, είτα το αναγνωρίζουμε, είτε όχι.
     
  2. female

    female Contributor




    Στο συγκεκριμένο νήμα το θέμα είναι η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική δραστηριότητα. Άσχετα με την κοινή πρακτική, πιστεύω πως σε αρκετά θέματα τα παιδιά θα πρέπει να παραμένουν ανεπηρέαστα και ανεξάρτητα.

    Εκτός ίσως από ένα -- Ολυμπιακός να μην είναι... :ρ ...λολ


     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Έκθεση των παιδιών στη σεξουαλικότητα των γονιών

    Δεν ισχυρισθηκα οτι δεν αντιμετωπιζουν πολλοι Ελληνες γονιοι τα παιδια τους με τον τροπο που περιγραφεις.Διαφωνω με την γενικευση ομως,ειδικα στην σημερινη εποχη και ειδικοτερα στα μεγαλα αστικα κεντρα.Η κοινωνια του 2007 δεν ειναι η κοινωνια του'50 η του '60.