Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έλεγχος του μυαλού.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 11 Ιανουαρίου 2015.

  1. Cinnamon

    Cinnamon Mary Celeste

  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Θεωρώ τη σκέψη αφενός μεν τροχοπέδη της απόλαυσης ειδικά-αλλά όχι μόνο-αυτής που προέρχεται από τη λειτουργία των αισθήσεων, αφετέρου δε την περιορισμένης χρονικής διάρκειας απουσία σκέψης από ευεργετική έως απολαυστική ειδικά στη σύγχρονη εποχή.
    Τα παραπάνω ισχύουν εντός και εκτός bdsm και βεβαίως ανεξαρτήτως status.

    Σε ότι αφορά στο δεύτερο ερώτημα και εντός bdsm . Έχοντας κατά νου τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς περί πλήρους ελέγχου του μυαλού αλλά και τις 3 προϋποθέσεις για την ύπαρξη του, θέματα στα οποία αναφέρθηκα στο προηγούμενο post μου στο νήμα, θα προσθέσω το ότι η απουσία σκέψης είναι αποτέλεσμα άσκησης ελέγχου και πιο πολύ έχει να κάνει με την ύπαρξη on/off διακόπτη.
    Δύο απλές σημειώσεις εδώ.α)Πρώτα ανακαλύπτεται ο off διακόπτης.Εάν το off υπάρχει όσο κρατιέται πατημένος ο διακόπτης και μόλις αφεθεί επανέρχεται αυτόματα το on όλα καλά. Εάν όχι είναι υποχρεωτικό να βρεθεί και ο on.
    β)Ούτε η ανακάλυψη ούτε η εφαρμογή του on/off διακόπτη είναι στιγμιαία διαδικασία(πλην σπανίων και εξαιρετικών περιπτώσεων) όπως υπονοεί η λέξη που χρησιμοποίησα στην προσπάθεια μου να είμαι σαφής.


    Θα συμφωνούσα με το παραπάνω αν μπορούσα να αντικαταστήσω μια λέξη.Το διαχωρίζει με το ξεχωρίζει. Οι λέξεις έχουν τη σημασία τους.Η ανώτερη ευφυία και ότι αυτή συνεπάγεται σε δυνατότητες και ευθύνες μας ξεχωρίζει ανεβάζοντας μας επίπεδο μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας διαχωρίζει από τα αγελαία αδέρφια μας(πρωτεύοντα και μη) οι συγγένειες με τα οποία είναι βαθύτατες, πανάρχαιες και παρά το ότι βαυκαλιζόμαστε παλαιόθεν περί του αντιθέτου, υπάρχουν μέχρι σήμερα, εξακολουθώντας να δίνουν τον τόνο και να ορίζουν πλαίσια. Τούτο δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να «παίξουμε» φέρνοντας καινούριες προτάσεις στο τραπέζι. Το κάνουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια, καλώς το κάνουμε και εύχομαι και πιστεύω να συνεχίσουμε να το κάνουμε ως είδος. Αρκεί να μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι εξελικτικοί νόμοι της φύσης και ότι η εξέλιξη σε ότι μας αφορά εξακολουθεί να λειτουργεί με χρόνους που για τα δεδομένα μας είναι τεράστιοι.

    Δεν πρόκειται για στάση ζωής γενικά.Πρόκειται για στάση ερωτικής ζωής η οποία προκαλείται να βιωθεί, εστιάζει και αφορά αποκλειστικά και μόνο τον «επιλεγμένο» απέναντι και σε καμία περίπτωση δεν διαχέεται, δεν αφήνεται να διαχυθεί προς τα έξω.Εξ ου και η αναγκαιότητα ύπαρξης του on διακόπτη στον οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω.
     
  3. RAIN

    RAIN nefelibata


    Δεν ήξερα ότι ο καθώς πρέπει τρόπος επιλυσης διένεξης είναι το επιτυχημένο τασκινγκ. Αλλά όσο ζεις μαθαίνεις.
    Μπράβο στην εξέλιξη. Κάτι θα ξέρει αυτή...
     

