Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έλεγχος του μυαλού.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 11 Ιανουαρίου 2015.

1. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Aπό μαλακίες άλλο τίποτας..!
    Ή αλλιώς...
    Να ένα κλασικό παράδειγμα υπεραπλουστευτικής διαπιστωτικής χαριτωμενιάς που γαμάει το μυαλό αυτών που νομίζουν πως γαμούν μυαλά...
    Κάποιος θα μπορούσε να το πει προπαγάνδα, με τίποτα ο δημιουργός του δεν θα έλεγε πως είναι (και σωστά), αλλά καλύτερο μανιπουλάρισμα μιας γενιάς σερνικώνανε δεν θα μπορούσε να υπάρξει...
    Διγιότι αν δεν υπάρχει γράδο στο σκέπτεσθαι, τότε "αν αργήσω τσίμπησε, το τυρί θάναι στη φάκα"..!

2. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Και γιατί με επαναλαμβάνεις περικαλώ..?
    Επίσης περικαλώ, να μη μπερδεύουμε τση επιστήμες, με τση μελέτες του άνθρωπα γενικώς και των πρακτικών του στο εποικοδόμημά του γενικότερα... Πλιιιιιιζζζζζ...

3. subwhat

subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

Δεν με φοβίζουν οι λέξεις, αλλά χειραγώγηση δεν διακρίνω.

Όπως προανέφερα, είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στα ζευγάρια γύρω μας.
    Κι επιπλέον δεν βλέπω τίποτε το αρνητικό σε όλο αυτό.
    Αντιθέτως έχω δει να γίνεται αυτόματα και εντελώς φυσικά. Αυτό που λένε "απλώς συνέβη".

Μήπως τελικά δεν είναι οι λέξεις που φοβίζουν, αλλά τα πράγματα;

Υ.Γ. Το "σκεφτομαι όπως σκέφτεται το κ", μεγάλες κουβέντες κατ εμέ. Δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να σκεφτεί όπως ένας άλλος. Και το βρίσκω και ανούσιο.
    Τι να τον κάνω τότε; Θα έχω εμένα!  

4. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Ναι, αλλά πως φτάσαμε να συνδέουμε ευθέως ανάλογα την συμπεριφορά των αγελαίων (την οποία καλή τη πίστει δέχομαι ως την περιγράφεις, δεν είμαι δα και κανένας φυσιοδίφης) με τον έλεγχο του μυαλού των ποταχτικών στο D/s κομμάτι του βδσμ ,αυτό δεν καταλαβαίνω.

5. espimain

espimain Contributor

Απόσπασμα από άρθρο
    ..........................
    Αρχικά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Θετικές Επιστήμες και, σε προέκταση, ο πυλώνας της Επιστημονικής Κοσμοθεωρίας, δεν θεμελιώνονται πάνω σε πειραματικά αποδεδειγμένες έννοιες όπως αφήνουμε πολλές φορές να εννοηθεί

Οι βάσεις των θετικών Επιστημών είναι οι επόμενες τρεις έννοιες: η ύλη (μάζα), ο χρόνος και ο χώρος (διάσταση). Οι έννοιες αυτές δεν αποτελούν όμως τη βάση μόνο του πυλώνα της επιστημονικής κοσμοθεωρίας αλλά και των άλλων δύο πυλώνων ενός πολιτισμικού ρεύματος, της θρησκευτικότητας και της κοινωνικής φιλοσοφίας.
    ..............................

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
    Επιστήµη και Νέος Πολιτισµός
    Του Μ. Δ.

Όπως έχουμε ορίσει, Natura ονομάζουμε το σύνολο των μόνιμα εγγεγραμμένων στο ανθρώπινο DNA δεδομένων και πληροφοριών, που κάθε ένας χρησιμοποιεί αυθόρμητα ως κάτι γνωστό και αναλλοίωτο, άσχετα αν κατέχει επαρκώς το τι είναι ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρεται. Όμως, όπως είναι φυσικό, μέσα στην ανθρώπινη Natura περιλαμβάνονται, εκτός των θετικών στοιχείων και όλα τα ανθρώπινα δόγματα, οι κοινωνικές αγκυλώσεις, τα επιστημονικά αξιώματα και οι προσωπικές ανθρώπινες εμμονές.

