Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έλεγχος της παρόρμησης στο D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Δεν φτάνει να έχει μάτια, χρειάζεται να υπάρχει ανάλογη οξυδέρκεια και θέληση.  
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του

    Αγαπητή @gaby_m δεν έχω καταθέσει προσωπική άποψη μεταφράζοντας στην ουσία μια λέξη. Είτε απογοητεύεστε είτε λυπάστε, αυτό είναι/είμαι. Μπορείτε πολύ εύκολα να ψάξετε πηγές και να κρατήσετε αυτό που καλύπτει εσάς. Ούτε και βρίσκω κάτι κακό στην κρίση. Αντιθετως θεωρώ κακό την έλλειψη αυτής. (Και η κρίση προυποθέτει σκέψη)

    Καλή συνέχεια  
     
    Last edited: 12 Σεπτεμβρίου 2020
  3. kinvara

    kinvara Δική Του

    Θα μου επιτρέψετε να μην τα θεωρώ αρκετά κοντινά  
    Ως προς το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τα ξεχωρίσει κανείς σίγουρα δεν είναι για όλους το ίδιο ούτε και έχουν όλοι την κατάρτιση ή την ικανότητα.

    Είναι πολύ διαφορετικό (κατ' εμέ) το να ασκεί κανείς κριτική ως προς μια κατάσταση ή γενικότητα ή ένα φαινόμενο από το να ασκεί κριτική απέναντι σε έναν άνθρωπο.
    Το παράδειγμα που θέσατε δεν έίναι αρκετό για να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο ως προς οποιαδήποτε έννοια όχι από μένα αλλά ακόμη και από έναν ειδικό. Χρειάζονται πολλά στοιχεία για να μπορεί να πλησιάσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Θα αποφύγω συνειδητά να απαντήσω αν δεν σας πειράζει.
     
    Last edited: 12 Σεπτεμβρίου 2020
  4. kinvara

    kinvara Δική Του

    Πηγή;   
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Stress management guide του Department for Work and Pensions, UK - δεν θα το βρεις στην ιστοσελίδα του, έχει όμως διάφορα ανάλογα. Προς τι ο γέλωτας να γελάσω και εγώ; Δηλαδή, περισσότερο απ όσο γέλασα πριν λίγο  

    Α, η πρώτη πρόταση ήταν απλή παρατήρηση, συνεισφορά μου στο εδώ εποικοδόμημα  
     
    Last edited: 12 Σεπτεμβρίου 2020
  6. kinvara

    kinvara Δική Του

    Ευχαριστώ  
    Απλά ήθελα να σας δείξω πως ουτε κι εσεις δωσατε πηγη.
    Όχι γέλωτας. Ενίοτε γίνομαι λίγο πειραχτήρι απλά.  
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Με τις υγειές σου, απλά αυτό που είπες επί του θέματος δεν ήταν ούτε σωστό ούτε δίκαιο  
     
  8. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Αντεπιχείρημα :

     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του

    Να εκφράσω κι εγώ τις σκέψεις μου όσον αφορά το απόσπασμα (και μόνο) που παραθέσατε.
    Πέραν του ότι δε θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνη τη διαφήμιση και του ότι συμφωνώ πως δεν ενεργοποιεί τη σκέψη, δεν είμαι καθόλου βέβαιη πως η προτροπή της ενεργοποιεί την παρόρμηση και μάλιστα τείνω προς το όχι. Θα έλεγα πως ενεργοποιεί την παρόρμηση μόνο σε άτομα τα οποία είναι ήδη παρορμητικά ως προς το αντικείμενο της διαφήμισης. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους τηλεθεατές τείνω να πως πως ενεργοποιεί το συναίσθημα και την κατάσταση την οποία περιγραφει το βίντεο του @bumblebee . Διαφωνώ επίσης ως προς το συμπέρασμα για το υποσυνείδητο μήνυμα. Είναι ένα συμπέρασμα κάτω από συγκεκριμένη ματιά και θα μπορούσε -ίσως- να είναι κι έτσι για κάποιους (τους παρορμητικούς).

    Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω. Ως καθαρή επεξήγηση του τι εστί παρόρμηση και όχι σε συσχέτιση με τα συμπεράσματα ως προς τη διαφήμιση τα οποία κινδυνολογούν αρκετά και γίνονται ίσως χειριστικά καθοδηγώντας τη σκέψη προς μια κατευθυνση και μόνο.  
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ένα πολύ πολύ συμπαθητικό άρθρο του ψυχολόγου Γιώργου Πιντέρη που μιλάει για τον αυθορμητισμό και την παρόρμηση, ο αυθόρμητος, μας λέει, έχει αυτοέλεγχο, ο παρορμητικός τον έχει χάσει. Ο εαυτός είναι το κομμάτι του όλου για το οποίο έχουμε γνώση ότι υπάρχει. Ο οργανισμός θέλει να επιβιώνει και να εξελίσσεται, ο εαυτός, ως κομμάτι του οργανισμού, θέλει πάνω απ όλα να είναι αρεστός στους άλλους. Ο εαυτός προστατεύει τον οργανισμό από τις παρορμήσεις του. Σύμφωνα με μια σχολή σκέψης. Και άλλα πολλά.

    https://pinteris.gr/αυθεντικότητα-και-αποτελεσματικότητ/
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Το απόσπασμα (το οποίο φυσικά δεν είναι απόσπασμα επιστημονικού κειμένου), αποτέλεσε ένα έναυσμα για μια συζήτηση πάνω στο θέμα που πρότεινα, χωρίς τις ανώφελες συνήθης, ερωτήσεις προς τον νηματοθέτη.
    Όσο για τα μεγαλειώδη εισαγωγικά κείμενα τώρα τελευταία, γκώσαμε από τέτοια.
    Η πρόθεση μου ήταν και είναι, να προκληθεί αξιοπρεπής συζήτηση, κάτι που προς το παρόν φαίνεται να συμβαίνει.
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

    Αν και όπως έγραψα το νήμα δεν έχει δομή θα ήθελα να γράψω για τον παρορμητισμο έτσι όπως λειτουργεί σε εμενα. Για εμένα λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοπροστασίας όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται. Συνήθως ενεργοποιείται όταν έχω φτάσει στα όρια μου, όταν η λογική πλέον νιώθω ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι ούτε το ξέσπασμα θα έχει αποτέλεσμα, ίσως μάλιστα να χειροτερέψει τα πράγματα αλλά είναι το σημείο που έχω φτάσει στο αμήν και εκεί κάπως πρέπει να "προστατέψω" τον εαυτό μου, πρέπει να βγάλω την ενέργεια από μέσα μου για να μην απομουρλαθώ.