    Ερώτηση αντί για απάντηση καθώς όλες οι γνώσεις μου για τα αγελαια η μη προέρχονται από τα ντοκιμαντέρ του National Geographic. 

    @Stalker

    Συμφωνώ εν μέρει.
    Το μυαλό χρειάζεται ξεκούραση.
    Μακάρι να είχα βρει αυτό το κουμπάκι.
    Θα ήθελα όμως να το χειρίζομαι εγώ.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    είναι τρόπος λειτουργικός, αποτελεσματικός και χαρούμενος. δοκιμασμένος. προϊόν μακροχρόνιας εξεργασίας στο πεδίο. το καθώς πρέπει είναι το αντίθετο. πολύ δυσφορικό και δυσλειτουργικό.

    ποιάς διένεξης;

    είναι  

    τα ντοκυμανταιρ, πολλά απ' αυτά, είναι εξαιρετική πηγή πληροφοριών, εκτός βέβαια απ' τα καθώς πρέπει, τα χειραγωγημένα.  
     
  5. RAIN

    RAIN nefelibata

    Αυτής της διένεξης.

    Καλημέρα.
     
  6. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Και μιας και μιλάμε για έλεγχο του νου.

    Δεν έχει σημασία αν όντως υφίσταται αυτή η εκδοχή ή όχι. Σημασία έχει πως η ανθρωπότητα (ή εκπρόσωποι του είδους) έχει αρχίσει να θέτει τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα. Αυτού του είδους που οδηγούν σε εκθετική αύξηση των υπό ανάλυση παραμέτρων, πολλαπλασιάζουν τις εξελικτικές επιλογές / εξελικτικά μονοπάτια και επιταχύνουν τις διαδικασίες προς όλα τα πιθανά σενάρια.

     
  7. tithon

    tithon Contributor

    αυτή είναι μιά υπόθεση, όχι διένεξη, την οποία βαφτίσαμε «ας πούμε, διένεξη» για να ελέγξουμε την καθώς πρέπει πρόταση:
     
  8. RAIN

    RAIN nefelibata

    @tithon
    Στο μεταξύ μας διάλογο πάντα έχω χάσμα κατανόησης.
    Δεν πειράζει. Ακόμα και έτσι είναι όμορφα καθώς πιέζω το μυαλό μου περισσότερο.
    Ας φάω λίγο τη μακαρονάδα που μόλις ετοίμασα, να πάρω νοητικές δυνάμεις μπας και καταλάβω το καθώς πρέπει της προτασης μου. 
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    ο καθωσπρεπισμός της πρότασης:
    έγκειται στην αντίληψη οτι επιλέγει κάποιος αυθαίρετα, αυτάρεσκα και αυταναφορικά, με προσωπικά κριτήρια, όπως στην πασαρέλα, το «δυνατό αρσενικό», (ο οποίος κάποιος γνωρίζει κι από dna και βιολογία και το κάνει και για τα παιδιά   ),
    και στην απαξιωτική αντίδραση που προκύπτει απ' αυτήν την αντίληψη, όταν σας επισημαίνω οτι τρίτοι έχουν την καλοσύνη να διορθώσουν την αυταναφορική αντίληψη περί επιλογής, επιλέγοντας μεταξύ τους τοις πράγμασι ποιός μπορεί και επιθυμεί· με την επίκληση της μη πολιτικά ορθής -μη καθώς πρέπει, δηλαδή-, «σύγκρουσης και βίας». από το προκύπτον αίτημα σεβασμού   της αυταναφορικής ατομιστικής αντίληψης της επιλογής.
    η επίλυση, λοιπόν, του ερωτήματος, κι όχι καμμιάς διένεξης, γίνεται με λειτουργικό τρόπο, που δεν αποκλείει την μη καθώς πρέπει λειτουργική βία, οποιασδήποτε μορφής. δεν συμπεριλαμβάνει αυταναφορική, καταχρηστική ή υπερβάλλουσα βία. έχει αντικείμενο.