Αντίθετα ανθρώπινη Cultura ονομάζουμε το σύνολο των γεγονότων, πληροφοριών ή απόψεων της ανθρώπινης Natura, τις οποίες διερευνούμε προκειμένου να τις επεκτείνουμε, να τις διορθώσουμε ή να τις ανατρέψουμε. Όπως είναι φανερό η Επιστήμη αποτελεί μέρος της ανθρώπινης Cultura, εφόσον ανανεώνει το περιεχόμενό της, ανατρέποντας συνεχώς. τα δόγματα, τις επιστημονικές αγκυλώσεις, αλλά και τις προσωπικές ανθρώπινες εμμονές. Δυστυχώς όμως, όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, η δυτική Cultura διέρχεται μια περίοδο δραματικά αυξανόμενης κοινωνικής κρίσης, η οποία συν τω χρόνω αποσαθρώνει τις παγκόσμιες κοινωνικές δομές.
    .............................

Το άρθρο είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να το διαβάσει κάποιος όλο, στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.grandlodge.gr/epistii-kai-neos-politisos-n-24.html

Έχω πολύ σοβαρές ενστάσεις στο όλο κείμενο, αλλά μπορεί να το διαβάσει ο καθ΄ένας και να καταλάβει.

Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2018
  6. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Πάει καλά, εγω χειραγώγηση διακρίνω , χωρίς να βλέπω ούτε και γω κάτι αρνητικό στο βαθμό που όλοι στην ...χμμμμ αγέλη, είναι χαρούμενοι! 
    Συμφωνουμε πως εδω διαφωνούμε.
    Αντιθέτως , με το Υ.Γ σου συμφωνώ πλήρως! Μόνο που τέτοιες "μεγάλες κουβέντες" ακούγονται πολύ συχνά εδω....

7. subwhat

subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

Όποιος δεν είναι χαρούμενος, χαιρετάει και πάει παραπέρα. Όποιος νιώθει ότι χειραγωγείται, επίσης.
    Κατ' εμέ, δεν έχει κανένα νόημα αλλιώς.

Και όταν αντικρούονται, (οι κουβέντες), κάποιοι βγαίνουν στα κάγκελα θιγμενοι.

8. tithon

tithon Contributor

φτάσαμε διακρίνοντας τον πηγαίο της προσαρμογής που «έχει αποδειχτεί δημιουργικός και χαρούμενος και συνεκτικός και αποτελεσματικός» κλπ από τον χειραγωγικό που μονοσήμαντα ή ενδεχομένως καχύποπτα περιγράψατε, αναρωτώμενος για το περιεχόμενό του, κανα δυο σελίδες πιό πίσω. δεν πάει καιρός.

9. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Θόρυβος μετ' ενστάσεων..? Χάου κιουτ!
    Στο χωριό μου αλλιώς τα λέμε αυτά...
    Ίσως επειδή είναι μεγάαααλο χωριό...

10. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

ναι... όταν πάρουμε σύνταξη θα το διαβάσουμε...

11. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

δεν εννοούσα σε σχέση με το bdsm. εκτός. υπάρχουν γκουρούδια που βάζουν τασκς στον εαυτό τους, ενώ δεν θέλουν να τα κάνουν, γιατί έτσι λένε σπάνε το εγώ, που δεν θέλει να τα κάνει. κι έτσι λέει κυριαρχούν στο εγώ τους.

12. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Άλλο η προσωπική πειθαρχία και άλλο ο ψυχαναγκασμός, βέβαια του καθενού ό,τι κατεβάζει η κούτρα του κι ό,τι θέλει να μοιραστεί (αν υπάρχει κάτι πέρα από από την αυτοαναγόρευση που ο πάσα ένας μπορεί να γουστάρει "μπούνια" για πάρτη του)...
    Σε κάθε περίπτωση ο καλός κολυμπητής όταν βγαίνει από την θάλασσα φαίνεται, όταν μπαίνει όλοι γοργόνες είναι...
    Και στο φινάλε διατί να το κρίνουμε, αν έχει να "πει" κάτι, θα δείξει, σε αυτούς τουλάχιστον που μπορούν να ακούνε...