    στην πράξη λοιπόν, οι φορείς του μισού dna επιλύουν μεταξύ τους ποιός ή ποιοί θα έχουν την πρόσβαση στο άλλο μισό dna. η προτεραιότητα της πρόσβασης στο άλλο μισό dna καθορίζεται από την ικανότητα του άλλου μισού dna να προσελκύσει (αυτό ονομάζεται και έλεγχος του μυαλού, επίσης χωρίς ανάγκη γνώσης νευρολογίας). στα θηλαστικά αυτός είναι πάνω κάτω ο μηχανισμός, με παραλλαγές και αποκλίσεις. στα έντομα γίνεται σχεδόν αντίστροφα, σχεδόν. στα πτηνά έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία παραλλαγών του μοτιβου ή και αντιστροφή του. στα ψάρια έχουμε ακόμη πιο ποικίλα μοντέλα, από την πανάρχαιη τυχοδιωτική σούπα μέχρι σχεδόν το μοντέλο των θηλαστικών.

    σε ορισμένες από τις ανθρώπινες κουλτούρες, ανάμεσα σ' αυτές και η πιό τεχνολογικά προηγμένη, καλλιεργείται η εντύπωση της επιλογής από βιτρίνες για να αυξηθεί η κατανάλωση, ίσως. με γνώσεις περί dna, ρητούς στόχους ευγενείς  , ατομοκεντρισμό, σεβασμό   και ευθιξίες  
    αυτό εύστοχα ο @underherfeet ονομάζει χειραγώγηση. ο έλεγχος που προκύπτει απ την έλξη, απ την ανάγκη αρέσκειν, είναι διαφορετικός, πηγαίος.
    σε αυτήν την κουλτούρα, έχουμε όλη την άνεση, και καλά κάνουμε, να κολυμπάμε σαν ψάρια και να πετάμε σαν πουλιά, και καλά κάνουμε. έχουμε όλην την άνεση να είμαστε επτά δισεκατομμύρια στο είδος, και θα δούμε τι θα κάνουμε. έχουμε όλην την άνεση να αλλάζουμε ρόλους κατα «βούληση», και καλά κάνουμε. λειτουργικά φαίνεται να το κάνουμε.
     
  10. Cinnamon

    Cinnamon Mary Celeste

    Αυτό περί dna το έθεσα εγώ και αναλαμβάνω την ευθύνη, μην το χρεωθεί η RAIN  
    Υπονοούσά πως γίνεται ενστικτωδώς και υποσυνείδητα, όχι με επιστημονική ακρίβεια βεβαίως βεβαίως.
     
  11. RAIN

    RAIN nefelibata

    Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η πρόταση μου δεν είναι η καθώς πρέπει, είναι ολόκληρη λάθος. Και καταλαβαίνω γιατί.
    Η επιλογή δεν είναι του θηλυκού. Είναι ποιος από τα αρσενικά θα επιβληθεί σε μια από τις αρχαιότερες ιεροτελεστίες με έπαθλο την αναπαραγωγή του.
    Κατανοητό και λογικό.
    Αναρωτιέμαι ομως ακόμα αν αυτό υποδεικνύει υπτακτικοτητα απο τη θηλυκή πλευρα που ήταν και η αρχική μου απορία.

    Αυτό με την απαξίωση το έχασα. Ειλικρινά προσωπικά δεν απαξιώνω κανενός άποψη αν αυτό εννοείς.
    Και ας μη μου γίνεται αντιληπτή και κατανοητή πάντα.
    Όπως πχ το αιτημα σεβασμού της αυτοαναφορικης ατομιστικης επιλογής.

    Γιατί αναφέρεσαι στον σεβασμό και στους ευγενείς στόχους με αρνητικο προσιμο;
    Είναι και αυτά παγίδα της κοινωνίας με σκοπό τη κατανάλωση;

    Ο έλεγχος που προκύπτει απο την έλξη, από την ανάγκη αρεσκειν είναι διαφορετικός και πηγαίος. Είναι όμως συνειδητός; Με πρόθεση, στρατηγική και αποτέλεσμα; Ή απλά υποσυνειδητη διαδικασία της αλληλεπίδρασης των δύο φύλων;
    Και είναι τελικά αυτός που το νήμα διαπραγματεύεται; Ο νοητικός;

    Λειτουργικά και ποικιλοτροπως το κάνουμε. Για να πολλαπλασιαζομαστε με τέτοια ταχύτητα, μάλλον με μεγάλη επιτυχία. Δεν διαφωνεί κανείς. Και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι ο Κιμ να πατήσει το κουμπάκι.

    Όπως και να έχει, σε έκανα και γέλασες από ότι είδα. Το διασκέδασες γραφωντας.
    Και αυτό είναι πάντα καλό.
    Οι απορίες μου όμως όπως βλεπεις όχι μόνο παραμένουν αλλά πολλαπλασιάζονται.
    Ευχές για όμορφα Χριστούγεννα.

     
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    οχι, γιατί....

    Εδώ τελικά επικεντρώνεται η διαφωνία μου.
    Δεν προκύπτει έλεγχος απο την έλξη, γαμήσι προκύπτει. Τα βιολογικά μας ένστικτα εκεί κατατείνουν, στο γαμήσι, και όχι στην κυριαρχία. Η κυριαρχία πάνω στα υπόλοιπα αρσενικά ήταν σε κάποιες ομάδες, ο τρόπος για ευκολα γαμήσια με τις καλύτερες γκόμενες που ψάχναν κι αυτες τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά τους. Κάποιες άλλες ομάδες πάλι είχαν επιλέξει τον κοινοβιακό τρόπο, μη δείχνοντας ιδιαίτερη συμπάθεια στην κυριαρχικότητα.

    Κάποια στιγμή όμως οι προπροπροπροπροπαπούδες μας αρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά απ΄οτι έκαναν μέχρι τότε και αυτοί και τα ξαδέλφια τους, οι νεάτερνταλ, αναβαθμίζοντας το λογισμικό τους για κάποιο λόγο , κι άρχισαν να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, να σχολιάζουν εαυτούς και αλλήλους, να επινοούν μύθους, να φτιάχνουν μεγαλύτερες ομάδες ,να εξαπλώνονται εξολοθρεύοντας τους υπόλοιπους και να επιζητούν απο ένα σημείο και μετά, που μπήκε σαν παράμετρος και η ιδιοκτησία, πλούτο, δύναμη, ισχύ, εξουσία, . Ετσι σιγά σιγά ο πλούτος, η δύναμη, η εξουσία έγινε ο στόχος, ο σκοπός της ζήσης και καταλήξανε οι προπαπουδες να τον λογίζουν σαν ανθρωπεία φύση,και τα θηλυκά να αναζητούν τον άντρα τον απο μόνο του φτιαγμένο να τα θαμπώσει με τα μαργαριτάρια απ΄τον βυθό που είναι βγαλμένα . Αλλα ταυτόχρονα μας μαθαίνουνε πως η εκστρατεια κατα της Τροίας έγινε για μια Ελένη. Really?

    Ο έλεγχος λοιπόν που επιδιώκεται ,είτε να παραχωρηθεί, είτε , ας προσθέσω τώρα, να ασκηθεί , δεν οφείλεται στη γενετήσια έλξη, οφείλεται σε κάποιο τούβλο του εποικοδομήματος. Ποιό; Τρέχα γύρευε. Αυτό ρωτούσα.

    αιντε, να περάσεις και συ και όλοι μας καλά Χριστούγεννα!